Αιθιοπία Δύο Faranjiδες στην κοιλάδα του Omo (Αιθιοπία) και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων....

fenia42

Member
Μηνύματα
3.877
Likes
14.381
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κλαψ Λιγμ Σνιφ
Έπρεπε να υπάρχει και τρίτο μέλος στην
παρέα αλλά ... τη φτώχια του μέσα.
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Μπορεί το Άγιο Πνεύμα, μεγάλη η χάρη του, να φωτίσει κι εμάς που είμεθα στο μισο-σκόταδο των Αθηνών? Στείλτε το λινκ ρε παιδιά. μη ψάχνουμε στα Σπορ του Βορρά ή το Σούπερ 3 τσάμπα :xmas_mrgreen:
GTS το πρωτοσέλιδο θα μπεί και στην ιστορία αλλά με το τελείωμά της.
 
  • Like
Reactions: GTS

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κράτησε τα στοιχεία γιατί η Αιθιοπία όπως ξέρεις είναι μέσα στα πλάνα, απλά δεν θα με ενδιέφερε να επικεντρωθώ στην κοιλάδα Όμο σε σχέση με τον ιστορικό βορρά
Να με έχεις στα υπόψη σου! Υποβάλλω υποψηφιότητα γουρουνοσυνοδού: Θα κουβαλάω μπαγκάζια και κυρίως φωτογραφικές μηχανές, φακούς κ.ο.κ!
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Μπορεί το Άγιο Πνεύμα, μεγάλη η χάρη του, να φωτίσει κι εμάς που είμεθα στο μισο-σκόταδο των Αθηνών? Στείλτε το λινκ ρε παιδιά. μη ψάχνουμε στα Σπορ του Βορρά ή το Σούπερ 3 τσάμπα :xmas_mrgreen:
θρησκευτικό ........ παραλήρημα διαπιστώνω .
αλλά και εμεις καθ ολη την διαρκεια της εκδρομης ειχαμε μαζι μας φυλακα - αγγελο τον αγιο γεωργιο ....

aimg27.imageshack.us_img27_1853_img2633d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

η μπυρα του αγιου γεωργιου μας ....προστατευε και εμεις την τιμουσαμε συνεχεια ...
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Επειδή κι εγώ ειχα πληροφορίες οτι κυκλοφορεί στο ΦΒ πολύ φωτογραφικό υλικό κι επειδή ουτε προφιλ ουτε και ανφας διαθέτουμε στο ΦΒ, για ανεβάστε τις φωτό εδώ μαζί με την ιστορία.
Τέλος πάντων ας το κάνει ο νεότερος απ τους δυο...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
θρησκευτικό ........ παραλήρημα διαπιστώνω .
αλλά και εμεις καθ ολη την διαρκεια της εκδρομης ειχαμε μαζι μας φυλακα - αγγελο τον αγιο γεωργιο ....

η μπυρα του αγιου γεωργιου μας ....προστατευε και εμεις την τιμουσαμε συνεχεια ...
Μεγάλη η χάρη του...και με λένε και Γεώργιο :xmas_mrgreen: Παλίκαρος όμως ε...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
οι φωτο που είδαμε δεν αρκούν.. Περιμένουμε την ιστορία με τον μοναδικό τρόπο που αφηγείσαι!!!!! Εχω μεγάλη περιέργεια....
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Addis Ababa - Sodo

Adis Ababa- Arba Minch
Η άφιξη μας στην Πρωτεύουσα της Αιθιοπίας έγινε στις πρώτες πρωινές ώρες ,γύρω στις 4πμ.η Διαδικασία εισόδου είναι απλή ,βίζα παίρνεις κατά την είσοδο και μπορείς ν πληρώσεις τόσο σε ευρώ (17)όσο και σε δολάρια (20).Σημειωτέον ότι πρέπει να πάρεις την βίζα πριν το Immigration στο γραφείο αριστερά .Η ουρά ήταν γύρω στα 20 άτομα και η πολύπλοκη διαδικασία (2 άτομα ασχολούνταν για κάθε μία βίζα) έπαιρνε χρόνο με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε επιπλέον 40 λεπτά. Πριν το Immigration υπάρχει ανταλλακτήριο συναλλάγματος αλλά δεν το προτιμήσαμε και περάσαμε κατευθείαν τον έλεγχο διαβατηρίων.
Μέχρι να συναντηθούμε με τον οδηγό μας είχαμε άπλετο χρόνο (το ραντεβού μας ήταν για τις 07:30) τόσο για να εξερευνήσουμε το σχετικά μικρό αεροδρόμιο όσο και να απολαύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι στην κεντρική σάλα του αεροδρομίου. Να επισημάνω πως το κάπνισμα επιτρέπετε μέσα στο αεροδρόμιο.
Στην αριστερή γωνιά πριν βγεις από το αεροδρόμιο υπάρχει τράπεζα που ενώ το ωράριο της ξεκινούσε στις 08:00 ,λίγο μετά τις 06:00 εμφανίστηκε υπάλληλος ο οποίος και μας εξυπηρέτησε .Η ανταλλαγή έγινε με αναλογία 1 δολάριο προς 17 birr.
Εδώ οφείλω να αναφέρω και ένα ακόμη στοιχείο της εκδρομής. Πριν να φύγουμε για το ταξίδι μία φίλη μου έδωσε ένα αρκετά σεβαστό ποσό με σκοπό να το δώσω σε κάποιους φτωχούς στην Αιθιοπία. Μεγάλη η ευθύνη που είχα αναλάβει και κυρίως λόγω του ότι θα έπρεπε να γίνω κριτής σε ποιόν η σε ποιους να δώσω τα χρήματα( πράγμα που με έκανε πολλές φορές να νιώθω ενοχές που βοήθησα κάποιους και όχι τους αμέσως επόμενους που ήταν στην ίδια ή και σε χειρότερη μοίρα).Εν πάση περιπτώσει καλοσύνη της και να είναι πάντα καλά διότι βοήθησε πάρα πολύ κόσμο .
Ο μεταφραστής ήρθε στην ώρα του και μας πήγε στο τζιπ όπου μας περίμενε και ο οδηγός.Kabanesa το όνομα του μεταφραστή- ξεναγού και Mogash ο οδηγός μας. Πήγαμε κατευθείαν στο γραφείο τους όπου συναντήσαμε και τον Ιδιοκτήτη (Ermias) και αφού αγοράσαμε μερικές προμήθειες (κυρίως εμφιαλωμένο νερό) από το διπλανό σούπερμάρκετ ξεκινήσαμε για Arba Minch.
Βγαίνοντας από Addis Ababa και κατευθυνόμενοι προς νότο μετά τα πρώτα χιλιόμετρα άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες εικόνες της Αιθιοπίας που είχαμε στο μυαλό μας.
Σκηνές από την Ελλάδα του 50,γεωργοί να οργώνουν τα χωράφια τους με άροτρο και βόδια, κόσμος να περπατά στο πλάι του δρόμου φορτωμένος ξύλα, γαϊδουράκια φορτωμένα με σανό , αγρότες να ξεχωρίζουν τα στάχυα από το σιτάρι με τσουγκράνες ,κοπάδια από κατσίκες και βοοειδή να κλείνουν ον δρόμο μας και να χρειάζεται να περιμένουμε να παραμερίσουν για να περάσουμε και ούτω καθεξής.
Ο δρόμος αρκετά καλός (χειρότερος από Ελληνικό επαρχιακό δρόμο) αλλά δεν μας πολύ πείραζε μιας και οι εικόνες της καθημερινότητας μας γέμιζαν ( συνεχώς μονολογούσε ο Γιώργος : νάχεις χίλια μάτια να βλέπεις) .
Η πρώτη στάση έγινε στην αγορά της Tiya. Αφού περιηγηθήκαμε στην αγορά για κανένα μισάωρο (σε σχέση με αγορές που είδαμε αργότερα δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο) επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς(από το 1980). Ο χώρος θεωρείτε ο πιο σημαντικός από τους 160 αρχ.χώρους της περιοχής του Sodo και ανακαλύφθηκε το 1936 από Γερμανούς αρχαιολόγους. Περιλαμβάνει32 μονόλιθους με σύμβολα πάνω τους που αποδίδονται σε μια χαμένης Αιθιοπική εθνότητας της μονολιθικής περιόδου που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί.
Στην συνέχει κατευθυνθήκαμε στο Sodo όπου γευματίσαμε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο (καλά μην φαντάζεστε τίποτα εξεζητημένο αλλά κάτι σε ξεπεσμένο ξενώνα της δεκαετίας του 40), έκπληξη αποτέλεσε ότι άνηκε σε αλυσίδα ξενοδοχείων σε όλη την Αιθιοπία. Εδώ ήταν και η πρώτη μας εμπειρία από την μπύρα του Αη Γιώργη(Kidus Giorgis Bira) η οποία παρεμπιπτόντως είναι πάρα πολύ καλή.
ΜΠΥΡΕΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ:
1)St.George beer η παλαιότερη (από το 1922) μπίρα της Αιθιοπίας και η δημοφιλέστερη .Από τις 4 μπύρες που δοκιμάσαμε αυτή μας φάνηκε η καλύτερη:xmas_smile:.
2)Meta beer την δοκίμασα και είχε περίεργη γεύση. Το νερό που χρησιμοποιούν για να την παρασκευάσουν προέρχεται από μία συγκεκριμένη πηγή (και το ονομάζουν άγιο νερό του Αγίου Άμπο).
3)Harrar beer η οποία παράγεται στην ισλαμική πόλη Harrar στην ανατολική Αιθιοπία και εξάγεται σε ΗΠΑ, Καναδά, Τζιμπουτί. Κυκλοφορεί και μη αλκοολούχα (από ισλαμική πόλη παράγεται γαρ) .
4)Bedele beer καλούτσικη αλλά μια κλάση χαμηλότερη από του Αγ.Γεωργίου(την αφήσαμε μισή και συνεχίσαμε με Άγιο).
Υπάρχουν ακόμη δύο μπίρες τις οποίες δεν είχαμε την ευκαιρία να τις δοκιμάσουμε (Dashen και Addis ,ειδικά για την Dashen στεναχωρήθηκα:xmas_sad: μιας και ο Kabanesa μου είπε ότι είναι τουλάχιστον εφάμιλλη αν όχι καλύτερη από του Αγ.Γεωργίου).
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι πως στον νότο δεν βρίσκαμε πάντα κρύα μπίρα (λόγω έλειψης ρεύματος ή και ψυγείων):xmas_sad:.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Μια ιστορία με εξαιρετικό ενδιαφέρον μόλις ξεκίνησε! Σας διαβάζουμε!!!
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Sodo-Arba Minch

Το πρόβλημα με τα αμέτρητα κοπάδια από βοοειδή γινόταν όλο και μεγαλύτερο μιας και είχε πάει απόγευμα και όλοι οι βοσκοί γυρνούσαν τα κοπάδια πίσω. Η Αιθιοπία είναι η Τρίτη χώρα σε βοοειδή στον κόσμο (μετά από Ινδία και Κίνα).
Καθώς περνούσαμε από μερικούς οικισμούς ο Γιώργος που είχε αγοράσει από Ελλάδα μερικά στυλό (καμιά 100αριά)άρχισε να τους μοιράζει .Σταματούσαμε όπου βλέπαμε μερικά παιδιά και σε λίγα λεπτά μαζευόταν δεκάδες από αυτά εκλιπαρώντας για ένα στυλό.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά που κάναν. Αναχωρόντας τρέχαν ξοπίσω μας όσα δεν είχαν προλάβει να πάρουν και μας ακολουθούσαν για αρκετή απόσταση μέχρι να τα προδώσουν οι δυνάμεις τους.
Δεξιά και αριστερά του δρόμου στέκονταν παρέες παιδιών που πουλούσαν φρούτα. Σταματήσαμε κοντά σε ένα χωριουδάκι και αγοράσαμε μερικές μπανάνες (πεντανόστιμες, περιοχή φημίζεται για τις μπανάνες της ).Κάπου είχα διαβάσει για ένα περίεργο φρούτο που υπάρχει εδώ και φρόντισα να το αγοράσω. Πρόκειται για την Gishta ένα παράξενο είδος αχλαδιού που θύμισε στον Γιώργο κάτι που είχε δοκιμάσει στην Νοτιανατολική Ασία αλλά εκ των υστέρων βρήκα πως παράγεται μόνο σε κάποιες αφρικάνικες χώρες. Η χρήση του εκτός από τροφή είναι και για θεραπευτικούς λόγους ,περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο ήταν σίγουρα κάτι το διαφορετικό.
Στην συνέχεια της πορείας διασχίσαμε ένα ποτάμι όπου το τζιπ μπήκε σε αρκετό βάθος αλλά χωρίς να συναντήσουμε προβλήματα.
Στις έξι το απόγευμα φθάσαμε στο ξενοδοχείο μας το Paradise Lodge. Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή (2-3 χιλιόμετρα από το Arba Minch).
Arba Minch και Paradise lodge
Η πόλη βρίσκεται 500 χιλιόμετρα περίπου νοτίως της Αντις Αμπέμπα. Ο πληθυσμός της είναι της τάξεως των 80.000 κατοίκων και χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο πόλεις :την Shecha και την Sikela όπου και ήταν το ξενοδοχείο μας. Η ονομασία της σημαίνει 40 πηγές και προέρχεται από τις 40 περίπου πηγές που βρίσκονται ανατολικά της πόλεως προς την λίμνη Abaya στους πρόποδες του λόφου που είναι κτισμένο το ξενοδοχείο που μείναμε.
Η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας ήταν ένα χιλιόμετρο περίπου μετά το πανεπιστήμιο της πόλης σε ένα πολύ όμορφο μέρος (το θαυμάσαμε την επόμενη μέρα κατά την διάρκεια του πρωινού).Τα σπιτάκια, που ήταν ουσιαστικά τα δωμάτια ,είναι κτισμένα σε παραδοσιακό ανατολικοαφρικάνικο στυλ , καθαρά και ευρύχωρα το γεύμα που είχαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ήταν νοστιμότατο (πήραμε κάτι σε κοτόπουλο με συνοδεία μπύρας Αγ.Γεωργίου και Ιντζίρας ,το παραδοσιακό ψωμί της Αιθιοπίας).Το κόστος του γεύματος αν θυμάμαι καλά γύρω στα 260 μπιρ τουτέστιν 11 ευρό και για τους δύο.
Πρίν από το γεύμα κανονίσαμε και βαρκάδα στην λίμνη Chamo για το επόμενο πρωινό μέσω του ξενοδοχείου ώστε να δούμε από κοντά τους φημισμένους κροκοδείλους του Νείλου (οι μεγαλύτεροι στον κόσμο με μήκος 6-7 μέτρα)καθώς και την αποικία πελεκάνων και τους Ιπποπόταμους που βρίσκονται στην λίμνη.
 

Attachments

Alexandros_T

Member
Μηνύματα
159
Likes
373
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Για την ακρίβεια... 6 faranji στην κοιλάδα του Omo. Το να συναντήσουμε Έλληνες στο πουθενά, στα βάθη της Αφρικανικής ηπείρου ήταν μια απ τις πλέον ευχάριστες στιγμές του ταξιδιού μας. Χαιρετισμούς παιδιά! Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτό
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.790
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom