Είναι ασφαλής προορισμός η Βαρκελώνη;

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.942
Likes
52.282
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ταξιδεύω στη Βαρκελώνη σε 15 μέρες και ψάχνωντας πληροφορίες για το ταξίδι, έπεσα στην ενότητα με τους πορτοφολάδες και έχω πάθει κοκομπλόκο καθώς το 2018 στο μετρό της Ρώμης μου εκλεψαν όλα μας τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα. Από τότε όποτε πάω σε μερη με πολυ κόσμο και αναπόφευκτα με αγγίξει κάποιος,με λούζει κρύος ιδρώτας.
Με τι είδους τσαντάκι πιστεύετε ότι θα έχω καλύτερο έλεγχο; Μέσης ίσως; Ή χιαστι;
Παντελόνι με φερμουάρ στο ύψος πάνω από το γόνατο.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.452
Likes
7.794
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πηγή
"όμορφα ταξίδια"
Log into Facebook

Κάτοικοι εναντίων κλεφτών στη Βαρκελώνη!

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Βαρκελώνη το γνωρίζουν πολύ καλά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν τουρίστα είναι να σε κλέψουν στο δρόμο. Το πορτοφόλι, το κινητό, το ρολόι, τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα. Όχι ότι αυτό δεν αποτελεί μάστιγα και σε άλλες τουριστικές πόλεις της Ευρώπης πχ Αθήνα, ωστόσο στη Βαρκελώνη η κατάσταση έχει ξεφύγει. Σε κάθε ταξίδι στην όμορφη πρωτεύουσα της Καταλανίας, θα δεις τουλάχιστον ένα τέτοιο περιστατικό αν δεν είσαι εσύ το θύμα.
Κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να δράσουν. Βρίσκονται σε σημεία με μεγάλη κίνηση όπου δρουν οι κλέφτες και προσπαθούν να τους καταγράψουν σε βίντεο. Στη συνέχεια ανεβάζουν τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως ανέφερε στο Euronews η Ελιάνα Γκερέρο: «Αυτό τους πονάει πολύ και η αστυνομία δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό που πληγώνει την εγκληματική τους οργάνωση και αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν είναι να τους αναγνωρίσουν. Εμείς το κάνουμε αυτό μέσα από τα social media».
Σύμφωνα με τους κατοίκους, η κατάσταση με τους πορτοφολάδες στη Βαρκελώνη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι διαρρήξεις και οι βίαιες ληστείες.
«Με την τακτική του αυτόκλητου τιμωρού προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα αλλάξει ο νόμος και δεν θα είναι πια τόσο εύκολο να κλέβει κανείς ένα πορτοφόλι ή ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς συνέπειες. Τώρα κλέβουν το διαβατήριο, τα χρήματα και τα τηλέφωνα χωρίς συνέπειες» τονίζει η κα Γκερέρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.583
Μηνύματα
902.333
Μέλη
39.323
Νεότερο μέλος
Giwrgosfox7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom