Εγκαίνια Νέου Μουσείου Ακρόπολης

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων νέου μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου, και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «στις 20 Ιουνίου, παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων, αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις».
Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνονται γιορτινά και να χαιρετούν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.
Aναλυτικά, οι πόρτες του Μουσείου θα ανοίξουν στις 17 Ιουνίου (18.00) για τους διαπιστευμένους πολιτιστικούς συντάκτες, οι οποίοι για ένα δίωρο θα ξεναγηθούν στους χώρους του, ενώ στις 20.00 θα γίνει η ξενάγηση των διευθυντών των ΜΜΕ.
Στις 18 Ιουνίου (10.00) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση υπηρεσιακών στελεχών, διοικήσεων και μελών ΚΑΣ και Συμβουλίου Μουσείων, ενώ στις 8 το βράδυ θα επισκεφθούν το Μουσείο ακαδημαϊκοί, δημιουργοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι της τέχνης και όλες οι Επιτροπές επιστροφής Μαρμάρων από όλον τον κόσμο, καθώς και ο σύλλογος Αμερικανών Φίλων του Μουσείου.
Στις 19 Ιουνίου οι πόρτες του Μουσείου ανοίγουν για τα διεθνή ΜΜΕ και, τέλος, στις 20 Ιουνίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται η τελετή έναρξης.
Στην τελετή θα παραστούν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί, οι πρόεδροι της ΔΟΕ και της UNESCO, τέως πρόεδροι Δημοκρατίας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, και, ακόμα, εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1015721_b.jpg
Την εβδομάδα των εκδηλώσεων, η Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις θα «ντυθούν» γιορτινά και θα αναρτηθούν καλαίσθητες αφίσες, από τις 17 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων.

Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο και ειδικότερα όσοι κάνουν κράτηση μέσω του συστήματος e-ticketing που δεν θα ξεπερνούν σε τρεις ημερήσιες ζώνες, τα 2.550 άτομα για τρεις ημέρες.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει την ασφάλεια των επισκεπτών για τις ημέρες των εκδηλώσεων.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι, υπολογίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ.

Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.
Το θέμα των δύο κτιρίων
Σύμφωνα με τον υπουργό, εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς των δύο κτιρίων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε παρακείμενα οικόπεδα που προβλέπεται να αποκτήσει το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να βρεθεί μια «σολομώντεια λύση» να διατηρηθεί, δηλαδή, η αξία των σπιτιών και να μην εμποδίζουν οι προσόψεις τους τη θέα του Μουσείου προς τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.
Αναμένονται οι απαντήσεις των ενδιαφερόμενων μερών.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Για να καταλαβω απο τις 21/06 μπορουμε να το επισκεφτουμε;
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Για να καταλαβω απο τις 21/06 μπορουμε να το επισκεφτουμε;
21 με 23, μόνο για 3 μέρες, και μόνο αφού θα έχουμε κλείσει ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Δε λέει, πάντως, πότε θα ξανανοίξει μετά απ' αυτό...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να ειχαν φροντισει και για την υπαρξη παρκιγκ τι καλα που θα ηταν!
Απο το ΒΗΜΑ:
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

* Η στάθμευση των πούλμαν θα γίνεται στην παραλία (!), αφού θα έχουν πρώτα αποβιβασθεί οι επιβάτες στον «Διόνυσο», και εν συνεχεία, μετά το τέλος της επίσκεψης, θα επανέρχονται για την επιβίβασή τους.

Το μέτρο αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον υπουργό Τουρισμού κ. Κωστή Μαρκόπουλο, ενώ η διαδικασία στο σύνολό της θα πραγματοποιείται και με συστήματα του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και τη συμβολή της Αστυνομίας.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Από τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης ανοίξει τις πύλες του και υποδεχθεί το κοινό, ξεκινά η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Μουσείου, www.theacropolismuseum.gr.



Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό χάρτη, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

-Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

-Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

-Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

-Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

-Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

-Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.


Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, που κοστίζουν ένα ευρώ, μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη.

Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Επιπλέον, το Σάββατο, 20 Ιουνίου, όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.
Newsroom ΔΟΛ
 
Last edited by a moderator:

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αντε να παιρνω κι εγω σειρα για την ερχομενη Κυριακη!!!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Aληθεια; Κριμα το χανω!
Γιατί το χάνεις; Πότε θα είσαι στην Αθήνα. Δεν θα είναι μόνο για τις 3 μέρες, απλά τις πρώτες 3 ημέρες θα μπορείς να μπεις στο μουσείο μόνο εφόσον έχεις κάνει την κράτηση ηλεκτρονικά.

Ωραία λοιπόν, πλησιάζουν οι μέρες, ας περάσουν οι πρώτες φορτωμένες ημέρες και στην συνέχεια να πάρουμε κι εμείς σειρά να το απολαύσουμε! :clap::clap::clap:
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Εγκαίνια σήμερα για την ιστοσελίδα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Σας παραθέτω κάποια κύρια σημεία
- Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.
- Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ., εκτός από τις Δευτέρες.
- Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, δεν θα υπάρχει μέσο αγοράς εισιτηρίων, παρά μόνο μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πάντως η υπηρεσία e-ticketing δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.
Πολύ κρίμα. Αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε Ανόι με ?428, να κλείναμε τουλάχιστον Μουσείο Ακρόπολης με ?1...
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
19.30 άνοιξε το σάιτ (αντί για 11.00....)

19.32 δεν υπάρχουν εισιτήρια για την Κυριακή στις 11 το πρωί. Με διαφορετικά ονόματα και διαφορετικές κάρτες, οι συναλλαγές δε γίνονται δεκτές...

Κι έτσι μου λύνεται η απορία τι στο καλό έκαναν οι υπεύθυνοι του σάιτ αυτές τις οχτώμιση ώρες της αργοπορίας......Στην υγειά μας!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.169
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom