Βενεζουέλα Εγω και εγω

D

Delmem39172

Guest
2012

Την Βενεζουελα την επισκεφτηκα 3 φορες για 3 λογους.1 ειναι κοντα στην κουβα (3 με 4 ωρες)οπου εμενα 2 ειναι χωρα φιλικη προς την κουβα και 3 εχουμε εκει μια μεγαλη οικογενεια ομογενων που πραγματικα αγαπανε την Ελλαδα.Την πρωτη φορα που πηγα Βενεζουελα ειχε απευθειας πτηση με αιρ κουβανα απο Χοσε μαρτι (αβανα δηλαδη )με το Καρακας.

Το αεροδρομιο του Καρακας Σιμον μπολιβαρ βρισκεται εξω απο την πολη,στην πολη πηγαινεις με ταξι η λεωφορειο και η διαδρομη κραταει (παρολη την κινηση στους δρομους ) 1 ωρα.Οταν πλησιαζεις προς την πολη κατεβαινοντας απο τα βουνα βλεπεις της τεραστιες παραγκουπολεις παντου.Το Καρακας ειναι χτισμενο μεσα σε μια κοιλαδα και γυρω του υπαρχουν βουνα.

Οι παραγκουπολεις ειναι φτιαγμενες απο λαμαρινες κατι σε στυλ φαβελας και ακομα χειροτερα.Στην διαρκεια της διαδρομης ομως προχωροντας προς το κεντρο το ολο σκηνικο αλλαζει εντελως.Μεγαλα κτηρια παιρνουν την θεση των παραγκων και οι δρομοι καλυτερευουν.Τεραστιες αντιθεσεις μεσα σε μολις λιγη ωρα.Ο Σιμον Μπολιβαρ ειναι ο εθνικος ηρωας της Βενεζουελας για αυτο και το αεροδρομιο εχει το ονομα του,μπολιβαρες ειναι επισης και το νομισμα της Βενεζουελας.

Το Καρακας ειναι μια πολη ομορφη ειναι ομως και πολυ επικινδυνη ισως η ποιο επικινδυνη πρωτευουσα σε ολοκληρη την λατινικη αμερικη.Ο πληθυσμος της πολης ειναι 2,5 με 3 εκατομμυρια κατοικους.
Ειναι γεγονος παντος οτι στο ξενοδοχειο που κοιμομασταν ακουγαμε καθε βραδυ πυροβολισμους και καθε 10 λεπτα σειρηνα περιπολικου η ασθενοφορου.

Στη Βενεζουελα ζουσανε πριν λιγο καιρο περισσοτεροι απο 3,000 ελληνες,τωρα ζουνε μονο στο Καρακας περιπου 500 ,ολοι εχουνε φυγει οι περισσοτεροι στην Ελλαδα.Παλια οι συναντησεις γινοτανε στο κεντρο της πολης σε ενα εστιατοριο καφε που ειχε καποιος ελληνας με το ονομα Παλαμιδης,το καφε λεγοτανε η συναντηση,σημερα υπαρχει παλι ως καφε αλλα το εχει παρει ενας αραβας.

Σημερα οι συναντησεις γινονται στην ελληνικη κοινοτητα στην περιοχη Avenida Valelencia Parpacen (antes Avenida Florida) La Florida εκει βρισκετε Comunidad Griega de Venezuela δηλαδη η ελληνικη κοινοτητα των ελληνων της Βενεζουελας.Ειναι η περιοχη που βρισκετε και η ελληνικη πρεσβεια μια σχετικα καλη περιοχη .

Οπως ειπα οι περισσοτεροι ελληνες φυγανε απο την Βενεζουελα λογω της υπαρξης του τσαβεζ και του καθεστως που εχει επιβαλει εκει,διατηρουν βεβαια της περιουσιες του εκει ομως για λογους ασφαλειας αλλαξανε χωρα.Καποιοι μεινανε στην χωρα με την ελπιδα να αλλαξουνε τα πραγματα προς το καλυτερο αν οχι και αυτοι θα φυγουν συντομα.Πολλοι νεοι που ετυχε να ερθουν διακοπες στην Ελλαδα απο την Βενεζουελα δεν γυρισανε ποτε πισω,λιγο η αγαπη για την πατριδα λιγο οι καλυτερες συνθηκες ζωης τους κρατησανε εδω.

Το Καρακας ως πολη εχει τα παντα απο τεραστια εμπορικα κεντρα στα οποια συχναζει η νεολαια κυριως σαββατοκυριακα για να ακουσουν ζωντανες συναυλιες,εχει μεγαλα παρκα ,καταστηματα για αγορες αλλα για εναν τουριστα δεν ειναι παρα μια πολη που κρυβει κινδυνους.Αν ξερεις που να πας και πως να συμπεριφερεσε δεν κινδυνευεις το θεμα ειναι οτι ενας τουριστας δεν ξερει.Η κανονικη ονομασια της πολης ειναι Santiago de Leon de Caracas και η ευρυτερη περιοχη ο νομος δηλαδη λεγεται El Distrito Metropolitano de Caracas .

Το καρακας εχει γνησιο τροπικο κλιμα που σημαινει βροχες υγρασια και ζεστη.Χαρακτηριστικο του τροπικου κλιματος ειναι η διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ μερας και νυχτας το οποιο σημαινει πτωση απο 10 εως και 15 βαθμους το βραδυ ,τα βραδια ειναι δροσερα στο Καρακας και το δεχεσε ευχαριστα.

Ενα καταπληκτικο μερος για να επισκεφτειτε ειναι το Parque del Este η ανατολικο παρκο το οποιο βρισκετε μεσα στην πολη ειναι μια καταπρασινη οαση και εχει μεσα και εναν ζωολογικο κηπο οπως επισης και ενα πιστο αντιγραφο της Santa Maria του πλοιου που ο Χριστοφορος κολομβος εκανε τα ταξιδια του στην ηπειρο της Αμερικης.δειτε οπωσδηποτε το σπιτι που γεννηθηκε ο Σιμον Μπολιβαρ το 1783 ειναι αναπαλαιωμενο και λειτουργει ως μουσειο με διαφορα εκθεματα.

Σε πολυ κοντινη αποσταση βρισκετε και η ομωνυμη πλαζα Μπολιβαρ και πολυ κοντα στην πλατεια βρισκετε ο ποιο μεγαλοπρεπης καθολικος ναος του Καρακας .Αυτη η περιοχη που περιγραφω ειναι το παλιο Καρακας.

Το κακαο της Βενεζουελας ειναι το καλυτερο στον κοσμο αλλα και οι γυναικες δεν πανε πισω.Σκεφτειτε οτι στην Ελλαδα περπατας και βλεπεις που και που καμμια ομορφη γυναικα,στην Βενεζουελα περπατας και βλεπεις που και που καμμια ασχημη κοπελλα,τετοια ομοιοτητα με την χωρα μας δηλαδη.Απο τον βορρα το Καρακας εχει το ποιο πρασινο βουνο απο οσα το περιτριγυριζουν,ειναι το βουνο Cerro El Ávila και ειναι τοπος αναψυχης για τους ντοπιους.

Επισκεφτειτε την περιοχη Las Mercedes κοσμοπολιτικη και εχει οτι διασκεδαση επιθυμεις απο πανακριβα εστιατορια ντισκο κλαμπ μπαρακια εμπορικα κεντρα.

Τα σκυπτρα ομως στα εμπορικα κεντρα και μαλλ κραταει η περιοχη Altamira ισως η καλυτερη περιοχη του Καρακας ,πολυτελες και χλιδατη.

Οι Caraqueños οπως λεγονται οι κατοικοι του Καρακας ειναι μοδατοι,ειδικα οι γυναικες ξεφευγουν πολυ στην μοδα.Ειναι γεγονος παντως οτι το καλυτερο αξιοθεατο στην Βενεζουελα ειναι οι γυναικες της.Ανετες ομορφες μοδατες και κυριως ακομπλεξαριστες ειναι διαθεσιμες παντα για κουβεντα.

Στο Καρακας μπορεις να φας τα παντα και οταν λεω τα παντα εννοω τα παντα,τοσα πολλα εστιατορια εχει.Ισως τα εστιατορια να μην ξεπερνανε σε χλιδη τα εστιατορια του ντουμπαι σε αριθμο ομως και σε γευση σιγουρα τα περνανε.

Το Καρακας εχει μετρο και με αυτο μπορειτε να πατε σε πολλες περιοχες ομως οχι σε ολες,για αυτο και το κυριο μεσο μετακινησης ειναι το λεωφορειο,με αυτο μπορειτε να πατε παντου.Εχει πολλων ειδων λεωφορεια αναλογα την περιοχη που κινουνται.απο πολυ μεγαλα εως πολυ μικρα .Το ακρως τουριστικο θερετρο της Βενεζουελας ειναι το νησι μαργαριτα (δεν πηγα) εκει ακουσα οτι μαζευετε ολος ο τουρισμος .Αξιζει παντως μια βολτα με το τελεφερικ το οποιο σε παει στο υψος των 2750 μετρων στο βουνο των ονειρων και απο εκει βλεπεις ολοκληρο το Καρακας.

Η επαρχια της Βενεζουελας ειναι ακομα ποιο ομορφη δεν ειναι για ατομα ομως που επιλεγουν προτιμουν διακοπες μεσα σε ξενοδοχεια,αν πας στην Βενεζουελα και δεν πας στην επαρχια της δεν ειδες τιποτα.Τελετες μαυρης μαγειας ,καταρρακτες,ανακοντα,σπανια πουλια,αγρια βουνα.λιμνες,παραδοσιακα χωρια,αγριες φυλες ιθαγενων και αλλα πολλα ειναι αυτα που χαρακτηριζουν την επαρχια της Βενεζουελας
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.373
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλό είναι να αναφέρεις πότε έγιναν τα ταξίδια. Ο Τσάβες είναι μακαρίτης από το 2013 και η χώρα πολύ επικίνδυνη για ταξίδι..
 

SSSakiSSS

Member
Μηνύματα
10
Likes
6
μου αρεσει που γραφεις απλα λιτα εαν θελεις γραψε χρονο που εμεινες και κοστος
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
για εναν τουριστα δεν ειναι παρα μια πολη που κρυβει κινδυνους.Αν ξερεις που να πας και πως να συμπεριφερεσε δεν κινδυνευεις το θεμα ειναι οτι ενας τουριστας δεν ξερει.
Οχι πολύ επικινδυνη, το κεφάλι σου παίζεις κορώνα γράμματα.
Έχεις να δώσεις κάποια συμβουλή?
 
D

Delmem39172

Guest
Έχεις να δώσεις κάποια συμβουλή?
Να μην πας δεν θα το πω,να πας αξίζει μονο και μονο να δεις τα ανακοντα.αλλα προσοχη μεγαλη...θα σε βοηθήσουν οι ομογενεις εκει.

Είχα θείο εκει για αυτό πηγαινα συχνά ειχε κατάστημα με παπούτσια στο κεντρο.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.457
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom