Ηνωμένο Βασίλειο Εδιμβούργο ,εκδρομές.

EFIE

Member
Μηνύματα
43
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
μαλτα,βαρκελωνη,φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
παρισι,αιγυπτο
Αφού θα ξεκινήσετε από Γλασκώβη για Ινβερνές και μετά θα επιστρέψετε Εδιμβούργο, εγώ θα ανηφόριζα ως εξής:
Glasgow – Balloch – Arrochar – Glencoe mountain – Fort William - Fort Augustus – Inverness.
Από το Μπάλοχ ξεκινάνε όλες οι κρουαζιέρες στη λίμνη Λόμοντ. Υπάρχει ένα ενυδρείο, ένα κάστρο και ένα ωραίο πάρκο δίπλα στο κάστρο. Επίσης μπορείς να κάνεις διάφορες δραστηριότητες όπως, πεζοπορία και treezone. Είναι ένα όμορφο χωριό, αλλά αποτελεί ένα άκρως τουριστικό μέρος.
Το Άροχαρ είναι ένα μικρό γραφικό χωριό. Βρίσκεται σε ένα άκρως μαγευτικό φυσικό τοπίο και, κατά την γνώμη μου πάντα, αξίζει μία στάση για βόλτα στη περιοχή!
Τα βουνά Γκλένκοε αποτελούνται από τις «Τρείς αδερφές». Κατά μήκος του Α82 θα δείτε ένα άνοιγμα στο δρόμο και στα αριστερά σας θα βλέπετε τις…αδερφές. Είναι τρία όμορφα μικρά βουνά, στα οποία μπορείς να κάνεις πεζοπορία, καιρού επιτρέποντος! (έριχνε τη βρόχα του αιώνα εκείνη τη μέρα που πήγα και είχα μουλιάσει, αλλά δεν ήθελα να φύγω….)
Το Φόρντ Ουίλιαμς είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη των Χάιλαντς. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα, αλλά αποτελεί τη βάση για επίσκεψη στο Μπέν Νίβις, το μεγαλύτερο βουνό σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Μην φανταστείς ότι θα δείς κανένα πανύψηλο βουνό ….το ύψος του φτάνει τα 1345μ . Το ενδιαφέρον σε αυτό είναι ότι σκεπάζεται από σύννεφα 9 στις 10 μέρες και μπορεί να συναντήσεις χιονοθύελλα ακόμα και το καλοκαίρι! Υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο και άλλες εγκαταστάσεις στα 650μ και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Nevis Range Gondola

https://www.nevisrange.co.uk/mountain-gondola/
Επίσης, δυτικά του Φόρντ Ουίλιαμς υπάρχει το Γκλένφιναν! Δεν θα σου πώ για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής αφού δεν σε ενδιαφέρουν, αλλά θα σου πώ για το πόσο όμορφη θέα μπορείς να έχεις προς το Loch Shiel και από την αντίθετη πλευρά προς τη Viaduct Glenfinnan, την παλιά σιδηροδρομική γέφυρα που πρωταγωνιστεί σε μία ταινία Πότερ. Η όλη περιοχή εκεί είναι απλά μαγεία!
Στο Φόρντ Ογκάστας υπάρχει η Καλιδονιακή Διώρυγα. Αν σας αρέσουν τα αξιοθέατα μηχανικής φύσεως εκεί μπορείτε να δείτε ένα από αυτά!
Αν πάρετε τον Α82 προς Ινβερνές θα διασχίσετε ένα δρόμο με αρκετή κυκλοφορία κατά μήκος της Λόχ Νές από τα δυτικά. Υπάρχουν αρκετά ανοίγματα κατά μήκος αυτού του δρόμου στα οποία μπορείτε να σταματήσετε. Εκεί θα βρείτε σκάλες που οδηγούν στην όχθη της λίμνης. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο Έρκαρτ, από το οποίο μπορείτε να έχετε μία θαυμάσια θέα της λίμνης μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, αλλά το κάστρο είναι άκρως τουριστικό και μπορείτε να συναντήσετε πολύ κόσμο ή αν φτάσετε αργά να το βρείτε κλειστό. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να δείτε τη λίμνη από αυτή τη πλευρά.
Υπάρχει και η εναλλακτική λύση….μετά το Φόρντ Ογκάστας να κατευθυνθείτε ανατολικά μέσω του Β862 και στη συνέχεια μέσω του Β852 και να δείτε τη λίμνη Νές κατά μήκος της ανατολικής της πλευράς! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε τη λίμνη, αλλά οι παραπάνω δρόμοι που αναφέρω είναι πάρα πολύ στενοί….οπότε αν διασχίσετε από δυτικά τη Νές ο δρόμος είναι μεγαλύτερος και χρειάζεστε λιγότερη ώρα για να φτάσετε στο Ινβερνές, χωρίς όμως να έχετε άπλετη θέα της λίμνης αν δεν σταματήσετε κάπου. Ενώ αν διασχίσετε τη λίμνη από ανατολικά θα έχετε πολύ πιο όμορφη θέα της λίμνης αλλά σε ένα θεόστενο δρόμο και θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στο Ινβερνές.
Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ χωράνε σε μία μέρα….οπότε, αν τυχόν σου αρέσει κάτι από τα παραπάνω, διαλέγεις. Η παραπάνω διαδρομή είναι πάρα πολύ τουριστική!


Στην επιστροφή για Εδιβούργο από το Ινβερνές θα κατηφόριζα ως εξής:
Inverness – Aviemore – Blair Castle – Killiecrankie – Pitlochry – Perth – Dunfermline – Edinburgh
Ή εναλλακτικά:
Inverness – Aviemore – Blair Castle – Killiecrankie – Pitlochry – Τay Forest and Loch Tay – Killin – Stirling – Falkirk - Edinburgh
Το Aviemore και στο Killiecrankie αποτελούν βάση για πολλές δραστηριότητες στη φύση. Το κάστρο Μπλέρ είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Σκωτίας κατά την γνώμη μου. Εγώ το αποκαλώ «λευκό κάστρο». Και η γύρω περιοχή από το κάστρο είναι πανέμορφη!!! Γενικά η περιοχή Πιτλόχρι είναι σκέτη μαγεία…
Αν δεν καταφέρεις να δείς τη Λόχ Νές από την ανατολική της πλευρά, διασχίζοντας καταμήκος τη Λόχ Τέι θα έχεις τη δυνατότητα να θαυμάσεις κάτι παρόμοιο σε ομορφιά :). Το Κίλιν είναι ένα θαυμάσιο χωριουδάκι μέσα σε δέντρα, με καταρράκτες και γεφυράκια!!!

Το Πέρθ και όλη η περιοχή γύρω από το Πέρθ είναι άξια επισκεψιμότητας και μία μέρα δεν φτάνει ούτε με σφαίρες….
Το Ντανφέρμλιν είναι ιστορικού ενδιαφέροντος, δεν σου αναφέρω κάτι γι αυτό, απλά το έγραψα για να «χαράξω» τη διαδρομή.
Για το Στέρλινγκ και το Φόλκιρκ έχω αναφέρει σε προηγούμενο πόστ.
Όλα τα παραπάνω, επίσης, ΔΕΝ χωράνε σε μία μέρα….οπότε, αν τυχόν σου αρέσει κάτι από τα παραπάνω, διαλέγεις. Η παραπάνω διαδρομή είναι λιγότερο τουριστική μέχρι το Κάστρο Μπλέρ ή το Στέρλινγκ. Από εκεί και μετά είναι άκρως τουριστική!


Μία εναλλακτική ημερήσια που μπορείτε να κάνετε από το Ινβερνές και δεν θα χάσετε, είναι να διασχίσετε κατά μήκος τον ποταμό Spey και να επισκεφτείτε κάποια αποστακτήρια μόλτ ουίσκι. Εγώ ξεχώρισα το Glenlivet Distillery. Βρίσκεται στα όρια του εθνικού πάρκου Cairngorms, σε μία φανταστική τοποθεσία!!!


Αυτά τα «λίγα» :haha:
τελειο!!πολυ με βοηθησες!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Εύγε :clap: Έγραψες μια μίνι ταξιδιωτική ιστορία!!
Πολλά τα "εύγε" αλλά δεν θα μας ... ξεπετάξει μόνο με αυτά η @Sassenach77 !!! :icon_evil:
Θέλω κανονική ιστορία σαν της Ρουμανίας. Άντε λίγο μικρότερη! :D
 

EFIE

Member
Μηνύματα
43
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
μαλτα,βαρκελωνη,φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
παρισι,αιγυπτο
καλησπερα,καποιο site για να κλεισουμε αμαξι??...εγω ειμαι προς το rentalcars
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom