Ιταλία Εκδρομή low budget αστραπή σε Μιλάνο και λίμνη Κόμο

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Η 18Η Μαΐου είχε φτάσει και η τρελοπαρέα μου που αποτελούνταν από 4 άντρες και 4 γυναίκες ήταν έτοιμη να περάσει ένα εναλλακτικό 2ημερο στην Ιταλία. Αφορμή του ταξιδιού φυσικά ήταν τα φθηνά εισιτήρια που βρήκαμε με την Ryanair.Μόλις 10 Ευρώ πήγαινε έλα Θεσσαλονίκη Μιλάνο!!!(bergamo).

Γύρω στις 10:20 το πρωί απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το αεροπλάνο και κάπου στις 11:30 ώρα Ιταλίας προσγειωθήκαμε στο bergamo.Είχαμε κλείσει μέσω internet ένα βανάκι 9θέσιο (με κόστος γύρω στα 30 ευρώ το άτομο μαζί με ασφάλεια) και αφού ψάξαμε λίγο στον χώρο του αεροδρομίου βρήκαμε το σχετικό γραφείο. Η κάρτα του φίλου μου δεν έγινε δεκτή από το γραφείο τελικά γιατί λέει δεν έγραφε το όνομα του πάνω με ανάγλυφα γράμματα. Πάνω που λέγαμε ότι αυτοκίνητο γιοκ, μιας και άλλη κάρτα από την παρέα μας από ότι ήξερα δεν είχε κανείς, μια φίλη μας, παρουσιάζει ξαφνικά σαν τον ταχυδακτυλουργό που βγάζει τον λαγό από το καπέλο μια πιστωτική η οποία έγινε δεκτή! Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητο μετά από λίγη ώρα και ανεβήκαμε και οι οκτώ πάνω σε αυτό με μεγάλη δόση ενθουσιασμού και έτοιμοι να δούμε μέρη που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στην ζωή μας!

Από το bergamo ξεκινήσαμε γύρω στις 12:00 και με την βοήθεια του gps φτάσαμε στο leco κάπου στις 13:00 και από εκεί κατευθυνθήκαμε προς το bellagio διασχίζοντας απίστευτα στενούς δρόμους, με τους Ιταλούς να τρέχουν σε επικίνδυνες ταχύτητες για τα δεδομένα της περιοχής. Κατά την διάρκεια της πορείας μας από την δεξιά μας μεριά βλέπαμε την πανέμορφη λίμνη του como, τα καταπράσινα βουνά και τα αμέτρητα υπέροχα σπιτάκια.
awww.bugbog.com_images_galleries_italy_pictures_photos_Lake_Como_Pictures_Como_road.jpg

14:30 φτάσαμε στο υπέροχο και γραφικό bellagio



με τα όμορφα πλακόστρωτα στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα σπίτια. Παρκάραμε το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε να βολτάρουμε. Η θερμοκρασία παρότι ήταν Μάιος έφτασε μέχρι τους 30 με 31 βαθμούς το μεσημέρι! Κάναμε στάση για να φάμε στο χέρι μια νόστιμη πίτσα και ένα παγωτό και μετά από πολλές φωτογραφίες γύρω στις 4 παρά φύγαμε γιατί είχαμε να δούμε πολλά μέρη ακόμη και ο χρόνος ήταν λίγος. Στις 17:00 φτάσαμε στο como
aimg.buzznet.com_assets_imgx_2_1_5_9_4_5_1_orig_2159451.jpg


παρκάραμε το αυτοκίνητο σε ένα super market και αφού ανεφοδιαστήκαμε με μερικά τρόφιμα ξεκινήσαμε μια βόλτα με τα πόδια. Σαφώς υποδεέστερο από το belagio το como κατά την γνώμη όλων μας αλλά πολύ όμορφο και αυτό. Στάσεις ξανά και ξανά στον δρόμο για τα πεντανόστιμα Ιταλικά παγωτά. Μια κοπέλα από την παρέα έφαγε 5!Βόλτες στο λιμανάκι και στο πάρκο που υπάρχει δίπλα και 19:45 αναχώρηση για το Μιλάνο. Στις 21:00 φτάσαμε στο ξενοδοχείο όπου είχαμε κλείσει 1 τετράκλινο για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες. Κοντά στο κέντρο του Μιλάνου το ξενοδοχείο, με ένα απλό πρωινό και με 23 ευρώ την βραδιά το άτομο ήταν ότι έπρεπε για μια low budget εκδρομή για απλούς ανθρώπους σαν και εμάς…

Βγάλαμε τα ιδρωμένα ρούχα μας και κάναμε ένα ντουζάκι. Αφού χαλαρώσαμε λίγο κατά τις 22:30 αναχωρήσαμε με το αυτοκίνητο για το κέντρο του Μιλάνου. Παρκάραμε μετά από λίγο ψάξιμο και ξεκινήσαμε για την αναμενόμενη βόλτα, ιδιαίτερα για κάποια μέλη της παρέας που ήθελαν πάρα πολύ να δούνε το Μιλάνο. Περάσαμε μπροστά από την σκάλα του Μιλάνου η οποία εξωτερικά σαν κτίριο δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν. Ακριβώς δίπλα είναι το εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο galleria vittorio emanuele
acache2.allpostersimages.com_p_LRG_21_2166_6VICD00Z_posters_ko4d9777de2416733e391583b5527f9c72.jpg


όπου κάναμε και εκεί μια βολτίτσα και στάση για φαγητό. Συνεχίσαμε την βόλτα στην πλατεία duomo


που βρίσκεται επίσης ακριβώς δίπλα. Η πλατεία ήταν γεμάτη με αλλοδαπούς που πουλούσανε λουλούδια και παιχνίδια που τα πετάς ψηλά στον αέρα. Ανα 2 λεπτά ερχόντουσαν και προσπαθούσανε να μας πουλήσουν την πραμάτεια τους. Αυτό μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο για κάποιον που θέλει να απολαύσει την υπέροχη βραδιά σε αυτήν την ωραία πλατεία… Τέλος πάντων, γύρω στις 00:30 κατευθυνθήκαμε προς το αυτοκίνητο περπατώντας στους άδειους δρόμους και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο .

Το πρωί μετά το πρωινό και τον καφέ αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο γύρω στις 9 και αφού κάναμε μια βόλτα στον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό όπου πήγαμε για να βγάλουμε εισιτήρια
awww.travelitalytravel.com_Italian_boutique_and_Tourist_hotelseeda9349fda9f622944c63befe707b04.jpg

η παρέα χωρίστηκε. Οι 5 ξεκινήσανε προς το bergamo για να παραδώσουν το αυτοκίνητο που έπρεπε να το πάμε μέχρι τις 12 το πολύ για να μην μας χρεώσουν και 2η ημέρα και από εκεί κάνανε μια βόλτα με το λεωφορείο μέχρι το χωριό του bergamo και εγώ και άλλοι δύο ξεκινήσαμε για να κάνουμε μια πρωινή βόλτα στο Μιλάνο. Ξαναπεράσαμε πάλι από τα γνωστά μέρη(σκάλα Μιλάνου, galleria vittorio emanuele και πλατεία duomo) αλλά με το φως της ημέρας αυτή την φορά και περπατήσαμε προς το Castello Sforzesco όπου ήταν 10 λεπτά περίπου απόσταση.
awww3.varesenews.it_comunita_le_foto_dei_lettori_foto_Castello_20Sforzesco_20milano.jpg





Οι περισσότεροι άντρες δίπλα μας φορούσανε κοστούμια και γενικότερα διέκρινες σε όλους ένα πολύ κυριλέ ντύσιμο. Φορώντας ένα ανοιχτόχρωμο τζιν ένα απλό μπλουζάκι και μια μεγαλούτσικη sport τσάντα στους ώμους αισθανόμουν σαν χίπης δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους! Το κάστρο είναι ωραίο και έχει ένα πολύ όμορφο παρκάκι από πίσω για να κάνεις μια στάση και αξίζει για μια βόλτα. Κάναμε μια στάση κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων που μας προστάτευσαν για λίγο από τις σχετικά καυτές ακτίνες του ηλίου για την εποχή. Ύστερα πήραμε το metro και πήγαμε στο αποκαλούμενο τετράγωνο της μόδας, το οποίο σχηματίζεται από τις Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Sant' Andrea και Via Manzoni
.Μεγάλοι οίκοι μόδας ο ένας δίπλα στον άλλο. Από εκεί με το metro κατευθυνθήκαμε προς τον σιδηροδρομικό πάλι αφού σταματήσαμε για να τσιμπήσουμε κάτι.

14:00 φύγαμε με το τραίνο για το χωριό bergamo και φτάσαμε στις 14:50 .Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στο χωριό
awww_anyairportcarhire_com_getfile_6e8b1c98_24b0_4feb_89bb_c4d73a25ef791b3fabac2b536b2e3d41049.jpg

γιατί νομίζαμε ότι μας παίρνει χρονικά, ξαναφάγαμε για ακόμη μια φορά παγωτό και πήγαμε προς την στάση για να πάρουμε το λεωφορείο προς το αεροδρόμιο. Λίγο το λεωφορείο που νομίζαμε ότι είχε πιο συχνά δρομολόγια και λίγο η κίνηση που είχε στον δρόμο εκείνη την ώρα συντέλεσαν ώστε να φτάσουμε 16:25 στο ραντεβού με την υπόλοιπη παρέα αντί για 16:00 που είχαμε συμφωνήσει! Το αεροπλάνο έφευγε στις 17:15!!! Κοψοχόλιασαν οι υπόλοιποι και φοβήθηκαν μην χάσουμε την πτήση, είχαμε και μια μικρή ένταση αλλά τελικά πήγαν όλα καλά ευτυχώς και ανεβήκαμε στο αεροπλάνο όπου προσγειώθηκε στις 20:15 στην Θεσσαλονίκη και αποχαιρετιστήκαμε έχοντας φορτωμένο στην διάνοια μας ένα υπέροχο 2ημερο στην Ιταλία όπου προσωπικά δεν μου κόστισε ούτε 100 ευρώ!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Express, low-budget, υπέροχο, ανοιξιάτικο ταξιδάκι! Ό,τι πρέπει!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Η ιστορία δεν είναι σε εξέλιξη πλέον.Ας την μεταφέρει παρακαλώ κάποιος από τους υπεύθυνους.Έχω στείλει ένα μήνυμα ήδη σε κάποιο διαχειριστή αλλά δεν μεταφέρθηκε ακόμη από ότι βλέπω.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πολύ όμορφο διήμερο! Από αυτα που σε αναζωογονούν!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Ναι σίγουρα ήταν αναζωογονητικό για όλους μας και μας άρεσε πάρα πολύ.Ενα άγχος πριν την εκδρομή για να την οργανώσουμε και να συνεννοηθούμε το είχαμε πάντως :)
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
\
Ναι σίγουρα ήταν αναζωογονητικό για όλους μας και μας άρεσε πάρα πολύ.Ενα άγχος πριν την εκδρομή για να την οργανώσουμε και να συνεννοηθούμε το είχαμε πάντως :)

Νομίζω οτι το forum σε βοήθησε αρκετά ;)
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Ναι σίγουρα με βοήθησε πάρα πολύ το forum στην οργάνωση της εκδρομής όπως με έχει βοηθήσει και σε κάθε εκδρομή στο εξωτερικό.Ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν και από εδώ για όλους αυτούς που δίνουν πολύτιμες πληροφορίες μέσα από το forum που χωρίς αυτές πραγματικά τα ταξίδια μου θα ήταν πολύ υποδεέστερα.
Από την μεριά μου σαν ανταπόδοση στην κοινότητα του forum γράφω καμιά ταξιδιωτική ιστορία που και που, μήπως βοηθήσω και εγώ κάποιους.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
πολυ ωραια η μινι ιστορια σου..πολυ χαιρομαι οταν γινονται τετοια οικονομικα ωραια ταξιδακια...μπραβο σας
 

athina73

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο ακόμη
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Μπράβο μπράβο παιδιά και στα επόμενα ταξίδια με το καλό και σύντομα!!!Αξίζει να πάει κανείς έστω και για ένα καφέ κάπου όταν βρίσκει τόσο φθηνά εισιτήρια!!!!
 

eirinisp

Member
Μηνύματα
13
Likes
3
Καλημέρα!
Σχεδιάζουμε με τους φίλους μου ένα αντίστοιχο ταξίδι Ιταλία και θα μου ήταν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!Μπορείς να μου πεις από ποια εταιρεία νοικιάσατε το minivan και πόσο στοίχισε?επίσης την ηλικία του οδηγού γιατί εμείς είμαστε όλοι 24 και δεν ξέρω αν θα μας νοικιάσουν τόσο μεγάλο αυτοκίνητο....
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
κάποτε χάζευα κι εγώ τα πάμφθηνα εισιτηρια της ryanair. Τώρα, οι τιμές τους έχουν αυξηθεί αρκετά νομιζω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom