Κύπρος Εκείνες και αυτός-μια αξέχαστη απόδραση στην Κύπρο!

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
3 Μαρτίου 2020

Χτυπάει μήνυμα στο κινητό. Boarding pass Ρόδος-Αθήνα. Δεύτερο μήνυμα,πάλι κάρτα επιβίβασης Αθήνα-Λάρνακα!! Είναι τρελό το “Εγγλεζί” αλλά με ξέρει καλά!! Έτσι η έκπληξη που μου επιφύλλασε ο σύντροφος μου για τα γενέθλια μου,παίρνει σάρκα και οστά,φύγαμε για Κύπρο!:clap:

“Πού πάτε τη μάνα σας δεν την σκέφτεστε;;”:eek: Ωρύεται η αγαπημένη μου μανούλα,αφού τα πρώτα κρούσματα κορονοιού είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στην Ελλάδα..Το παραδέχομαι, μέσα μου είχε φωλιάσει το μικρόβιο της αμφιβολίας και της ανησυχίας,όμως η δίψα μου για τα ταξίδια και η ανυπομονησία να δω ξανά τις αγαπημένες μου φίλες,τα κέρδισαν όλα. Την επόμενη το πρωί επιβιβαζόμασταν στην πρώτη πρωινή πτήση και η περιπετειά μας ξεκινούσε,με τα αντισηπτικα ανα χείρας !

4 Μαρτίου

Αφού πέρασα όλες τις επιφάνειες της καρέκλας μου με το μαντηλάκι,αναχωρούμε από Ρόδο και μετά από μια μικρή στάση στην Αθήνα,φεύγουμε για Λάρνακα. Στην πτήση μας επιβιβάζονται κατα κύριο λόγο Ελδύκες και φοιτητές. Προσγειωνόμαστε στην Λάρνακα όπου μας περιμένουν οι φίλες μου Ελένη και Άντρη. Παρά τις ενδείξεις,ανυπότακτες, πέφτουμε η μια στην αγκαλιά της αλλής. Τρια χρόνια πέρασαν άλλωστε, από την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε, όταν είχαν έρθει εκείνες στη Ρόδο. Ξεκινάμε από Λάρνακα και πορευόμαστε προς τον Πύργο Λεμεσού, το χωριό τους. Στο δρόμο μιλάμε συνεχώς για την οργάνωση της έκπληξης και για τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Καθώς φτάνουμε στη Λεμεσό αρχίζουν να αχνοφαίνονται στο βάθος κάποια κτίρια που μοιάζουν με ουρανοξύστες.. Δεν με γελούν τα μάτια μου..όπως μου επιβεβαιώνουν τα κορίτσια τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό γίνονται επενδύσεις εκατομμυρίων..

Το μεσημέρι μας πέρασε πολύ ευχάριστα στο σπίτι των κοριτσιών παρέα με την οικογένεια τους. Αφού απολαύσαμε τα νόστιμα φαγητά και γλυκά της κυριάς Χρυστάλλας, ήρθε η ώρα να κάνουμε check in στο ξενοδοχείο μας και να ξεκουραστούμε για λίγο. Ο Νίκος επέλεξε για αυτή τη φορά το Meditteranean Beach Hotel. Πολύ ωραίο ξενοδοχείο,λίγο έξω από την πόλη στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Τυγχώνα.Μπροστά από το ξενοδοχείο περνάει ο παραλιακός πεζόδρομος που φτάνει μέχρι και το παλιό λιμάνι. Είναι ιδανικός για περπάτημα,απολαμβάνοντας όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

IMG_20200305_084610.jpg

Η θέα από το δωμάτιο. Γενικά,οι τιμές των ξενοδοχείων στην Λεμεσό ποικίλουν όμως αν αποφασίσετε να πάτε σε μια ουδέτερη εποχή (off season) θα βρείτε σίγουρα κάποια πολύ καλά ξενοδοχεία σε πολύ καλές τιμές.

Το βραδάκι δεν θα μπορούσαμε το περάσουμε κάπου αλλού παρά στο αγαπημένο μας Chester's!Μετά από πολύ και καλό φαγητό επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο γιατί αύριο έχουμε εκδρομή.

IMG_20200304_220252.jpg

Στην Κύπρο δεν θα πεινάσετε ποτέ... Ένα από τα πιάτα που πήραμε στο Chester's.



5 Μαρτίου


Dirty 30! :birthday:Ημέρα γενεθλίων η σημερινή και συνήθως έχω κατάθλιψη.. :klaps:Όχι σήμερα!!:bounce: Ξυπνάμε νωρίς, παίρνουμε το πρωινό μας και ετοιμαζόμαστε. Τα κορίτσια έχουν βγάλει πρόγραμμα! Σύμφωνα με τους Καιρόφιλους,μια ομάδα νέων παιδιών που ασχολείται με τα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο, το Τρόοδος δεν θα έχει χιόνια,οπότε τα πλάνα μας αλλάζουν. Εμένα δεν με νοιάζει και πολύ βέβαια,μου αρκεί που είμαι εδώ. Αράζω στο πίσω κάθισμα και απολαμβάνω τη διαδρομή. Φύγαμε για το Γεφύρι του Τζελεφού.

Το google maps ρυθμίστηκε και εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες του ή τουλαχιστον προσπαθούμε.. Στη διαδρομή περνάμε από πολλά χωριά της Κυπριακής υπαίθρου. Χωσμένα μες στα βουνά σαν από πίνακα ζωγραφικής ομορφαίνουν το τοπίο. Κάποια στιγμή γυρνάω και η εικόνα χορταίνει την ψυχη μου. Ενα χωριό γεμάτο ανθισμένες αμυγδαλιές. Ροζ,ασπρα χρώματα συνδυάζονται με το πράσινο των δέντρων και το καφέ των μαντρότοιχων.. Απλά υπέροχα..
Πολύ ωραία τα χωριά αλλά έχουμε φτάσει πάνω σε ένα βουνό,γεμάτο με αμπελώνες.Ακολουθούμε έναν κακοτράχαλο δρόμο και πορευόμαστε ακριβώς δίπλα στο χείλος ενός γκρεμού... Αποφασίζουμε να ρωτήσουμε κάποιον αν έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, όμως δεν υπάρχει ψυχή. Στην πορεία βρίσκουμε έναν παππούλη.(Μα πως βρέθηκε μες στην ερημιά :rolleyes-80:) “Καλημέρα κοπέλες!Ιντά που κάμνετε μου δαμέ; Εχάθειτε; “(τον Νίκο τον προσπέρασε ο παππούς..:haha:) Τελικά,τον παππούλη αυτόν τον αγαπήσαμε όλοι. Μια φορά πήγε στο γεφύρι αλλά μας έδωσε σωστές οδηγίες και σε λίγη ώρα ήμασταν εκεί.

IMG_20200305_124949.jpg




Χτισμένο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, αποτελεί το μεγαλύτερο μεσαιωνικό γιοφύρι της Κύπρου.Εξυπηρετούσε κυρίως τους κατοίκους της περιοχής στις μετακινήσεις τους.Το τοπίο είναι εξαιρετικό, η φύση οργιάζει και η ψυχή σου γαληνεύει καθώς ακούς το νερό να ρέει προς το φράγμα του Αρμίνου.

Καθίσαμε αρκετή ώρα,απολαμβάνοντας το τοπίο και βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες.Ευτυχώς που ο ήρωας-σύντροφος έχει καλλιτεχνική φλέβα και του αρέσουν οι φωτογραφίες. Δύο σε ένα,αφού και πετυχαίνει πολύ ωραίες λήψεις αλλά και δεν γκρινιάζει.Προχωράμε προς το αμάξι και ξαφνικά η Ελένη εξαφανίζεται από δίπλα μας ως δια μαγείας..:oops: Αναδύεται όμως και πάλι από το..πάτωμα..ως άλλη Αφροδίτη!! Πώς τα καταφέρνει αυτό το κορίτσι να σκοντάφτει με τόση χάρη δεν έχει καταλάβει ποτέ κανείς!Είναι σίγουρα ένας λόγος που την αγαπάμε ακόμα περισσότερο!:hug: Επόμενη στάση το χωριό Όμοδος.

Το χωριό Όμοδος είναι ένας προορισμός ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κύπρο για μια Κυριακάτικη εξόρμηση. Ανήκει στα Κρασοχώρια της Επαρχίας της Λεμεσού και φημίζεται για τα “Αρκατένα”,που είναι ένα είδος παξιμαδιού. Το χωριό αποτελείται από πλακόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε μια πλατεία στην οποία δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πολύ όμορφη εκκλησία, στο προαύλιο της οποίας μπορείτε να επισκεφθείτε ενα μικρό μουσείο λαϊκης τέχνης,ένα μουσείο αφιερωμένο στην επανάσταση κατά των Άγγλων καθώς και ένα μέρος του ναού που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

IMG_20200305_140749.jpg


Περιηγηθήκαμε στα γραφικά στενά μιλώντας ,για ακόμη μια φορά,για όλα αυτά που μας ενώνουν -εμάς τους “Ελλαδίτες” με τους Κύπριους. Δεν είναι λίγα,ειδικά για εμάς τους Ροδίτες που η διαλεκτός μας είναι παραπλήσια της Κυπριακής .Η περιήγηση και η συζήτηση μας άνοιξαν την όρεξη και έτσι βρεθήκαμε στην Ταβέρνα του Κυρ Γιάννη. Όμορφο ταβερνάκι με καλό φαγητό και ικανοποιητικές μερίδες.

Πριν φύγουμε έπρεπε να προμηθευτούμε τα αρκατένα μας. Μπήκαμε σε ένα από τα μαγαζάκια που ήταν ανοιχτά και αγοράσαμε αρκατένα και μάντολες(καραμελωμένα κάσιους).Την κυριούλα όμως που είχε το μαγαζάκι,δεν την πετύχαμε στις καλές της,γιατί εκείνη την ώρα..έριχνε έναν καβγά με τον υπάλληλο. “Αμαν θε να τσιριλλώ εν να τσιριλλώ....!!!”Σε ελεύθερη μετάφραση “αν είναι να τσιρίζω θα τσιρίζω..και εμείς πήραμε γρήγορα τον δρόμο της εξόδου πριν να ξεκινήσει να ..τσιριλλά:haha:

Μέσα σε γέλια και γεμάτοι εικόνες ξεκινήσαμε για την επιστροφή προς τον Πύργο.Άλλωστε στο σπίτι μας περίμενε η Αγγελική,η μεγαλύτερη αδερφή των κοριτσιών και φίλη,η οποία είχε πάρει άδεια ειδικά για να είναι μαζί μας το βράδυ των γενεθλίων μου. Πόσο τις αγαπώ.. σας το 'χω πει;:grouphug:

Το βράδυ γιόρτασα τα γενέθλια μου στο Frankie's. Αν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος, δοκιμάστε το ριζότο μανιταριών, απλά τέλειο!!Πολύ όμορφη βραδιά και οι εκπλήξεις δεν σταματούσαν αφού τα κορίτσια με γέμισαν με δώρα και πάνω απ'όλα με αγνή,ανιδιοτελή αγάπη...

6 Μαρτίου


Η μέρα μας θα ήταν πιο χαλαρή,αφού οι αγαπητοί μας Καιρόφιλοι είχαν προβλέψει βροχή. Το πρόγραμμα ελεγε Λεμεσό. Αφού ξυπνήσαμε πιο αργά και απολαύσαμε το πρωινό μας,μας παρέλαβαν τα κορίτσια και κατεβήκαμε στο παλιό λιμάνι. Περπατήσαμε στα στενά της παλιάς πόλης,είδαμε το κάστρο και βρεθήκαμε στον ναό της Αγίας Παντάνασσας. Προσκυνήσαμε πριν να προλάβει να μπει ένα γκρουπ τουριστών και συνεχίσαμε τη βόλτα μας.

IMG_20200306_115238.jpg


Τα στενά της Λεμεσού σου αφήνουν μια γεύση παλιού σε συνδυασμό με το νέο. Έχουν παλμό και στυλ που τους δίνει μια μοναδικότητα που μου αρέσει πολύ. Ανακαλύψαμε γωνιές που δεν είχαμε δει την τελευταία φορά και συζητήσαμε για τις αλλαγές που έγιναν μέσα σε 4 χρόνια,από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στη Μεγαλόνησο. Απολαύσαμε το μεσημεριανό μας στην Μαρίνα και αφού έπιασε η αναμενόμενη μπόρα, πήγαμε στον Πύργο για καφέ στο σπίτι των κοριτσιών.

IMG_20200306_125742.jpg

Λίγο πριν αρχίσει η μπόρα.


Καιρός να δούμε και τον Πύργο όμως. Ένα πανέμορφο μικρό χωριουδάκι το οποίο είναι περήφανο για την Παναγία την Πυργιώτισσα. Εκτός αυτού το συνοδεύει και ένας μύθος. Λέγεται ότι στο χωριό αυτό υπήρχε ο Πύργος της Ρήγαινας, ο οποίος ενώνεται με μυστικό τούνελ με τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας.Μέσα σε αυτό είναι κρυμμένη η ολόχρυση άμαξα της Ρήγαινας.. Επίσης, στο νεκροταφείο του χωριού δεσπόζει η Εκκλησία των Εσοδίων της Θεοτόκου η οποία είναι προστατευμένη από την Unesco καθώς θεωρείται ως μια από τις παλαιότερες του νησιού.


Ο ήλιος βγήκε και πάλι,έτσι αφήσαμε τον Πύργο και αφεθήκαμε στην αναζήτηση της άμαξας της Ρήγαινας.. Αν δεν ξέρεις την αρχή όμως πώς θα βρεθείς στη λύση; Αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας λοιπόν. Ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια και το μερος που έζησε η Αριάδνη αφού ξέφυγε από τον Μινώταυρο.Από την περιοχή πέρασαν διάφορα φύλα,κάθε ένα από τα οποία συντέλεσαν στη διαμόρφωση της περιοχής. Από εδώ έφυγαν υλικά ακόμη και για την δημιουργία της διώρυγας του Σουεζ,όπως λέγεται.

IMG_20200306_163428.jpg

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας.

Ο ήλιος πήρε την κατιούσα και τι καλύτερο για την ώρα αυτή από έναν περίπατο στο μώλο. Απλά υπέροχα.. Ο πεζόδρομος κατά μήκος της ακτής, οι αποβάθρες, οι φοίνικες και ο ήλιος που πέφτει συνθέτουν ένα ιδανικό μέρος για να πραγματοποιήσει κανείς τη βόλτα του με καλή παρέα ή και μόνος. Φωτογραφίες(εννοείται), γέλια και συζήτηση μέχρι να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση.

IMG_20200306_175014.jpg



Λίγες ώρες μετά βρεθήκαμε πάλι στον Πύργο για κυπριακό σουβλάκι. Με γιαούρτι,ταχίνι ή ό,τι άλλο θέλει ο καθένας,ενώ δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε και στις νόστιμες σεφταλιές! Παραδοσιακά, οικογενειακά απολαύσαμε το φαγητό μας και θυμηθήκαμε τις ιστορίες από τα φοιτητικά μας χρόνια. Έπειτα,η βραδιά μας έκλεισε με ένα ποτό στο Marina Breeze,με θέα την όμορφη μαρίνα της Λεμεσού.


7 Μαρτίου

Ξυπνήσαμε νωρίς από το φως του ήλιου που έμπαινε στο δωμάτιο μας και θαυμάσαμε την υπέροχη θέα. Ετοιμαστήκαμε και ήπιαμε έναν γρήγορο καφέ,γιατί μας περίμενε μια μεγάλη μέρα. Σήμερα θα πηγαίναμε μια μεγάλη εκδρομή κυρίως στην επαρχία της Πάφου. Αφού μας παρέλαβαν τα κορίτσια ξεκινήσαμε την εκδρομή μας με πρώτη στάση το αρχαίο θέατρο του Κουρίου.

Το αρχαίο θέατρο του Κουρίου,είναι ένα υπέροχο και πολύ καλά διατηρημένο θέατρο που κατασκευάστηκε περί τον 2ο αιώνα π.Χ. και πήρε το όνομα του από τον ποταμό Κούρη.Είναι χτισμένο πάνω σε μια απότομη πλαγιά και έχει θέα την θάλασσα. Στον αρχαιολογικό χώρο μπορεί κανείς να θαυμάσει εκτός από το θέατρο και ψηφιδωτά στα ερείπια της έπαυλης του Ευστολίου. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ακόμα και τώρα για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δρώμενων,όπως παραστάσεις αρχαίου θεάτρου και συναυλίες.

IMG_20200307_110135.jpg




Όταν φτάσαμε ήμασταν μόνοι. Έτσι,είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον χώρο με την ησυχία μας.Το αρχαίο θέατρο απλώνεται στην πλαγιά και το μάτι σου δεν μπορεί να μην θαμπωθεί την ομορφιά του τοπίου. Η Μεσόγειος με τα καταγάλανα νερά της,ο δυνατός ήλιος να μας αγκαλιάζει με τις ζεστές του ακτίνες και να αναδεικνύει την μεγαλοπρέπεια του μνημείου. Πολλές σκέψεις περνάνε το μυαλό μου,όταν ακούω μια κραυγή πόνου.. :oops:Βλέπω τον Νίκο να κρατάει την Αγγελική,η οποία κρατούσε το κεφάλι της.. Άτιμο Ίνσταγκραμ για χάρη σου θα φεύγαμε απ΄τον Κούρη με διάσειση...o_O
Μέχρι να συνέλθουμε από το ..ατύχημα,το θέατρο κατέκλυσαν τουρίστες οι οποίοι έμεναν στο το ξενοδοχείο μας!Την είχα παρατηρήσει από το πρωινό αυτήν την ξινή Αμερικάνα. Ήρθε κουνιστή και λυγιστή,ζήτησε πληροφορίες από την Αγγελική και μέχρι εκείνη να της απαντήσει, μας κοίταξε,έκανε έναν ωραιότατο μορφασμό απαξίωσης,γύρισε την πλάτη και έφυγε!Εμείς πάντως βρήκαμε και πάλι ευκαιρία για γέλια και έτσι η Αγγελική ξέχασε και λίγο τον πόνο της!:haha:

Μετά την περιήγηση μας στο αρχαίο θέατρο και στα ερείπια της αρχαίας πόλης του Κουρίου,πήραμε τον δρόμο για το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη,δηλαδή του Θεού του Δάσους. Το ιερό ανήκει στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου.- Έτσι,αν θέλει κανείς μπορεί να βγάλει ενιαίο,ημερήσιο εισιτήριο για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθεί με 8,50ευρώ. Σας συμβουλεύω να ρωτήσετε στην είσοδο του πρώτου αρχαιολογικού χώρου που θα επισκεφθείτε,ώστε να δείτε τι σας συμφέρει καλύτερα

IMG_20200307_115859.jpg



Το Ιερό του Απόλλωνα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαίας Κύπρου. Από τις αρχαίες πηγές, μαθαίνουμε ότι όποιος άγγιζε τον ιερό βωμό του, τον πετούσαν από ένα ακρωτήρι του Κουρίου που έβλεπε προς Ρόδο... Ο αρχαιολογικός χώρος είναι πολύ καλά διατηρημένος και μπορεί κανείς να θαυμάσει τόσο τον ναό όσο και άλλα μνημεία διαφορετικών περιόδων,που ήταν αποτέλεσμα ανακατασκευών λόγω σεισμών κλπ.
"Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει" όμως και έτσι ξεκινήσαμε για το μεσημεριανό μας. Η Αγγελική είχε κλείσει τραπέζι στο εναλλακτικό Kika's Garden. Αυτόν τον χώρο δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ούτε ως εστιατόριο,ούτε ως καφετέρια. Είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, αφού στην ουσία, η κυρία του σπιτιού, η κυρία Κίκα έχει ανοίξει το σπίτι της,που βρίσκεται στο χωριό Καλλέπια της Πάφου και προετοιμάζει παραδοσιακό brunch. Προσφέρει χειροποίητα ψωμιά πολλών ειδών,σπιτικές μαρμελάδες,μέλι και χαρουπόμελο φτιαγμένο από την ίδια. Επίσης,σερβίρει φρέσκα αβγά με μανιτάρια και λούντζα καθώς και άναρη ( μυζήθρα). Όλα αυτά, και άλλα , μπορείς να τα απολαύσεις κοιτώντας την πλαγιά του βουνού,σε ένα πανέμορφο σκηνικό.

IMG_20200307_133900.jpg

Η θέα από την αυλή.
IMG_20200307_134309.jpg



IMG_20200307_140107.jpg

Τίποτα δεν φάγαμε πάλι..:bleh:

Μετά από αρκετό και νόστιμο φαγητό,με βαριά καρδιά συνεχίσαμε την εκδρομή μας. Κατηφορήσαμε προς την πόλη της Πάφου και με την βοήθεια μιας “Παφίτισσας” φίλης, της Γεωργίας,πήγαμε στις θαλασσινές σπηλιές,στην Πέγεια. Είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους,την οποία θα ήταν υπέροχα αν μπορούσαμε να επισκεφθούμε και το καλοκαίρι,ώστε να το συνδυάσουμε με μπανάκι. Λέγεται ( κυπριακό gossip), πως στην περιοχή εκείνη έχουν αγοράσει εξοχικό ο Pique με τη σύζυγό του Shakira.
IMG_20200307_163623.jpg


Επόμενη στάση το Ναυάγιο. Για να φτάσουμε εκεί περάσαμε από χωράφια γεμάτα μπανανιές!Το συγκεκριμένο ναυάγιο,μπορεί να χαρακτηριστεί πρόσφατο αφού η θαλασσοταραχή παρέσυρε το πλοίο τον Οκτώβριο του 2011. Το πλοίο είχε προορισμό...την Ρόδο!(Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν τελικά ..) Πλέον η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης τουριστών αλλά και ντόπιων,οι οποίοι φωτογραφίζουν το τοπίο.

IMG_20200307_165235.jpg



Η στάση για καφέ ήταν μια μικρή περιπέτεια,αφού όλα τα “γνωστά στέκια” ήταν γεμάτα.Τελικά,καταλήξαμε στο lounge bar του Amavi resort,ενός νέου και πολυτελούς ξενοδοχείου της περιοχής. Πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα,ακριβώς ο,τι χρειαζόμασταν για να ξεκουραστούμε και να πάρουμε δυνάμεις για την επιστροφή στη Λεμεσό!

Το βράδυ μας το περάσαμε με φίλους στο Rio Bravo,ένα μεξικάνικο εστιατόριο με πολύ καλό φαγητό.Γενικά,το φαγητό στην Κύπρο είναι μια τελετουργία.Κάθε φορά που επισκέπτομαι το νησί,δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω,τι να γευτώ! Αυτή τη φορά δεν πήγαμε για μεζέδες,όμως αν ποτέ βρεθείτε στην Κύπρο να μην παραλείψετε να πάτε σε παραδοσιακή ταβέρνα.

8 Μαρτίου





Το πρωί,περάσαμε από τον Πύργο για τον αποχαιρετισμό. Είναι δύσκολοι οι αποχαιρετισμοί,ειδικά όταν αφήνεις πίσω ανθρώπους που αγαπας πολύ,όμως αποτελούν και μια αφορμή για να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι την επόμενη συνάντηση, το επόμενο κοινό ταξίδι.


Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας,η κίνηση δεν είχε αλλάξει καθόλου,άλλωστε στην Κύπρο δεν υπήρχε ακόμα κρούσμα κορωνοϊού. Για να κλείσει ωραία το ταξίδι μας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τα ευτράπελα φυσικά! Η κυριούλα στον έλεγχο μου ζήτησε να βγάλω τα αθλητικά μου παπούτσια,όπως είπε της έμοιαζαν με μποτάκια. :rolleyes:Καθώς τα περασαν από ελεγχο στον ιμάντα,τα κορδόνια μπλέχτηκαν στο σημείο που χωρίζεται ο ιμάντας και τα συστήματα άρχισαν να σφυροκοπάνε, αφού η λειτουργία του παρουσίασε πρόβλημα.. Τέλεια !!”Φοβάμαι μην κολλήσω ιό και στο τέλος θα επιστρέψω ξυπόλητη” σκεφτόμουν μέχρι να απελευθερωθεί το παπούτσι μου..:xalara:
Η ιστορία είχε αίσιο τέλος και αφού φτάσαμε στην Αθήνα,εγώ όχι ξυπόλητη ευτυχώς:haha: ,αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι πλεόν στην Ελλάδα κάτι είχε αλλάξει..Τα μέτρα ήταν εντονότερα και ο κόσμος έδειχνε πιο φοβισμένος απ'ότι μερικές μέρες πριν.Φτάσαμε στη Ρόδο και 2 μέρες μετά ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και όλα αυτά που είναι γνωστά σε όλους μας και θα μείνουν στην ιστορία..
Στο τέλος κάθε ταξιδιού κάνω μέσα μου τον απολογισμό.Τώρα σκέφτομαι ότι σε κάποια μέρη δεν μπορείς να μην ξαναπάς,γιατί έχουν κερδίσει έναν μοναδικό χώρο στην καρδιά σου που τα αναζητά..Έτσι,νιώθω και εγώ για την αγαπημένη μου Κύπρο..!!
Κλείνοντας, εύχομαι όταν τελειώσει όλο αυτό,να καταφέρουμε και πάλι να συντάξουμε νέες ταξιδιωτικές ιστορίες και να γεμίσουμε την καρδιά μας με νέες εμπειρίες μακριά από τον φόβο.. Να είστε όλοι υγιείς και εύχομαι σύντομα να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια..Καλά ταξίδια !!

Υ.Γ. Ο τίτλος της ιστορίας δόθηκε ως φόρο τιμής στον ήρωα-σύντροφο μου που διοργάνωσε το ταξίδι για να δω τις αγαπημένες μου φίλες και κατάφερε να τα βγάλει πέρα με 4 γυναίκες! :clap:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.949
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ωραία ιστορία που εστιάζει σε κρυμένες ομορφιές της Κύπρου (φύση - μικρά χωριά) αλλά και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και δίνει μια άλλη οπτική σε όσους σκέφτονται επίσκεψη στο νησί!
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Πολύ ωραία ιστορία που εστιάζει σε κρυμένες ομορφιές της Κύπρου (φύση - μικρά χωριά) αλλά και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και δίνει μια άλλη οπτική σε όσους σκέφτονται επίσκεψη στο νησί!
Ευχαριστώ πολύ!! Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και τις δικές σας ιστορίες και χαίρομαι ιδιαίτερα για το σχόλιο σας!Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να δω καποιες και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με μια ταξιδιωτική ιστορία!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία ιστορία .
Σε ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφορίες .
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Διαβάζοντας ότι μείνατε στο Meditteranean Beach Hotel, μου ήρθαν τρελές αναμνήσεις! Πάνε λίιιγα χρόνια από την 7ημερη εκδρομή της 3η λυκείου στην Κύπρο. Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μας σαν αντικρίσαμε το Meditteranean, αφού στα μάτια μας φάνταζε ξενοδοχειάρα. Και ήταν πράγματι ένα πολύ καλό 4στερο ξενοδοχείο. Καλά η φωτό με την πισίνα που έβαλες, σαν να μην πέρασε μια μέρα σαν να ήμουν χθες εκεί. Κι ας πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια!

Την Κύπρο θα τη θυμάμαι πάντα με νοσταλγία. Όχι μόνο γιατί μου θυμίζει την ανεμελιά του λυκείου, αλλά κυρίως γιατί ήταν το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας, γιατί γνώρισα μια ενδιαφέρουσα χώρα και είχα συγκλονιστεί από τη διχοτόμηση που είδα από κοντά και τις τραγικές ιστορίες του 1974 που μας εξιστόρησαν και του 1996 που ήταν πολύ πρόσφατες. Πολύ θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Κύπρο για να τη δω και από άλλη οπτική.

Οπότε σ'ευχαριστώ για την ιστορία σου που μου έφερε πολλές αναμνήσεις.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Διαβάζοντας ότι μείνατε στο Meditteranean Beach Hotel, μου ήρθαν τρελές αναμνήσεις! Πάνε λίιιγα χρόνια από την 7ημερη εκδρομή της 3η λυκείου στην Κύπρο. Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μας σαν αντικρίσαμε το Meditteranean, αφού στα μάτια μας φάνταζε ξενοδοχειάρα. Και ήταν πράγματι ένα πολύ καλό 4στερο ξενοδοχείο. Καλά η φωτό με την πισίνα που έβαλες, σαν να μην πέρασε μια μέρα σαν να ήμουν χθες εκεί. Κι ας πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια!

Την Κύπρο θα τη θυμάμαι πάντα με νοσταλγία. Όχι μόνο γιατί μου θυμίζει την ανεμελιά του λυκείου, αλλά κυρίως γιατί ήταν το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας, γιατί γνώρισα μια ενδιαφέρουσα χώρα και είχα συγκλονιστεί από τη διχοτόμηση που είδα από κοντά και τις τραγικές ιστορίες του 1974 που μας εξιστόρησαν και του 1996 που ήταν πολύ πρόσφατες. Πολύ θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Κύπρο για να τη δω και από άλλη οπτική.

Οπότε σ'ευχαριστώ για την ιστορία σου που μου έφερε πολλές αναμνήσεις.
Χαίρομαι τόσο πολύ που η ιστορία μου σας έφερε στο μυαλό τόσες αναμνήσεις! Πράγματι το Mediterranean ήταν μια ευχάριστη εκπληξη. Παρότι είναι από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία της Λεμεσού είναι καλοδιατηρημένο και με πολύ φιλικό προσωπικό.
Είναι απίστευτο πώς μια διχοτομημένη χώρα έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ σε λίγα (σχετικά) χρόνια μετά από μια.τετοια εισβολή. Όταν ήμασταν στην Κύπρο ζήσαμε και μια ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά εκλεισαν τα οδοφράγματα και απαγορεύτηκε η διέλευση λόγω του ιού.
Η Κύπρος είναι πανέμορφη και συνδυάζει βουνό και θαλασσα,έχει πλούσια ιστορία,εκπληκτικούς ανθρώπους και φανταστικό φαγητό. Σας εύχομαι να την επισκεφθείτε σύντομα και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία!

Υ.Γ. εμάς μέχρι την Αθήνα μας πήραν 5 ημερη για μπουζούκια και Ακρόπολη:xalara:
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πάρα πολύ ωραία η ιστορία σου (και ειδικά οι φωτος σου-μου ανοιξαν και την όρεξη :D ). Σκεφτόμουν πάντως πόσα πράγματα συνδέουν τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά την Κύπρο με τη Ρόδο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ακτοπλοϊκή, ούτε αεροπορική άμεση συγκοινωνία ανάμεσα στους 2 τόπους. Σήμερα στο webtv της ερτ ανακάλυψα μια πολύ ενδιαφέρουσα κυπριακή ταινία της Αλίκης Δανέζη που λέγεται "Δρόμοι και πορτοκάλια". Γυρίστηκε το 1996 και σε κάποια σκηνή της ταινίας βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να ταξιδεύει από τη Λεμεσό στη Ρόδο (να ήταν άραγε το πλοίο sea symphony?) για να συναντήσει έναν φίλο του αγνοούμενου πατέρα της. Ωραίες ταξιδιωτικά εποχές...
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Πάρα πολύ ωραία η ιστορία σου (και ειδικά οι φωτος σου-μου ανοιξαν και την όρεξη :D ). Σκεφτόμουν πάντως πόσα πράγματα συνδέουν τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά την Κύπρο με τη Ρόδο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ακτοπλοϊκή, ούτε αεροπορική άμεση συγκοινωνία ανάμεσα στους 2 τόπους. Σήμερα στο webtv της ερτ ανακάλυψα μια πολύ ενδιαφέρουσα κυπριακή ταινία της Αλίκης Δανέζη που λέγεται "Δρόμοι και πορτοκάλια". Γυρίστηκε το 1996 και σε κάποια σκηνή της ταινίας βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να ταξιδεύει από τη Λεμεσό στη Ρόδο (να ήταν άραγε το πλοίο sea symphony?) για να συναντήσει έναν φίλο του αγνοούμενου πατέρα της. Ωραίες ταξιδιωτικά εποχές...
Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σας. Δύο χρόνια πριν υπήρχε αεροπορική σύνδεση των δύο νησιών με απευθείας πτήση αλλά μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Και φυσικά όπως αναφέρατε και εσείς πολλά χρόνια πριν υπήρχε και ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Πριν τα πρόσφατα γεγονοτα,είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ροδου-Λεμεσου ξανά, όμως προφανώς όλα έχουν "παγώσει".
Ωραία χρόνια όντως! Μακάρι να υπάρξει σύντομα αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο νησιων,ώστε να αποφύγουν και οι φοιτητές την ταλαιπωρία των ανταποκρίσεων! :)
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Επειδή ασχολούμαι με το ακτοπλοικο γίγνεσθαι, το είχα μάθει ότι παράγοντες της κυπριακής κυβέρνησης ζήτησαν από την Ε.Ε. την έγκριση επιδότησης για ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδος- Κύπρου. Το σχέδιο αρχικά μιλούσε κ για προσέγγιση στη Ρόδο, αλλά στη συνέχεια προτιμήθηκε το απευθείας Πειραιάς- Λεμεσός για αποφυγή καθυστερήσεων. Βέβαια τώρα με τον covid-19 όλα αυτά τα σχέδια μπήκαν στον πάγο- όπως πολύ σωστά είπες. Εκείνο πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι σταμάτησε πριν 2 χρόνια η αεροπορική σύνδεση Ρόδου- Κύπρου. Επειδή έχω ζήσει για λίγο στη Ρόδο, ξέρω ότι μένουν αρκετοί Κύπριοι στο νησί που τώρα αναγκαστικά ταξιδεύουν μέσω Αθήνας η Ηρακλείου
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Επειδή ασχολούμαι με το ακτοπλοικο γίγνεσθαι, το είχα μάθει ότι παράγοντες της κυπριακής κυβέρνησης ζήτησαν από την Ε.Ε. την έγκριση επιδότησης για ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδος- Κύπρου. Το σχέδιο αρχικά μιλούσε κ για προσέγγιση στη Ρόδο, αλλά στη συνέχεια προτιμήθηκε το απευθείας Πειραιάς- Λεμεσός για αποφυγή καθυστερήσεων. Βέβαια τώρα με τον covid-19 όλα αυτά τα σχέδια μπήκαν στον πάγο- όπως πολύ σωστά είπες. Εκείνο πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι σταμάτησε πριν 2 χρόνια η αεροπορική σύνδεση Ρόδου- Κύπρου. Επειδή έχω ζήσει για λίγο στη Ρόδο, ξέρω ότι μένουν αρκετοί Κύπριοι στο νησί που τώρα αναγκαστικά ταξιδεύουν μέσω Αθήνας η Ηρακλείου
Λυπάμαι γιατί υπήρχε αρκετος κόσμος που ενδιαφέρονταν για αυτή την σύνδεση. Φυσικά το συμφέρον είναι πάνω από όλα!! Το ίδιο ισχύει και για τις αεροπορικές συνδέσεις βέβαια!! Είναι μεγάλη κουβεντα! Μέσω Ηρακλείου είναι ακόμα πιο δύσκολα! Το Ροδος- Ηράκλειο εξυπηρετείται πλέον μόνο από την sky express,με aegean πας μόνο με ανταπόκριση μέσω Αθήνας...
Μεγάλο αγκάθι οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις,εσύ που ασχολείσαι με αυτά το γνωρίζεις καλά!
Όπως και να έχει μακάρι να περασουν όλα και να μπορούμε να κάνουμε ξανά τα ταξίδια μας,γιατί μας δίνουν ζωή! Να επισκεφθείς και την τόσο όμορφη Κυπρο,που μοιάζει τόσο με τη Ρόδο!
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Κρατάω κάθε λέξη από την τελευταία παράγραφο του post σου. Τα ταξίδια μας δίνουν ζωή. Και εννοείται κάποια στιγμή θα γυρίσω και την Κύπρο. Είναι ένα ταξίδι που θέλω πολύ να το κάνω, αλλά εσκεμμένα το αφήνω λίγο "πίσω" ώστε να υπάρξουν οι συγκυρίες και να τη δω όπως πραγματικά θα ήθελα. Πάντως ή ιστορία σου με κάνει να θέλω να το επισπευσω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.658
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom