Εκπομπή 26 - Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικό - ερωτήσεις

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Δείτε την εκπομπή εδώ:


Μία από τις επόμενες μέρες θα κάνουμε μια λάιβ εκπομπή στο κανάλι μας, και το θέμα θα είναι Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία και νησιά Ειρηνικού.

Θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση για τη μέρα και ώρα και όσοι θέλετε θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά και να κάνετε εκείνη την ώρα τις ερωτήσεις σας.

Ωστόσο για να δούμε πόσο ενδιαφέρον υπάρχει και για να προετοιμαστούμε θα ήθελα να γράψετε εδώ ότι ερωτήσεις θα θέλατε να απαντήσουμε για αυτούς τους προορισμούς στην εκπομπή.

Για πάμε. :shark1:
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.589
Likes
9.719
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Λίγο πολύ βασικές ερωτήσεις για όσους το σκέφτονται να κάνουν αυτό το ταξίδι από Ελλάδα, παρ'ότι αρκετές έχουν απαντηθεί στις πρώτες εκπομπές που κάνατε με Traveller, αλλά θα κάνει καλό μια ανακεφαλαίωση.

1) Καλύτερη εποχή για να γίνει το ταξίδι όπου συνδυάζει και βόρειο και νότιο νησι Νεας Ζηλανδίας και Great Barrier Reef; Δεκέμβρη-Γενάρη ή μήπως Φεβρουάριο-Μάρτιο;
2) Για κάποιον που έχει 15 μέρες και έρχεται προς τα εκεί πρώτη φορά, τι να έβαζε μέσα στο ταξίδι και τι να αφήσει; Αξίζει σε 15 μέρες ταξίδι να επιχειρηθεί η επίσκεψη σε άλλο νησί του Ειρηνικού πλην Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ή δεν το προλαβαίνει;
3) Παρότι το budget είναι σχετικό για τον καθένα, καλό θα ήταν σε κάποια μέρη που είναι πολύ must και των 2 χωρών να δίνατε τα recommendations σας για διαμονή και φαγητό, θα βοηθούσε πολύ, όπως επίσης και εταιρεία για ενοικίαση αυτοκινήτου και στις 2 χώρες.
4) Έχετε καθόλου εικόνα για ενοικίαση campers και στις 2 χώρες;

Αυταααα :xalara: :xalara: :xalara:
 

AERAS

Member
Μηνύματα
757
Likes
1.113
αρχικά να μάθουμε τους πανελίστες...def & traveler?

Είμαι λάτρης των θεματικών πάρκων όπως disneyland,universal,six flags. Υπάρχει αντίστοιχο πάρκο που αξίζει να αφιερώσει κάποιος από Ευρώπη μια ολόκληρη μέρα ή και παραπάνω.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.939
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Το δίλημμα για το ποιο νησί του Ειρηνικού να επιλέξουμε, τουλάχιστον για εμάς από την Ευρώπη, είναι σαν τους ξένους που βλέπουν πρώτη φορά τα Ελληνικά νησιά στο χάρτη και στην αρχή φαίνονται όλα ίδια.

1) Θα βοηθούσε πολύ μια ομαδοποίηση, με βάση το πόσο "δυτικοποιημένα" είναι. Όσον αφορά την ανεξάρτητη μετακίνηση και τις υποδομές στην κάθε χώρα/έδαφος. Για παράδειγμα, φαντάζομαι στο ένα άκρο η Χαβάη, τα Φίτζι και οι Γαλλικές κτήσεις (Νέα Καληδονία και Γαλλική Πολυνησία) και στο άλλο το Κιριμπάτι και τα Νησιά Σολομώντα; Αυτό πιστεύω θα ήταν πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί πρώτη φορά την περιοχή και βρίσκεται χαμένος σε επιλογές.

2) Σχετικά με τον καιρό, η "ξηρή" εποχή στα νησιά του Ν. Ειρηνικού είναι το Ευρωπαϊκό καλοκαίρι. Τι παίζει όμως στην περίοδο των βροχών; Βρέχει όλη μέρα, ή κάποιος μπορεί να εκμεταλλευθεί τις φθηνότερες τιμές για να ταξιδέψει και off-season; Το αναφέρω γιατί π.χ. σε Χαβάη βρέχει κυρίως το βράδυ και το πρωί, κάτι που έχω ακούσει και για άλλες τροπικές περιοχές π.χ. σε ΝΑ Ασία.

3) Καθώς αναφέρθηκε και η Νέα Ζηλανδία, ποιο είναι το κόστος ζωής εκεί; Μιας και αυτό είναι πολύ γενικό, μπορείτε να κάνετε έστω μια σύγκριση με το κόστος της Αυστραλίας; Είχα ακούσει ότι με την κρίση του '98 το τοπικό νόμισμα είχε υποτιμηθεί πολύ, αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

4) Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την ερώτηση του orestcrete, αν ήταν να προτείνετε ένα roadtrip στην Αυστραλία (ή και στη Νεά Ζηλανδία), ποιο θα ήταν αυτό;


5) Σχεδιάζω ένα ταξίδι στο νότιο Ειρηνικό για το '21, κορονοϊού επιτρέποντος. Ξεκίνησα από Νησιά Κουκ και Βανουάτου, στην πορεία είπα να επικεντρωθώ στα Κουκς, ενώ ύστερα από τα εγκωμιαστικά σχόλια του Traveller αρχίζω να κλίνω πάλι προς τα Βανουάτου. Όσον αφορά τα Βανουάτου, είναι δυνατή η μεμονωμένη μετακίνηση, ή πας ακόμη και στα γνωστότερα αξιοθέατα (ηφαίστειο Yasur, παραλία Champagne κλπ) μόνο οργανωμένα;

6) Η Σαμόα φαίνεται να είναι μια χώρα που συνδυάζει πολλά: ωραίες παραλίες, πεζοπορίες, καταρράκτες, ποτάμια λάβας, διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα στην παραλία κλπ. Ένας προορισμός πολύ καλός για να είναι αληθινός. Είναι η εναλλακτική εάν δεν μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο ικανοποιητικό πλάνο για το (5). Αυτό που με μπερδεύει στον συγκεκριμένο προορισμό, είναι ότι σε διάφορους οδηγούς, όπως στο South Pacific του LP, αναφέρει "Always ask permission from local villagers before using their beach". Δηλαδή αφενός δεν μπορώ να κατέβω για μπάνιο έτσι απλά, αφετέρου οι παραλίες δεν είναι όπως σε άλλα μέρη του κόσμου που πληρώνεις είσοδο για να πας; Πρέπει να ρωτήσεις από ευγένεια δηλαδή τους άλλους εκεί αν μπορείς να κάτσεις ή να κολυμπήσεις μαζί τους; :rolleyes-80:
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Η πρώτη μας ζωντανή εκπομπή έρχεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί!

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο youtube ή στη σελίδα μας στο facebook, ενώ το live stream θα μπει και στο φόρουμ.

Στη διάρκεια της εκπομπής θα μπορείτε να κάνετε ζωντανά ερωτήσεις στο chat είτε του youtube είτε του facebook για να κάνουμε διάλογο :)

Στο μεταξύ γράψτε εδώ ότι ερωτήσεις έχετε ήδη για να προετοιμαστούμε! Πατήστε και το κουμπάκι υπενθύμισης παρακάτω για να σας σφυρίξει όταν ξεκινήσει το λάιβ την Κυριακή :xalara:

 

george metal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλικη Πολυνησια
Καλημέρα!
Που αξίζει να μείνεις αν θέλεις να κάνεις ένα roadtrip Νέα Ζηλανδία;
Αξίζει περισσότερο το βόρειο ή το νότιο κομμάτι;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Η εκπομπή μόλις ολοκληρώθηκε, ευχαριστούμε όσους μας έκαναν παρέα, γράψτε τα σχόλιά σας εδώ να δούμε τί σας άρεσε, τί μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά και αν έχει νόημα να κάνουμε τακτική ζωντανή εκπομπή.

Η εκπομπή υπάρχει διαθέσιμη ήδη στο κανάλι μας στο youtube, ενώ την έχω ποστάρει εδώ και στο πρώτο μήνυμα παραπάνω.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom