Εκπομπή Travelstories - 11 - Συναυλίες και Ταξίδια

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Τρίτη σήμερα, και νέο επεισόδιο στην εκπομπή μας. Αυτή τη φορά είχα φιλοξενούμενο τον @Krekouzas με τον οποίο μιλήσαμε για ταξίδια και μουσική, και πιο συγκεκριμένα συναυλίες, τις οποίες έχει φάει με το κουτάλι, ταξιδεύοντας σε διάφορα σημεία του κόσμου - αλλά παραδόξως όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να κάνουμε κι'άλλες εκπομπές με τους δύο παρακάτω τρόπους:
  • μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube εδώ και κάντε εγγραφή με το κόκκινο κουμπάκι δεξιά
  • μοιραστείτε τις εκπομπές στα social media και παρακινείστε φίλους σας να κάνουν εγγραφή στο κανάλι μας
Όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ: https://www.travelstories.gr/community/tags/ekpomp-travelstories/

Φύγαμε:

 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Εύγε, πολύ ωραίο θέμα, με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ανυπομονώ να το δω το απόγευμα με την ησυχία μου.

αλλά παραδόξως όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο!
Μα γίνεται κάτι τέτοιο; Φαντάζει δύσκολο...:shock:
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Έχω αδυναμία στη μουσική και χάρηκα πάρα πολύ με την εκπομπή. Μέχρι στιγμής το να κλείνω ταξίδι με αφορμή μια συναυλία δεν μου πάει καλά, αλλά συχνά ψάχνω για συναυλίες στα ταξίδια μου, κατα προτίμηση τοπικών και άσημων συγκροτημάτων, που πολλές φορές εκπλήσσουν.

Με εξέπληξε το γεγονός ότι η Ρώμη είναι συναυλιοπόλη, δεν το περίμενα. Τι μαθαίνει κανείς σε μια εκπομπή travelstories..

@Krekouzas να ξες πάντως και στα Τρίκαλα έχουμε συναυλιάρες και φεστιβαλάρες :haha:
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.189
One man’s hero, is another man’s villain… :) Τον λατρεμένο πολλών Ρότζερς Γουότερς, εγώ τον “μισώ” από το 2012, επειδή εξαιτίας του (sort of) δεν μπόρεσα να δω την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε γηπεδούχο στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγο (άλλαξαν το πρόγραμμά της κι έπαιξε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, επειδή το στάδιο ήταν “ρεζερβέ” για συναυλία τού Ρότζερς). Ο καθένας με την τρέλα του... :)

Ωραίος... Παρεμπιπτόντως, και μένα μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι ακόμα δεν έχεις πάει σε συναυλία στο ΗΒ. Then again… κι εγώ ακόμα δεν έχω δει ποδόσφαιρο στην Αγγλία... Πώς τα φέρνει...

Καμία σχέση με σένα, άντε να έχω πάει σε 10-15 συναυλίες στη ζωή μου, και οι καλύτερες εμπειρίες ήταν στην Μπαΐα (Margareth Menezes) και στο Μπουένος Άιρες (Catupecu Machu).

Σου εύχομαι σούπερ συναυλιοταξίδια για πολλά-πολλά-πολλά ακόμα χρόνια.
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.627
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Εύγε, πολύ ωραίο θέμα, με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ανυπομονώ να το δω το απόγευμα με την ησυχία μου.



Μα γίνεται κάτι τέτοιο; Φαντάζει δύσκολο...:shock:
Εγώ να δεις έκπληξη κ ενθουσιασμό! Θα το δω το βραδάκι κ θα τοποθετηθω με την σχετικη μου ιδιότητα !! Ανυπομονώ. ...
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ωραία, γιατί το κοινό του travelstories έχει ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. @Krekouzas βλέπω είσαι ανοιχτός σε πολλά είδη μουσικής, μπράβο. Αγγλία επιβάλεται να έρθεις, για καλοκαιρινό φεστιβάλ (από του χρόνου όμως).
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.555
Likes
12.627
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ενθουσιάστηκα με το τοπ 3 του @Krekouzas ειδικά για Coldplay που δεν έχω δει ποτέ έσκασα από τη ζήλεια μου). Υποκλίνομαι στον τεράστιο Roger Waters είδα το The Wall 2 φορές, την πρώτη στην Αθήνα ιδιωτικά και τη δεύτερη στη Σόφια με τον https://www.facebook.com/groups/synauliotourismos του οποίου είμαι συν-δημιουργός Τα λόγια είναι περιττά ήταν ατόφια ανατριχίλα! Οσο για Rammstein είναι απλά εμπειρία το να δεις έστω μια φορά στη ζωή σου ένα Live τους. Ακόμα κι αν δεν ακούς τη μουσική τους ή δεν καταλαβαίνεις το στίχο. Είναι υπερθέαμα, εικόνα, φωτιές σε σημείο να σκέφτεσαι πως διάολο δεν έχουν μπαρουτοκαπνιστεί ακόμα....πυροτεχνήματα και αρκετό hard core επί σκηνής! Εϊπαμε εμπειρία....
Στη Θεσσαλονίκη φιάξαμε το Συναυλιοτουρισμό πριν 8 χρόνια και έκτοτε κάναμε δεκάδες εκδρομές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό -κυρίως Βουλγαρία και Ρουμανία καθώς και φεστιβάλ. Το ταξίδι με τη συναυλία παντρεύεται μοναδικά και με έκπληξή μου έχω δει φίλους μας που πήραν αεροπλάνο, τρένο, λεωφορεία από Αθήνα, Κρήτη ακόμα και Κύπρο προκειμένου να 'έρθουν Θεσσαλονίκη και να ταξιδέψουν μαζί μας .
ΜΙα παρατήρηση ....στην Ευρώπη δυστυχώς τα εισητήρια για τα εβέντ αυτά είναι πανάκριβα....παίζει το αεροπορικό σου να στοίχισε φθηνότερα.
Παρατήρηση δεύτερη... @Krekouzas διαλέγεις λάθος γυναίκες (χιούμορ)
Συγχαρητήρια για την ιδέα!
 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Πολύ ωραίο θέμα και πραγματικά ευτυχής όποιος μπόρεσε είτε να ταξιδέψει για να δει μια συναυλία ή, ακόμη καλύτερα, να του τύχει "στα ξεκούδουνα" μία εκεί που δεν το περίμενε, κερασάκι στην τούρτα του ταξιδιού του!

Έχω βρεθεί σε συναυλίες στο Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη γνωστών συγκροτημάτων ή τραγουδιστών αλλά η καλύτερη όλων, η πιο αναπάντεχη, το "κερασάκι" που λέγαμε ήταν οι τεράστιοι Deep Purple, στις 14 Απριλίου 1995, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και εβδομάδα εθνικού πένθους στην Ινδία (είχε πεθάνει ένα ραμολί πρωθυπουργός στα 93 του την προηγούμενη βδομάδα), στο tour τους "The battle rages on", στο Jawaharlal Nehru Stadium, στο New Delhi.

Απίστευτα μέτρα ασφαλείας, μέχρι και τσιγάρα απαγορεύονταν (ευτυχώς για καπνό δεν έψαχναν), 3 ώρες πριν στην ουρά αλλά... όταν ξεκίνησε... 5000 εκστασιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και καμμιά 15αριά χιλιάδες expats στις κερκίδες, δεν σταμάτησαν να χορεύουν για δύο περίπου ώρες ακούγοντας 15 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, με encore τo "Highway Star" και φινάλε (τι άλλο; ) το "Smoke on the water" - υπό τα σαστισμένα βλέμματα μιας χιλιάδας αστυνομικών που νόμιζαν ότι έβλεπαν εξωγήινους! :)

Once-in-your-lifetime experience!

(η πτήση επιστροφής στην Ελλάδα αναχωρούσε 8 ώρες μετά τη λήξη της συναυλίας)
 
Last edited:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Πολύ ωραία εκπομπή! Φοβερό θέμα και θα το χαρακτήριζα ευχάριστη έκπληξη!

Ένα μικρό τιπ σχετικά με τα sold out. Στην ν. Ευρώπη είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και συνήθως βρίσκεις ακόμα και τελευταία στιγμή. Αξίζει να ξεκινάς ψάξιμο από αυτές τις χώρες κατά την γνώμη μου.

Σε προσωπικά highlights:

1) guns n roses στην Βαρκελώνη το '18. Η πρώτη ροκ μπάντα που άκουσα και από τότε δεν υπάρχει γυρισμος. Δεν περίμενα ότι θα τους δω live ποτέ. Εκσταση!

2) το κοινό του Λονδίνου. Έχω δει πολλά βιντεακια από Λονδίνο που το κοινό συμμετέχει έξυπνα στα τραγούδια κάνοντας δεύτερα φωνητικά κλπ πορωτικα πράγματα. Το έζησα κι από κοντά το '13 όταν είδα έναν απ' τους αγαπημένους μου μουσικούς τον danzig. Το κοινό για να ζητήσει encore αντί να φωνάζει We want more και λοιπά κλισέ άρχισε να τραγουδάει το We are 138 των misfits. Το συγκρότημα βγήκε να τους τραβήξει βίντεο πριν ξεκινήσουν να παίζουν. Ανατριχιλες από πάνω μέχρι κάτω.

3) οι Έλληνες rotting Christ headliners σε sold out φεστιβάλ στο Βέλγιο το '18. Αυτό που είδα μου έδωσε μεγάλη χαρά. Κόσμος να πιάνει κάγκελο για ελληνικό συγκρότημα και όλοι μαζί να φωνάζουν non serviam 😢 α ναι το φεστιβάλ έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης...

@Krekouzas υπάρχει τοπικ για φεστιβάλ στο φορουμ. Τίμησε το, έχεις πολλά να πεις!
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Ευχαριστούμε για την εκπομπή. Πολύ ενδιαφέρον ο συνδυασμός ταξιδιών, συναυλιών και μουσικής γενικά. Ειδικά τα πολυήμερα φεστιβάλ μουσικής στο εξωτερικό είναι πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Πριν αρκετά χρόνια είχα την τύχη να παω με παρέα στο περίφημο Wacken που αναφέρετε στην εκπομπή. Ένα μικρό χωριουδάκι της Γερμανίας μετατραπηκε σε μια απέραντη κατασκήνωση χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο για λίγες μέρες. Μοναδικά σκηνικά, πολύ μπύρα και μεταλ μουσική όλη μέρα. 🤟

Ενα διαφορετικού είδους event, ηλεκτρονικής μουσικής, είναι το sensation στην Ολλανδία. Περίπου 50000 κόσμος ντυμένος αυστηρά στα λευκά κατακλύζει την Amsterdam Arena και χορεύει μέχρι τις πρωινές ώρες σε ένα χώρο που θυμίζει βγαλμένο από παραμύθι. Παρόλο που είχα εισητηριο εφαγα πόρτα αρχικά γιατί το παντελόνι ήταν μπεζ. Ευτυχως πουλούσαν λευκά ρούχα στο γήπεδο!

Όλα αυτά τα events/festivals γίνονται δυστυχώς sold out πολλούς μήνες πριν οπότε σίγουρα θέλει οργάνωση από νωρίς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom