Εκπομπή Travelstories - 12 - Νέα Υόρκη Best Of

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Φτάσαμε αισίως τα 12 επεισόδια στην εκπομπή μας! :clap:

Σήμερα το μενού έχει Νέα Υόρκη - αν θέλετε να δείτε εμένα να προτείνω τα πιο απαραίτητα αξιοθέατα και τα αγαπημένα μου εστιατόρια της πόλης, και τον @Traveller να ξεσαλώνει με τις tourist trap προτάσεις μου και να δίνει τις δικές του προτάσεις για ξενοδοχεία, φαγητό, και βόλτες - α, και να τσακωνόμαστε για τα μουσεία - ε τότε αυτή η εκπομπή είναι για σας. :cool:

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι φουλ στην πληροφορία, χωρέσαμε πάρα πολύ πράμα μέσα, για να δούμε αν θα σας αρέσει. Παρακαλώ θερμά τα σχόλιά σας από κάτω για να βελτιώνουμε τις μελλοντικές εκπομπές

Λάβετε μέρος στην έρευνα για τις εκπομπές εδώ!

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας να κάνουμε κι'άλλες εκπομπές με τους δύο παρακάτω τρόπους:
  • μπείτε στο κανάλι μας στο YouTube εδώ και κάντε εγγραφή με το κόκκινο κουμπάκι δεξιά και πατήστε και το κουμπάκι/καμπανάκι με τις ειδοποιήσεις
  • μοιραστείτε τις εκπομπές στα social media και παρακινείστε φίλους σας να κάνουν εγγραφή στο κανάλι μας
Όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ: https://www.travelstories.gr/community/tags/ekpomp-travelstories/

Φύγαμε:

 
Last edited:

galoz

Member
Μηνύματα
446
Likes
660
Η Νέα Υόρκη μαζί με το Τορόντο είναι το δικό μου ακυρωμένο ταξίδι λόγω COVID-19. Σε έναν μήνα και κάτι ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση. Το ξενοδοχείο που είχα κλείσει στα μέσα Γενάρη ήταν το "Hilton Garden Inn New York Times Square South", στα 124 USD για τέσσερα άτομα... Με δωρεάν ακύρωση μέχρι 5 μέρες πριν.. Πραγματική ευκαιρία σε πολύ καλή τοποθεσία.. Τα αεροπορικά κλεισμένα με μίλια... Άκυρα και αυτά.. Το θετικό της υπόθεσης, δεν χάσαμε ούτε σεντ, ούτε μίλια... Κλαίω ακόμη... Και η εκπομπή ήταν μαχαίρι στην καρδιά.. Πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν ήταν στο πρόγραμμα. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε στο μέλλον..

PS Θα διευκόλυνε αν τα ονόματα των ξενοδοχείων και κυρίως των μαγαζιών που αναφέρατε θα μπορούσαμε να τα δούμε γραμμένα.
 
Last edited:

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Η Νέα Υόρκη μαζί με το Τορόντο είναι το δικό μου ακυρωμένο ταξίδι λόγω COVID-19. Σε έναν μήνα και κάτι ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση. Το ξενοδοχείο που είχα κλείσει στα μέσα Γενάρη ήταν το Hilton garden inn new york times square south στα 124 USD για τέσσερα άτομα... Με δωρεάν ακύρωση μέχρι 5 μέρες πριν.. Πραγματική ευκαιρία σε πολύ καλή τοποθεσία.. Τα αεροπορικά κλεισμένα με μίλια... Άκυρα και αυτά.. Το θετικό της υπόθεσης, δεν χάσαμε ούτε σεντ, ούτε μίλια... Κλαίω ακόμη... Και η εκπομπή ήταν μαχαίρι στην καρδιά.. Πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν ήταν στο πρόγραμμα. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε στο μέλλον..

PS Θα διευκόλυνε αν τα ονόματα των ξενοδοχείων και κυρίως των μαγαζιών που αναφέρατε θα μπορούσαμε να τα δούμε γραμμένα.
Πολύ καλή παρατήρηση το ΥΓ.Θα μπορούσε στο τέλος να υπάρχει μια λίστα με τα ονόματα/κατηγορία;
 

ZoiT

Member
Μηνύματα
41
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή. Με αφορμή το γεγονός ότι θα ακολουθήσει και επόμενη για Νέα Υόρκη, θα μ' ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας (αν "κουμπώνουν" στη συζήτηση) για τα εξής:
Gospel (μόνο harlem ή και σε κάποιο άλλο μέρος;).
Προτάσεις για live jazz bar και roof garden.
Προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή από ΝΥ.
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.190
Σε όσους σχεδιάζουν ταξίδι στη Νέα Υόρκη (για τέλη 2020 και μετά), αν προγραμματίζουν να περάσουν αρκετές ημέρες εκεί, κι αν οι προτεραιότητές τους είναι να πάνε σε δέκα ρεστοράν, οκτώ μουσεία, 15 γκαλερί και τέσσερα observation decks, θα πρότεινα, αν θέλουν να δουν τους Νεοϋορκέζους όπως δεν θα τους δουν στον δρόμο, σε μαγαζιά, σε ρεστοράν, σε μουσεία, σε γκαλερί, σε food markets, σε, σε, σε, θα πρότεινα επαναλαμβάνω να θυσιάσουν ένα τόσο δα κάτι από όλα αυτά, και να πάνε τουλάχιστον σε ένα αθλητικό γεγονός. Ανάλογα με την εποχή, μπορεί κανείς να δει Knicks και Nets στο NBA (στο Madison Square Garden και Barclays Center αντίστοιχα), New York City FC και New York Red Bulls (ποδόσφαιρο, Yankee Stadium και Red Bull Arena αντίστοιχα), Giants και Jets (αμερικάνικο ποδόσφαιρο, και οι δύο εδρεύουν στο MetLife Stadium), και φυσικά, last but not least, μπέιζμπολ, Yankees, στο Yankee Stadium, για μένα η περισσότερο “αμερικάνικη” εμπειρία μεταξύ όλων όσων ανέφερα. Στον “ναό” Madison Square Garden πηγαίνεις περπατώντας (από τα περισσότερα σημεία στο Μανχάταν), στο Yankee Stadium και στο Barclays Center πηγαίνεις με ΜΜΜ σε 20-40 λεπτά (ανάλογα με το πού βρίσκεσαι στο Μανχάταν), και ακόμα και στα άλλα δύο γήπεδα που στον χάρτη φαίνονται... τέρμα Θεού, στην πραγματικότητα, με ΜΜΜ, φθάνεις σε λιγότερο από μία ώρα από το κεντρικό Μανχάταν.

Επίσης, δεν ξέρω αν θα αναφερθεί σε μελλοντική δεύτερη εκπομπή για Νέα Υόρκη, αλλά προσωπικά, αν και μη παθιασμένος με το θέατρο, πήγα και σε θεατρική παράσταση στο Broadway (“Mary Poppins” :):):) ), επειδή σκέφτηκα, “αν δεν πάω σε θέατρο εδώ, δεν θα πάω πουθενά”.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Προφανώς έχει πολλά ακόμη η Νέα Υόρκη, αλλά καταλαβαίνω ότι σε μια μικρής διάρκειας εκπομπή λίγα μπορούν να χωρέσουν.

Εντάξει, επί μιας καλής παρουσίασης, έχω κι εγώ κάποιες επιμέρους μικροδιαφωνίες. Στο Guggenheim τόσο η μόνιμη συλλογή όσο και οι εκθέσεις του είναι κατά κανόνα κορυφαίες. Θεωρώ το Ellis Island ως must, κι ώς παράρτημα μιας επίσκεψης στο άγαλμα, ενώ θα συμπλήρωνα και με μια επίσκεψη στο κατά τά άλλα παραμελημένο από τους τουρίστες Tenement Museum στο Lower East Side. Σίγουρα πιο μορφωτικό από το Katz's deli τρία τετράγωνα πιο πέρα, που το Instagram παίρνει φωτιά. Και για μένα, ας πούμε, η επίσκεψη στα Ηνωμένα Έθνη θεωρώ πως είναι must. Τέλος, νομιίζω πάντως μια αναφορά στο 9/11 Memorial & Museum έπρεπε να υπάρχει. Όπως και στην Trinity Church, Το Whitney Museum, το Roosevelt island... Αλλά αν τα έβαζαν όλα αυτά, και τα Broadway shows, και τους αγώνες και όλα, θα ήθελαν διπλάσια εκπομπή.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Gospel (μόνο harlem ή και σε κάποιο άλλο μέρος;).
Πουθενά. Έχει παραγίνει τουριστική η φάση.

Προτάσεις για live jazz bar και roof garden.
Jazz at Lincoln Center
Δεχόμενος ότι θα τα πίνεις σχεδόν αποκλειστικά ανάμεσα σε άλλους τουρίστες, 230 Fifth Rooftop Bar

Προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή από ΝΥ.
Hamptons.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
να προσθέσω κι εγώ κάποια που θεωρώ ότι πρέπει να δεις, με κρουαζιερα στο νοτιο μανχαταν το sky line, με πτηση με ελικόπτερο την πόλη από ψηλά, το peter luger ειναι εμπειριάρα, τα ξενοδοχεία στο williamsburg εχουν φανταστικη θέα του μανχαταν πατε απόγευμα να δειτε sunrise και την πολη μερα και νυχτα... ποδηλατάδα στο central park δεν ειπωθηκε. επίσης σε όσους αρεσει ενα αθλητικο γεγονος ειναι ευκαιρια πχ nba, για τους λάτρεις του καφε εχει ανοιξει και ο ναος του καφε starbucks εδω και εναμιση χρονο , δεν εχει καμμια σχεση η εμπειρια με τα starbucks οπως τα ξερουμε στα χιλιάδες καταστηματα. θα βαλω και φωτο όσες μπορω.
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom