Εκπομπή Travelstories 25 - Τοπία του κόσμου Τοπ-10

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Εγώ είχα προτείνει το εξής. Να φτιάξουμε ένα τοπ-10 (ή πολλά τοπ-10 σε διάφορες κατηγορίες) με το σύστημα double ribbon, κάτι σαν τουρνουά όπου θα συγκρούονται δύο αξιοθέατα/πόλεις/χώρες/μουσεία . Δε βρίσκω υποχρεωτικό το να έχει πάει κάποιος για να κρίνει αν θα τον ενδιέφερε πιο πολύ το Μάτσου Πίτσου ή οι πυραμίδες. Θα ψηφίζαμε όλοι για κάθε ζευγάρι ανά λίγες μέρες και θα γινόταν και ο σχετικός χαβαλές. Ε, το αποτέλεσμα του τουρνουά θα ήταν ένα τοπ-10 ή τοπ-5 κι εκεί 4-5 μέλη που να έχουν πάει στα περισσότερα θα επιχειρηματολογούσαν και θα ακολουθούσε η τελική βαθμολογία από όλους τους θεατές. Μπορεί να γίνει σε άπειρες κατηγορίες κι όχι μόνο αυτές που αναφέρθηκαν.
Κι εμένα μου άρεσε πολύ το θέμα. Μπράβο και στους 3. Ωστόσο πάντα νομίζω πως είναι άλλη φάση να κρίνεις μέρη στα οποία έχεις πάει. Όταν παρακολούθησα το θέμα ξαναταξίδεψα σε μέρη που αναφέρατε και έχω πάει και θυμήθηκα πόσο με ανοιχτό το στόμα έμεινα στο θαύμα της φύσης στο Ιγκουασού σε Αργεντινή-Βραζιλία ή πόσο γραφική βρήκα την αγγλική επαρχεία στα Cotswolds αλλά όταν μιλούσατε για Αυστραλία που δεν έχω πάει δεν ήταν το ίδιο συναίσθημα. Φυσικά μπορείς να ψηφίσεις τι θα προτιμούσες να δεις αλλά πάντα άλλη βαρύτητα νομίζω έχει η γνώμη μας για μέρη όπου έχουμε πάει.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία εκπομπή . Μπραβο σας!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ωραίες ιδέες :clap:

Ξεκινάμε την προετοιμασία να κάνουμε μερικά από αυτά, συνεχίστε να γράφετε τί εκπομπές θα θέλατε να δείτε :)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ωραίες ιδέες :clap:

Ξεκινάμε την προετοιμασία να κάνουμε μερικά από αυτά, συνεχίστε να γράφετε τί εκπομπές θα θέλατε να δείτε :)
Εγώ θέλω μια εκπομπή για τη Νορβηγία :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μηνύματα
239
Likes
2.650
Πράγματι από τις καλύτερες εκπομπές, όπως και γενικά όλες οι τοπ-λίστες που έχω παρακολουθήσει. Η χαρά του φυσιολατρικού wanderlust!

Θα συμφωνήσω πως σε τέτοια ενδιαφέροντα κόνσεπτ θα είχε κι ενδιαφέρον και ανά ήπειρο λίστες, καθώς στην προκειμένη ορισμένες υποεκπροσωπήθηκαν (βλ. Ασία, Ευρώπη και Αφρική), κάτι φυσιολογικότατο όταν έχουμε να κάνουμε με γούστα. Μα καλά, βρε μπαγάσηδες, ούτε μια Ισλανδία ή ένα Νεπάλ ή μια Κίνα; :bleh:
Μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν και περισσότερα κρυφά διαμάντια/κρυμμένοι άσοι, που τόσο πολυταξιδεμένοι θα έχετε στα μανίκια σας.

Επίσης ενδιαφέρουσες θα έβρισκα τις κατατάξεις ανάμεσα σε χώρες με παρόμοια στοιχεία (άνετα αγγαρεύουμε κάναν Γιώργο), με υποσημειώσεις για τις ιδιαιτερότητες και τα highlights που χαρακτηρίζει και την καθεμιά (φυσικά/πολιτι(στι)κά/αρχιτεκτονικά κλπ), για όσους τις έχουν επισκεφτεί όλες. π.χ. οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής/Καραϊβικής/Νότιας Αμερικής/Κεντρικής Ασίας/ΝΑ Ασίας/Υποσαχάριας Αφρικής/Ωκεανίας/Μέσης Ανατολής/Σκανδιναβίας..., δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν θα έχουμε τον χρόνο να πάμε σε όλες με τη μία και θα προτιμήσουμε αυτές που μας προσφέρουν τα περισσότερα για τα ενδιαφέροντά μας.
Μπορεί να μην έχει το ίδιο σασπένς στις τελευταίες θέσεις αλλά θα έχει ενδιαφέρον κι η πιθανή διάσταση απόψεων, εμπεριστατωμένη πάντα με τα αντίστοιχα στατιστικά δεδομένα και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.711
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom