Ελκυστική η Βουλγαρία για εξοχική κατοικία

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει και η νέα τάση, που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει μόδα, ωθούν ολοένα και περισσότερους επενδυτές στην αγορά εξοχικής κατοικίας στη γειτονική μας Βουλγαρία.
Της Λίνας Τσιρέκα
Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται στις ορεινές περιοχές, κυρίως στο Μπάνσκο, αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Εσχάτως η βουλγαρική βιομηχανία εξοχικής κατοικίας φαίνεται πως δελεάζει και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Αντόνιο Μπαντέρας και ο Μόργκαν Φρίμαν, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση κατοικιών.
Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της Θεσσαλονίκης που δέχονται κρούσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι χαμηλές τιμές που προσφέρει η αγορά της Βουλγαρίας, οι επενδυτικές ευκαιρίες σε συνδυασμό με την εγγύτητα της στη χώρα μας αποτελούν μερικούς από τους βασικούς λόγους που καταγράφεται συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον.
Οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς αρχίζουν να αποκτούν θαυμαστές. Η προσφορά κατοικιών στις εν λόγω περιοχές αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας εκτιμητών ακινήτων Colliers, περισσότερες από 22.500 κατοικίες βρίσκονται υπό ανάπτυξη, αριθμός που σε σχέση με τα δεδομένα του 2006 είναι αυξημένος κατά 37%. Η πλέον δημοφιλής περιοχή είναι το Σάνι Μπιτς, με τις τιμές να κινούνται από 600 έως 1.600 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στο Σεντ Βλας η τιμή του τ.μ. φθάνει έως τα 1.800 ευρώ. Στο Γκόλντεν Σαντς, οι τιμές ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φθάνουν έως τα 1.700 ευρώ ανά τ.μ.
Η προσφορά δεν εξαντλείται μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και οι ορεινές περιοχές της Βουλγαρίας κερδίζουν συνεχώς οπαδούς. Ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφεται στο Μπάνσκο, που διεκδικεί τον τίτλο της βουλγαρικής Αράχοβας. Οι τιμές ξεκινούν από 650 ευρώ ανά τ.μ. και φθάνουν έως τα 1.650 ευρώ. Στο Παμπόροβο οι τιμές κινούνται μεταξύ 600 και 1.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ οριακά χαμηλότερες τιμές βρίσκει κανείς στο Μπόροβιτς.
ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Τη Βουλγαρία ανακαλύπτουν προσφάτως οι ξένοι αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών. Ο ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας πέρασε αρκετούς μήνες στη Σόφια για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του “The Code” και πλέον ετοιμάζεται να αποκτήσει κατοικία στη Βουλγαρία. Ο Μόργκαν Φρίμαν επίσης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση ενός συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων στη Σόφια.
Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας επένδυσε και η New Image, γνωστή εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, η οποία απέκτησε τοπικό στούντιο, με στόχο τον περιορισμός των λειτουργικών της εξόδων.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται στις ορεινές περιοχές, κυρίως στο Μπάνσκο, αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.
Πολλα μεσιτικα γραφεια της Θεσ/νικης πουλουν εξοχικες κατοικιες στη Βουλγαρια και κυριως στο Μπανσκο.
Επισης ειναι πολλοι οι βορειοελλαδιτες που ειναι ηδη ιδιοκτητες αυτων των κατοικιων.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.281
Μηνύματα
886.500
Μέλη
38.951
Νεότερο μέλος
Theodwraka

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom