• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Νοέμβριο 2016 - Ιανουάριο 2017! Κάντε κλικ εδώ!
  • 10ο επεισόδιο στην εκπομπή μας!! Ταξίδι στο Ομάν!! - κλικ εδώ

Ελλάδα Παντού: Επιγραφές και οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα ανά τον κόσμο

Grerena

Member
Μηνύματα
785
Likes
7.115
Επόμενο Ταξίδι
οδικό έως Ελσίνκι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιορδανία, Las Vegas
Teatro Greco στην Ταορμίνα (ελληνιστί: στο Ταυρομένιον) της Σικελίας ...

IMG_8674.JPG


IMG_8682.JPG


Είναι ένα υπέροχο αρχαιοελληνικό θέατρο, το οποίο βρίσκεται σε μια απίστευτα προνομιακή θέση.
Είναι κρεμασμένο στην άκρη ενός βράχου, θέση που του προσφέρει μια πανοραμική θέα προς Βορρά, Ανατολή και Νότο.
Χτίστηκε τον 3ο αι. π.Χ. από τους αρχαίους Έλληνες και αποτελεί ένα δείγμα του αρχιτεκτονικού μεγαλείου τους. Το θέατρο γεννήθηκε για να φιλοξενήσει δραματικές παραστάσεις, αλλά κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων μεταμορφώθηκε σε αρένα για μονομάχους. Παρόλο που οι Ρωμαίοι παρενέβησαν σημαντικά στην αισθητική του, το θέατρο παραμένει εντυπωσιακό.

IMG_8685.JPG


Λέγεται ότι ο κόσμος δεν παρακολουθούσε την παράσταση αλλά θαύμαζε το τοπίο. Φαίνεται όλη σχεδόν η πόλη, η θάλασσα του Ιονίου, μεγάλο κομμάτι της ακτογραμμής και το κυριότερο, η φοβερή Αίτνα. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα!

IMG_20190113_112055.jpg


IMG_20190113_113621.jpg
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.218
Likes
4.134
Εννοείται ότι δεν υπάρχει γωνιά στην Κων/πολη που να μη θυμίζει Ελλάδα, μία, όχι τόσο επισκέψιμη από τους Έλληνες, είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου από το 1870 συλλέχθηκαν χιλιάδες αντικείμενα από τις επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ενδεικτικά μόνο μερικά από Χαλκιδική, Θάσο και φυσικά την Σιδώνα.
kon1.JPG kon2.JPG kon3.JPG kon4.JPG kon5.JPG kon6.JPG
 

alma

Member
Μηνύματα
2.742
Likes
9.202
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας , Bayswater Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1882 για τις ανάγκες της ελληνικής παροικίας και σήμερα συνεχίζει γεμάτη από κόσμο σε όλες τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Είναι μεγάλη συγκίνηση όποτε έχω βρεθεί εκεί σε μεγάλη γιορτή. Και ακόμα μεγαλύτερη όταν βλέπω να αυξάνεται ο κόσμος και εκτός από Ελληνορθόδοξους να υπάρχει κόσμος και από άλλες εθνικότητες να έχει ασπαστεί την Ορθοδοξία και να γιορτάζει με την ίδια κατάνυξη μαζί μας.

DSC01978 (2).JPG
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.218
Likes
4.134
Στην Οχρίδα (Αχρίδα) με λίγη προσοχή συναντάς αρχαίες ελληνικές επιγραφές της αρχαίας Λυχνιδού εντοιχισμένες παντού, επίσης σχεδόν όλες οι εκκλησίες που χτίστηκαν πριν το 1900 έχουν ελληνικές επιγραφές, το αρχαίο ελληνικό θέατρο το έχουν αλλάξει τα φώτα οι ρωμαίοι.
ohr1.JPG
ohr2.JPG
ohr3.JPG
 

gelf

Member
Μηνύματα
615
Likes
10.332
Στην πλατεία Hötorget, στο κέντρο της Στοκχόλμης βρίσκεται το Stockholm Concert Hall ένα κτίσμα του έτους 1926, από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Στοκχόλμης του 20ου αιώνα, σχεδιασμένο σε νεοκλασικό στιλ. Μπροστά από το κτίριο υπάρχει το άγαλμα του Ορφέα, ένα από τα ορόσημα της πόλης και ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης.

4.JPG


5.JPG
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
3.955
Likes
6.671
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Θησαυρός Seuso - Εθνικό Μουσείο Ουγγαρίας

Πρόκειται για μια συλλογή απο ασημένια αντικείμενα της ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της (τότε) Παννονίας.
Οι παρακάτω φώτο δείχνουν ένα ασημένιο στάντ και κάποιες φιγούρες που το διακοσμούν, προερχόμενες απο την Ελληνική μυθολογίας μας.
DSC06485.JPG


Οι πάνω φιγούρες δείχνουν Τρίτωνες και Νηρηίδες, θαλάσσιες θεότητες της ελληνικής μυθολογίας.
DSC06486.JPG


Η βάσεις του στάντ είναι διακοσμημένες με τη φιγούρα του θεού Έρωτα, τον θεό της Αγάπης κατα την ελληνική μυθολογία, να ιππεύει ένα δελφίνι
DSC06488.JPG


Τα τέσσερα "πόδια" του στάντ διακοσμούνται (στη μέση) με τη φιγούρα ενός γρύπα, που ξεπροβάλει μέσα απο ένα λουλούδι. Οι γρύπες ήταν γνωστοί για τη φύλαξη θησαυρών και ανεκτίμητων αντικειμένων.
Θεωρείται οτι το συγκεκριμένο στάντ χρησίμευε ως βάση νιπτήρα, εξαιτίας του διάκοσμου που έχει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.799
Μηνύματα
739.586
Μέλη
35.490
Νεότερο μέλος
durantula

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom