• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ομάν Εμιράτα προς Ομάν οδικώς

MVSylvia

Member
Δεν μπορώ να βρω σίγουρη πληροφορία προς το παρόν στο ίντερνετ.

Γίνεται να περάσω οδικώς με νοικιασμένο αυτοκίνητο από ΗΑΕ στο Ομάν;

Βλέπω ότι διαβατήριο με απλή σφραγίδα (τουριστική) από Abu Dhabi δεν μπορείς να περάσεις και ότι αν δεν έχεις διάφορα απαραίτητα έγγραφα δεν επιτρέπουν το πέρασμα (τι έγγραφα εκτός από ένα χαρτί που να λέει ότι το νοικιασμένο όχημα επιτρέπεται να πάει Ομάν), δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Έχει κάνει κανείς road trip μεταξύ GCC χωρών;

georgi d

Member
Εδώ κάτι μας γράφουν.

Όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια απαίτηση: μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα μόνο μέσω του σημείου ελέγχου Khatm Al Shiklah, 20 χλμ. έξω από το Al Ain.
8 Μαΐου 2025
Можно ли въезжать в Оман на арендованном авто из ОАЭ • Форум Винского μετάφραση μέσω Chrome η αν δυσκολεύτητε κάπου θα σας το μεταφρασω.
Διαβάστε καλύτερα από την αρχή.

Κάτι έχω μετάφραση.

Μοιράζομαι την εμπειρία μου από την ενοικίαση αυτοκινήτου από το Άμπου Ντάμπι στο Μουσκάτ. Έγραψα επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες που εκπροσωπούνται στα ΗΑΕ. Τέσσερις εταιρείες επιτρέπουν ταξίδια στο Ομάν: Thrifty, Dollar, Europcar και Avis. Εγώ επέλεξα την Thrifty. Όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια απαίτηση: μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα μόνο μέσω του σημείου ελέγχου Khatm Al Shiklah, 20 χλμ. έξω από το Al Ain. Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο, μου δόθηκαν δύο φύλλα χαρτιού A4 στα αραβικά - μια άδεια εξαγωγής αυτοκινήτου (NOC) και ασφάλιση Ομάν, για τα οποία πλήρωσα 260 ντιρχάμ. Πριν από το ταξίδι, πήρα μια διεθνή άδεια οδήγησης τα ΗΑΕ απαιτούν διεθνή άδεια οδήγησης .

Οι κάτοχοι αδειών παραμονής των Εμιράτων ή του Ομάν διασχίζουν τα σύνορα σχεδόν αμέσως, ενώ οι τουρίστες πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο. Κατά την αναχώρησή μου από τα ΗΑΕ, πλήρωσα 91 ντιρχάμ σε κάποιο είδος δασμού. Μόλις μπείτε στο Ομάν, πρέπει να μπείτε σε ένα κτίριο όπου επεξεργάζονται αργά τη βίζα σας. Τη σφραγίζουν για βίζα δύο εβδομάδων και δεν σας χρεώνουν χρήματα. Στη συνέχεια, ο τελωνειακός υπάλληλος κοιτάζει το πορτμπαγκάζ και τις τσάντες σας, και αυτό είναι όλο. Μια άλλη αστεία λεπτομέρεια είναι ότι το μόνο έγγραφο για ένα αυτοκίνητο που νοικιάζεται στα ΗΑΕ είναι ένα απλό, ασπρόμαυρο, εκτυπωμένο κομμάτι χαρτί χωρίς υπογραφές ή σφραγίδες. Και στην πραγματικότητα μετράει ως έγγραφο. Σας ζητείται να το επιδείξετε. Ολόκληρη η διέλευση των συνόρων διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Οι δρόμοι στο Ομάν είναι εντάξει, λίγο χειρότεροι από ό,τι στα Εμιράτα, αλλά εξακολουθούν να είναι καλοί. Στο δρόμο της επιστροφής, και από τις δύο πλευρές των συνόρων, πρέπει να μπείτε σε ένα κτίριο για να περάσετε από τον έλεγχο διαβατηρίων. Δεν ζητούν τέλη ή βίζες. Απλώς σφραγίζουν τα διαβατήριά σας και όλη η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα. Στη συνέχεια, στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, τα διαβατήριά μας δεν έγιναν δεκτά στις πύλες ηλεκτρονικού ελέγχου διαβατηρίων. Έπρεπε να πάμε να τους σφραγίσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο με έναν συνοριοφύλακα, παρόλο που σε προηγούμενες επισκέψεις μας στο Άμπου Ντάμπι είχαμε περάσει με επιτυχία από ηλεκτρονικό έλεγχο και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Last edited:

georgi d

Member
Ακόμα μια απάντηση από άλλο νήμα όμως ποιο παλιά του 2023.

» 25 Ιαν 2023, 2:21 μ.μ.

Οδήγησα στο Μουσαντάμ από το Ντουμπάι για μία ημέρα. Είναι πολύ εύκολο – 2,5 ώρες ανά διαδρομή.

Νοίκιασα αυτοκίνητο σε δολάρια – επιτρέπουν ταξίδια στο Ομάν, και η ασφάλιση στο Ομάν είναι φθηνότερη. Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο, πρέπει να δηλώσετε ότι θέλετε να πάτε στο Ομάν – θα εκδώσουν αμέσως ασφάλιση (περίπου 360 ντιρχάμ), θα σας εκδώσουν μια Επιστολή Μη Αντίρρησης και θα σας δώσουν ένα αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Στα σύνορα, η έξοδος από τα ΗΑΕ κοστίζει 35 ντιρχάμ, η είσοδος στο Ομάν ήταν δωρεάν για μένα (έχω ξένο διαβατήριο), η έξοδος από το Ομάν και η είσοδος στα ΗΑΕ είναι δωρεάν. Όλα είναι γρήγορα στα σύνορα, αλλά λένε ότι μπορεί να υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση τα Σαββατοκύριακα.

Και το ταξίδι αξίζει τον κόπο. Είναι πολύ όμορφο.

Όσον αφορά την άδεια IDP, την πήρα την Κυριακή πριν φύγω, αλλά κανείς δεν την ρώτησε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.231
Μέλη
39.937
Νεότερο μέλος
myrtokol

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα