Γαλλία Εμπειρία από Παρίσι

SAKIS NIGRITA

Member
Μηνύματα
23
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Καλησπέρα σήμερα επιστρέψαμε από Παρίσι, περιγραφή με μια λέξη, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΌ! ! και θέλω και εγώ με την σειρά μου να προσθέσω την εμπειρία μου. Το Παρίσι είναι υπέροχο από άκρη σε άκρη είναι ένα απέραντο αξιοθέατο που για να το δεις σε πέντε έξι μέρες χρειάζεται πολύ μα πάρα πολύ περπάτημα πράγμα που σημαίνει αρκετή κούραση συνιστώ λοιπόν σε όλους όσους θέλουν να το εξερευνήσουν να και ειδικά στις γυναίκες να αποφύγουν τακούνια και γενικά παπούτσια που δεν προσφέρονται για περπάτημα. Δύο τρία γενικά πραγματάκια και μετά θα σας αναφέρω πως εξελίχτηκε το πενθήμερο πρόγραμμα μας. 1)ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. Με το μετρό του Παρισιού μπορείς να πας σε όποιο μέρος θέλεις πολύ εύκολα, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα λεωφορεία τα οποία δεν καθυστερούν λόγω ότι κινούνται στους λεωφορείο δρόμους. Όσον αφορά τα εισιτήρια για όσους θέλουν να πάνε Ντισνευλαντ και Βερσαλίες συστήνω ανεπιφύλακτα την εβδομαδιαία Νavigo η οποία κοστίζει 22,80 +5 € η αρχική έκδοση και ισχύει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για όλες τις ζώνες πρέπει να έχετε μαζί σας μια οποιαδήποτε μικρή φωτογραφία. Τώρα αν σκοπεύετε να μην βγείτε εκτός Παρισιού και να μην κάνετε πολλές μετακινήσεις παίρνετε 10 εισητηρια που κοστίζουν 14,90 τα εισητηριο κοστίζει 1,90 και έχει διάρκεια δύο ώρες, αλλά χωρίς να βγείτε από τους σταθμούς του μετρό.
2)ΝΕΡΟ.Το νερό στο Παρίσι είναι πολύ ακριβό και όχι μόνο το νερό, κοστίζει 3€ το μικρό μπουκάλι και αυτή η τιμή ισχύει και σχεδόν παντού εκτός από τα σούπερ μάρκετ οπότε μόλις φτάσετε εφοδιαστειτε με νερό από Σούπερ μάρκετ,, επίσης το νερό της ύδρευσης στο Παρίσι πίνετε κανονικά αλλά στους δρόμους και στις πλατείες δεν βρίσκεις εύκολα και παντού βρύσες, οπότε όπου βλέπετε βρύση γεμίζετε τα μπουκάλια σας.
3.ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΜΟΥΣΕΊΑ. Στο Παρισι δωρεάν δεν υπάρχει τίποτα ότι και όπου θέλεις να μπεις πρέπει να πληρώσεις και για τα διάσημα αξιοθεατα και μουσεία όπως Λούβρο, Βερσαλίες , Άιφελ, Ντισνευλαντ πρέπει να είστε προετοιμασμενοι αν δεν έχετε βγάλει ηλεκτρονικα εισητηρια ατέλειωτες ουρές που πολλές φορές φτάνουν δύο ώρες αναμονή οπότε προτείνω χωρίς δεύτερη κουβέντα να έχετε βγάλει προτού επισκεφτείτε τα αξιοθεατα που σας ανέφερα ηλεκτρονικό εισητηριο.

Περνάω στο πρόγραμμά μας
ΠΡΩΤΗ ΜΈΡΑ. Άφιξη από Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο του Μποβε στις 12, μεταφορά προς Παρίσι με λεωφορείο στον σταθμό Porte Maillot (Είχαμε βγάλει από πριν τα εισιτήρια 29€ με επιστροφή αν τα βγάλετε εκεί κοστίζει 34€ το άτομο) η διαδρομή διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο, μετακίνηση με μετρό στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Μοντμαρτης.(Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 14:30)Μετακίνηση προς Τροκαντερό με λεωφορείο το καλύτερο σημείο για φωτογραφίες στον Πύργο του Αιφελ.(Άφιξη στο Τροκαντερό στις 17:00)Κατεβήκαμε από τα σκαλιά προς τον πύργο και περπατήσαμε κατά μήκος του Σηκουάνα προς την Παναγία των Παρισίων, στην διαδρομή είδαμε απ'εξω το Μέγαρο των Απομάχων και τον Τάφο του Ναπολέοντα την γέφυρα του Αλέξανδρου (η ωραιότερη γέφυρα του Σηκουάνα) το Μεγάλο και μικρό Παλάτι την πλατεία Κονκορτ το μουσείο του Λούβρου το μουσείο Ορσε και φτάσαμε μέχρι την γέφυρα Σαιντ Μισέλ. Διάρκεια περιπάτου με στάσεις για φωτογραφίες τρεις ώρες. Από την Σαιντ Μισέλ μπήκαμε για φαγητό και ποτό στην περιοχή Σεν Ζερμέν,, επιστροφή στο ξενοδοχείο με μετρό στις 11 το βράδυ.

ΔΕΎΤΕΡΗ ΜΈΡΑ. 09:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μουσείο του Λούβρου κατεβήκαμε στην πλατεία Κονκορτ και περπατήσαμε μέσα από τον κήπο του Κεραμεικού για το Λούβρο (Είχαμε ηλεκτρονικά εισητηρια και μπήκαμε αμέσως η ουρά χωρίς εισητηρια ήταν πάνω από 500 μέτρα, το μουσείο είναι τεράστιο ήμασταν μέσα από τις 10 έως τις 14 περπατήσαμε σχεδόν 10 χιλιόμετρα αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο. Μετά το Λούβρο πήγαμε στην Παναγία των Παρισίων και μετά στην πλατεία Βαστιλης και το Μαραι (Εβραϊκή συνοικία) στην οποία καθίσαμε για φαγητό(σίγουρα να δοκιμάσετε Φαλαφελ) Με μετρό από την περιοχή Les Halls πήγαμε νωρίς το βραδάκι στην Μοντμαρτη και θαυμάσαμε την Σακρ Κερ, από τα σκαλιά της έχει υπέροχη θέα, κάθισαμε για μπύρα στα υπέροχα μπιστρο της περιοχής και γύρω στις 11 γυρίσαμε στο ξενοδοχειο.

ΤΡΊΤΗ ΜΈΡΑ. ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 08:30 με μετρό και Rer A και άφιξη στην Ντισνευλαντ στις 10 ώρα που ανοίγει το πάρκο, μπήκαμε και εδώ αμέσως γιατί είχαμε βγάλει από πριν εισητηρια και για τα δύο πάρκα,,Να σημειώσω εδώ ότι για να αξιοποιήσετε πλήρως τον χρόνο σας θα πρέπει να έχετε μελετήσει από πριν τον χάρτη και να ξέρετε σε ποια παιχνίδια θα δώσετε προταιρεοτητα,επίσης πρέπει να αξιοποιήστε κατά το δυνατόν καλύτερα τα fast pass(εισητηρια γρηγορης εισόδου) που είναι δωρεάν και υπάρχουν στα πιο δημοφιλή παιχνίδια, λόγω ότι τα δικά μας παιδιά είναι σχετικά μεγάλα 12 και 15 χρόνων δεν ασχοληθήκαμε και πολύ με την Fantasy land πήγαμε με το που μπήκαμε στο Μπιγκ Θαντερ Μαουντεν το οποίο έχει fast pass αλλά επειδή πήγαμε στο άνοιγμα δεν είχε μεγάλη αναμονή και έτσι χωρίς fast pass περιμέναμε περίπου δεκαπέντε λεπτά, το μεσημέρι είχε αναμονή μια ώρα, μετά στους Πειρατές της Καραϊβικής και στην Παραλία των Πειρατών, για κακή μας τύχη την συγκεκριμένη ημέρα το Ιντιάνα Τζόουνς και και το Φαντομ Μανορ ήταν κλειστά λόγω επισκευής, βγάλαμε fast pass στο Πέτερ Παν για τις 12:40 - 13:10 και ενδιάμεσο πήγαμε στο small world και στον λαβύρινθο της Αλικης στα μαγαζιά και στο κάστρο της ωραίας κοιμωμενης. Στις μιάμιση πήγαμε στο άλλο πάρκο Disney studios και βγάλαμε κατευθείαν fast pass για το The twilight Zone Tower of Terror για τις 16:30 - 17:00,είναι η ατραξιόν με την μεγαλύτερη αναμονή, πήγαμε στο Αρμαγεδδών, στο Μοτορς Άξιον στο Ροκεν ρολ κοαστερ και στο κράνος κοαστερ, στις 17:30 επιστρέψαμε στο Disneyland Park παρακολούθησα με για μισή ώρα την παρέλαση και στις έξι πήγαμε στην diskoveryland και ως τις οχτώ ανεβήκαμε στο Σπεις Μαουντεν Σταρ Τουρς και στο Μπαζ Λάιτ Γιαρ. Στις 20:00 πήγαμε στην κεντρική πλατεία και παρακολουθησαμε το εικοσάλεπτο σόου με τα φανταστικα πυροτεχνήματα τα οποία σας συστήνω να μην τα χάσετε. Συμβουλή ετοιμάστε και πάρτε μαζί σας σάντουιτς και φυσικά νερό γιατί το φαγητό μέσα στην Ντισνευλαντ είναι πανάκριβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 22:30.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΈΡΑ. ΚΉΠΟΙ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟ, ΜΈΓΑΡΟ ΑΠΟΜΆΧΩΝ, ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΈΟΝΤΑ, ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ ΟΠΕΡΑ, ΓΚΑΛΕΡΥ ΛΑΦΑΓΙΕΤ, ΚΑΙ ΒΡΆΔΥ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΉ ΣΥΝΟΙΚΊΑ.
Αναχώρηση με μετρό στις 09 για Κήπους του Λουξεμβουργου και από εκεί περίπατο για Μέγαρο Απομάχων, Τάφο του Ναπολέοντα και στις 13:00 εισητηρια για πύργο του Άιφελ, στον πύργο η ουρα χωρίς εισητηρια ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο, εμείς ανεβήκαμε σε είκοσι λεπτά, μείναμε επάνω για καμιά ωρίτσα και μετά με λεωφορείο πήγαμε στην όπερα και στην Γκαλερί Λαφαγιετ στης οποίας την ταράτσα έχει καφέ εστιατόριο με αρκετά καλή θέα.Με μετρό κατά τις εφτά πήγαμε στην Λατινική Συνοικία βολτίτσα φαγητό και κρασάκι έως τις 23,και επιστροφή με μετρό στο ξενοδοχείο..

ΠΕΜΠΤΗ ΜΈΡΑ ΑΝΆΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΏΝ, ΛΑ ΝΤΕΦΕΝΣ, ΑΨΊΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΆΜΒΟΥ, ΤΣΑΜΠΣ ΣΕΝΣ ΕΛΥΖΕ ΚΑΙ ΒΡΆΔΥ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΌ ΠΎΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ.
Αναχώρηση στις 09:00 με μετρό και Rer C για ανάκτορο των Βερσαλλιών άφιξη στις 10 και περιήγηση στο παλάτι και στους κήπους έως τις 13:00, εδώ θέλω να σας πω ότι από αυτή την περίοδο και μέχρι την άνοιξη η κήποι για τους οποίους είχαμε ακούσει πάρα πολλά δεν λένε και πολλά όπως και το παλάτι δεν έχει καμία σχέση με τις αίθουσες των παλατιων στο Λουβρο αν ξέραμε τι θα βλέπαμε δεν θα πηγαίναμε, σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε το ανάκτορο των Βερσαλλιών την Άνοιξη και το καλοκαίρι, φύγαμε και μέσα από τις Βερσαλλίες με το τρένο πήγαμε κατευθείαν στην περιοχή με τους ουρανοξύστες Λα Ντεφενς και μετά το φαγητό στο τεράστιο εμπορικό κέντρο το οποίο είναι αδύνατο να το γυρίσεις ολόκληρο πήγαμε κατά τις έξι με μετρό στην Αψίδα του Θριάμβου και από εκεί περπατήσαμε στην διάσημη ΤΣΑΜΠΣ Σενς Ελυζε έως το μεγάλο και μικρό παλάτι.Λιγο πριν τις εννιά πήγαμε με μετρό στο Τροκαντερό και απολαύσαμε στις 21:00 το πεντάλεπτο σόου του πύργου Άιφελ, επιστροφή με μετρό στο ξενοδοχείο..
Την επόμενη μέρα το πρωί δηλαδή σήμερα επιστροφή στην Ελλάδα μας. Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα. Υστερόγραφο με την εφαρμογή Χάρτες Google μπορείτε εύκολα πατώντας την τοποθεσία σας και επιλέγοντας που θέλετε να πάτε και με ποιο μεταφορικό μέσο να πάτε όπου θέλετε πάρα πολύ εύκολα αρκεί να έχετε ίντερνετ. Καλό σας βράδυ.
 
Last edited:

PoppyTh

Member
Μηνύματα
44
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Βορεια Αφρικη
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Ευχαριστούμε θερμα. Πολυ κατατοπιστικο αρθρο.
Οσον αφορα το Λούβρο, απο ποια εισοδο μπηκατε? Οταν εχεις τα εισητηρια απο πριν κλεισμενα πρεπει να τα εκτυπωσεις? Και που πηγαινεις να τα δειξεις για να περασεις με προτεραιοτητα κι οχι στην ουρα? Τα παιδια βγαζουν μεσα στον ελεγχο μηδενικο εισητηριο για να μπουν?
Η καρτα navigo φαινεται εξαιρετικη αλλα δεν θα μας βολεψει αφου θα παμε απο Πεμπτη εως Τριτη. Μαλλον θα παρουμε διημερο χοπ ον/οφφ λεοφωρειο.
Οσον αφορα στον καιρο χρειαζεται και μπουφανακι εκτος απο ζακετουλα? (Ελληνιδα μανα γαρ)
Βγαινοντας απο το αεροδρομιο ειναι ευκολο να βρεις το σημειο με το shuttle bus? Εχει συγκεκριμενη ωρα για να ανεβεις ή μπορεις να παρεις το επομενο αν γεμισει ή το χάσεις?
Ωραια το μοιρασατε το προγραμμα σας
Χαιρομαι που περασατε ομορφα
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.490
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom