Νέα Ζηλανδία Ενοικίαση αυτοκινήτου στη Νέα Ζηλανδία – αξίζει ή περιττό έξοδο;

HeliosTraveller

New Member
Καλησπέρα σε όλους!
Ετοιμάζω ταξίδι 12 ημερών στη Νέα Ζηλανδία (κυρίως στο Νότιο Νησί) και προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να νοικιάσω αυτοκίνητο. Οι τιμές που βρήκα είναι αρκετά υψηλές, ειδικά αν υπολογίσω και την ασφάλεια + τα καύσιμα. Από την άλλη, οι δημόσιες συγκοινωνίες φαίνονται περιορισμένες.
Ποια είναι η εμπειρία σας; Είχατε πρόβλημα με τους δρόμους/οδήγηση στα αριστερά; Υπάρχει εναλλακτική (π.χ. οργανωμένες εκδρομές) που να συμφέρει;

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα σε όλους!
Ετοιμάζω ταξίδι 12 ημερών στη Νέα Ζηλανδία (κυρίως στο Νότιο Νησί) και προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να νοικιάσω αυτοκίνητο. Οι τιμές που βρήκα είναι αρκετά υψηλές, ειδικά αν υπολογίσω και την ασφάλεια + τα καύσιμα. Από την άλλη, οι δημόσιες συγκοινωνίες φαίνονται περιορισμένες.
Ποια είναι η εμπειρία σας; Είχατε πρόβλημα με τους δρόμους/οδήγηση στα αριστερά; Υπάρχει εναλλακτική (π.χ. οργανωμένες εκδρομές) που να συμφέρει;
Χωρίς να έχω πάει, αλλά το σκέφτομαι ως εξής: δεδομένου ότι είναι νησί (βάλει και το βόρειο, πες χώρα) θεωρώ ότι θα σου προσφέρει τεράστια ευελιξία στις εξορμήσεις σου. Θα προτιμούσα να περιόριζα έστω και γεωγραφικά το ταξίδι μου για να εξοικονομούσα χρήματα για το αμάξι.

Έχω οδηγήσει ανάποδα στην Αυστραλία. Η οδήγηση δεν ήταν κάτι δύσκολο, παντού υπήρχαν ταμπέλες "keep left" και σε κυκλικές διασταυρώσεις, ακόμα και αν δεν έβλεπες να κινούνται αυτοκίνητα) υπήρχαν βέλη που σου θύμιζαν να πας δεξιόστροφα. Το αυτοκίνητο που είχα ήταν με χειροκίνητες ταχύτητες. Δεν είναι δύσκολο να συνηθίσεις ότι η πλευρά που κάθεσαι είναι στο "κέντρο" του δρόμου.

Αν πας πρώτη φορά σε χώρα που οδηγούν ανάποδα και σε φοβίζει, νοίκιασε αμάξι μετά από 1-2 μέρες (εφόσον έχεις περιθώριο) για να συνηθίσεις να κοιτάς πρώτα ανάποδα στις διασταυρώσεις, έστω κινούμενος σαν πεζός.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.160
Μέλη
39.902
Νεότερο μέλος
panoscupra

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom