Μολδαβία Ρουμανία Εντυπώσεις και σκέψεις για την ταξιδιωτική μου εμπειρία στη Μολδαβια!

Μηνύματα
109
Likes
605
Για την Μολδαβία έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρνητικές κριτικές.Θυμαμαι σε ένα παλαιότερο Βαλκανικό ταξιδιωτικό πέρασμα με αυτοκίνητο που έγινε την προηγούμενη χιλιετία σχεδόν όλοι οι συνταξιδιώτες μου υποστηριζανε ότι είναι βαρετή. Οκ είχε τότε και κάκιστους δρόμους αλλά βαρετή ; Δεν συμφώνησα. Μάλιστα ακόμα και εδώ πολλά μέλη αυτής της ταξιδιωτικής κοινότητας που μας φιλοξενεί δεν έχουν γράψει τα καλύτερα για την πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Σε ένα διαγωνισμό/ψηφοφορία εδώ στο φόρουμ το Κισιναου κάπου στον πάτο ήταν. Τελικά ξαναπέρασα πρόσφατα αυτή τη φορά με αεροπλάνο 3 νύχτες στο Κισιναου και 1 στο Ιασιο.

Φώτο από Ιασιο. Λίγες ώρες από Κισινάου ( ανάλογα με τη κίνηση στα σύνορα). Φεύγουν τακτικά λεωφορεία απο το νότιο σταθμό των λεωφορείων της πρωτεύουσας της Μολδαβίας.,Ομορφη και ζωντανή πόλη και δεν είναι τυχαίο που πηγαίνουν πολλοί Έλληνες για να σπουδάσουν εκεί.

IMG_1271.jpeg
IMG_1277.jpeg
IMG_1281.jpeg
IMG_1289.jpeg


Κομρατ/Γκαγκαουζια επαρχία της Μολδαβιας


IMG_1292.jpeg
IMG_1291.jpeg
IMG_1297.jpeg
IMG_1299.jpeg


Το Κόμρατ είναι μια όμορφη ήσυχη αγροτική πόλη κάπου 25.000 κατοίκων. Δυστυχώς δεν πήγα στο χωριό Besalna που ήταν στα σχέδια μου (υπάρχει τοπικό λεωφορείο) για να δω ένα ενδιαφέρον ανεμόμυλο και γενικά την περιοχή μια και έβρεχε πολύ τότε.

Φωτο από το Τισασπολ/Predistrovia


IMG_1310.jpeg
IMG_1304.jpeg
IMG_1312.jpeg
IMG_1315.jpeg
IMG_1333.jpeg
IMG_1343.jpeg
IMG_1344.jpeg
IMG_1348.jpeg


Στα σύνορα Predistrovia/Μολδαβιας οι Ρώσοι στρατιώτες θα σου δώσουν ένα χαρτάκι αφού ελέγξουν το διαβατήριο και θα πρέπει να τους επιστρέψεις το χαρτί κατά την έξοδο! Από την πλευρά της Μολδαβιας δεν γίνεται έλεγχος{υπάρχουν απλά κάποιοι αστυνομικοί} μια και δεν αναγνωρίζει το κράτος. Ούτε και ο ΟΗΕ.
Εκπληξη στο σημείο ελέγχου είδα και αυτοκίνητο με Ουκρανικές πινακίδες.
Ωραία πόλη το Τιρασπολ μετάνιωσα που δεν έμεινα τουλάχιστον 1 νύχτα ώστε να είχα περισσότερο χρόνο να το εξερευνήσω όπως και το γειτονικό Beder.
Φιλικοι οι κάτοικοι προς τους τουρίστες. Χρήματα μπορείτε να ανταλλάξετε στο σούπερ μάρκετ Serrif.Οταν έφτασα στο ταμείο του συγκεκριμένου καταστήματος είδα καθυστερημένα ότι στο ταμείο είχαν μόνο τοπικά νομίσματα και δεν δεχόντουσαν αλλά χαρτονομίσματα. Όλο το μαγαζί σταμάτησε να λειτουργεί, κανένας θόρυβος και όλοι με κοιτάγανε όταν ρώτησα πως μπορούσα να διεκπαιρεωσω την αγορά προϊόντων .😄 Πήγα τελικά στο ανταλλακτήριο άλλαξα κάποια χαρτονομίσματα και όλα οκ! Ολίγο σουρεαλιστική η όλη φάση.
Ωραία αρχιτεκτονική μεγάλοι Σοβιετικοί δρόμοι ασφαλής προορισμός και αξίζει να επισκεφτείτε το μέρος που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος και ας πούμε είναι ότι πιο κοντά στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες μετά την πτώση του τοίχους το 1990. Καμία μιζέρια και θλίψη για τον επισκέπτη.

Φωτό από το υπέροχο Κισιναου


IMG_1290.jpeg
IMG_1351.jpeg
IMG_1354.jpeg


Και το πανέμορφο κτίριο για τσίρκο και εύχομαι οι Μολδαβοί να το φτιάξουν κάποτε!
IMG_1365.jpeg
IMG_1360.jpeg


Μην λησμονήσετε να επισκεφτείτε και την πολύβουη αγορά τροφίμων του Κισινεφ!
Και ένα ενδιαφέρον εστιατόριο από μένα ειναι το Lá Placinte που είναι μεν Ρουμανικό αλλά με μεγάλες και ωραίες μερίδες!

Ωραίες γειτονιες με πανέμορφα πάρκα. Εξαιρετικοί και φιλικοί οι Μολδαβοί σας περιμένουν να ανακαλύψετε τις ομορφιές της χώρας τους! Και εξαιρετικά φθηνή!
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.490
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom