Γαλλία Επεισόδια στο Παρισι

paefstra

Member
Μηνύματα
13.000
Likes
40.900
Και εγώ τότε να προσευχηθώ να μην χάσω τα λεφτά που έδωσα για το ταξίδι 😅
Ειμαι βεβαιη οτι το πρακτορειο θα φροντισει για εναλλακτικες και θα σας προστατεψει. Αλιμονο σε μας που παμε ανεξαρτητοι και μπορει να εγκλωβιστουμε, ενω υπαρχει πιεση να επιστρεψουμε πισω στη συγκεκριμενη ημερομηνια.
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι δύο είσοδοι του Terminal 1 στο CDG είναι αποκλεισμένοι από τους διαδηλωτές.
«Το μήνυμα είναι σαφές: μέχρι την απόσυρση (της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος) (...) Το Roissy είναι ένα στρατηγικό σημείο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη», εξηγεί η Nordine Kebbache της τοπικής μονάδας CGT Roissy , στο μικρόφωνο του BFMTV.

Μετρό, προαστιακός και υπεραστικά και διεθνή τρένα θα λειτουργήσουν σήμερα σχεδόν κανονικά.

600-800 χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται με την μεγάλη πορεία των αναπήρων η οποία θα ξεκινήσει στις 14 ώρα Γαλλίας.

Το συνδικάτο ενέργειας ανακοίνωσε πως έκοψε το ρεύμα στην περιοχή Rhone (Λυών) ως μέτρο για εξοικονόμηση ενέργειας και πίεσης προς την κυβέρνηση.

Κόσμος έχει καταλάβει τις γραμμές στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ancenis, μιας μικρής πόλης έξω από την Νάντη. Ουσιαστικά έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Νάντης και Παρισιού.

Το high light όμως μέχρι στιγμής είναι μάλλον η εισβολή στα κτίρια της μεγαλύτερης εταιρίας επενδύσεων του κόσμου, της BlackRock

Update. Η συμμετοχή του κόσμου στις σημερινές πορείες είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν οι διαδηλωτές.

Δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες και γραμμένα συνθήματα σε τράπεζες και χρηματιστηριακές σε όλη τη Γαλλία. Οι αντιεξουσιαστές καλούν τον κόσμο να παραμείνει στους δρόμους μετά τις 17 ώρα Γαλλίας και να δώσει τη μάχη στους δρόμους (υπονοώντας εχθροπραξίες με την αστυνομία και βανδαλισμούς στα σύμβολα του καπιταλισμού).

Οι εργάτες καθαριότητας στο Παρίσι ξεκινούν ξανά απεργία διαρκείας στις 13 Απριλίου (Πέμπτη του Πάσχα για τους Καθολικούς) και υπόσχονται μια απέραντη χωματερή.

"Υπάρχει τόσος κόσμος στο Παρίσι για τη διαδήλωση 6 Απριλίου ενάντια στη μεταρρύθμιση των συντάξεων που 45 λεπτά μετά την έναρξη της διαδήλωσης , είμαστε κολλημένοι στο μετρό στο Invalides. "


Τραγουδούν: "Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ ακόμη κι αν ο άλλος ο ηλίθιος δεν το θέλει". Φυσικά είναι αυτονόητο ποιος είναι ο ηλίθιος.

Update. To Montparnasse αυτή τη στιγμή είναι πεδίο μάχης. Νωρίτερα πήρε φωτιά η τέντα το θρυλικού Cafe de la Rotonde, η αγαπημένη brasserie του Μακρόν, ύστερα από επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους που πέταξε ό,τι είχε και δεν είχε κατά μιας ομάδας των αστυνομικών που μπήκαν μπροστά να το προστατεύσουν. Τελικά οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι διαδηλωτές για να τους φυγαδέψουν βρίζοντας και εξευτελίζοντας τους όμως.

Τα ανησυχητικά νέα έρχονται από τις νέες δημοσκοπήσεις όπου δείχνουν πως αν σήμερα γίνονταν το εκλογές για την προεδρία, μεταξύ των δύο μονομάχων της περσινής Β' Κυριακής, το 55% θα ψήφιζε Λε Πεν και το 45% Μακρόν.

Update. Διαδηλωτές κατέλαβαν τις ράγες των τρένων και στη Μασσαλίας προκαλώντας καθυστερήσεις.

Εκπρόσωποι των καταστημάτων και των εμπόρων του Παρισιού αναφέρουν πως ο τζίρος των επιχειρήσεων από τις οποίες περνούν μπροστά οι πορείες και στα γύρω μέρη παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 50-60% τον τελευταίο μήνα.
 
Last edited:

LikeNoOther

Member
Μηνύματα
63
Likes
138
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Κορέα
Τελικά καμμία σχέση με αυτά που περίμενα. Πέτυχα και πορεία αλλά ήρεμα πράγματα, τίποτα το τρομερό. Αν δεν ήταν κλειστοί και κάποιοι σταθμοί του μετρό ούτε καν καταλάβαινες ότι έχει απεργία. Μιλάω για την δική μου εμπειρία προφανώς.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Όπως ήταν αναμενόμενο το συνταγματικό συμβούλιο έκρινε ως συνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης. Ο Μακρόν θα υποδεχθεί τα συνδικάτα την επόμενη βδομάδα. Η πρωτομαγιά θα έχει ενδιαφέρον.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ο νόμος έχει πλέον περάσει επίσημα. Τα συνδικάτα έριξαν χυλόπιτα στον Μακρόν για συνάντηση.

Επειδή τώρα τον Απρίλη έχουν spring break στις περισσότερες περιοχές τα πράγματα είναι ήρεμα. Λογικά ο επόμενος μεγάλος χαμός θα γίνει την Πρωτομαγιά τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στο Παρίσι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.646
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom