Επιλογή προορισμού για erasmus και ερωτήσεις

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Λοιπόν, έμαθα πως μια κοπέλα πήγε για εράσμους στο πανεπιστήμιο που είχα αναφέρει πως μου ζήτησαν Β2 επίπεδο γερμανικών, χωρίς να έχει γνώσεις γερμανικών, απλά γνωρίζοντας αγγλικά. :shock:
Να τονίσω όμως πως ίσως είναι άλλα τα κριτήρια που αφορούν φοιτητές που πηγαίνουν εράσμους για πρακτική κάπου (όπως η κοπέλα) σε σχέση με αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα εκεί και να κάνουν πτυχιακή εργασία.
Οπότε εκεί που είχα ξεγράψει το πανεπιστήμιο τώρα μπήκε στην λίστα!! :D
Από κάτι που μου είπε ένα καθηγητής, εξαρτάται από το πόσο πρόθυμοι είναι από δω να βοηθήσουν, πιέζοντας τους, ώστε να σε δεχτούν.
Όσοι ενδιαφέρεστε για Γερμανία απλά κάντε αίτηση και ποτέ δεν ξέρετε!
 

zwh

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Γεια σας παιδια ειμαι νεο μελος εδω.Διαβασα τα σχολια σας και με βοηθησαν παρα πολυ!Εμενα το μικροβιο του ερασμους μου μπηκε ενα χρονο πριν και το τελευταιο καιρο δεν κανω τιποτα αλλο απο το να ψαχνω πληροφοριες επειδη θελω απιστευτα πολυ να παω ειδικα μετα τις εντυπωσεις σας στο φορουμ.Εγω σκεφτομαι για Νορβηγια τον επομενο χρονο κατα το εαρινο εξαμηνο.Μηπως εχει παει καποιος η σκοπευει να παει ωστε να μου δωσει τυχον πληροφοριες?Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!;)
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Καλησπέρα!
Αν και είναι λίγο νωρίς, άρχισα να κοιτάω πράγματα για το εράσμους που θα ήθελα να κάνω... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει πάει κάποιος στην Ισπανία. Βασικά, προβληματίζομαι. Θέλω να δηλώσω (όταν έρθει η ώρα), αλλά έχω επίπεδο Α2 και φοβάμαι μήπως πάω εκεί και μείνω στο... μουγκό! :Ρ
Θα μπορέσω βέβαια, μέχρι να πάω, να προχωρήσω μέχρι Β1, αλλά και πάλι...
Εσείς τι λέτε;
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Γειά σου...ο προβληματισμός σου αφορά τα αγγλικά ή τα ισπανικά σαν γλώσσα? Δηλαδή σε ποιά γλώσσα έχεις επίπεδο Α2?
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Στα Ισπανικά είμαι (βασικά, παρακολουθώ) επίπεδο Α2. Εκεί έγκειται ο προβληματισμός. Τόσο στη συνεννόηση, όσο και στα μαθήματα. (Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται μερικά στα αγγλικά ε; :Ρ )
Στα αγγλικά έχω Γ2, όπως και Β2 στα γαλλικά.
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Λογικά θα γίνονται μαθήματα στα αγγλικά απλά εξαρτάται από το πανεπιστήμιο. Σίγουρα θα βρεις στην Ισπανία κάποιο πανεπιστήμιο που να προσφέρει μαθήματα στα αγγλικά. :xmas_biggrin: Θέλει ψάξιμο.
Επίσης.. μπορείς να πας και Γαλλία αν δεν σου κάτσει με την Ισπανία.
Όπως και να 'χει, ΝΑ ΠΑΣ!!!! :xmas_cool:
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Βασικά από το πρώτο έτος ήθελα να δηλώσω, αλλά για κάποιους (βλακώδεις) τελικά λόγους το άφησα...:xmas_rolleyes: Και τελευταίο έτος μου ξαναμπήκε η ιδέα! :/
Απλά, με τη Γαλλία φοβάμαι μήπως ξεπουληθούμε οικονομικώς... Δεν είναι κι εύκολες οι εποχές... Γι αυτό κοίταζα Ισπανία που μοιάζει με Ελλάδα (λογικά και στις τιμές). Γενικά οι επιλογές που έχουμε είναι λίγο... για άλλα πορτοφόλια :(
Εχουμε πανεπιστήμια σε Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβενία και Ισπανία.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλημέρα kourkoumbini.
Το πρώτο που ήθελα να σου πω είναι να πας οπωσδήποτε Εράσμους. Ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό είναι μοναδική ευκαιρία να ζήσεις φοιτητική ζωή για λίγο στο εξωτερικό, να μάθεις την κουτούρα μιας χώρας και να κάνεις φιλίες απ'όλο τον κόσμο.
Δεν ξέρω σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι, εγώ ήμουνα στην ΑΣΟΕΕ και το 2003 που πήγα όλα ήταν πολύ οργανωμένα (τώρα μπορεί κι εκεί να έχει αλλάξει αυτό). Υπήρχε υπεύθυνος καθηγητής που σε βοηθούσε, αρκετές επιλογές σε χώρες και αν πληρούσες τις προϋποθέσεις σε έπαιρναν σίγουρα. Δηλαδή έπρεπε οπωσδήποτε να μιλάς τη γλώσσα του Πανεπιστημίου και να βρεις αντίστοιχα μαθήματα με της σχολής σου συμπληρώνοντας 30 credit units-μονάδες (κάθε μάθημα έχει συγκεκριμένες μονάδες, π.χ. 5 ή 6, στην Ελλάδα συνήθως δεν το ξέρουμε κι εγώ τότε το έμαθα).
Ωστόσο σε άλλα πανεπιστήμια (π.χ. Ρέθυμνο που ήταν ο αδερφός μου) δε σου ζητούσαν πτυχίο γλώσσας και αν κρίνω και από τους συνερασμίτες εκεί κανένας δεν είχε Proficiency ή κάτι αντίστοιχο.
Τώρα όσον αφορά ποια χώρα να διαλέξεις, αφού κάνεις ισπανικά καλό είναι να πας Ισπανία για να λύσεις το πρόβλημα που έχουμε όσοι κάνουμε ξένες γλώσσες: με ποιον να μιλήσεις για να εξασκήσεις τη γλώσσα!
Αν δεν μπορείς λόγω επιπέδου, θα σου πρότεινα μια πιο μικρή χώρα και λιγότερο "υψηλού επιπέδου" (π.χ. Τσεχία-Σλοβενία), α) γιατί είναι πιο φτηνές και β) γιατί θα γνωρίσεις κάτι αρκετά διαφορετικό απ'την "προηγμένη" Δυτική Ευρώπη. Εγώ γι'αυτούς τους λόγους είχα επιλέξει την Ουγγαρία (δε μιλούσα γρι ούγγρικα και δυστυχώς δεν κατάφερα να μάθω κιόλας), γιατί μιλούσα μόνο αγγλικά και λίγα ισπανικά, οπότε η Αγγλία και οι σκανδιναβικές χώρες που είχαν αγγλόφωνα πανεπιστήμια είναι πάρα πολύ ακριβές χώρες για φοιτητές.
Ελπίζω να έδωσα μερικές χρήσιμες συμβουλές, όπως και να'χει να μην το αμελήσεις και να φροντίσεις όταν πας να είσαι όσο πιο ανοιχτή γίνεται σε συμπεριφορές-κουλτούρα και ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες από εμάς. Να περάσεις τέλεια και να κάνεις πολλούς φίλους....κατά προτίμηση ξένους για να μπορείς να τους επισκέπτεσαι κιόλας!!:xmas_cheesygrin:
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
kourkoumbini Αν οι λόγοι είναι και οικονομικοί τότε μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις καλύτερα. Να θυμάσαι πως ΟΠΟΥ και να πας εράσμους θα είναι απλά μια απίστευτη εμπειρία!!!!! :clap:
Σε όλα τα υπόλοιπα με κάλυψε η filippia!! :) Σου έδωσε πολύ καλές επιλογές!! Κι εγώ αρχικά για Πολωνία/ Τσεχία πήγαινα αλλά λόγω εξάσκησης της γλώσσας κατέληξα Γερμανία.
Απλά έχω να προσθέσω πως πλέον μάλλον εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο γιατί στο δικό από οργάνωση χάλια!! Χωρίς αυτό να σε αποθαρρύνει!!! :)

Καλή χρονιά .. και μην το αφήσεις!!!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!!!!!!!!! :D
 

xanthippi_ioan

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα! θα ήθελα και 'γω να ρωτήσω σχετικά με το erasmus. Ξεκινάω τις διαδικασίες για να φύγω τον Σεπτέμβρη και η πρώτη μου επιλογή είναι Σλοβακία(Bratislava) αλλά από ότι βλέπω η Πολωνία είναι νούμερο 1 προορισμός για Βόρεια χώρα... Έχει πάει κανείς Σλοβακία; Πώς του φάνηκε; Επίσης να πω ότι αν βρω καλά τα πράγματα θέλω να κάτσω άλλο ένα εξάμηνο. Μήπως τελικά να βάλω πρώτη την Πολωνία(Κρακοβία); Το Πανεπιστήμιο που αντιστοιχεί είναι αυτό: Cracow University of Technology
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.434
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
για την Κρακοβία θα σου πω το βραδυ μόλις γυρίσω από δουλειά :)

sorry για τα greeklish αλλα γράφω από πολωνικό kin ;)
 

xanthippi_ioan

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα! Από ότι έχω δει είσαι ο ειδικός εδώ για Πολωνία οπότε ότι πεις θα είναι εγγύηση!:p Έχω είδη ψηθεί με τόσα που έχω διαβάσει!Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι η σχολή μου με στέλνει μόνο για ένα 3μηνο εκεί....(δεν ξέρω γιατί δεν είναι εξάμηνο :( ) ενώ εγώ θέλω να φύγω τουλάχιστον για 5 μήνες...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.329
Μηνύματα
888.252
Μέλη
38.992
Νεότερο μέλος
kwstasa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom