Επισκεψη στα Μετεωρα

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
με τις πολυτιμες συμβουλες ολων σας το ταξιδι πραγματοποιηθηκε και ηταν επιτυχες ...
θα γραψω μερικες απο τις εντυπωσεις μας και τις διαδρομες που καναμε κατα την διαρκεια των τεσσαρων ημερων .
Η παρεα εκλεκτη ,δυο πολυ αγαπημενοι φιλοι Ισπανοι που βρεθηκαν Ελλαδα για εβδομη φορα και ο αδελφος μου που ηθελε να ξαναπαει Μετεωρα γιατι του αρεσαν πολυ .
Ξεκινησαμε πρωι απο το Γυθειο απο Σπαρτη - Τριπολη - Μεγαλοπολη με σκοπο να επισκεφτουμε το ναο του Επικουριου Απολλωνα κοντα στη Ανδριτσαινα .
Ο ναος εκπληκτικος ,αριστα διατηρημενος σε μια τοποθεσια κυριολεκτικα στη μεση του πουθενα .
Μας αποζημιωσε για το χαλι του δρομου Τριπολη - Κρεστενα ,ντροπη δρομος που εξυπηρετει για Καλαματα να ειναι τοσο απαισιος .
Περασαμε συντομα και απο την Καρυταινα ,που επονομαζεται Τολεδο της Ελλαδας ,εκει επεσε πολυ γελιο γιατι ο ενας απο τους δυο φιλους ειναι απο το Τολεδο ,οποτε εβγαζε φωτογραφιες το καφε του χωριου που λεγεται .... Τολεδο !!
Οταν τον ρωτησαμε εαν οντως του θυμιζει τη πολη του,ειπε ναι αλλά σε μικρογραφια .

Το ταξιδι συνεχιστηκε χωρις διακοπη εως τα Βραχνεικα ,ωραιοτατο παραθαλασσιο χωριο εξω απο τη Πατρα οπου θα καναμε και τη μεγαλη σταση της ημερας για φαγητο ,αφου ηθελα να συναντησω τα εκλεκτα μελη του φορουμ Dafni και leon00 (συζυγο Δαφνης !!!)
Φαγαμε ωραιοτατα εδεσματα στο μαγαζι που μας υπεδειξαν τα παιδια ,αφου σαν Πατρινοι ξερουν περισσοτερα και μετα να η κλασσικη ελληνικη φιλοξενια ,το τραπεζι κερασμενο ...
Δαφνη και λεο00 ,σας ευχαριστουμε και δημοσια ,μας συγκινησατε με την καλωσυνη σας και την γενναιοδωρια σας .
Υπαρχει ανοικτη προσκληση για κερασμα στη Βαρκελωνη ,στο Τολεδο και στο Γυθειο .Σας περιμενουμε .

κατα τις 6 το απογευμα ,περασαμε απο την εντυπωσιακη γεφυρα Ριου-Αντιριου και καναμε σταση στη Ναυπακτο ,οπου ανεβηκαμε στο λοφο να απολαυσουμε την ομορφη θεα και να ψαξουμε το ...χερι του Θερβαντες .
Στη περιφημη ναυμαχια οπου ειχε παρει μερος και ο Ισπανικος στολος πολεμησε ο Θερβαντες οπου εχασε το χερι του.

Η διαδρομη Αντιριο - Αμφισσα ηταν εκπληκτικη ,παρα τη λιγη ταλαιπωρια λογω στροφων και νταλικων αξιζει το κοπο .
Κουρασμενοι πλεον αργα το βραδυ φθασαμε στην Αμφισσα για να κοιμηθουμε σε ενα απλο ξενοδοχειο με 48 ευρω το δικλινο,μια χαρα ηταν για εναν υπνο.

Πρωτη φορα βρισκομουν στην Αμφισσα και μου αρεσε η ησυχια που επικρατουσε .Πολυ μικρη πολη για πρωτευουσα νομου καθαρη, με χαμηλο φωτισμο με ευγενικους και ευπαρουσιαστους κατοικους ,ετσι εξηγειται σκεφτηκα οτι ο δικος μας Yorgos ειναι λεβεντης και ομορφοπαιδο ,τα γονιδια εχουν κανει καλη δουλεια:clap:

Αυτα για τη πρωτη μερα .....
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Εμεις σε ευχαριστουμε που ήρθες από τα μέρη μας και είχαμε τη χαρά να σε ξαναδουμε και να γνωρίσουμε την ωραία παρέα σου:clap:....Οι Ισπανοι άπαιχτοι στην ιστορία απ΄ότι κατάλαβα, ωραίο και επιμορφωτικό το ταξίδι λοιπόν....αναμένουμε τη συνέχεια.....
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Οντως οι Ισπανοι απαιχτοι στη ιστορια και ευτυχως γιατι μαθαμε πολλα πραγματα ο αδελφος μου και εγω , οτι θυμομασταν ηταν απο το σχολειο ...
Ο ενας αρχιτεκτονας οποτε μαθαμε τα παντα για το ναο του Απολλωνα και τα μοναστηρια και ο άλλος αν και γιατρος τελειωνει (για χομπυ) το πανεπιστημιο σε Ιστορια !!
Οτι καλιτερο για συνταξιδιωτες και ειδικα για δυο ασχετους οπως εμας , μας εκαναν να βλεπουμε πραγματα με άλλη ματιά ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αφου κοιμηθηκαμε μια χαρα με τοση ησυχια ,
νωρις αναχωρησαμε περνωντας μεσα απο βουνο ,μια ωραια διαδρομη εως την Λαμια.
Μετα τα γνωστα, Καρδιτσα -Τρικαλα - Καλαμπακα ,περιφερειακα απο τις δυο πρωτες ελλειψει χρονου. Δρομος στρωτος ,αλλά με πολλα εργα σε εξελιξη.
Φθανοντας στα Μετεωρα ,τρελλαθηκαμε με το τοπιο ,στη μεση του καμπου τα τεραστια βραχια ,επιβλητικα και μοναδικα για ελληνικο χωρο.
Ειχαμε κλεισει ξενοδοχειο στο Καστρακι ,πιο ησυχο και καπως γραφικο σε σχεση με την απολυτα τουριστικοποιημενη Καλαμπακα. Ευχαριστη εκπληξη το ξενοδοχειο ,με 40 ευρω το δικλινο και 5 για προαιρετικο πρωινο δεν περιμεναμε κατι ιδιαιτερο.
Τελικα τη διαφορα την εκαναν οι ιδιοκτητες ,ο νεαρος Γιαννης με τη μαμα του Χρυσουλα μας φερθηκαν σαν να ειμαστε φιλοξενουμενοι και οχι πελατες .Μας κερασαν τους καφεδες που ζητησαμε και τα δωματια ελαμπαν απο καθαριοτητα συν η υπεροχη αυλη τους ιδανικη για αραγμα .Μη ξεχασω και τα μεγαλα μπαλκονια με θεα τους βραχους .
Το ξενοδοχειο λεγεται TSIKELI .

Αμεσως μετα το καφε ,φυγαμε για να προλαβουμε δυο μοναστηρια
το μεγαλο των Μετεωρων και τη Μονη Βαρλααμ.
Χαμος απο πουλμαν με Ρωσους και Ρουμανους αλλά τα μοναστηρια πολυ ενδιαφεροντα και με πολλα μουσειακα εκθεματα.

Στις 5 που εκλειναν ,επιστρεψαμε στο "σπιτι"μας ,ξεκουραστηκαμε και μετα το βραδυ φαγητο στη Καλαμπακα.
Αλλη εκπληξη ,η ταβερνα που διαλεξαμε στη πλατεια της πολης.
Παρα το τουρισμο ,ειχαν νοστιμο και σπιτικο φαγητο και καλες τιμες. Δεν προλαβα να δοκιμασω το γλυκο σπατουλα ,που φημιζεται, γιατι το ζαχαροπλαστειο ειχε κλεισει .Κριμα ,αλλά και αυριο μερα ειναι ......
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τελικά βρήκατε το χέρι του Θερβάντες ο οποίος καθώς αργότερα μετά το, π'ερας των περιπετειών του και των ατυχιών του δήλωσε οτι έχασε την αριστερή του (χείρα) προς δόξαν της δεξιάς του; Ή αντιστρόφως, δε θυμάμαι πια καλά.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
οχι, παροτι ψαξαμε αρκετα:haha:

παντως σε μια ημερα ηταν αστειο οτι βρηκαμε 3 ισπανικες αναφορες
μια με το μικρο Τολεδο, αλλη στη ναυμαχια της Ναυπακτου και τελος στην Αμφισσα που για ενα μικρο διαστημα την ειχαν καταλαβει Καταλανοι.:roll: Ο δευτερος απο τους δυο φιλους ειναι Καταλανος, οποτε παλι επεσε γελιο με τις συμπτωσεις ....

Ερση ,μαζεψου στο σπιτι σου :lol:
πεθυμησαμε τα γραπτα σου, τις παντα εγκυρες γνωσεις σου και το χιουμορ σου :clap:
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Θα συμφωνήσω με την Ερση για καστράκι και Ναυπακτία, Ναύπακτο και να προτείνω την άλλη διαδρομή: πιάνεις Εγνατία μέχρι Γιάννενα και από κει ακολουθείς για Άρτα όπου εκεί υπάρχει παράκαμψη και δεν μπαίνεις στην πόλη και μετά την Αμφιλοχία μέχρι Μεσολόγγι έχει δοθεί πάλι ένα μεγάλο κομμάτι την Ιονίας οδού που παρακάμπτει το Αγρίνιο.
Το κομμάτι της Εγνατίας είναι πολύ ωραίο μέσα στη φύση και τα βουνά και γενικά η διαδρομή μπορείνα είναι περισσότερα χλμ. αλλά είναι πολύ εύκολη.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
αχ Χρηστο ,παιζεις με το πονο μου !!!
και την δευτερη μερα παλι δεν το προλαβα:roll:

κατι εκανα λαθος με το χρονο ή με προστατευε ο Θεος να μη βαλω και άλλα κιλα :haha:
Διοτι ηδη ειχα ανακαλυψει τον χαλβα Ρομπου και ετρωγα συνεχως !!!
Θεικο γλυκο ,καμια σχεση με το χαλβα που ξερουμε ....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.850
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom