Εργαλείο για πρόγραμμα ταξιδιού

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Και εγώ βρίσκω σούπερ την ιδέα, αρκεί να υπάρχει μια τυποποίηση ανά προορισμό, γιατί αλλιώς θα έχουμε δεκάδες προγράμματα για τους δημοφιλείς προορισμούς.
Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα έτοιμο πρόγραμμα, το οποίο να είναι ευέλικτο και το κάθε μέλος να έχει δικαίωμα να το τροποποιεί (χωρίς να χάνεται το αρχικό), ανάλογα με το αν του αρέσουν τα μουσεία, οι τέχνες, έχει παιδιά κλπ.
Δύσκολο;
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Κουτάκια που θα αντιστοιχούν σε ημέρες στο κάτω μέρος της οθόνης και τα οποία θα γεμίζουν με drag&drop επιλογές από επάνω.Όταν θα κινείσαι στον "προγραμματισμό" ταξιδιού,θα μπορείς να αλλάζεις θεματολογία εντός του προορισμού (στο στύλ που ανέφερε η Lyda) για να εντοπίζεις πιο εύκολα ότι σε ενδιαφέρει και πατώντας πάνω σε ένα θέμα/αξιοθέατο θα μεταφέρεσαι σε πληροφορίες και συζητήσεις επ'αυτού που θα παραμένουν strictly πληροφοριακές και όχι μπάχαλα.
Αν κατάλαβα καλά τότε πολύ μου αρέσει αυτή η ιδέα του maltakias, για να μη γίνει χαμός.
Γενικά πάντως συμφωνώ με το εργαλείο!!!:clap:
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
πολυ καλη ιδεα .. αρκει ομως το ημερολογιο που θα βαζει ο καθενας,να μπορουν να μπουν μονο προτασεις απο τους αλλους,οχι σχολιασμοι κλπ κλπ γιατι τοτε δεν θα διαφερει καθολου απο ενα θεμα σαν τα αλλα του forum ..
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Υπάρχει μια ιδέα ακόμη στα σκαριά, να φτιάξουμε ένα εργαλείο ώστε τα μέλη να μπορούν να φτιάχνουν το πρόγραμμά τους για ένα ταξίδι μόνα τους, και να ζητάνε προτάσεις από τα άλλα μέλη κλπ. Κάπου δηλαδή να υπάρχει ένας χώρος σαν ημερολόγιο, και να μπορεί το μέλος να τοποθετήσει μέσα σε κάθε μέρα αυτά που σκέφτεται να κάνει, να δέχεται προτάσεις από άλλα μέλη κλπ.

Τις απόψεις / ιδέες σας παρακαλώ? :)
Nαι...ναι:clap::clap:Δευκαλιων μην καθεσε φτιαχτο κι`αυτο το εργαλειο τωρα.

Φτιαξε και πολλα κουμπακια ναχουμε να παταμε βαλε και φωτακια να αναβοσβηνουν και αν μπορεις να σφυριζουν κιολας.

Επισης θα το εκτιμουσα αφανταστα αν μου εφτιαχνες ενα κουμπακι να διωχνει τα κουνουπια που ειναι γυρω μου.(ρε τι τραβαμε και μεις εδω στην εξοχη).

Οτι αλλο σκεφτω θα σου πω.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
xenos:D

YΓ.παραλιγο να το ξεχασω...αλλο ενα κουμπακι να μου λεει ποτε θελουν ποτισμα οι ντοματες.
 

panosss567

Member
Μηνύματα
42
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία-Γερμανία-Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
???
Συγχαρητήρια για την ιδέα ακούγεται πολύ καλή.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να δίνει επιλογές αναλόγως της εποχής (αν υπάρχουν επιλογές _ προτάσεις για έναν προορισμό να αναφέρεται συμβουλευτικά και η καταλληλότερη εποχή , πιθανών με ένα χρωματικό ή κάποιο άλλο κωδικό )
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
[FONT=Calibri, sans-serif]Εγώ θα έβλεπα ένα εργαλείο, που θα προηγείται αυτού που περιγράφηκε. Και το οποίο θα αποτελεί την βάση για το στήσιμο ατομικών προγραμμάτων ταξιδιών.
[FONT=Calibri, sans-serif]Το εργαλείο αυτό θα παρουσιάζει υπό την μορφή συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων τις απόψεις των μελών ανά προορισμό και προτεινόμενο μέρος επίσκεψης και ουσιαστικά θα αποτελεί τμήμα των ταξιδιωτικών οδηγών. Η μορφή του θα είναι περίπου η παρακάτω :
ai975.photobucket.com_albums_ae236_galat2000_takis1.jpg_07dc90ef0c7ca86347167c00d6ea7a0e.jpg


[FONT=Calibri, sans-serif]Το εργαλείο αυτό θα είναι διαρθρωμένο σε δύο ή τρία επίπεδα, δηλαδή Χώρα, περιοχή, πόλη. Η περιοχή θα αφορά μόνο μεγάλες χώρες. Άρα στις μικρές και μεσαίες χώρες το μεσαίο επίπεδο θα παραμένει κρυφό.
[FONT=Calibri, sans-serif]Κάτω από το επίπεδο της πόλης θα δημιουργούνται αυτόματα οι γνωστές κατηγορίες (4ο επίπεδο) : Αξιοθέατα, μουσεία, διαμονή, φαγητό, διασκέδαση κλπ
[FONT=Calibri, sans-serif]Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει τις εξής λειτουργίες :

  1. [FONT=Calibri, sans-serif]Εισαγωγή προορισμού ή προτεινόμενου μέρους επίσκεψης. Σκόπιμο είναι τα προτεινόμενα μέρη επίσκεψης να έχουν σύνδεση και με τους χάρτες του google.
  2. [FONT=Calibri, sans-serif]Βαθμολόγηση προορισμού ή προτεινόμενου μέρους επίσκεψης.(από το 0 έως το 3, δηλαδή κακό, μέτριο, καλό, πολύ καλό)
  3. [FONT=Calibri, sans-serif]Σχολιασμό προορισμού ή προτεινόμενου μέρους επίσκεψης. Οι σχολιασμοί θα έχουν περιορισμένο μέγεθος κειμένου για να μην είναι ο οδηγός δυσκίνητος. Η βαθμολογία 0=κακό πιθανόν να μην έχει δυνατότητα σχολιασμού, για να αποφεύγονται νομικά προβλήματα. Ο σχολιασμός θα είναι ένας ανά χρήστη και προορισμό, δεν θα γίνεται κουβέντα εδώ.
[FONT=Calibri, sans-serif]Η εφαρμογή απλά θα εμφανίζει συγκεντρωτικά τα στοιχεία των παραπάνω εγγραφών, δημοσκοπήσεων και σχολιασμών.
[FONT=Calibri, sans-serif]Πατώντας τον συγκεντρωτικό αριθμό της βαθμολογίας ενός προτεινόμενου προορισμού (πχ το 12 της βαθμολογίας πολύ καλό στο ξενοδοχείο Α) θα βλέπεις κατάλογο με τους χρήστες που έδωσαν τον συγκεκριμένο βαθμό με τον ψήφο τους καθώς και όσα σχόλια υπάρχουν.
[FONT=Calibri, sans-serif]Για να επανέλθω στην αρχική πρόταση του Def από το εργαλείο αυτό ο χρήστης θα φτιάχνει το δικό του ατομικό πρόγραμμα ταξιδιού επιλέγοντας από τους προορισμούς που έχουν προταθεί και βαθμολογηθεί. Για να προσθέσει νέους προορισμούς στο ατομικό του πρόγραμμά ταξιδιού θα πρέπει προηγουμένως να τους προσθέσει στο παραπάνω εργαλείο.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι έγινε Def με αυτό;

Βάλτωσε;

Ούτε καν την δική σου ιδέα δεν μας κατέθεσες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι όχι, και μάλιστα έχει προχωρήσει πιο πολύ απ'όσο νομίζετε, σήμερα έμαθα και τη... λυπητερή από τον αμερικάνο προγραμματιστή που μας φτιάχνει πράγματα.

Αυτό λοιπόν η αρχική ιδέα ήταν η εξής:

1. Υπάρχει μια "αποθήκη" από σημεία, ταξινομημένα σε κατηγορίες, παρόμοιες με αυτές των ταξιδιωτικών οδηγών μας, δηλαδή διαμονή, φαγητό, διασκέδαση, αξιοθέατα, κλπ, και φυσικά κατηγοριοποιημένα ανά προορισμό.

2. Κάθε τέτοιο σημείο έχει ένα απλό τίτλο πχ "Πύργος του Άιφελ", μια περιγραφή πολύ μικρή, 3-4 γραμμές, μια φωτογραφία, τη θέση του, κλπ. Όλα τα μέλη θα μπορούν να καταχωρήσουν τέτοια σημεία, αλλά κάθε σημείο θα καταχωρείται μία μόνο φορά.

3. ΌΤαν ένα μέλος θέλει να πάει ταξίδι στο Παρίσι ας πούμε, θα μπαίνει στο εργαλείο, θα διαλέγει το παρίσι, και θα βλέπει τι σημεία υπάρχουν "διαθέσιμα". Με κλικ σε κάθε ένα από αυτά, θα τα βάζει μέσα στο ημερολόγιό του, φτιάχνοντας έτσι ένα πλήρες πρόγραμμα των ημερών του ταξιδιού του.

4. Τα υπόλοιπα μέλη θα μπορούν φυσικά να σχολιάζουν ή/και να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.


Το πιο σημαντικό πράμα πλέον είναι οτιδήποτε στήνεται να έχει κάποια λογική επέκτασης και αξιοποίησης της υφιστάμενης πληροφορίας, πχ αυτό που περιγράφει ο galat πιο πάνω είναι μια καλή ιδέα για επιπλέον δυνατότητες που θα χρησιμοποιούν όμως τις ίδιες πληροφορίες ή θα χρησιμοποιεί η μία τις πληροφορίες της προηγούμενης κλπ.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν θα ήταν χρήσιμο να μπορείς να "μπεις" βαθύτερα σε κάθε σημείο και εκεί να υπάρχουν πιο αναλυτικά στοιχεία για αυτό και ίσως κάποια συζήτηση αυστηρά on-topic;

Θα μπορούσαν να αναφέρονται για παράδειγμα ώρες λειτουργίας,ώρα αναμονής & περιήγησης κατά προσέγγιση,κόστος,συγκοινωνία που βολεύει για να το προσεγγίσεις και παρόμοια quick-guide θέματα που όλοι συναντάμε στα ταξίδια μας και που συχνά αναφέρονται λάθος στους έντυπους οδηγούς που κουβαλάμε.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι όλα αυτά που λες θα μπορούσαν επίσης να μπουν, και μπορούμε να τα προγραμματίσουμε να μπουν στο εργαλείο στην πορεία, καθώς στην αρχή θα μας καίει περισσότερο να γεμίσουμε με περιεχόμενο 10 - 15 προορισμούς για να έχει νόημα το εργαλείο (δε θα υπάρχει επιλογή να φτιάξεις το πρόγραμμά σου στο Παρίσι αν το Παρίσι δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 σημεία από κάθε κατηγορία πχ), και εν συνεχεία να προσθέσουμε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σημείο. Αλλά όλα όσα λες σίγουρα πρέπει να μπουν στην πορεία.
 

panosss567

Member
Μηνύματα
42
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία-Γερμανία-Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
???
Ακούγεται απλό και χρηστικό , από πότε θα δουλεύει ;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.903
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom