Ιορδανία Ερωτήσεις για Ιορδανία

Γιάννης7

New Member
Μηνύματα
4
Likes
13
Γεια σε όλους σας. Σκέφτομαι με δύο φίλους να πάμε ταξίδι στην Ιορδανία και έχω λίγες ερωτήσεις. Θα προσγειωθούμε στο Αμμάν και λέμε να επισκεφθούμε σίγουρα την Πέτρα, την Γεράσα, την έρημο Wadi Rum και την νεκρά θάλασσα.
1. Πέρα από διαβατήριο χρειάζεται και βίζα; Και τι κόστος έχει;
2. Σκεφτόμαστε να νοικιασουμε αυτοκίνητο. Κάνει το δίπλωμα μας;
3. Συνάλλαγμα που μπορούμε να κάνουμε, έχει στα αεροδρόμια;
4. Υπάρχουν κάρτες σιμ για ίντερνετ ή πολλά ζητάω;
1.viza 70 euro
2. είναι ΟΚ το δίπλωμά μας
3. συνάλλαγμα έχει παντού. αεροδρόμιο ,ξενοδοχεία και στους δρόμους. πολλά μαγαζιά δέχονται ευρώ αλλά τα ρέστα στα δίνουν σε δηνάρια
4. υπάρχουν κάρτες sim
 
Last edited by a moderator:

Γιάννης7

New Member
Μηνύματα
4
Likes
13
Καλημερα σε ολους... Επειδη θα ταξιδεψω για Ιορδανια γνωριζει κανεις αν εκει τα πραγματα ειναι επικινδυνα;; Επισης καπου διαβασα πως στο αεροδρομιο πληρωνεις για βιζα... Ισχυει αυτο;;; Ευχαριστω πολυ!!!!!
είναι η πιο ασφαλής χώρα της μέσης ανατολής. η εγκληματικότητα είναι μικρότερη του 1%.
στο αεροδρόμιο πληρώνεις τη βιζα 70 ευρώ
 

Γιάννης7

New Member
Μηνύματα
4
Likes
13
Χαίρετε!

Έκανα μια έρευνα και διάβασα πως η καλή σεζόν για Ιορδανία είναι Μάρτιος-Μάιος. Έχει πάει κανείς μέσα νοέμβρη και αν ναι, ρισκάρω κακοκαιρία που θα μου χαλάσει την εμπειρία; Να προτιμήσω Σεπτέμβρη αν είναι δυνατόν; Σημειώνω πως θέλω προφανώς να πάω Πέτρα και έρημο, αν βγαίνει το μπάτζετ και για κατάδυση.

Επίσης διαβάζοντας το φόρουμ παρατηρώ πως τα περισσότερα μέλη επισκέφτηκαν τη χώρα για 4-7 μέρες. Ένα δεκαήμερο στη χώρα το βρίσκετε υπερβολικό;

Ευχαριστώ.
γύρισα πρόσφατα από Ιορδανία και ο τοπικός ξεναγός μας είπε πως ο καιρός τα τελευταία 5 χρόνια έχει αλλάξει. δηλαδή δεν είναι η πλέον η κλασική χώρα της μέσης ανατολής που δεν βρέχει και η θερμοκρασία είναι πάντα πάνω από 15 βαθμούς.
ο Νοέμβρης είναι καλός μήνας μας είπε και κάπου εκεί σταματούν και τα οργανωμένα γκρουπ να πηγαίνουν. από θερμοκρασία δεν θα έχεις πρόβλημα. το θέμα είναι να μην βρέχει και ειδικά στην Πέτρα που είναι χωμάτινο το έδαφος κατά κύριο λόγο και δεν μπορείς να πας. στη νεκρά θάλασσα πάντως η θερμοκρασία είναι σταθερή περίπου στους 22 βαθμούς και κάνουν μπάνιο ολόχρονα.
10 μέρες νομίζω είναι πάρα πολλές. 1 μέρα ή 2 (αν βάλεις και διανυκτέρευση) στο wadi rum , 2 Πέτρα και 1-2 νεκρά θάλασσα είναι αρκετές πιστεύω. αν θες και άλλη μια μέρα στο Αμμάν έτσι για να το επισκεφτείς.
 

nikiniki

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Διάβασα όλα τα σχόλιά σας σχετικά με την Ιορδανία και αποφάσισα να ξυλωθώ για μια βουτιά στη νεκρά θάλασσα.
Έχετε να προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο με πρόσβαση στη θάλασσα και πόσα πληρώσατε για την είσοδο?
 

Vanessa tzn

Member
Μηνύματα
92
Likes
120
Διάβασα όλα τα σχόλιά σας σχετικά με την Ιορδανία και αποφάσισα να ξυλωθώ για μια βουτιά στη νεκρά θάλασσα.
Έχετε να προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο με πρόσβαση στη θάλασσα και πόσα πληρώσατε για την είσοδο?
Έχω πάει 3 φορές στο movenpick κ 1 στο Marriott το δεύτερο είναι πολυ πιο φθηνό αλλά πάνε χρόνια κ δεν θυμάμαι κάπου 20€ ήταν τότε ενώ το movenpick πάει κάπου στα 50€ μπορεί κ λίγο παραπάνω κ εχεις κ κάποια credits για ποτά η φαγητό αλλά είναι πολυ πιο όμορφο ξενοδοχείο
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εμείς μείναμε στο Holiday Inn, για διανυκτέρευση ήταν με διαφορά το πιο φτηνό από τα καλά (υπάρχουν και κάποια με κακές κριτικές ή κάποια που δεν είχαν πρόσβαση στη θάλασσα). Αυτό είχε ιδιωτική παραλία, με πετσέτες κλπ, και μπορούσαμε μετά να χρησιμοποιήσουμε και την πισίνα και τη σάουνα. Δεν ξέρω όμως τι είσοδο έχει αν θες απλά να μπεις για την παραλία χωρίς διανυκτέρευση.
 

nikiniki

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Δεν μου βγαίνει το πρόγραμμα με διανυκτέρευση ούτε η ιδεα της ελεύθερης παραλίας μας αρέσει. Οπότε το ξενοδοχείο με είσοδο είναι μονόδρομος.
 

Katialondon

Member
Μηνύματα
97
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Σρι Λάνκα
Καλησπέρα, πραγματοποιήσατε τελικά το ταξίδι με τα παιδιά; Το σκεφτόμαστε κ εμείς να πάμε με την κόρη μας που είναι σχεδόν 5.
Καλησπέρα αγαπημένοι συμφορίτες !!!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με μια εξόρμηση που ετοιμάζω στην Ιορδανία με παιδιά...:agnes happy:

Πιο συγκεκριμένα, θα είμαστε εκεί 7 γεμάτες μέρες και ήθελα να με βοηθήσετε αρχικά να φτιάξω ένα πρόγραμμα που να συμπεριλαμβάνει σίγουρα Άκαμπα (από όπου πετάμε), Πέτρα, Wadi Rum, πιθανόν Ερυθρά θάλασσα ... και δεν ξέρω τι άλλο θα μου προτείνετε.

Επειδή πιθανόν να είναι πολλές μέρες μόνο για Ιορδανία (είναι?), σκεφτόμουν μήπως να συμπεριλάβω και μια μίνι απόδραση Ισραήλ (Ιεροσόλυμα???) αν αυτό είναι κάτι εύκολο και δεν ζήσω την Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου στα σύνορα...

Ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε όσον αφορά το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία (κατάλληλα για παιδιά), camp Wadi Rum, τις εκδρομές.
Επιπλέον, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον οδηγό που θα αναλάβει τις μετακινήσεις μας.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Εμείς μείναμε στο Petra Visitors Apartments, στα συν η εξαιρετική τιμή και το πολύ καλό σημείο (πάνω στον κεντρικό δρόμο του Wadi Musa, και με τα πόδια πήγαινες στον αρχαιολογικό χώρο αν ήθελες, με περπάτημα κανά τεταρτο περίπου), και το φιλικό προσωπικό,
στα μείον ότι το wifi δεν ήταν καλό.
Μολις συνειδητοποιησα πως εχουμε κλεισει το ιδιο ξενοδοχείο... Ωραια χαιρομαι που μείνατε ευχαριστημένοι
 

Fellow

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Καλησπέρα ,

Ταξιδεύω και εγώ για Ιορδανία τέλη Δεκέμβρη.
Έχω διαβάσει αρκετά και από εδώ και από αλλά sites.θα ήθελα να αναφέρω το πρόγραμμα για 7 ημερες έτσι ώστε αν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν είναι οκ η αν θα πρέπει να αντιστρέψω κάποια μέρα καθώς και πως θα μετακινηθω από το 1 μέρος στο άλλο οικονομικά γιατί ακόμα δεν έχω καταλήξει.
1η μέρα:άφιξη βράδυ Αεροδρόμιο Ακαμπα-διαν/ση Ακαμπα.
2η μερα:αναχώρηση μεσημέρι για wadi rum
3η μέρα:tour στην έρημο
4+5η μέρα:wadi musa
6η μέρα:Αμμάν
7η μερα:Νεκρά Θάλασσα
8η μέρα:Αναχώρηση από Αεροδρόμιο Ακαμπα.


Ευχαριστώ !!
 

Fellow

Member
Μηνύματα
17
Likes
1
Επειδή κοντεύουν 4 χρόνια από τότε που πήγα και θυμάμαι απλά στο περίπου, ας μη σου πω κάτι και είναι ψέματα. Δεν ήταν κάποια ιδιαίτερα υψηλή τιμή πάντως, δεδομένου ότι ο άνθρωπος μας περίμενε και κάνα 3ωρο εκεί να κάνουμε τη φάση μας. Γενικά ρώτα στο κατάλυμα που θα μείνεις αν μπορούν να σου προτείνουν κάποιον, εναλλακτικά βρες εσύ και διαπραγματεύσου.
Από νεκρά θάλασσα μετά πως θα γυρίσω στο αεροδρόμιο της Ακαμπα;υπάρχει κάποιο λεωφορείο;(εκτός transfer ξενο/χειου και ταξί;)η θα πρέπει να γυρίσω Αμμάν και να πάρω από εκει;
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Από νεκρά θάλασσα μετά πως θα γυρίσω στο αεροδρόμιο της Ακαμπα;υπάρχει κάποιο λεωφορείο;(εκτός transfer ξενο/χειου και ταξί;)η θα πρέπει να γυρίσω Αμμάν και να πάρω από εκει;
Επειδή τα πράγματα αυτά αλλάζουν συνέχεια και καθότι είχα πάει πριν μερικά χρόνια δε νομίζω ότι είμαι η κατάλληλη να απαντήσει. Παρ' όλα αυτά και λίγο που το έψαξα βλέπω ότι γενικά η πρόσβαση με ΜΜΜ στη Νεκρά Θάλασσα συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Δες εδώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.752
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom