Κάρπαθος Ερωτήσεις για Καρπαθο

Ναυσικάα

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Goteborg
Γεια σας :)

Νωρις νωρις, αλλα εχουμε ξεκινησει με τον συντροφο μου να ψαχνουμε προορισμο για φετος το καλοκαιρι. Βλεπετε θα πεταξουμε απο Κοπεγχαγη για Αθηνα, οποτε πρεπει να κλεισουμε νωρις αεροπορικα, καθως σκεφτομαστε να ερθουμε γυρω στον 15αυγουστο.
Εχω διαβασει πολυ καλα πραγματα για την Καρπαθο, αλλα παντα με φοβιζε το ποσο μακρια ειναι :) (με καταγωγη απο Κεφαλονια, η Καρπαθος φαινεται να ειναι στη μεση του πουθενα χεχε). Ομως φαινεται πανεμορφο νησι!!

Θα ηθελα να ρωτησω για πληροφοριες για βραδινη ζωη (ηρεμα πραγματα αλλα ποιοτικα κοκτειλ για παραδειγμα), καλο ντοπιο φαγητο (δεν θελουμε γκουρμε, αυθεντικα και νοστιμα φαγητα) και επισης σε ποια περιοχη θα μας προτεινατε να μεινουμε. Θα νοικιασουμε αυτοκινητο, και σκεφτομαστε να κατσουμε καμια εβδομαδα. Επισης ειμαστε λατρεις των πεζοποριων και των καταδυσεων, εχετε κατι να προτεινετε;

Θα αξιζε να περασουμε και Κασο για 2-3 μερες;

Ευχαριστω πολυ!! :)

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Πράγματι, περιμένετε λίγο και θα έχετε την κατάλληλη καθοδήγηση.
Εγώ θα απαντήσω μόνο για την Κάσο, πως όχι μόνο αξίζει να πάτε, αλλά ότι θα είναι κρίμα να βρεθείτε τόσο κοντά και να μην την επισκεφτείτε.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Ομως φαινεται πανεμορφο νησι!!
Είναι πανέμορφο νησί. Αξίζει με χίλια! Πήγα αρχές Σεπτέμβρη 2025.
καλο ντοπιο φαγητο
Δεν πολυβρήκα. Με άριστα το 10 στο φαγητό θα έβαζα 4. Σχέση ποιότητας και τιμής πολύ χαμηλή. Πανάκριβο φαγητό χωρίς καλή ποιότητα που προσπαθούν να το παρουσιάσουν για γκουρμέ για να δικαιολογήσουν την τιμή. Ειδικά στα Πηγάδια! Στο υπόλοιπο νησί έφαγα πολύ μέτρια
σε ποια περιοχη θα μας προτεινατε να μεινουμε
Πηγάδια οπωσδήποτε για πρώτη φορά. Τουλάχιστον τις περισσότερες μέρες που θα διαθέσεις. Αν θες βάλε και Όλυμπο κανα δυο βράδια. Το έκανα και δεν το μετάνιωσα
Αν εννοείς extra από την εβδομάδα της Καρπάθου. Γιατί η Κάρπαθος είναι μεγάλο νησί και θέλει μέρες

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλώς ήρθες!

Ομως φαινεται πανεμορφο νησι!!
Είναι, αν το ζητούμενο σας αφορά τις παραλίες που όμοιες τους και με τέτοια πληθώρα σε ελάχιστα νησιά συναντάς.
Δε θα έλεγα το ίδιο για τα Πηγάδια που όμως από πλευράς διαμονής αποτελούν αναγκαίο κακό. Μια διαμονή που σίγουρα αξίζει να «σπάσεις» και με δύο μέρες στην Όλυμπο όπως είπε η @Sanna1971 , αυτό το εκπληκτικό χωριό, ώστε να αποτελέσει εκτός των άλλων όρμητήριο για ψάξιμο στη Βορεινή πλευρά του νησιού.
Θα νοικιασουμε αυτοκινητο, και σκεφτομαστε να κατσουμε καμια εβδομαδα.
Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο από την πρώτη στιγμή και κατά τη γνώμη μου οι πέντε-έξι μέρες το ελάχιστο για ένα νησί σαν αυτό.
πληροφοριες για βραδινη ζωη (ηρεμα πραγματα αλλα ποιοτικα κοκτειλ για παραδειγμα)
Κυρίως στα Πηγάδια, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.
καλο ντοπιο φαγητο
Εδώ θέλει καλό ψάξιμο γιατί κατά τη γνώμη μου απλά δέν!

Με άριστα το 10 στο φαγητό θα έβαζα 4. Σχέση ποιότητας και τιμής πολύ χαμηλή. Πανάκριβο φαγητό χωρίς καλή ποιότητα που προσπαθούν να το παρουσιάσουν για γκουρμέ για να δικαιολογήσουν την τιμή. Ειδικά στα Πηγάδια! Στο υπόλοιπο νησί έφαγα πολύ μέτρια
Επιτέλους κάποιος το είπε! Δεν αλλάζω ούτε σημείο στίξης.
Απορώ πραγματικά με τους διθυράμβους που διάβαζα στο φόρουμ για το φαγητό του νησιού.

Μικρό, όμορφο και πολύ ιδιαίτερο νησάκι της άγονης γραμμής, βεβαίως και αξίζει εφόσον έχετε μέρες.

Περισσότερα και αναλυτικότερα για την Κάσο εδώ, και για την Κάρπαθο εδώ, ώστε να πάρεις μια ιδέα.

pan82

Member
Πήγαμε τον Αύγουστο του 2024 και πραγματικά ήταν μπορώ να πω το καλύτερο νησί που έχω πάει μέχρι τώρα και έχω γυρίσει πολλά.
Παραλίες ονειρικές, όμορφες διαδρομές, χωριά πανέμορφα και κυρίως καλοδιατηρημένα και προσεγμένα όλα σχεδόν τα σπίτια λες και μένουν μόνιμα.
Μείναμε 7 βράδια και οριακά τη γυρίσαμε ολόκληρη, είχαμε πει μήπως σπάσουμε τη διαμονή αλλά τελικά δεν έβγαινε γιατί αν δε κλείσεις νωρίς μετά οι διαμονές που είναι ήδη στο θεό πάνε ακόμα πιο πάνω οπότε μείναμε όλες τις μέρες στα πηγάδια. Για Κάσο δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος γιατί το πλοίο έφευγε απόγευμα και γύρναγε πρωί οπότε ήθελες δυο βράδια για να δεις μια μέρα το νησί.
Οι παραλίες είναι το κάτι άλλο, ζέστη αρκετή παραπάνω σε σχέση με άλλα νησιά και τρελοί αέρηδες που όμως σε ενοχλούν έξω κυρίως, στις παραλίες πάντα έβρισκες απάνεμες.
Από φαγητό εμείς τουλάχιστον όπου φάγαμε φάγαμε καλά απλά ακριβά. Βραδυνή ζωή στα πηγάδια τουλάχιστον είχε μια χαρά για ποτάκι ως αργά.
Βασικό δε γινόταν πουθενά αυτός ο πανζουρλισμός που ζώ σε άλλα νησιά, τα πράγματα ήταν ανθρώπινα είχε τόσο όσο κόσμο, πάρκαρες το αυτοκίνητο σου ακόμα και στο κέντρο που μέναμε και στα σοκάκια μόνο μάζευε λίγο παραπάνω κόσμο τα βράδια αλλά καμία σχέση, ίσως αυτό με έκανε να τη λατρέψω πιο πολύ ήταν σα να ζούσα ένα νησί είκοσι χρόνια πριν ανθρώπινο. Επίσης οι ντόπιοι πολύ εξυπηρετικοί και ειδικά με μας τους Έλληνες μιας και η πλειοψηφία ήταν ξένοι τουρίστες.
Γενικά είναι ένα νησί που τα έχει όλα και βασικό ατού τις παραλίες και τα πανέμορφα και πολλά χωριά!
Ευτυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί τόσο από τους τουρίστες γι αυτό και διατηρείται ακόμα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.366
Μέλη
40.014
Νεότερο μέλος
nloalgjs12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom