Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Γενικώς πάντως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι δυνατό το ταξίδι με αστυνομική ταυτότητα και χωρίς διαβατήριο:
-σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ακόμη κι αν δεν είναι μέλη της Συνθήκης Schengen (πχ Κύπρος, Ιρλανδία)
-σε όλα τα κράτη μέλη της συνθήκης Schengen ακόμη και αν δεν είναι μέλη της Ε.Ε. (πχ Ελβετία, Νορβηγία)
-σε όλα τα μικρά κρατίδια μέσα στην Ε.Ε. (Ανδόρα, Μονακό, Βατικανό, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο)
-σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων μη μέλη της ΕΕ εκτός από το Κόσοβο δηλαδή: (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία, Μολδαβία)
-στην Τουρκία
-στη Γεωργία

Ουσιαστικά οι μόνες χώρες της Ευρώπης όπου απαιτείται διαβατήριο είναι η Ουκρανία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κόσοβο.
Και η Μολδαβία θέλει διαβατήριο από όσο ξέρω. Νομίζω και η Αρμενία.

adiaforos

Member
Και η Μολδαβία θέλει διαβατήριο από όσο ξέρω. Νομίζω και η Αρμενία.
Η Μολδαβία μάλλον δέχεται μόνο ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία, αλλιώς διαβατήριο (το θέμα είναι τι θα κάνει η αεροπορική). Η Αρμενία διαβατήριο, απ' όσο ξέρω.

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Υποθέτω ότι το laser έγινε για αλλαγή διάθλασης (μυωπία/αστιγματισμός).Αυτό δεν επηρεάζει τα βιομετρικά στοιχεία του διαβατηρίου δηλ. την φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα.
Γεια σου Νικολα. Αυτο που αναφερεις νομιζω οτι ισως θελει ψαξιμο μονο για πτησεις που η επιβιβαση γινεται πιλοτικα με μηχανημα οπτικης επιβεβαιωσης του επιβατη και οχι με boarding pass.
Αυτό με τα μηχανήματα που σκανάρουν τα βιομετρικά σκεφτόμουν. Δεν ξέρω αν ελέγχουν τη γεωμετρία του προσώπου ή μόνο το ίδιο το μάτι. Στην αρχή της πιλοτικής λειτουργίας σε ελέγχους είχα περάσει κάνοντας γκριμάτσα ή και καλύπτοντας με το χέρι το στόμα, οπότε σκεφτόμουν ότι ίσως επικεντρώνονται μόνο στα μάτια.

(ναι, με ξένο διαβατήριο με έκοβε :haha:)

Ναι περνάει και μάλιστα πέρασε και από μηχάνημα boarding οπτικής επιβεβαίωσης.
Σε ευχαριστώ, οπότε φαντάζομαι είμαι ΟΚ. ;)

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αν μετά από επέμβαση laser το βιομετρικό στο διαβατήριο συνεχίζει να περνάει; Φαντάζομαι πως ναι, καθώς το laser γίνεται στον κερατοειδή, αλλά δεν θέλω να το ανακαλύψω στο αεροδρόμιο...
Η ίριδα του ματιού δεν αλλάζει.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.281
Μέλη
39.962
Νεότερο μέλος
petrosPaz10

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom