poised
Member
Κοίταξα τα προηγούμενα μηνύματα και δε βλέπω να είπε κανείς ότι ταυτότητα που είναι σε ισχύ δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Αργησα λίγο να απαντήσω στο θέμα αλλα επειδή δε μου αρέσει να επιμένω χωρίς να είμαι 100% σίγουρη....., και προς ενημέρωση όποιου τυγχάνει να θέλει να ταξιδέψει άμεσα χωρίς να έχει βγάλει νέα ταυτότητα και χρειάζεται να εκδόσει διαβατήριο. Μετά από προσωπική επαφή με το Α.Τ. της γειτονιάς μου και επιδεικνύοντας την ταυτότητα μου που έχει εκδοθεί το 2017 μπορώ ακόμη να κάνω αίτηση για έκδοση διαβατηρίου. Οι προυποθέσεις είναι να έχει η ταυτότητα λατινικούς χαρακτήρες, να μην έχει παρέλθει 15ετία από την έκδοση της και να μην έχει αλλάξει κάποιο από τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα. Δε χρειάζεται καμμία ανώτερη εντολή γιατί "οι οδηγίες είναι σαφείς και ισχύουν για όλους".
Αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι οι παλιές ταυτότητες, ακόμα και αν έχουν εκδοθεί εντός 15ετίας, από Αύγουστο θα λήξουν λόγω του Ευρωπαϊκού κανονισμού και ότι ακόμα παλιότερες ταυτότητες μπορούν - ίσως - να χρησιμοποιηθούν αν κάποιος προσφύγει στο ΣΤΕ.