Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Γενικώς πάντως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι δυνατό το ταξίδι με αστυνομική ταυτότητα και χωρίς διαβατήριο:
-σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ακόμη κι αν δεν είναι μέλη της Συνθήκης Schengen (πχ Κύπρος, Ιρλανδία)
-σε όλα τα κράτη μέλη της συνθήκης Schengen ακόμη και αν δεν είναι μέλη της Ε.Ε. (πχ Ελβετία, Νορβηγία)
-σε όλα τα μικρά κρατίδια μέσα στην Ε.Ε. (Ανδόρα, Μονακό, Βατικανό, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο)
-σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων μη μέλη της ΕΕ εκτός από το Κόσοβο δηλαδή: (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία, Μολδαβία)
-στην Τουρκία
-στη Γεωργία

Ουσιαστικά οι μόνες χώρες της Ευρώπης όπου απαιτείται διαβατήριο είναι η Ουκρανία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κόσοβο.
Και η Μολδαβία θέλει διαβατήριο από όσο ξέρω. Νομίζω και η Αρμενία.

adiaforos

Member
Και η Μολδαβία θέλει διαβατήριο από όσο ξέρω. Νομίζω και η Αρμενία.
Η Μολδαβία μάλλον δέχεται μόνο ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία, αλλιώς διαβατήριο (το θέμα είναι τι θα κάνει η αεροπορική). Η Αρμενία διαβατήριο, απ' όσο ξέρω.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Υποθέτω ότι το laser έγινε για αλλαγή διάθλασης (μυωπία/αστιγματισμός).Αυτό δεν επηρεάζει τα βιομετρικά στοιχεία του διαβατηρίου δηλ. την φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα.
Γεια σου Νικολα. Αυτο που αναφερεις νομιζω οτι ισως θελει ψαξιμο μονο για πτησεις που η επιβιβαση γινεται πιλοτικα με μηχανημα οπτικης επιβεβαιωσης του επιβατη και οχι με boarding pass.
Αυτό με τα μηχανήματα που σκανάρουν τα βιομετρικά σκεφτόμουν. Δεν ξέρω αν ελέγχουν τη γεωμετρία του προσώπου ή μόνο το ίδιο το μάτι. Στην αρχή της πιλοτικής λειτουργίας σε ελέγχους είχα περάσει κάνοντας γκριμάτσα ή και καλύπτοντας με το χέρι το στόμα, οπότε σκεφτόμουν ότι ίσως επικεντρώνονται μόνο στα μάτια.

(ναι, με ξένο διαβατήριο με έκοβε :haha:)

Ναι περνάει και μάλιστα πέρασε και από μηχάνημα boarding οπτικής επιβεβαίωσης.
Σε ευχαριστώ, οπότε φαντάζομαι είμαι ΟΚ. ;)

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αν μετά από επέμβαση laser το βιομετρικό στο διαβατήριο συνεχίζει να περνάει; Φαντάζομαι πως ναι, καθώς το laser γίνεται στον κερατοειδή, αλλά δεν θέλω να το ανακαλύψω στο αεροδρόμιο...
Η ίριδα του ματιού δεν αλλάζει.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Επειδη εμεις ταξιδευουμε....
TI ισχυει πραγματικα για ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ;

Στην ΕΕ ο κανονισμος για τις ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ισχυει από 2021 και αναφερει -ρητα- ότι:
από 3/8/2026, ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ εντος ζωνης ΕΕ οσες Α.Τ. δεν διαθετουν ΜΡΖ (τσιπ), ενώ θα ισχυουν κανονικα μεχρι το 2027, ΜΟΝΟ στο εσωτερικο της χωρας και ΜΟΝΟ για το δημοσιο.

Οσοι-ες ΔΕΝ θελουν τον Προσωπικο Αριθμο, μπορουν να κινηθουν νομικα, μεσω του δικαστηριου της ΕΕ και του δικαστηριου Ανθρωπινων Δικαιωματων, ΑΛΛΑ εκει ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι, υφιστανται ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (πχ προστασια προσωπικων δεδομενων)

Τελος ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ & ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ είναι διαφορετικα εγγραφα και δεν αντικαθιστα το ένα το αλλο

(1.3K reactions · 191 shares | ❓Ισχύει τελικά ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου; 🇪🇺 Τι ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο; ❗το μπέρδεμα μεταξύ του ψηφιακού πορτοφολιού που είναι προαιρετικό και των φυσικών ταυτοτήτων. Η Μαρία Παναγιώτου ξεδιαλύνει το τοπίο μέσα από το νέο της βίντεο. | Μαρία Παναγιώτου για περισσοτερες λεπτομερειες)

fotast

Member

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
Μειώνεται ο χρόνος έκδοσης διαβατηρίου κατά 1-2 μέρες από την αρχή του έτους.Γιατί τα δικαιολογητικά διακινούνται πλέον ηλεκτρονικά.

Αλλάζουν όλα στα διαβατήρια: Ψηφιοποίηση διαδικασίας - Σε χρόνο «ρεκόρ» η έκδοσή τους - ΤΑ ΝΕΑ
Ωπ, εγώ κρατάω κι αυτό, δεν το ήξερα:

"Από τις 3 Αυγούστου 2026, η έκδοση ελληνικού διαβατηρίου θα απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή νέου τύπου δελτίου ταυτότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια της διαδικασίας"

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ωπ, εγώ κρατάω κι αυτό, δεν το ήξερα:

"Από τις 3 Αυγούστου 2026, η έκδοση ελληνικού διαβατηρίου θα απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή νέου τύπου δελτίου ταυτότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια της διαδικασίας"
Ε λογικό, αφού στις 6 Αυγούστου του 2026 λήγουν κι επίσημα -επιτέλους- όλες οι παλιές ταυτότητες. Βασικά παύουν να ισχύουν ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
Ε λογικό, αφού στις 6 Αυγούστου του 2026 λήγουν κι επίσημα -επιτέλους- όλες οι παλιές ταυτότητες. Βασικά παύουν να ισχύουν ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Α ούτε αυτό το ξερα, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα :haha:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Α ούτε αυτό το ξερα, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα :haha:
Κανόνισε να θες να βγάλεις διαβατήριο και να μην μπορείς! Στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν βρίσκεις εύκολα ραντεβού για ταυτότητα...

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
Κανόνισε να θες να βγάλεις διαβατήριο και να μην μπορείς! Στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν βρίσκεις εύκολα ραντεβού για ταυτότητα...
Εγώ ανανέωση θα χρειαστώ φέτος. Δεν ξέρω αν ισχύει κι εκεί ότι θες νέα ταυτότητα. Θα πάω νωρίς πάντως, είναι στα υπόψιν.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ ανανέωση θα χρειαστώ φέτος. Δεν ξέρω αν ισχύει κι εκεί ότι θες νέα ταυτότητα.
Και ο Αύγουστος του 2026 φέτος είναι καλέ! Εκτός αν εννοείς πριν τον Αύγουστο. Όπως και να έχει, στη θέση σου θα κανόνιζα άμεσα ραντεβού για αλλαγή ταυτότητας

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.030
Νεότερο μέλος
Voulkou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom