Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

kabamarou

Member
@kabamarou @Earth Citizen οταν μπήκατε βραδυ και βρήκατε ημερομηνίες, μέχρι πότε σας άφηνε να κλείσετε; 3 μήνες μαξιμουμ ή πήγαινε και πιο μετά;
3 μήνες ήταν το μίνιμουμ. Δεν μου εμφάνιζε καθόλου τις ημέρες για πιο μπροστά. Από την πρώτη ημέρα που μου εμφάνιζε πάντως μπορούσα να κλείσω ραντεβού. Δεν θυμάμαι με σιγουριά αν μπορούσα να κλείσω και για τους επόμενους μήνες και αν το έψαξα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κατά τα άλλα έχω το ίδιο πρόβλημα με τον @mourohavlos, δεν μπορώ να μπω στο site από το εξωτερικό αλλά εντάξει μωρέ δεν πειράζει δεν το έχουν κάνει και υποχρεωτικό!

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Μπήκα τώρα και έκλεισα για τον γιο μου 27/4 στην περιοχή μας ανατολική Αττική οπότε δουλεύει το σύστημα του να μπαίνεις μεσάνυχτα!!! Είχε αρκετά ραντεβού

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Άντε Βγάλτε Ταυτότητες......:mad::mad::mad:

poised

Member
Από σημερινή ανακοίνωση του ΣΤΕ:

«Επί αίτησης ενδιαφερομένου για την αναστολή εκτέλεσης απόφασης της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση για χορήγηση διαβατηρίου, εκδόθηκε, στις 29.12.2025, η 240/2025 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την απόφαση αυτή διατάχθηκε ως προσωρινό μέτρο και μέχρι την τελική έκβαση της κύριας δίκης, η Ελληνική Αστυνομία να λάβει υπόψη το δελτίο ταυτότητας παλαιού τύπου που υπέβαλε ο ενδιαφερόμενος για την εξέταση του αιτήματος χορήγησης διαβατηρίου.

Η Επιτροπή Αναστολών, για να διατάξει το μέτρο αυτό στηρίχθηκε σε παλαιότερη απόφαση (ΣτΕ 1602/2021) και στην βλάβη του ενδιαφερομένου, χωρίς να κρίνει επί της ουσίας της υπόθεσης. 30 Ιανουαρίου 2026, δημοσιεύθηκε η 64/2026 απόφαση του Δ΄ Τμήματος, με την οποία απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αίτηση ακυρώσεως του ενδιαφερομένου και, συνεπώς, το μέτρο που διατάχθηκε με την πιο πάνω απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, έπαψε να ισχύει».

Ο τυπικός λόγος ήταν η μη χρήση δικηγόρου (τζαμπατζής ο τύπος). Αν κάποιος έχει όρεξη να τα σκάσει σε δικηγόρο για να καταφέρει το ΣΤΕ να υποχρεώσει την ΕΛΑΣ να του βγάλει διαβατήριο αντί να βγάλει ραντεβού και να πληρώσει 10ρικάκι, δικαίωμά του, έχει μέχρι τον Αύγουστο.

Η υποχρέωση κατάργησης των παλιών ταυτοτήτων απορρέει από ευρωπαϊκό κανονισμό (επίμαχο άρθρο το 5) οπότε το ΣΤΕ δεν θα έχει αρμοδιότητα μετά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.029
Νεότερο μέλος
DKna

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom