Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

latro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ιαπωνία
Πρόκειται να ταξιδέψω από Ρώμη σε Γενεύη με αεροπλάνο (easyjet).
Έχω ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες όμως είναι γραμμένη με το χέρι (οπότε δεν ξέρω τί θεωρείται, παλαιού ή νέου τύπου;)
Μπορώ να ταξιδέψω με αυτήν;
Ξέρω ότι από Ελλάδα μπορείς να ταξιδέψεις στην Ελβετία με ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες..
Θέλω όμως να μάθω αν μπορώ να κάνω το ίδιο από Ρώμη..
(μην πληρώσω και 80 ευρώ το διαβατήριο, εδώ 60 έχουν τα εισιτήρια)
Ευχαριστώ.

υγ. θα πάρω καλού κακού και στην πρεσβεία της Ελβετίας αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ και από εδώ.

marquis

Member
Εφόσον έχεις ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η Ελβετία πλέον ανήκει στη ζώνη Σέγκεν, οπότε δεν απαιτείται να διαθέτεις διαβατήριο. Πληροφορίακα, αυτό που παίζει ρόλο στο τι ειδους ταξιδιώτικα έγγραφα πρέπει να έχεις για την είσοδο σου σε μία χώρα, δεν είναι από ποια χώρα εισέρχεσαι σε αυτή, αλλά η εθνικότητα σου και μόνο αυτή.

latro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ιαπωνία
Ευχαριστώ πολύ.
Θα πάρω καλού κακού και ένα τηλ την πρεσβεία να ρωτήσω και θα κάνω την κράτηση..
Ελπίζω να μην έχουν αλλάξει οι τιμές μέχρι αύριο!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εφόσον έχεις ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η Ελβετία πλέον ανήκει στη ζώνη Σέγκεν, οπότε δεν απαιτείται να διαθέτεις διαβατήριο. Πληροφορίακα, αυτό που παίζει ρόλο στο τι ειδους ταξιδιώτικα έγγραφα πρέπει να έχεις για την είσοδο σου σε μία χώρα, δεν είναι από ποια χώρα εισέρχεσαι σε αυτή, αλλά η εθνικότητα σου και μόνο αυτή.
Όχι ακριβώς - υπάρχουν και οι χώρες που χορηγούν Visa on Arrival (και άρα δε χρειάζεσαι να έχεις visa από πριν για να μπείς), αλλά μόνο για είσοδο από συγκεκριμένα σημεία εισόδου. Παράδειγμα τέτοιας χώρας είναι π.χ. η Λευκορωσία.

marquis

Member
Όχι ακριβώς - υπάρχουν και οι χώρες που χορηγούν Visa on Arrival (και άρα δε χρειάζεσαι να έχεις visa από πριν για να μπείς), αλλά μόνο για είσοδο από συγκεκριμένα σημεία εισόδου. Παράδειγμα τέτοιας χώρας είναι π.χ. η Λευκορωσία.
Ναι, αλλά εννοούσα πως φερειπείν αν χρειάζεσαι βίζα για μία χώρα, πάλι θα χρειαστεί να τη βγάλεις παρόλο που μπορείς να μπεις σε αυτή οδικώς πχ. από γείτονα χώρα που ίσως οι πολίτες της να μή χρειάζονται βίζα. Δε μετράει δηλαδή η χώρα από την οποία θα μπει κανείς σε μία άλλη και οι μεταξύ τους διακρατικές συμφωνίες που αφορούν μόνο υοθς κατέχοντες την εθνικότητα τους, αλλά η εθνικότητα που έχει ο ενδιαφέρομενος να εισέλθει στη χώρα. Και στη Λευκορωσία ακόμη ως Έλληνες πολίτες όπως και να πάμε θα χρειαστεί να βγάλουμε βίζα, η οποία λόγω έλειψης προξενικής αρχής στην Ελλάδα θα γίνει αναγκαστικά on arrival.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν ξερω αν εχει ρωτησει καποιος ξανα το ιδιο...
ξερω οτι για να πας πχ εκτος ΕΕ θελει το διαβατηριο να εχει τουλαχιστον ισχυς εξι μηνες κλπ

για να πας Σκοπια, Σερβια κλπ (οδικως) ισχυει παλι αυτο με το εξαμηνο;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
anyone?
τελος παντων...εγω θα παω και οτι γινει

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
δεν ξερω αν εχει ρωτησει καποιος ξανα το ιδιο...
ξερω οτι για να πας πχ εκτος ΕΕ θελει το διαβατηριο να εχει τουλαχιστον ισχυς εξι μηνες κλπ

για να πας Σκοπια, Σερβια κλπ (οδικως) ισχυει παλι αυτο με το εξαμηνο;
Για Σκόπια, Σερβία ισχύει ότι και στην ΕΕ, νομίζω επίσης ότι ισχύει και ΔΑΤ νέου τύπου.

Παιδιά καλησπέρα!!!
Είμαι από την Αλβανία..
Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ισπανία..Πήγα κ ρώτησα στο δημαρχείο τι χρειάζεται κ μου είπαν πως πρέπει εκτός από τη βεβαίωση διαμονής πρέπει να έχω κ το αυτοκόλλητο που βάζουν στο διαβατήριο...εγώ τα έχω όλα αυτά...Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται κάτι παραπάνω....όποια βοήθεια πολύτιμη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα