Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα καλα δεν καταργηθηκε η βιζα για τους Αλβανους και τους Βοσνιους που ταξιδευουν σε χωρες Σενγκεν τον Δεκεμβρη; Τι χαρτια και αυτοκολλητα σου ειπανε; Δεν καταλαβαινω. Καλου κακου παρε ενα τηλεφωνο στην αλβανικη πρεσβεια ή στο προξενειο... κι ασε τα δημαρχεια. Εδω δεν ξερουν τα βασικα, θα ξερουν τι χρειαζεται ενας αλλοδαπος για να ταξιδεψει;

Σ'ευχαριστώ πολύ που απάντησες καταρχάς..Εμείς που έχουμε αλβανική καταγωγή για να θεωρούμαστε νόμιμοι στην Ελλάδα βγάζουμε κάθε χρόνο άδεια διαμονής....πρώτα λοιπόν βγαίνει η βεβαίωση ότι έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας...κ μετά ένα αυτοκόλλητο που κολλούν στο διαβατήριό μας...ότι έχουμε δικαίωμα νομιμα να διαμένουμε στην Ελλάδα....
κ μου ειπαν πως αν εχω αυτά μπορω να ταξιδεψω....η πρεσβεία δε μου το σηκώνει καν.....ουφ....δε βγάζω άκρη.....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα αφου μπορεις πλεον να ταξιδεψεις ανετα μονο με το αλβανικο διαβατηριο, τι τη θες την αδεια παραμονης και τα αλλα ελληνικα χαρτια;
Παρε και σε κανενα προξενειο. Δεν μπορει καποιος θα το σηκωσει.

Αυτό θα κάνω!!!Ελπίζω να βγάλω άκρη!!!
γιατί εγώ στην Ισπανία θα πάω!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!!!

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Αυτό θα κάνω!!!Ελπίζω να βγάλω άκρη!!!
γιατί εγώ στην Ισπανία θα πάω!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!!!
Το "αυτοκόλητο", άδεια διαμονής, σου χρειάζεται για την επιστροφήσου στην Ελλάδα απο την Ισπανία, αν και μπορεί να μη σου το ζητήσουν το διαβατήριο, εκτός απ΄το αεροπλάνο.Πάντως δεν είναι θέμα του Αλβανικού Προξενείου αλλά των Ελληνικών αρχών.
Και βέβαια να πας στην Ισπανία δικαιωμά σου είναι!

Αχ παιδιά ευχαριστώ!!!πού προτείνετε να ρωτήσω δλδ εκτός από το δημαρχείο που ήδη ρώτησα??

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Αχ παιδιά ευχαριστώ!!!πού προτείνετε να ρωτήσω δλδ εκτός από το δημαρχείο που ήδη ρώτησα??
Στην Ελληνική Αστυνομία, για το αν μπορείς να επιστρέψεις στην Ελλάδα με αυτό το Διβατήριο ως έχει.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να ρωτήσω κάτι, είχα βγάλει διαβατήριο πριν πολλά χρόνια, το οποίο φυσικά και έχει λήξει, τώρα θα πρέπει να το ανανεώσω ή πρέπει να βγάλω καινούριο? Χαζή ερώτηση,ε?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Ετοίμασε πορτοφόλι για παράβολα και φωτογραφίες και βγάλε καινούργιο. Το παλιό είναι άχρηστο.
Αντε... καλοτάξιδο και με μπόλικες ινδικές βίζες.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μακριά μου πέφτει η Ινδία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Εσύ ευχή μου δίνεις οπότε σ΄ευχαριστώ!

peterman

Member
Καλημερα παιδια...!!!Παρα πολυ ενδιαφερον το site...!!Συγχαρητηρια..!!Ελπιζω να γραφω στο σωστο thread...Εχω κλεισει ενα ταξιδι για δεκα μερες(11/11-23/11) στην αγγλια και ενδιαμεσα θα πεταχτω στο Παρισι για τρεις μερες...Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:Δεν εχω βγαλει διαβατηριο λογω του οτι δεν εχω απολυθει ακομα απο τον στρατο,αλλα εχω την καινουργια ταυτοτητα(εκδοση 2008) με λατινικους χαρακτηρες...Πεταω με την easyjet για manchester..θα εχω καποιο προβλημα;Εχω διαβασει διαφορα θεματα εδω αλλα καποια ειναι αντικρουομενα...Θελω να αποφυγω την εκδοση διαβατηριου λογω οικονομικου....Επισης θα ταξιδεψω και στο Παρισι για τρεις μερες....Εχω κλεισει με eurostar απο Λονδινο για Παρισι...Εκει θα εχω καποιο θεμα με την ταυτοτητα;;; Ευχαριστω εκ των προτερων..!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom