Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

nettare

Member
αυτο το μπλε χαρτακι που καποιος ειρωνικα το ειπε ειναι επισημο εγγραφο,και οχι μονο οι ξενοδοχοι και οι τραπεζιτες ειναι υποχρεωμενοι να δεχθουν αλλα με αυτο το μπλε χαρτακι μπορεις να πιασεις και δουλεια συμφωνα με μια κοινοτικη οδηγια,τα διαβατηρια πλεον χρειαζονται για ταξιδια εκτος σενγκεν,ξυπνηστε δεν ζουμε στο 1949,

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
αυτο το μπλε χαρτακι που καποιος ειρωνικα το ειπε ειναι επισημο εγγραφο,και οχι μονο οι ξενοδοχοι και οι τραπεζιτες ειναι υποχρεωμενοι να δεχθουν αλλα με αυτο το μπλε χαρτακι μπορεις να πιασεις και δουλεια συμφωνα με μια κοινοτικη οδηγια,τα διαβατηρια πλεον χρειαζονται για ταξιδια εκτος σενγκεν,ξυπνηστε δεν ζουμε στο 1949,
Υποχρεωμένοι μπορεί να είναι. Αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα γνωρίζουν αμέσως τις υποχρεώσεις τους και δε θα τους πάρει 10-15 λεπτά κάθε φορά να τις διαπιστώσουν.... Το ότι κάτι είναι νόμιμο δε σημαίνει κι ότι είναι ο κανόνας.

georgezerv76

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ
παιδια καλησπερα! επειδη ειδα το θεμα τωρα κατα τυχη θα ηθελα να ρωτησω, υπαρχει κανενα θεμα με την νεου τυπου ταυτοτητα για ταξιδι στην ιταλια που θα κανω τον αλλο μηνα; το ρωταω γιατι ακουσα για ελεγχους τελευταια σε ελληνες λογο λαθρομεταναστευσης. Τον απριλη πηγα κανονικα ισπανια με την ταυτοτητα χωρις κανενα θεμα αλλα δε ξερω τωρα αν εχει αλλαξει κατι.... και φυσικα δεν παιζει τωρα να βγαλω νεο διαβατηριο λογω αναγκης χρηματων...

paefstra

Member
Ας πω κι εγώ τον πόνο μου. Εφτασα με το Βλαστάρι Λονδίνο στο Heathrow πριν 2 βδομάδες σχεδόν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου μου ζητήθηκε να αποδείξω ότι είμαι όντως η μητέρα με πιστοποιητικό γεννήσεως (έστω στα ελληνικά!) το οποίο δεν είχα μαζί μου. Η κάρτα Ευρωπαϊκής Ασφάλισης του μικρού και η δική μου και η βεβαίωση από τον πατέρα για το ταξίδι δεν ήταν αρκετά. Το παιδικό διαβατήριο δεν αναγράφει το όνομα της μητέρας- δεν το είχα προσέξει. Είχαν τη φοβερή ιδέα να ρωτήσουν το μικρό αν είμαι η μαμά του, αλλα δε μιλάει αγγλικά στα 6. Ζήτησα υπάλληλο του αεροδρομίου που να μπορεί να συνεννοηθεί στα ελληνικά με το μικρό, αλλά έλειπε. Τελικά με "εξέτασε" ο υπάλληλος στα στοιχεία του παιδικού διαβατηρίου και αφού του τα είπα σωστά, πέρασα στη χώρα.
Πέρσι δεν αντιμετώπισα τέτοια ταλαιπωρία. Πάντως αγχώθηκα λίγο, δεν μου ξαναχρειάστηκε να αποδείξω το αυτονόητο. Μου ζήτησαν συγγνώμη τελικά και μου είπαν ότι παίρνουν τα μέτρα τους για την περίπτωση αρπαγής παιδιού. Σε τελική ανάλυση, αν ήταν αρπαγή παιδιού, δεν έπρεπε να το δουν στην έξοδο μου από την Ελλάδα, παρά στην είσοδο στην άλλη χώρα;

damasta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
εκδοση ταυτοτητας

μαλλον εδω πρεπει ναθεσω την απορια μου.
για να βγαλεις ταυτοτητα πρεπει να εχεις κλεισει τα 12 ετη χρονολογικα ή ημερολογιακα? π.χ. εχεις γενηθει το ετος 2002 το 2014 ή 15.4.2002 στις 15.4.2014?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας:

Σε ποια ηλικία πρέπει να εφοδιαστώ με δελτίο ταυτότητας;
Από τον Ιούνιο του 2005 υποχρέωση για την απόκτηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.

Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας - Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη - Ελληνική Αστυνομία

thessaris

Member
Να ρωτήσω κι εγώ, η αστυνομική ταυτότητα θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο και για τους ανήλικους; Δηλαδή μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό ανήλικος μόνο με ταυτότητα;

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Να ρωτήσω κι εγώ, η αστυνομική ταυτότητα θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο και για τους ανήλικους; Δηλαδή μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό ανήλικος μόνο με ταυτότητα;
Οταν παει ενας ανηλικος να βγαλει διαβατηριο ζηταει υπογραφες και απο τους δυο γονεις, συναινεση δηλαδη, οποτε δν νομιζω να μπορει να ταξιδεψει ανηλικος μονο με ταυτοτητα...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η ανιψιά μας στα 12, ταξίδεψε στο Παρίσι μόνο με ταυτότητα και συνοδευόμενη από τον μπαμπά της.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Η ανιψιά μας στα 12, ταξίδεψε στο Παρίσι μόνο με ταυτότητα και συνοδευόμενη από τον μπαμπά της.
Δεν χρειαζοταν και καποιο χαρτι οτι την αφηνει και η μαμα της να ταξιδεψει;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom