Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

thessaris

Member
Πηγαίνοντας βέβαια στο Παρίσι η ταυτότητα δεν θεωρείται ταξιδιωτικό έγγραφο, δεν αντικαθιστά το διαβατήριο, αλλά απλώς είναι αποδεικτικό ταυτότητας, αφού η Γαλλία ανήκει στην συνθήκη Schengen και δεν υπάρχει συνοριακός έλεγχος μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Το θέμα είναι αν ο ανήλικος μπορεί να ταξιδέψει μόνο με την ταυτότητα σε χώρες που υπόκεινται σε συνοριακούς ελέγχους αλλά τη δέχονται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, εκτός του διαβατηρίου (χώρες ΕΕ που δεν υπόκεινται στη συνθήκη Schengen, Τουρκία, FYROM κλπ)

spentz12

New Member
Βοήθεια για στοιχεία ταυτότητας?

Παιδιά θέλω να κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο για ένα φίλο μου.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι στο όνομα VAIOS στο Ι έχουν βάλει διαλυτικά στη ταυτότητα ????Θα έχει κανένα πρόβλημα??

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Γύρνα το πληκτρολόγιο στα ελληνικά μόνο για το Ϊ.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Περίπου πόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση διαβατηρίου?

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δεν ξέρω! Είδα που έγραφες "VAIOS με διαλυτικά" και όχι "VAΪOS" και είπα μήπως προβληματιζόσουν γι' αυτό.
Ενθαρρυντικό είναι πως τον τρόπο γραφής του ονόματος με λατινικούς χαρακτήρες δεν τον αποφασίζει ο υπάλληλος, έχουν πιστοποιημένη διαδικασία. Εκτός αν ο ίδιος ο φίλος σου τους ζήτησε με υπεύθυνη δήλωση να γράψουν το όνομά του με διαλυτικά.
Για δες κι εδώ
http://el.wikipedia.org/wiki/ISO_843

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Τέσσερις εργάσιμες αλλά συνήθως το παίρνεις από το βράδυ της τρίτης εργάσιμης (τα πήρα χθες βράδυ και τα έχω πρόσφατα :)).

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Τέσσερις εργάσιμες αλλά συνήθως το παίρνεις από το βράδυ της τρίτης εργάσιμης (τα πήρα χθες βράδυ και τα έχω πρόσφατα :)).
Α σε ευχαριστω πολύ!
Διάβασα ότι θέλει
1. Αιτηση
2.1 φωτογραφια
3. Την ταυτοτητα
4. Παραβολα περίπου 90ε
Είναι κάτι που ξεχνάω?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γύρνα το πληκτρολόγιο στα ελληνικά μόνο για το Ϊ.
Προφανώς και όχι. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείς Ελληνικούς ή άλλους μη λατινικούς χαρακτήρες. Βάλτο χωρίς διαλυτικά (όπως π.χ. βάζουν οι Γερμανοί τα δικά τους ονόματα που κανονικά έχουν Umlaut).

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Και μια φωτοτυπία της ταυτότητας.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Σύμφωνα με ISO 843 το Ϊ είναι λατινικός χαρακτήρας.
Μπες στο
Greek – ISO 843 transliteration system
γράψε το ΒΑΪΟΣ ελληνικά και επέλεξε "to latin script". Σου βγάζει VAΪOS
Αντέγραψέ του όπου θέλεις και φρονώ πως αυτό είναι το πιο ασφαλές που θα μπορούσες να κάνεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σύμφωνα με ISO 843 το Ϊ είναι λατινικός χαρακτήρας.
Σύμφωνα με οποιοδήποτε υπολογιστή, συστήματα πληροφορικής κλπ, το οποιοδήποτε λατινικό ή άλλο σύμβολο που μοιάζει με Ϊ και το Ελληνικό Ϊ δεν είναι το ίδιο σύμβολο, παρότι οπτικά μοιάζουν, στο συγκεκριμένο υπολογιστή και τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά που τυχαίνει να χρησιμοποιείς (εσύ και μερικοί ακόμα υπολογιστές που είναι προγραμματισμένοι για ελληνικούς χαρακτήρες). Δε σημαίνει αυτό ότι θα "μοιάζουν" και όταν μεταφερθούν στα συστήματα της αεροπορικής (η πιθανότητες λένε πως εκεί το ελληνικό Ϊ θα απεικονιστεί ως καλικατζούρα, ερωτηματικό ή τετραγωνάκι).

Το ένα το πληκτρολογείς στα windows με το Ελληνικό πληκτρολόγιο, Shift+τόνο και μετά Shift+i, το άλλο το πληκτρολογείς με Alt+0207. Βάλτα δίπλα δίπλα σε ένα word και δοκίμασε να τα δεις με διαφορετικά fonts. Και σκεφτείτε πως στα συστήματα των αεροπορικών, δε χρησιμοποιούνται καν windows fonts...

Πάψτε να επιμένετε σε θέματα που έχετε τελείως μαύρα μεσάνυχτα, γιατί απλώς το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να γίνεστε ρεζίλι.

To όνομα & επώνυμο που συμπληρώνουμε στα εισιτήρια οφείλει να είναι με τον τρόπο που αναφέρεται στο machine-readable μέρος του διαβατηρίου μας (οι 2 σειρές "ορνιθοσκαλίσματα" στο πλάι της σελίδας). Αν δεν έχουμε διαβατήριο, απλώς εφαρμόζουμε τους κανόνες του, δηλαδή χρησιμοποιούμε μόνο τους 26 βασικούς χαρακτήρες του λατινικού αλφαβήτου και όχι παραλλαγές τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom