Χρειαζόταν, αλλά δεν το είχαν.Δεν χρειαζοταν και καποιο χαρτι οτι την αφηνει και η μαμα της να ταξιδεψει;
Αν ψάξεις παλαιότερα θέματα, θα δεις ότι το έχουμε αναλύσει εκτενώς και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι χρειάζεται συναίνεση των γονέων για τα ανήλικα και μάλιστα η δήλωση θα πρέπει να είναι και μεταφρασμένη.Καλο θα ήταν τότε να είμαστε ακριβείς στο τι λέμε και να μην παραπλανουμε. Για να βγει ανήλικος στο εξωτερικό χρειάζεται συναίνεση και των δυο γονέων και με το διαβατήριο το πρόβλημα λύνεται. Ούτε αλλα χαρτιά, ούτε κουβέντα, ούτε παρακάλια...
Sent from my iPhone using Travel stories
Για να εκδοθεί διαβατήριο ανηλίκου απαιτούνται οι υπογραφές και των δυο γονέων, όχι μόνο του ενος. Αλλιώς δεν εκδίδεται...anny said:Αν ψάξεις παλαιότερα θέματα, θα δεις ότι το έχουμε αναλύσει εκτενώς και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι χρειάζεται συναίνεση των γονέων για τα ανήλικα και μάλιστα η δήλωση θα πρέπει να είναι και μεταφρασμένη.
Στην προκειμένη περίπτωση συζητούσαμε μόνο για το διαβατήριο ή την ταυτότητα και σε αυτό απάντησα.
Η ερώτηση της ΑΝΝΑ-PANOS για τη συναίνεση του ενός γονέα, προέκυψε ξανά στη συζήτηση και απαντήθηκε αφού έμαθα το πλήρες ιστορικό της συγκεκριμένης περίπτωσης.
Και με μόνο το διαβατήριο τίποτα δε λύνεται. Η συναίνεση συνεχίζει να είναι απαραίτητη.
Δες το post 42 Είχα και διαβατήριο,και συναίνεση του άλλου γονιού, αλλά ούτε κι αυτά ήταν αρκετά! Σίγουρα φταίει που μικροδείχνω κι όλοι νομίζουν πως είμαι η μεγάλη του αδερφή...Καλο θα ήταν τότε να είμαστε ακριβείς στο τι λέμε και να μην παραπλανουμε. Για να βγει ανήλικος στο εξωτερικό χρειάζεται συναίνεση και των δυο γονέων και με το διαβατήριο το πρόβλημα λύνεται. Ούτε αλλα χαρτιά, ούτε κουβέντα, ούτε παρακάλια...
Είναι δύο ανεξάρτητες και διαφορετικές διαδικασίες.Για να εκδοθεί διαβατήριο ανηλίκου απαιτούνται οι υπογραφές και των δυο γονέων, όχι μόνο του ενος. Αλλιώς δεν εκδίδεται...
Sent from my iPhone using Travel stories
Εμένα η μικρη μου αδερφή έχει ταξιδεψει αρκετές φορές μονο με εναν απο τους γονείς μου με διαβατηριο και δεν τους εχουν ζητησει τιποτα... Ουτε στο Βενιζελος, ουτε σε αεροδρομιο του εξωτερικου. Τωρα μπορει να ειναι και στον υπαλληλο που θα πεσεις.Είναι δύο ανεξάρτητες και διαφορετικές διαδικασίες.
Άλλο οι υπογραφές των δύο γονέων για την έκδοση του διαβατηρίου και άλλο η συναίνεση για να ταξιδέψει το παιδί με τον ένα μόνο γονέα.
Ο ανήλικος είτε έχει μόνο διαβατήριο, είτε έχει μόνο ταυτότητα, είτε έχει και τα δύο, για να ταξιδέψει μόνο με τον ένα γονέα, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση του άλλου.
Και για να ταξιδέψει με οποιονδήποτε άλλο, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση και των δύο γονέων.
Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να εξηγήσουμε.Εμένα η μικρη μου αδερφή έχει ταξιδεψει αρκετές φορές μονο με εναν απο τους γονείς μου με διαβατηριο και δεν τους εχουν ζητησει τιποτα... Ουτε στο Βενιζελος, ουτε σε αεροδρομιο του εξωτερικου. Τωρα μπορει να ειναι και στον υπαλληλο που θα πεσεις.![]()