Κανένα πρόβλημα αρκεί να έχει λατινικούς χαρακτήρες.Έχει ταξιδέψει κάποιος προς Ελβετία και Ζυρίχη πρόσφατα με την Ελληνική Αστυνομική Ταυτότητα ή θα πρέπει να βγάλω διαβατήριο;Έχει λήξει και ήθελα να αποφύγω τη δαπάνη.Επειδη έχω ακούσει διάφορα για ταξιδιώτες με ΑΔΤ σε ΚεντροΕυρωπαϊκές χώρες θέλω να αποφύγω κάποια ταλαιπωρία.
Εγώ το Πάσχα πέταξα από και προς Ζυρίχη με swiss και την ταυτότητα δεν την έβγαλα καθόλου από τη τσέπη, στον έλεγχο αποσκευών ανοίγεις μόνος σου το πορτάκι σκανάροντας τη κάρτα επιβίβασης. Και μετά οι υπάλληλοι της swiss έλεγχαν λίγο τις διαστάσεις των χειραποσκευών και όσοι είχαν λίγο μεγαλύτερες οπτικά (αλλά εντός ορίων) τους έβαζαν χαρτάκι και τις άφηναν πριν την επιβίβαση για παράδοση χωρίς χρέωση αποφεύγοντας και το κουβάλημα. (Πάλι σκανάριζες μόνος σου τη κάρτα μπροστά στους υπαλλήλους και περνούσες χωρίς να δείξεις πουθενά τη ταυτότητα).Ρωτάω διότι μετά από την επέλαση των αλλοδαπών πολλές χώρες ακόμα και της Ε.Ε καθυστερούν επιβάτες με ΑΔΤ επειδή δεν είναι και πολυ ασφαλες.Το 2008 που είχα πάει στη Γενεύη είχα διαβατήριο το οποίο δεν κοίταξε κανείς.
Πριν 10 μερες έβγαλα διαβατήριο και τα εισητηρια τα είχα κλείσει απο τα χριστουγενα. Το διαβατήριο βγαίνει με βάση την ταυτότητα, ότι γράφει η ταυτότητα. Αν το γράφει η ταυτότητα με Michail έτσι θα βγει και το διαβατήριο και ας ειναι λάθος. Το μόνο έγγραφο που έχει ο αστυνομικός για να σου βγάλει διαβατήριο ειναι η ταυτοτητα που του δίνεις.Με τα διαβατήρια παιδιά τι γίνεται;;;Τα εισιτήρια θα τα κλείσω πρίν βγάλουμε τα διαβατήρια και με απασχολεί το πως θα πληκτρολογήσω τα ονόματα..Το λογικό είναι να πληκτρολογήσω ακριβώς με τον τρόπο που τα γράφει η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες αλλά αν στο διαβατήριο γραφτούν αλλιώς;;Τα συστήματα έχουν αλλάξει με τους λατινικούς χαρακτηρες σε ταυτότητες κ διαβατήρια πλέον.Τί με συμβουλεύετε να κάνω για να μην γίνει λάθος;;Υπάρχει περίπτωση να δεχτούν να μου γράψουν στο διαβατήριο το ίδιο με την ταυτότητα;;Επειδή έχει ένα λάθος.Το επώνυμό μου έχει αι και στα λατινικά το γράφουν ai.Στο διαβατήριο μπορεί να το γράψουν e..Και στο όνομα του συζύγου γράφει η ταυτότητα michail ενώ το σωστό νομίζω είναι Mixail. Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση;;;
Πήγα τον Δεκέμβριο με ταυτότητα του 2000 χωρίς πρόβλημα.Γνωρίζει κανείς τι γινεται με τις νεες ταυτότητες? Εχω ταυτότητα του 2005 σε καλη κατασταση. Θα υπάρξει λέτε πρόβλημα για εισοδο σε Λεττονία/Λιθουανια/Εσθονια/Φινλανδια?
Εν τω μεταξυ οταν πριν 2 χρόνια ειχα βγάλει διαβατηριο για τα παιδια μου, ο αστυνομικος με ενημερωσε πως οφειλεις να αντικαταστησεις την ταυτοτητα σου οταν παντρευεσαι...Δεν ειχα ιδεα (και δεν την εχω αντικαταστησει αφου παντρεύτηκα, εχω ακομα την ιδια)
Τελεια, σ'ευχαριστω πολυ!!Πήγα τον Δεκέμβριο με ταυτότητα του 2000 χωρίς πρόβλημα.