Τον Φεβρουάριο ήθελε διαβατήριο δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κατικαλησπέρα παιδιά, ετοιμάζω οδικώς ταξίδι οδικώς στην ευρώπη κ ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν μπορούμε να πάμε κ στην ουκρανία πλέον χωρίς διαβατήριο, παρά ,μόνο με ταυτότητες! Σας ευχαριστώ!![]()
Τι σου σφραγισαν στην Τουρκια και που;Συμπληρώνοντας τον @mourohavlos να πω ότι μπορεί κανείς να έχει "θέμα" και με σφραγίδα Τουρκίας.
Εμένα με ταλαιπώρησαν στο πήγαινε για τρεις ώρες λόγω σφραγίδας Ιράν (αλλά και λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης στην Παλαιστίνη που "ανακάλυψαν" μέσω ελέγχου που έκαναν στο κινητό μου και στο app της booking). Εν τέλει με άφησαν να μπω, αλλά με άδεια παραμονής μόνο για δέκα μέρες.
Στον έλεγχο της επιστροφής όμως στάθηκαν και στις σφραγίδες που είχα από ταξίδια στην Τουρκία, κάνοντάς μου αρκετές ερωτήσεις. Παρ' όλα αυτά δεν είχα ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς ο έλεγχος κράτησε το πολύ δεκάλεπτο και δε με έστειλαν για περαιτέρω έλεγχο/ανάκριση όπως είχαν κάνει κατά την άφιξή μου.
Τι εννοείς; Το διαβατήριό μου, τι άλλο;Τι σου σφραγισαν στην Τουρκια και που;
Την ταυτοτητα. Στην Τουρκια δεν παμε με διαβατηριο κ δεν δεν σφραγιζεται.Τι εννοείς; Το διαβατήριό μου, τι άλλο;
Τι εννοείς "δεν πάμε με διαβατήριο"; Απαγορεύεται;Την ταυτοτητα. Στην Τουρκια δεν παμε με διαβατηριο κ δεν δεν σφραγιζεται.
Εννοω οτι παμε με ταυτοτητα, ουτε σφραγιδες ουτε τπτ. Αν δειχνεις διαβατηριο σφραγιζεται κ μετα εχεις ερωτησεις στο Ισραηλ.Τι εννοείς "δεν πάμε με διαβατήριο";
Σε αυτό έχεις δίκιο με την έννοια ότι όσα λιγότερα "αποδεικτικά" προηγούμενων ταξιδιών έχουμε στα ταξιδιωτικά μας έγγραφα, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να ταλαιπωρηθούμε σε μελλοντικά, τα οποία ενδεχομένως να μην έχουμε σκεφτεί καν να κάνουμε. Επί της ουσίας δε μου δημιούργησαν πρόβλημα οι τουρκικές σφραγίδες, απλά μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Είναι διαφορετικό το να αποφύγουμε μια σφραγίδα που γνωρίζουμε ότι αποτελεί επίσημο λόγο άρνησης εισόδου σε άλλες χώρες (όπως πχ του Ισραήλ, που εντάξει, σε αυτή τη φάση δίνουν χαρτάκι χωρίς καν να το ζητήσεις) και άλλο το να αποφύγουμε να μας βάλει σφραγίδα η Τουρκία καλή ώρα.Εννοω οτι παμε με ταυτοτητα, ουτε σφραγιδες ουτε τπτ. Αν δειχνεις διαβατηριο σφραγιζεται κ μετα εχεις ερωτησεις στο Ισραηλ.
Περιεργο, δεν μου εχει τυχει ποτε να εχω θεμα ακομη και με χειρογραφη ταυτοτητα παλιοτερα, εδω και 20 χρονια που πηγαινοερχομαι στο ΗΒ με ταυτοτητα, ουτε κανεις απο το περιβαλλον μου. ουτε στις περιπτωσεις που εκανα διελευση οδικως απο Γαλλια. Πιθανον στη χειρογραφη να την κοιταξουν 1 λεπτο παραπανω.Πχ έχουμε διαβάσει εδώ στο forum αρκετές φορές ζητηματάκια που μπορεί να έχουν δημιουργήσει συνοριοφύλακες του Ηνωμένου Βασιλείου σε Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν με την ταυτότητά τους
@tripakias αυτό που σου έβαλαν ξεχωριστό χαρτάκι μου έκανε εντύπωση, δεν το έχω ξανακούσει. Πότε έγινε;