Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ πάντως αυτό που γνωρίζω είναι ότι απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου για την οποία δεν έχει παρέλθει δεκαπενταετία από την έκδοση της. Κώλυμα για χειρόγραφους αντί εκτυπωμένους χαρακτήρες πρώτη φορά διαβάζω (δεν αναφέρομαι σε προξενικές αρχές που τους προβληματίζουν οι χειρόγραφοι χαρακτήρες, στην Ελληνική Αστυνομία αναφέρομαι και στη Διεύθυνση Διαβατηρίων, που γνωρίζει πολύ καλά ότι ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας δεν είχαν την δυνατότητα να εκδώσουν εκτυπωμένη ταυτότητα).
Πριν 4,5 χρόνια που έβγαλα το τελευταίο μου διαβατήριο δεν μπορούσα να βγάλω νέο γιατί στην ταυτότητα μου (που ήταν μηχανογραφημένη και νέα σχετικά) η πόλη Θεσσαλονίκη αναγράφονταν ως "Θεσ/νίκη".....και έβγαλα νέα ταυτότητα!

fotast

Member
Η 15ετία ισχύει.Το αν η ταυτότητα είναι εκτυπωμένη ή χειρόγραφη δεν ισχύει.

Alex Loco

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇬🇧
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Καλύτερα κάνε και μια ερώτηση στο αστυνομικό τμήμα ή στο ΚΕΠ για να μάθεις που πρέπει να πας για να το βγάλεις, είναι ανάλογα του που είσαι δημότης. Επίσης δε ξέρω τι γίνεται με την εξυπηρέτηση και πως εν καιρώ πανδημίας. Τσέκαρε το.
Σίγουρα θα πρέπει να πας με χαρτιά έτοιμα, φωτογραφίες, αλλά και το αποδεικτικό πληρωμής του παραβόλου μέσω taxis.
Φυσιολογικά το πολύ σε μια βδομάδα το έχεις.
Ευχαριστώ ψηλέ μου ☺

Alex Loco

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇬🇧
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Αν το διαβατήριο που λες ότι είχες σαν παιδί είναι μετά το 2007 (νέου τύπου) και δεν το προσκομίσεις, δεν πρόκειται να σου βγάλουν νέο διαβατήριο πριν περάσουν δυο-τρεις μήνες...
Είχα πάει Ουγγαρία το 2004 με αυτό το διαβατήριο! Δεν έχω ιδέα και αν υπάρχει κάπου μέσα στο σπίτι

Η 15ετία δεν ισχύει, τουλάχιστον σε εμένα.Την έβγαλα το 2003,χειρόγραφη και με λατινικούς χαρακτήρες και εκδωσα διαβατήριο το 2019.Αλλά της συζύγου που έλεγε τόπος γέννησης "Ν.Λιοσια" της είπαν να αλλάξει πρώτα ταυτότητα.

adiaforos

Member
Είχα πάει Ουγγαρία το 2004 με αυτό το διαβατήριο! Δεν έχω ιδέα και αν υπάρχει κάπου μέσα στο σπίτι
Οπότε είναι παλαιού τύπου, που είχε εκδωθεί από Νομαρχία. Δεν θα έχεις λοιπόν πρόβλημα.

fotast

Member
Η 15ετία δεν ισχύει, τουλάχιστον σε εμένα.Την έβγαλα το 2003,χειρόγραφη και με λατινικούς χαρακτήρες και εκδωσα διαβατήριο το 2019.Αλλά της συζύγου που έλεγε τόπος γέννησης "Ν.Λιοσια" της είπαν να αλλάξει πρώτα ταυτότητα.
Νομίζω ότι σταδιακά γίνονται πιο αυστηροί στην 15ετία.

adiaforos

Member
Νομίζω ότι σταδιακά γίνονται πιο αυστηροί στην 15ετία.
Μπα, ακριβώς το αντίθετο: Παλαιότερα ήταν απόλυτα τυπικοί. Γνωρίζω μόνο πολύ πρόσφατες περιπτώσεις που δεν τους υποχρέωσαν σε αλλαγή ταυτότητας, δεν ξέρω αν βοήθησε σε αυτό και ο κορονοϊός.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δηλαδή λέτε οτι δεν δέχονταν τη δική μου που ήταν κάτω της 10ετίας και μηχανογραφημένη, αλλά είχε το τυπογραφικό "λάθος" που ανάφερα και δέχονται τις χειρόγραφες;;; Αν ναι, τότε το παίρνω πίσω αυτό που είπα πριν με το ελλαδάρα.....

fotast

Member
Μπα, ακριβώς το αντίθετο: Παλαιότερα ήταν απόλυτα τυπικοί. Γνωρίζω μόνο πολύ πρόσφατες περιπτώσεις που δεν τους υποχρέωσαν σε αλλαγή ταυτότητας, δεν ξέρω αν βοήθησε σε αυτό και ο κορονοϊός.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία.Τρείς γνωστούς όμως τους έστειλαν για ταυτότητα(λόγω 15ετίας πάντα).Τον ένα επι covid. Ολοι στην Αθήνα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.092
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom