Ερωτήσεις για διαβατήριο - ταυτότητα

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Να ρωτήσω κάτι; Εντός ΕΕ μπορείς να ταξιδέψεις με διαβατήριο που λήγει πχ σε ένα μήνα;; Ή έχει χρονικό περιορισμό πχ 6 μήνες, όπως για εκτός ΕΕ; Ναι το ξέρω ότι μπορείς με ταυτότητα αλλά έχω απορία τι ισχύει για το διαβατήριο

Georgevol

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το νωρίτερο που μπορεί κάποιος να ανανεώσει το διαβατήριο του? Εννοώ και ένα χρόνο πριν λήξει πχ

marian23

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΜΑΙΑΜΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι πήγα χθες να βγάλω διαβατήριο κ η αστυνομία μου ζητούσε το παλιό που έληξε εδώ κ 4 χρόνια!!!! Αν δεν το έβρισκα, η το είχα πετάξει έπρεπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου κ να δηλώσω απώλεια,κλοπή κτλ. Κ μετά με αυτό το χαρτί να πάω να καταθέσω δικαιολογητικά...
Ευτυχώς το είχα κρατήσει.
Αδικαιολόγητα ακριβό το διαβατήριο για ισχύ 5 έτη!

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το νωρίτερο που μπορεί κάποιος να ανανεώσει το διαβατήριο του? Εννοώ και ένα χρόνο πριν λήξει πχ
12 μήνες ναι αν δεν κανω λάθος.. Αν υπάρχει λόγος γινονται εξαιρέσεις επίσης..

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
4,5 έτη για την ακρίβεια στις περισσότερες περιπτώσεις, με το παράβολο ανανέωσης να έχει την ίδια τιμή με αυτό της έκδοσης. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Ξέρει κανείς που βρίσκουμε τις χώρες που σε δέχονται με όριο τα 5 έτη και αυτές τα 4,5 αντίστοιχα; Υπάρχει κάποιος κανόνας σ' αυτό; Έψαχνα για το ΗΒ πρόσφατα και το θυμήθηκα.

adiaforos

Member
Ξέρει κανείς που βρίσκουμε τις χώρες που σε δέχονται με όριο τα 5 έτη και αυτές τα 4,5 αντίστοιχα; Υπάρχει κάποιος κανόνας σ' αυτό; Έψαχνα για το ΗΒ πρόσφατα και το θυμήθηκα.
Κανόνας δεν υπάρχει, αλλά ανάμενε στις χώρες που απαιτείται visa για να εισέλθεις, να ισχύει κατά βάση εξάμηνο από την ημερομηνία εξόδου. Ο λόγος είναι απλός, σε περίπτωση που παραβιάσεις το νόμιμο διάστημα παραμονής, να υπάρχει χρονικό περιθώριο για τις αρχές να σε εντοπίσουν. Χωρίς ταξιδιωτικό έγγραφο σε ισχύ δεν μπορούν να σε απελάσουν.
Για τους Ευρωπαίους πολίτες στις χώρες της Σένγκεν/ΕΕ απλά απαιτείται να είναι σε ισχύ το διαβατήριο την ημερομηνία της πτήσης, αφού μπορείς να μείνεις επ' αόριστον οπουδήποτε στην ΕΕ (για τους άλλους ισχύει το τρίμηνο). Σε άλλες απαιτείται να είναι σε ισχύ την ημερομηνία της πτήσης επιστροφής. Διακρατικές ή αμοιβαίες συμφωνίες ή κυβερνητικές αποφάσεις μπορεί να επηρεάζουν τα ανωτέρω, οπότε σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε τι ισχύει πριν το ταξίδι.
4,5 έτη για την ακρίβεια στις περισσότερες περιπτώσεις, με το παράβολο ανανέωσης να έχει την ίδια τιμή με αυτό της έκδοσης. Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο.
Είτε εκδίδεται κανούργιο είτε ανανεώνεται, δεν νομίζω να αλλάζει κάτι αναφορικά με το κόστος ώστε να αλλάζει το παράβολο. Δεν λέμε όχι στο φθηνότερο παράβολο, πάντως!

Last edited:

North66

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδέρα - Αζόρες
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Επίσης, για κάποιο περίεργο λόγο, όποιος θέλει να ταξιδεύει στο εξωτερικό πρέπει υποχρεωτικά να ενισχύει τον ΟΓΑ με 4,4 ευρώ ανά διαβατήριο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε τι ισχύει πριν το ταξίδι.
Μάλιστα, απολύτως κατανοητό όπως το περιγράφεις. Πάντα ελέγχουμε τι ισχύει, ως στιγμής πάντως για το ΗΒ δε βλέπω πουθενά να λέει για εξάμηνο πριν τη λήξη. :cool:
Δεν λέμε όχι στο φθηνότερο παράβολο, πάντως!
Αυτό λέμε, βάσει και της λογικής.
Όπως επισης και μια μεγαλύτερη χρονική διάρκεια δε θα πείραζε, νομίζω άλλες χώρες το έχουν στη 10ετία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.093
Μέλη
39.835
Νεότερο μέλος
rikios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom