Ερωτησεις για Κομο...

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Απλά για την ιστορία να γράψω να μην πάρει κανείς σαν δεδομένο τους χρόνους που έβαλα για κάποιες αποστάσεις και να υπολογίζει πάντα στο πρόγραμμα ότι μπορεί να κάνει κάποιο χρόνο παραπάνω.
Από como για Μιλάνο κάναμε γύρω στην μία ώρα και δεν κινούμασταν σε ώρα αιχμής κιόλας(20:00-21:00),κάνανε και κάποια έργα βέβαια στον δρόμο.
Από το κέντρο του Μιλάνου για το αεροδρόμιο του Bergamo επίσης βγήκε γύρω στην μιάμιση ώρα(10:30-12:00) με ένα μικρό λάθος που έγινε και με μια επίσκεψη για βενζίνη μόνο στο χωριό Bergamo που ήταν πιο φθηνή από ότι στο αεροδρόμιο.
 
Μηνύματα
76
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
λίμνη Como προτάσεις

Παιδιά για να μην ανοίξω νέο θέμα και λέμε συνέχεια τα ίδια ,πιστεύω εδώ κολλάει η ερώτηση-απορία μου για κάποιον που έχει πάει και γνωρίζει καλά το μέρος σε σχέση με όλα αυτά που λέτε για κίνηση κτλ......τι μου προτείνετε ?
(Αν και εγώ πάνω-κάτω το ίδιο το βλέπω απλά ρωτάω μήπως δεν υπολογίζω κάτι σωστά).......

Λοιπόν...Τετάρτη πρωί προσγειώνομαι στο Bergamo και στις 12 το μεσημέρι ξεκινάω με το αυτοκίνητο για μια ημερήσια στην λίμνη με σκοπό το βράδυ γύρω στις 10 να είμαι πίσω στο ξενοδοχείο στο Bergamo.
Nα ξεκινήσω την γύρα μου από κάτω ή από επάνω ?....δηλαδή.....στην αρχή να μπω αυτοκινητόδρομο προς Μιλάνο και να είναι η διαδρομή μου Bergamo-Como-Bellagio-Vannera-Lecco-Bergamo ?.........ή αντίθετα και να επιστρέψω στο τέλος από τον αυτοκινητόδρομο Μιλάνο-Bergamo ?
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Το ίδιο πράγμα δεν είναι;
Μου θύμισες τώρα την εκδρομή που είχα κάνει με μια καλή παρέα.Ωραία μέρη πάντως.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.781
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
δεν φτανει κατα τη γνωμη μιση μερα (αφου φτανεις 12 το μεσημερι) για να δεις τη λίμνη. Μπορεις να δεις το Bergamo μιση μερα τη παλια πόλη εννοειται διανυχτερευεις αν θες εκει και τη επομενη πας Κομο αφου τη μια μερα απο τη μια πλευρα και την άλλη μερα απο την απενατι..θα πρεπει ομως να μενεις σε ξενοδοχειο κοντα στη λίμνη μα δεκαδες χωρια πανεμορφα υπαρχουν. Το Λουγκανο δεν αξιζει.
Απο Bergamo εγω δεν πηρα τον εθνικο για Μιλανο και δεν πλησιασα καθόλου τη συμπρωτευουσα. Τα ΣΚ υπαρχει απιστευτη κινηση στους δρόμους...
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Καλά ναι και κατά την δική μου γνώμη είναι πολύ βαρύ το πρόγραμμα που έχεις κάνει.Είναι πάρα πολλά αυτά τα μέρη που θέλεις να δεις μέσα σε 8-9 ώρες περίπου.Πρέπεις να βγάλεις τουλάχιστον το ένα νομίζω από Como-Bellagio-Vannera.Μια καλή ιδέα είναι να πας από Bergamo με το αυτοκίνητο Lecco μετά Bellagio όπου και θα κατεβείτε για βόλτα μετά με το καραβάκι να περάσεις απέναντι για Vannera και να κάνετε και εκεί μια βόλτα και μετά από εκεί επιστροφή για Bergamo πάλι.Οχι ότι θα προλάβεις να τα δεις στο χαλαρό όλα αυτά βέβαια πάλι αλλά είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να βγει πιστεύω χωρίς υπερβολική βιασύνη.
 
Μηνύματα
76
Likes
67
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Δεν είναι βαρύ....

Τελικά πήγα όπως σας έλεγα......Bellagio-Vannera-Como- και το προτείνω και για κάποιον ακόμα που έχει σκοπό να πάει Bergamo για 1 διανυκτερευση.

Δεν είναι καθόλου βαρύ το πρόγραμμα.

Μολις προσγειώθηκα πήρα το αυτοκίνητο και 12 και 10 έφυγα για Bellagio μέσω Lecco.Από πίσω δηλαδή..Από τον επαρχιακό δρόμο.
2 παρά περπατούσα ήδη μέσα στα σοκάκια του Bellagio.Το αυτοκίνητο σε ένα ελεύθερο parking γιατί δεν ήθελα να το πάρω απέναντι.
Μετά από ένα δίωρο πέρασα απέναντι στη Vannera.Εδώ επειδή μας αρεσε περισσότερο από το Bellagio καθίσαμε παραπάνω.Ενα τρίωρο.
Και μετά κατά τις 7 και μισή ξεκίνησα για Como το οποίο εσκεμμένα άφησα για το τέλος με την προυπόθεση ότι ίσως μας άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι Bellagio-Vannera και καθόμασταν παραπάνω οπότε να θυσιάζαμε το Como.
Αν κάποιος θέλει να δει ποιο πολύ Como τότε κάνει τον κύκλο αντίθετα.
Como-Bellagio-Vannera
Πάντως εγώ 8 και μισή ήμουν στο τελεφερικ του Como και ανέβαινα για Brunate.Εντάξει.Απλά ήμουν Como στο σούρουπο.Το είδα νύχτα.Και κατα τις 10 ξεκίνησα για πίσω Bergamo στο ξενοδοχείο που είχε check in έως τις 12 τα μεσάνυχτα.11 και κάτι ήμουν εκεί.Φαι-ύπνος.
Οοοοοολη η επόμενη μέρα έως τις 6 το απόγευμα που έφευγε η πτήση είναι άνετα για να δεις Bergamo και παλιά πόλη και τουλάχιστον εμάς μας έφτασε χωρίς να τρέχουμε.

Αρα βγαίνει χωρίς τρέξιμο και αν έχει σκοπό κάποιος και σκέφτεται να πάει μπαμ-μπαμ ταξίδι αστραπή ίσα-ίσα να πάρει μια μυρωδιά και εικόνες από Ιταλία να το κάνει έτσι....Το πρόγραμμα βγαίνει άνετα
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Χαίρομαι που πέρασες καλά και σου βγήκε.
Το ότι μπορεί να βγει το πρόγραμμα μπορεί, αλλά είναι και πόσος χρόνος ικανοποιεί τον καθένα για να κάτσει κάπου.

Εμένα πχ. 2 ώρες μου φένεται πολύ λίγος χρόνος για να βρω παρκάρισμα, να δω ένα μέρος να κάνω μια στάση να φάω κάτι να πάω στην τουαλέτα να περπατήσω χαλαρά στους δρόμους να δω καμιά βιτρίνα κτλ.
 

Rania7

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Λίμνη Κόμο-Μιλάνο

Γεια σας και από μένα!

Λοιπό φεύγουμε για Μιλάνο 11.05 και έχουμε σκεφτεί το ακόλουθο πρόγραμμα: Άφιξη Μιλάνο 17:05 μετά λίμνη Κόμο διανυκτέρευση 2 μέρες. Απόγευμα 13.05 Μιλάνο όπου θα διανυκτερεύσουμε άλλες δύο μέρες και αναχώρηση 15.05 πρωί.
Θα ήθελα βοήθεια στα εξής:
1. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από αεροδρόμιο και να το παραδόσουμε ή στο Μιλάνο ή στο Κόμο και να πάμε με το τρένο Μιλάνο (εκτός αν δε συμφέρει οικονομικά).
2. Μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει απευθείας σύνδεση Μαλπενσα-μιλανο και πόσο στοιχίζει?
3. Ποιο είναι το καλύτερο σημείο στη λίμνη για διανυκτέρευση που να βολεύει και για εξερεύνηση στη γύρω περιοχή?

Αυτά! Περιμένω βοήθεια γιατί οι μέρες έφτασαν κι εγώ είμαι στον κόσμο μου ακόμη:shock:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Μηνύματα
90
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
φιλανδια
το κομο μιλανο με το τρενο ειναι πολυ φθηνο και κανει 40 λεπτα.το κομο ειναι πολυ ομορφο αλλα πηγα αυθημερον απο το μιλανο.καλυτερα να νοικιασεις στο κομο και να κανεις γυρα.να ξερεις οτι και τι μπεργκαμο ειναι καταπληκτικο.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
1.Αν το παραδώσεις στο ίδιο σημείο από όπου το πήρες είναι φθηνότερα νομίζω.Οπως και να έχει αν το κλήσεις από το internet και όχι μόλις πας εκεί είναι σίγουρα φθηνότερα.Η πιστωτική είναι απαραίτητη.Ρίξε μια ματιά και από εδώ
Car Rental in Italy, Germany, Spain, France & worldwide - Europcar
2.Με λεωφορείο υπάρχει σίγουρα και πριν 2 χρόνια κόστιζε 7,5? το άτομο η 15? τα 3 άτομα.Ψάξε και λίγο από το google.
3.Δεν μπορώ να σου απαντήσω σίγουρα για αυτό αλλά τα πιο δημοφιλή μέρη από ότι ξέρω είναι το como το bellagio και η varenna.Τα 2 τελευταία είναι τα πιο κεντρικά στην λίμνη όπως φαίνεται και εδώ
aitalianapartments.co.uk_wp_content_uploads_About_Lake_Como_Map_of_Lake_Como.gif

οπότε αυτά είναι και τα πιο βολικά μάλλον υποθέτω αλλά δεν είμαι και πολύ γνώστης της λίμνης για να το πω αυτό με σιγουριά.Μια φορά πήγα και κάναμε βόλτες για κανα 8ωρο μόνο..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom