ΗΠΑ Ερώτηση για Αμερική

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να επισκευτώ την Αμερική σε λίγο καιρό και για 2 με 2μιση μήνες περίπου.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: ξέρω ότι η τουριστική βίζα σου επιτρέπει να μείνεις έως 90 ημέρες. Χρειάζεται κάτι επιπρόθετο εκτός αυτού? Επειδή οι μέρες είναι πολλές, δεν ξέρω αν χρειάζεται να έχω κάποιο άλλο χαρτί μαζί μου.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.718
Likes
11.370
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η τουριστική βίζα σου επιτρέπει να μείνεις ως και 6 μήνες. Μήπως εννοείς το ESTA;
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Με το visa waiver μπορείς να μείνεις μέχρι 90 μέρες ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου σου - οτιδήποτε είναι συντομότερο. Με βίζα μπορείς να μείνεις μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στη φόρμα Ι-94 - συνήθως έξι μήνες.

Για το visa waiver θα χρειαστείς ηλεκτρονική εξουσιοδότηση - ESTA καθώς και να πληρείς ορισμένες προυποθέσεις.

Αν πας στις ΗΠΑ και τους πεις ότι σκοπεύεις να μείνεις δυομιση μήνες μπορεί να περάσεις από ανάκριση και καλό είναι να έχεις έγγραφα μαζί σου που να πιστοποιούν δεσμούς με την ελλάδα - όπως εργασία στην ελλάδα, σύζυγο στην ελλάδα κ.α. καθώς και μια ικανοποιητική εξήγηση του τι θα κάνεις στην αμερική για τόσο καιρό.
 

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Ωραία. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αν δεν έχω ούτε δουλειά, ούτε σύζυγο στην Ελλάδα, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα;
Η αλήθεια είναι ότι σκοπεύω να επισκευτώ τον φίλο μου και μελλοντικά να μετακομίσω εκεί ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες φυσικά.
Να πω αυτό αν με ρωτήσουν;
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Δεν μπορείς να πεις ψέμματα, αλλά ούτε χρειάζεται να τους λες περισσότερα από όσα σε ρωτούν. Όπως έλεγε ένας παλιός φίλος - μεταναστευτικός δικηγόρος, όταν σε ρωτάνε αν έχεις ώρα δυο είναι οι σωστές απαντήσεις - Ναι ή Όχι.

Φυσικά και το να μην έχεις ούτε δουλειά ούτε οικογένεια στην ελλάδα δεν βοηθάει τις πιθανότητες σου. Ούτε το να έχεις φίλο στην αμερική βοηθάει - από τα λεγόμενα σου είναι φανερό ότι έχεις μεταναστευτική και όχι τουριστική πρόθεση. Θα πρέπει να παρουσιάσεις την αλήθεια υπό το πρίσμα που θα είναι πιο ευνοικό για να δείξεις ότι έχεις δεσμούς στην ελλάδα και ότι έχεις τουριστική πρόθεση. Συνήθως πάντως, την πρώτη φορά που έρχεσαι στις ΗΠΑ με το visa-waiver υπάρχει μια μεγαλύτερη χαλαρότητα - η δεύτερη θα είναι πιο δύσκολη.

Αν σκοπεύεις στο άμεσο μέλλον να παντρευτείς και να μετακομίσεις εκεί ίσως να είναι φρόνιμο να αρχίσεις από τώρα να σκέφτεσαι τα επόμενα βήματα και να έχεις μια πρώτη συζήτηση με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο, έχω μιλήσει με αρκετά άτομα από την ελλάδα τελευταία που είναι σε αυτή τη θέση και αμέλησαν με δυσμενή αποτελέσματα για τα επόμενα βήματα.
 

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Παίζει κάποιο αρνητικό ρόλο το γεγονός ότι είχα ξαναπάει πρόσφατα (το καλοκαίρι), αλλά για 3 μόνο εβδομάδες?
Φυσικά κι έχω μεταναστευτικη πρόθεση αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει άμεσα. Βασικός στόχος του ταξιδιού αυτού είναι το να περάσω καλά.
Η ένδειξη του εισητηρίου επιστροφής δεν παίζει κάποιο ρόλο?
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Το εισητήριο επιστροφής είναι προυπόθεση για να έρθεις με το visa waiver, χωρίς αυτό ο νόμος σου απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ χωρίς καμία εξαίρεση εφόσον φτάνεις αεροπορικώς. Αυτό που θα κοιτάξει είναι ότι σκοπεύεις να μείνεις για δυομιση μήνες, που θα είναι επιβαρυντικό για να δείξεις τουριστική πρόθεση. Φυσικά και παίζει ρόλο ότι ήσουν στις ΗΠΑ το καλοκαίρι. Πόσος καιρός πέρασε από τότε? Αν κάνεις πολλά διαδιχικά ταξίδια, ο τελωνειακός υπάλληλος μπορεί να διαπιστώσει ότι "μένεις" στις ΗΠΑ και θα σου απαγορεύσει την είσοδο. Και αν συμβεί αυτό δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου να πας στις ΗΠΑ με το visa waiver, και θα γυρίσεις πίσω με την επόμενη πτήση. (Αν δεν υπάρχει θα τεθείς υπό κράτηση μέχρι την επόμενη πτήση.. και δεν είναι ευχάριστο να σε οδηγούν στο immigration detention με χειροπέδες.).
 

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Έχουν μεσολαβήσει 5 μήνες από την τελευταία φορά που πήγα η οποία ήταν και η πρώτη μου. Αυτό θεωρείται καλό ή κακό?

Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα διότι δεν περίμενα να είναι τόσο πολύπλοκο.
 
Μηνύματα
266
Likes
119
Καλό είναι, πέντε μήνες είναι αρκετός καιρός. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, τουλάχιστον όχι σε αυτό το ταξίδι. Στο επόμενο, μπορεί...

Και επειδή το πρόβλημα αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί μετά από τα πολλά ταξίδια, γι αυτό καλύτερα να αρχίσεις να σχεδιάζεις τα επόμενα βήματα.
 

Jane8

Member
Μηνύματα
49
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Θα έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 6 μήνες ουσιαστικά από την επόμενη φορά που θα παώ.
Να το προσπαθήσω?

Δηλαδή αν θελήσω να ξαναπάω για μέτριο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι, να υποθέσω ότι θα τα βρω σκούρα, ε?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom