Ερώτηση για γονείς

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Γεια σε όλους,

συμμετέχω σε ένα πρότζεκτ που αφορά τις φιλικές για οικογένειές πόλεις στα πλαίσια κλασσικού city break.
Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν επισκέψεις σε κάποια πόλη με προορισμό κάτι άλλο.
Πχ. πάω Κρήτη και αφού περνάω που περνάω, να τη δούμε τότε λίγο και την Αθήνα.

Αυτό που ενδιαφέρει σε προκειμένη περίπτωση είναι το εξής:

- ποιες πόλεις ανά τον κόσμο έχετε επισκεφτεί με παιδιά;
- ήταν family firendly;
- τι για σας είναι family firendly σε έναν τέτοιο προορισμό;
- θα επισκεπτόσασταν μια πόλη μόνον και μόνο επειδή γνωρίζετε ότι προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας κάποιες δραστηριότητες;
- ποιες δραστηριότητες θα προτιμούσατε να έχει;
- τι θεωρείτε ότι λείπει από Θεσ/νικη για να είναι ελκυστική σε οικογένειές που θα την επισκεπτόταν ως έναν ιδανικό city break προορισμό;
- ξέρετε αν ήδη προσφέρει κάτι που μπορεί να την χαρακτηρίσει family firendly;
Προσπαθήστε να το δείτε ως τουρίστας και όχι ως κάτοικος εφόσον ζείτε στην Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Ξεκινω τη συζητηση απο το τι θεωρουμε family friendly και τι θεωρουμε "οικογενειακο ταξιδι". Αν με την εννοια "ταξιδι με παιδια" εννοουμε οτι τα παιδια θα πρεπει να απασχολουνται με ο,τι εκαναν και στην πολη τους , παιδοτοπος το απογευμα, παιδικη χαρα, παιδικα μουσεια, αναζητηση των ιδιων γευματων στα εστιατορια που τρωνε συνηθως (χαμπουργκερ,πιτσες, μπριζολες με πατατες) αποφυγη των ΜΜΜ γιατι τα παιδια δεν εχουν μπει ποτε σε λεωφορεια αφου στην πολη τους οι γονεις τα μετακινουν μονο με αυτοκινητο (θα εκπλαγεις απο το ποσα παιδια βρισκονται σε αυτη τη θεση) , τοτε ελαχιστες πολεις ειναι family friendly.
Αντιθετα, αν δεις το ταξιδι ως εξοδο απο το comfort zone του παιδιου και αν το παιδι εχει προετοιμαστει για αυτη την εξοδο, τοτε ολες οι πολεις ειναι family friendly και το ταξιδι αντιμετωπιζεται ως περιπετεια στο "διαφορετικο".
Σε οσες πολεις πηγα με παιδι, ποτε δεν με απασχολησε το να βρω "παιδικες δραστηριοτητες". Αυτα ειναι για την καθημερινοτητα και ο σκοπος του ταξιδιου ειναι να ξεφυγουμε απο αυτην. Το να ψαχνω μαλιστα παιδικες δραστηριοτητες ιδιες με το τοπο κατοικιας θα ηταν πραγματικη υποβαθμιση του ταξιδιου και ανωφελο αγχος. Στο τελος δεν θα εκανα αλλο ταξιδι, αν απλα αλλαζαμε τη γεωγραφικη θεση των παιδοτοπων και των παιδικων χαρων της καθε μερας και του χαμπουργκερ που τρωμε.
Οποτε θεωρω πολυ σχετικη την εννοια και ισως βλαπτικη, γιατι εκπαιδευουμε τα παιδια να μην ξεβολευονται.
Εγω παντως ολες τις πολεις που πηγα, family friendly τις βρηκα με αυτη την οπτικη. Το γεγονος οτι το παιδι μου εξακολουθει να ακολουθει στα ταξιδια και τωρα που δεν ειναι μικρο παιδι, για μενα δειχνει οτι δεν απετυχε ο τροπος που αντιμετωπιζα το ταξιδι.
 
Last edited:

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Σ ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου!

Αν και δεν είμαι γονιός, έχω την εντύπωση ότι το ίδιο θα σκεφτόμουν!!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Εγω σε αντιθεση με την @paefstra "ψαχνω" παιδικες δραστηριοτητες αλλα οταν φθανω στον προορισμο, γιατι γενικα τα ταξιδια μου ειναι τελειως απρογραμματιστα και ολα γινονται κουτουρου. Δηλαδη αν εχουμε κοντα παρκο ή καποια δραστηριοτητα για μικρα παιδια, που δεν υπαρχει στο Παρισι, σιγουρα θα παμε και θα παιξουμε για λιγη ωρα. Επισης αν υπαρχει παραλια ειναι δεδομενο πως θα περασουμε αρκετες ωρες εκει παιζοντας (φυσικα εξαρταται απο τον καιρο παντα). Οι δυο μεγαλυτεροι γιοι μου τρελαινονται για παντος ιδους οχηματα, οποτε καθε πολη ειναι ενα τεραστιο παρκο γι αυτους και η χρηση ολων των ΜΜΜ και ταξι που διαφερουν απο αυτα του Παρισιου ειναι απαραιτητη. Οποιοσδηποτε χωρος σχετικος με οχηματα απο go kart μεχρι σταθμο τρενων ειναι για αυτους ενα αξιοθεατο. Επισης απολαμβανουμε πολεις με μεγαλες promenade οπου τα παιδια μπορουν να περπατησουν και να τρεξουν και ο μεγαλος να παιξει με skateboard ή roller skates αν βρουμε να νοικιασουμε. Επισης αν πεσουμε πανω σε παγοδρομιο, τραμπολινο, καρουζελ και τα σχετικα θα σταματησουμε για λιγη ωρα αν δεν εχει αναμονη. Φεστιβαλ, γιορτες, αγωνες μη δημοφιλων αθληματων ή καποιος σημαντικος αγωνας ποδοσφαιρου ή μπασκετ που θα λαμβανουν χωρα τις μερες που θα ειμαστε εκει θα μας τραβηξουν την προσοχη και αν δεν ειναι στου διαολου τη μανα θα παμε. Τελος χρονο θα χασουμε και στους καλλιτεχνες του δρομου, ειδικα αυτους που στεκονται σαν αγαλματα γιατι ο μεγαλος πηγαινει σε ολους και τους πιανει κουβεντα.

Δυστυχως ή ευτυχως πολυωρες (ανω της μιας ωρας) επισκεψεις σε κλειστους χωρους δεν κανουμε, εκτος κι αν προκειται για φαγητο ή παιχνιδι. Ειναι βεβαια ακομα τα παιδια πολυ μικρα 5 ο μεγαλυτερος. Γι αυτο και δεν μπαινουμε καθολου σε μουσεια, πινακοθηκες, γκαλερι κλπ.

Εχω 6+1 βασικους παραγοντες για να θεωρησω μια πολη family friendly:

1. Να ειναι flat (το κεντρο τους τουλαχιστον) και με πεζοδρομους ή μεγαλα πεζοδρομια. Ολα αυτα εξαιτιας των καροτσιων. Οταν θα μαγαλωσουν και τα διδυμα δεν θα εχω τοσο θεμα.

2. Να υπαρχουν παρκα και πρασινο

3. Τα ΜΜΜ να ειναι αξιοπρεπη και να μην γινεται χαμος (ενταξει δεν μιλαω για ωρες αιχμης)

4. Να μην επιτρεπεται το καπνισμα στα μαγαζια και τους κλειστους δημοσιους χωρους, καθως και στους ανοιχτους χωρους οπου συγκεντρωνονται παιδια και ειναι μικροι.

5. Να εχουν ηλιοφανεια. Δυστυχως η βιταμινη D ειναι απαραιτητη και κυνηγαμε τις πολεις με εντονη ηλιοφανεια οταν ταξιδευουμε με τα παιδια. Επιπλεον τα παιχνιδι ειναι πιο ευκολο και για περισσοτερες ωρες.

6. Να εχει υγρο στοιχειο. Ιδανικα καποια παραλια (αν ειναι δυνατον καταλληλη για κολυμπι) ή διαφορετικα ποταμι που να εχει πρωταγωνιστικο ρολο στην πολη, λιμνες σε παρκα, σιντριβανια στις πλατειες.

6+1. Να υπαρχουν αρκετα καταστηματα με βιολογικα προιντα, φρεσκα φρουτα και λαχανικα και προιντα υγιεινης διατροφης και βιγκαν. Μου ειναι πολυ εκνευριστικο να καθομαι και να ψαχνω με τις ωρες να βρω ενα εστιατοριο που να εχει εστω ενα βιγκαν πιατο απαλλαγμενο απο ζαχαρη, λευκους υδατανθρακες και σαλτσες αμφιβολων συστατικων.

Αν ηξερα πως μια πολη εχει ολα τα παραπανω σιγουρα δεν θα περνουσε αδιαφορη και αν ηταν σχετικα ομορφη θα την επισκεπτουμουν.

Τη Θεσσαλονικη τη θεωρω μια αρκετα family friendly city. Ειχε δυο πολυ μεγαλα προβληματα, τωρα πιθανολογω πως εχει ενα. Αυτο που λυθηκε ή σχεδον λυθηκε ειναι το καπνισμα. Αυτο που παραμενει ειναι οι αθλιες συγκοινωνιες της. Παιζει να ειναι οι χειροτερες απο οποιαδηποτε αλλη ευρωπαικη πολη του βελινεκους της. Υπαρχουν κι αλλα μικροπροβληματα φυσικα αλλα καμια πολη δεν ειναι τελεια (ενταξει η Λονδιναρα εξαιρειται).

Σε γενικες γραμμες ειναι ενας πολυ καλος προορισμος για city break που αργησε να ξυπνησει πολυ τουριστικα κι ακομα κοιμαται καπως. Το κεντρο της ειναι αξιοπρεπες και ζωντανο, εχει καλο και οικονομικο φαγητο. Ειναι γενικοτερα οικονομικη πολη. Εχει ηλιοφανεια κι αυτο ειναι κατι που ψαχνουν απεγνωσμενα οι κατοικοι των χωρων της Ευρωπης (εκτος του νοτου).

Αλλα στις συγκοινωνιες τα χαλαει. Σωζεται καπως με το κεντρο που περπατιεται ευκολα αλλα ο τουριστας συνηθως θελει να δει και καποια αλλα μερη και συνηθως προτιμα να χρησιμοποιησει ΜΜΜ. Εκει πιανει πατο. Σημαντικα αξιοθεατα που προτιμουν οι οικογενειες ,οπως πλανηταριο, cosmos, Σειχ Σου, ζωολογικος κηπος, Περαια (καλα εκει πας και με το καραβακι), ακομη και η Ανω Πολη, ειναι δυσκολα προσβασιμα χωρις αυτοκινητο

Επισης ενω εχει εναν εξαιρετικο ασσο στο μανικι της, τη διασκεδαση, ειναι πολυ πισω στον τουρισμο για νεους, αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.
 
Last edited:

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Σ ευχαριστώ πολύ για την εκτενή αναφορά σου.
Είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Δηλαδη αν εχουμε κοντα παρκο ή καποια δραστηριοτητα για μικρα παιδια, που δεν υπαρχει στο Παρισι, σιγουρα θα παμε και θα παιξουμε για λιγη ωρα.
Δεν έχει δηλαδή πάρκα να παίξουν τα παιδιά στο Παρίσι με παιδότοπους και δραστηριότητες;;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Δεν έχει δηλαδή πάρκα να παίξουν τα παιδιά στο Παρίσι με παιδότοπους και δραστηριότητες;;
Ε δεν εχει και τα παντα. Ας πουμε το εργοστασιο της Cadbury στο Μπερμιγχαμ ή τη Legoland στο Μπιλουντ ή τiς φαλαινες στις Αζορες
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Ε δεν εχει και τα παντα. Ας πουμε το εργοστασιο της Cadbury στο Μπερμιγχαμ ή τη Legoland στο Μπιλουντ ή τiς φαλαινες στις Αζορες
Ε ναι μωρέ..
Το δάσος της Βουλώνης με το acclimatation, το bagatelle, τις λίμνες τι βαρκούλες τους μεγάλους δρόμους που κλείνουν κάθε Κυριακή για ρόλερς πατίνια ποδήλατα..
το Δάσος του Βενσεν με τα αντιστοιχα πάλι πράγματα το παρk φλοραλ, το zoo το σατώ
Κήποι Λουξεμβούγου με δραστηριότητες για παιδιά, puppet show κλ
Το πάρκο Saint Cloud, Το επιμορφωτικό πάρκο Villet, Το Πάρκο Μπιτ Σομόν, και άλλα μικρότερα..

Και στα περιξ (το πολύ μια ωρα) σατω, πάρκα όπως το πανέμορφο πάρκο του Σώ, του Μαλαμιζόν, του Σαντιγύ, Φοντεναιμπλώ, Ραμπουιγιέ, και το υπέροχο zoo του Τιορί, άντε να βάλω και τις κακόμοιρες Βερσαλίες...
Να τα αμολάς και να τρέχουν στο πράσινο..

Θα ξέχασα και καμιά 30αριά

Α ναι έχει και μια Ντίσνευλαντ και ένα πάρκο Αστερίξ εντάξει ποιος ασχολείται με αυτά..

Λέγκολαντ δεν έχει αλλά έχει Πλειμομπιλ λαντ...

Άμα έχεις παιδιά το Παρίσι είναι η πόλη τους..

btw καλως μας ήρθες στο κλάμπ των πολύ τεκνών...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
αχ αυτά τα αϊ φον :bleh:... πολύτεκνων ήθελα να γράψω δεν με πιστεύετε ..:rolleyes-80:

FHLF FILF MILF no matter αρκεί να είναι καλό παιδί που λέει το ανέκδοτο..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom