Ερώτηση για γονείς

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Δεν με απασχόλησε ποτέ στα ταξίδια αν η πόλη που θα πάω έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες για παιδιά ή όχι. Τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα, μπορεί να βρουν πιο συναρπαστική τη βόλτα με το τραμ παρά ένα λούνα παρκ. Θέλω να πω ότι ακόμη και κάτι απλό μπορεί να τα ενθουσιάσει. Επομένως δεν ψάχνουμε ποτέ από πριν για συγκεκριμένες δραστηριότητες, δεν είναι μέσα στα κριτήριά μας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν το παιδί στη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα πάρκο, μια παιδική χαρά που θα βρεθεί στον δρόμο μας, ένα καρουζέλ, βόλτα στην παραλία, κάτι τέλος πάντων θα βρεθεί για να χαλαρώσει και να ευχαριστηθεί και το παιδί.
Μ' αυτήν την έννοια θεωρώ ότι όλες οι πόλεις είναι φιλικές στα παιδιά. Παντού θα βρεθεί κάτι για να απασχοληθούν. Επομένως και η Θεσσαλονίκη είναι αρκετά φιλική. Η νέα παραλία, όπου νοικιάζεις ποδήλατο, πατίνι ή ηλεκτρικό αυτοκινητάκι, τα κάστρα, η πλαζ της Αρετσούς, ο Λευκός Πύργος, μια βόλτα με το καραβάκι είναι τα πιο εύκολα μέσα στην πόλη, για να μην επεκταθώ και σε δραστηριότητες λίγο πιο έξω.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Δεν με απασχόλησε ποτέ στα ταξίδια αν η πόλη που θα πάω έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες για παιδιά ή όχι. Τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα, μπορεί να βρουν πιο συναρπαστική τη βόλτα με το τραμ παρά ένα λούνα παρκ. Θέλω να πω ότι ακόμη και κάτι απλό μπορεί να τα ενθουσιάσει.
Τι μου θυμησες! Οταν ηταν 8 ο μικρος μου πηγαμε απο την Αθηνα στην Θεσσαλονικη μεσω... Κων/πολης. Αεροπορικως στην Κων/πολη, οπου μειναμε για 3 μερες με σκοπο να παμε στο ενυδρειο, απο τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη. Το περιμενε πως και πως. Και παμε, ωραια ηταν. Τα αεροπορικα Κων/πολη Θεσσαλονικη κοστιζαν πανακριβα. Παιρνω το ρισκο και κλεινουμε βραδινο λεωφορειο με σκοπο να φτασουμε το πρωι Θεσσαλονικη. Τοσα χρονια μετα ακομη θυμαται τη βραδινη διαδρομη και ποσο "μεγαλος" ενιωσε που υπεστη τετοια ταλαιπωρια καθως και το ιστορικο τραμ στην Ιστικλαλ, παρα το ενυδρειο :p.
 
Last edited:

patrizia

Member
Μηνύματα
179
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κινα
Χαχαχα ναι έτσι λειτουργούν τα παιδιά. Κι ο δικός μου τα ίδια. Δως τους την αίσθηση ότι είναι μεγάλοι και θα ακολουθήσουν παντού. Εμένα πάντως από μικρός μέχρι και τώρα που είναι 14ρων τρελαίνεται για τα μ.μ.μ.
Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε όλα όπου πάμε αλλιώς γκρινιάζει. Επίσης από 5 ετών έμπαινε σε εκκλησίες και μουσεία για τα οποία έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι τα παιδιά εντυπωσιαζονται με το διαφορετικό και οι μόνες τους απαιτήσεις όσον αφορά το φαγητό είναι να τρώνε κάτι νόστιμο και φυσικά γλυκά και παγωτά.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το πρώτο ταξίδι που καναμε με την κόρη μου ήταν στη Βουδαπέστη όταν ήταν τεσσάρων. Της άρεσε πολύ η βαρκάδα στο Δούναβη, εντυπωσιάστηκε με την αρχιτεκτονική της εκκλησίας «που ήταν σα να την έφτιαξαν play mobile» και βούτηξε στα χιόνια όλο χαρά στα παραδουνάβια χωριά. Της έκανε εντύπωση που είδε ένα τεράστιο συσσίτιο και από τότε έδειξε ευαισθησία για τους αδυνάτους και ήθελε να κάνει βόλτα με το τραινάκι (τραμ).
Πήραμε σουβενίρ ένα λαγό από παλιό καρτούν της εποχής μου και παρακολούθησε στο you tube βίντεο με αυτό το καρτούν που δεν είχε λόγια αλλά μόνο μουσική.
Φέτος βγήκε πρώτη φορά εκτός Ευρώπης στο Μπαλί και της άρεσε πιο πολύ η αναρρίχηση σε βράχια και η βουτιά στον καταρράκτη. Παρεμπιπτόντως δε με άφηνε να κάνω παζάρια στις αγορές του Μπαλί γιατί «εμείς οι δυτικοί μπορούμε να αγοράσουμε όλα τα αγαθά»
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αγαπητοί συμφορουμιτες!!!

Ειδικα η Δανάη πάντα ήταν βολική, από 5 μηνών (αν δεν κάνω λάθος) που γνωριστήκαμε σε ένα τέτοιο ❤, αλλά και σε άλλα που πήγαμε μαζί @mariath

@fenia42 η Σόφη είναι αντίγραφο της μαμάς, πολιτισσα του κόσμου και βερα ταξιδιάρα ψυχή!! Αγαπω!!!

@tripakias 4 ηδη;; Μπράβο! Να σου ζησουν!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
416
Likes
1.119
Ονειρεμένο Ταξίδι
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Καλησπέρα κι από μένα! Έχουμε επισκεφτεί με την κόρη μας την Γενεύη , το Ανεσί , το Βουκουρέστι (και πέριξ Τρανσυλβανία ), το Μαρακές (και αρκετές πόλεις χωριά κλπ του Μαρόκου) την Κοπεγχάγης και το Μαλμε.
Για εμενα φιλικές πόλεις για τις οικογένειες είναι οι πόλεις που έχουν μεγάλα πεζοδρόμια, πολλά πάρκα, κήπους κλπ , βολικά ΜΜΜ και φυσικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας . Αυτά είναι τα βασικότερα στοιχεία ! Δραστηριότητες για παιδιά νομίζω υπάρχουν παντα απλά εξαρτάται πως το βλέπεις, π.χ για εμάς μια διανυκτερευση στην έρημο Σαχάρα και βολτα με καμηλεσ είναι μια φανταστική δραστηριότητα για ένα παιδί, ή ενα πικ νικ σε δάσος, ή μια βόλτα σε παγωμένο ποτάμι ή μια επίσκεψη σε ένα παλάτι ή ένα κάστρο ...
Στη Θεσσαλονίκη πάμε καθε χρόνο σχεδόν για ένα 2 ήμερο 3 ήμερο (μένουμε Κρήτη). Είμαι μια εξαιρετική επιλογή για city break όμως το βασικότερο πρόβλημα της (όπως ήδη αναφέρθηκε ) είναι, η πραγματικά άθλια συγκοινωνία που τις περισσότερες φορές μας αναγκάζει να ενοικιάσουμε αμάξι ή να χρησιμοποιήσουμε ταξί.
Αυτό που μας αρέσει είναι οι βόλτες στην παραλία και στην πλατεία Αριστοτελους, η ευκαιρία για να δούμε θέατρο ή κάποιες μεγαλύτερες παραστάσεις που στην Κρήτη δεν καταφέρνουμε να τις δούμε, επισκέψεις σε μουσεία κλπ .
Οι παιδότοποι δεν είναι κάτι που αναζητάμε , οι παιδικές χαρές είναι καλο να υπάρχουν για μίνι διαλείμματα από τις βόλτες και τα θεματικά πάρκα (όπως αυτό με τους Θεούς του Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη ) σίγουρα είναι μέσα στις επιλογές μας όταν υπάρχουν σε μια πόλη που θελουμε να επισκεφτούμε με το παιδί .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.680
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom