ΗΠΑ Ζώντας το όνειρο στη Νέα Υόρκη!

NENITSAKI

Member
Μηνύματα
51
Likes
54
Μιας και βρήκα λίγο χρόνο ειπα να μοιραστώ μαζί σας-αν και καθυστερημένα- το ταξιδι ζωής που πραγματοποιήσαμε με το αγόρι μου στη Νεα Υόρκη το Νοέμβριο που μας πέρασε!! Διήρκεσε 10 μέρες και ηταν μαγευτικά! Πετάξαμε με Swiss Airlines και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι απο τις παροχές στην οικονομική θέση, αν και ήταν λίγο στενούτσικα! Ευτυχώς , οι ανταποκρίσεις ήταν ολιγόωρες και σίγουρα θα την ξαναεπιλέγαμε συγκριτικά με άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Πριν ξεκινήσω να σας περιγράφω τα όσα ζήσαμε, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου το μέλος του forum boxeraki για την ανεκτίμητη βοήθεια του στη μεταφορά μας από και προς το αεροδρόμιο σε απίστευτη τιμή. Μας πρόσφερε άπειρες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης και ήταν πολύ ευγενικός και πρόθυμος (boxeraki θα τα ξαναπούμε , αν διαβάζεις τώρα την ιστορία μου!). Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη συμβολή και των λοιπών μελών του forum εν γένει για χρήσιμες πληροφορίες και tips που χωρίς αυτά το ταξίδι μας δε θα ήταν μετα βεβαιότητας το ίδιο!! Σταματώντας την πολυλογία, θέλω να θίξω οτι είναι η πρώτη ιστορία που ανεβάζω γι’αυτό δείξτε επιείκεια!Ελπίζω να την απολαύσετε και να ταξιδέψετε μαζί μας!




1η μέρα

Έχοντας φτάσει η μεγάλη μέρα της αναχώρησης, επιλέξαμε να είμαστε αρκετά νωρίς στο Ελ. Βενιζέλος καθώς πετούσαμε 6 παρά τα ξημερώματα. Ανυπομονούσαμε για την επιβίβαση και όταν αυτή έγινε, πήραμε το δρόμο για τη Ζυρίχη. Χωρίς καθυστέρηση και βάζοντας φτέρα βέβαια στα πόδια τρέξαμε να βρούμε την πύλη αναχώρησης για το JFK και τη Νέα Υόρκη. Σ 'αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε οτι το φαγητό της Swiss ήταν ιδιαίτερα νόστιμο, αν και δεν μοιράζουν πια τόσες πολλές σοκολάτες κατα τη διάρκεια της πτήσης όπως στο παρελθλόν (σνιφ σνιφ!). Μετά απο 8 ώρες ταξιδιού φτάσαμε στο μεγάλο μήλο γύρω στις 2 το μεσημέρι. Η διαδικασία ελέγχου των διαβατηρίων ήταν σχετικά εύκολη και όχι τοσο χρονοβόρα όσο την περιμέναμε. Μπήκαμε στο taxi του boxeraki και φτάσαμε στο ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει.
Αυτό βρισκόταν κυριολεκτικά μια ανάσα απο central park και 4 λεπτά με τα πόδια απο το σταθμό του μετρό Colombus Circle (59 str.). Λεγόταν West Side YMCA (W63 str.). Επίσης, η σύνδεση με το ίντερνετ ήταν άψογη και κάπου εδώ δυστυχώς τελειώνουν τα θετικά! Το δίκλινο δωμάτιο μας ήταν πολύ μικρό με κουκέτα( δυστυχώς δεν είχε διπλό κρεβάτι διαθέσιμο!) στην οποία όσο ελαφρύς και να είναι ο απο πάνω, ο απο κάτω ζει με το φόβο να τον πλακώσει. Η θέρμανση ήταν υπερβολικά δυνατή αλλά μόνο για 1 ωρα! Αν ήσουν μέσα αυτή την ώρα το δωμάτιο ήταν κυριολεκτικά φούρνος και ασφυκτιούσες! Τα παράθυρα «έμπαζαν» απο όλες τις πλευρές και η καθαριότητα συνοψιζόταν στη φράση «όσα βλέπει η πεθερά» καθως το σκούπισμα ήταν μια λέξη άγνωστη 10 μέρες! Αν, ωστόσο , λόγω τοποθεσίας επιλέξει το κατάλυμα κάποιος, σας εύχομαι ολόψυχα να μην πετύχετε βροχερό καιρό. Το νερό που χτυπάει στο αμερικάνικο κλιματιστικό που βρίσκεται έξω απο το παράθυρο είναι τόσο ενοχλήτικό και ακούγεται τοσο δυνατά που μπορεί και να μην κοιμηθείτε όλη τη νύχτα. Τέλος, τα μπάνια συγκριτικά με τα δωμάτια ήταν σαφώς πιο καθαρά. Σε ένα όροφο με γύρω στα 50 δωμάτια υπήρχαν 10 μπάνια. Την έννοια του ημιδιωτικού που είχαμε πληρώσει βέβαια δεν την καταλάβαμε αφου ήταν εντελώς κοινόχρηστα εν τέλει! Καλό θα είναι να πηγαίνετε 2-2 όταν είναι να κάνετε μπάνιο, έτσι ώστε ο ένας να κάνει μπανιο και ο άλλος να κρατάει την πόρτα για να μην έχετε κανένα απρόσμενο επισκέπτη( είτε ένοικο είτε χειρότερα καθαριστή –υπάλληλο)! Για να μην μακρυγορώ και σας ζαλίζω αν πηγαίνετε μόνο για ύπνο αργά τη νύχτα είναι ικανοποιητικό ξενοδοχείο.

Στο ξενοδοχείο φτάσαμε , λοιπόν, κατά τις 4, αλλά λόγω σφοδρής βροχής δε μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και όσο καλή οργάνωση και αν είχαμε κάνει , καταλήξαμε να τρώμε στα macdonald’s της περιοχής. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να πέσουμε ξεροί για ύπνο, αλλά εν τέλει μείναμε ξύπνιοι λόγω του θορύβου της βροχής στο κλιματιστικό !! Τα παράπονα τελειώνουν και η διασκέδαση ξεκινάει.. αύριο!

2η μέρα

Ξυπνήσαμε πολύ νωρίς λόγω τζετ λαγκ και ξεχυθήκαμε στους δρόμους! Ευτυχώς δεν έβρεχε πια...και αν υπομονούσαμε να ξεκινήσει η πρώτη μας μέρα στην Αμερική. Πήραμε πρωινό απο το Levain Bakery , ένα μπισκοτάκι (θηρίο!!) και μια ζεστή σοκολάτα! Το ρόφημα δεν άξιζε, αλλά τα μπισκότα δικαιολογούν το ντόρο γύρω απο αυτό το μαγαζί.

Σειρά είχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Μετά απο περίπου 4 ώρες βγήκαμε και μπήκαμε απο την 77 str. στο central park και με τα πόδια (!!) περπατήσαμε σχεδόν όλο το βόρειο τμήμα του. Απο την 110 str. όπου βγηκαμε, πήραμε το μετρό για το Dinosaur BBQ ( πρόταση απο το forum και το boxeraki!). Χορταστικές μερίδες και αρκετά νόστιμα παϊδάκια και περίπου 25 $ το άτομο.

Το απόγευμα πήγαμε βόλτα στην Times και φάγαμε το διάσημο cheesecake του Junior's! Εγώ πήρα το κλασσικό και το αγόρι μου την εκδοχή του σε red velvet. Προσωπική συμβουλή : μπορείτε με 1 κομμάτι να φάτε και δύο άτομα. Η κρέμα είναι υπέροχη αλλά επειδή είναι πολύ πιο βαριά απο την κλασσική που ξερουμε εδώ, σε μπουχτίζει απο ένα σημείο και μετά. Κι αυτό σας το εξομολογείται μια ορκισμένη cheesecake-o-φιλη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο γιατί τα πόδια μας διαμαρτύρονταν...

3η μέρα

To τζετ λαγκ άρχισε να υποχωρεί αισθητά, οπότε ξυπνήσαμε μια λογική ώρα, κατα τις 7.30, και η τρίτη μέρα στη Νέα Υόρκη ήταν γεγονός! Το πρωινό μας ήταν μια ζεστή σοκολάτα και πάλι και ένα cupcake απο το επίσης γνωστό Magnolia’s Bakery. Πήραμε και ένα banana pudding! Ονειρικοοοο!! Το επισκεφθήκαμε πριν τις 10, όπως είχαμε διαβάσει απο άλλες ιστορίες μελών του forum και δεν βρήκαμε καθόλου ουρά ευτυχώς!

Στη συνέχεια πήραμε το μετρό για το Μetropolitan Museum, όπου κάτσαμε περίπου 4 ώρες. αν και σε παίρνει και για περισσότερο. Δεν το είδαμε σαφέστατα όλο, αλλά επικεντρωθήκαμε σε κάποιους πίνακες ,το ελληνικό κομμάτι και το αιγυπτιακό. Μια μέρα ειλικρινά δε σε φτάνει αν θες να το γυρίσεις εξονυχιστικά.

Μετά επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγ. Πατρικίου για να ανάψουμε το κεράκι μας , μιας και μόλις είχε συμβεί το τρομοκρατικό χτύπημα με το βανάκι στους δίδυμους πύργους. Αν δεν απατώμαι είναι απο τους μεγαλύτερους καθολικούς ναούς του κόσμου και ήταν πράγματι επιβλητικός. Βγαίνοντας , πεταχτήκαμε στο Victoria secret που ήταν απέναντι για να γεμίσω λίγο τις μπαταρίες μου και να μου κάνει ένα δωράκι ο αγαπημένος μου.

Για φαγητό επιλέξαμε το 5napkin burger (48$ σύνολο) για 2 burger και μια μερίδα πατάτες και 2 αναψυκτικά. Το burger γευστικό αλλά σε normal μέγεθος! Ζητήστε το μπιφτέκι ψημένο medium γιατι το well done έρχεται σχεδόν καμμένο. Το βράδυ πήγαμε στην 6η λεωφόρο για την παρέλαση του Halloween. Ομολογώ οτι την περιμέναμε πιο εντυπωσιακή απο ό,τι ήταν καθώς εκτός απο τα πρώτα άρματα, η υπόλοιπη απαρτιζόταν απλά απο μεταμφιεσμένους ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερη παρουσία και συνοδεία μουσικής.

Επειδή πεινάσαμε και πάλι, πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ύπνο πήραμε δυο γιγάντια κομμάτια πίτσα απο μια συνοικιακή πιτσαρία της οποίας το όνομα δε θυμόμαστε. Συμπαθητική ,ωστόσο,για τα 7 $ που μας κόστισαν και τα δυο κομμάτια!! Καληνύχτα !!!

4η μέρα

Ξημερώνει η τέταρτη μέρα και μας βρίσκει για πρωινό στο Times Square Diner . Εκ πρώτης όψεως θα το έλεγες κοφτήριο. Η αλήθεια είναι πως έσφυζε απο κόσμο αλλά το προσωπικό με το που φάγαμε την τελευταία μπουκια απο τα pancakes και την ομελέτα που παραγγείλαμε, μας έφερε αμέσως το λογαριασμό, δίχως καν να τον ζητήσουμε. Ήταν σαν να μας έλεγαν εμμέσως «ευχαριστούμε για την προτίμηση , παρακαλώ φυγέτε , έχουμε τόσο κόσμο όρθιο στην ουρά!!». Παρ’όλα αυτά, οι μερίδες ήταν τεράστιες και το φαγητό ιδιαίτερα γευστικό. Προς εκπλήξή μας ,μάλιστα ,το μενού είχε πολλά ελληνικά πιάτα και ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, νεσκαφέ, και λάδι !

Σκοπός μας για σήμερα, ήταν να περπατήσουμε το νότιο τμήμα του central park και να επισκεφθούμε και το ζωολογικό κήπο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μικρό ζωολογικό κήπο, χωρίς πολλά είδη ζώων, που εκ των υστέρων θεωρώ πως δεν άξιζε. Το μόνο ωραίο ήταν μια επίδειξη απο το προσωπικό του ζωολογικού την ώρα που τάϊζαν τις φώκιες και τους πιγκουίνους. Τα 12$ δολλάρια το άτομο όμως ήταν υπερβολικά.

Bγήκαμε απο τον ζωολογικό και συνεχίσαμε την βόλτα μας στο Central Park. Αφου φτάσαμε ως το άγαλμα της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων εντός του central park, βγήκαμε και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε προς την 5η λεωφόρο.Κάναμε ένα διάλλειμα στον original Trump tower..και λέμε original γιατί θα συναντήσετε πολλούς πύργους που φέρουν το όνομά του αλλά όπως μας εξήγησε το boxeraki , πρόκειται για "franchise" του ονόματος Trump. Τα πάντα ήταν χρυσα και υπερβολικά χλιδάτα και επειδή θέλαμε απεγνωσμένα καφέ, τον βρήκαμε εντός του πύργου σ’ ένα starbucks. Στη συνέχεια, φτάσαμε στο Μoma όπου και κάτσαμε ένα τρίωρο και φύγαμε αφου καταθέσαμε 60$ στο υπέροχο μαγαζάκι του.

Για φαγητό επιλέξαμε την καντίνα δίπλα απο το Hilton στην 6η λεωφόρο , η οποία έφερε το όνομα
« the Halal Guys» . Ψάχναμε τον elsayed για τον οποίο είχαμε διαβάσει στο forum , αλλά δεν το βρίσκαμε... πήραμε λοιπόν απο εκεί δυο μερίδες με κοτόπουλο και γύρο και μια υπέροχη λευκή sauce απο πάνω! Ηταν πραγματικά χορταστικό και κόστιζε 8 $ το ένα μπωλ! Ζητήστε έξτρα λευκή sauce και φιλική συμβουλή να είστε μαζί με το κορίτσι σας οταν παραγγέλνετε γιατι οι υπάλληλοι του halal την πέφτουν στην ψύχρα και με άσχημο τρόπο. Ήταν το μόνο που μου έκανε άσχημα εντύπωση.

Αφού σκάσαμε απο το φαγητό , πήγαμε μια βόλτα στην times και το πολυκατάστημα Macy’s για ψώνια. Δεν ακολούθησε κάτι το ιδιαίτερο εκτός απο μαγευτικές προσφορές και απίστευτο κουβάλημα τσαντών ως το ξενοδοχείο.

5η μέρα

Φτάσαμε ήδη στην πέμπτη μέρα όπου φάγαμε το καλύτερο πρωϊνό όλων των ημερών και αν το ξέραμε και νωρίτερα θα πηγαίναμε μόνο εκεί...που λέει ο λόγος! Δεν υπηρχε περίπτωση να μη δοκιμάσω και τα άλλα που είχα στη λίστα μου , όσο τέλειο και αν ήταν αυτό! Πήραμε μια μεριδα τεράστια αφράτα pancakes και ένα σαντουιτς με μπέϊκον και αβγά..σύνολο 38$! Ηταν πραγματικά πιο χορταστικό και απο μεσημεριανό΄, ένα πλήρες γεύμα. Το μαγαζί λεγόταν Penelope ( στην 159 Lexington avenue!) ..μην το παραλείψετε!!! Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο Empire State Building εως τον 86ο όροφο. Η θέα ήταν ικανοποιητική, παρ’όλα αυτά το Top of the Rock διαπιστώσαμε αργότερα οτι αξίζει περισσότερο, εφόσον δε θέλετε να ανέβετε και στα δύο. Στο esb στον ανοικτό χώρο που είχε υπήρχαν περιμετρικά καγκελα που δυσχέραιναν τη φωτογράφιση και την απόλαυση της θέας στο έπακρον. Φεύγοντας απο εκεί επισκεφθήκαμε το μουσείο Αέρα, Θάλασσας και Διαστήματος (Ιnterpid-pier 86). Ένα ιδιαίτερο μουσείο καθώς πρόκειται στην ουσία για ένα αεροπλανοφόρο και ένα υποβρύχιο που συμμετείχαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα έχετε μάλιστα την ευκαιρία να δείτε απο κοντά όχι μόνο τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους αλλά και το διαστημόπλοιο enterprise.

Λίγο πρίν πέσει ο ήλιος - και εφόσον είχαμε κλείσει απο την προηγούμενη μέρα εισητήρια για συγκεκριμένη ώρα-ανεβήκαμε στο Τop of the Rock, όπου κάτσαμε περίπου δυομιση ώρες. Η θέα -ειδικά αφού έπεσε ο ήλιος τελείως- ήταν καρτποσταλική , καθώς σε αντίθεση με το esb οι ανοιχτοί χώροι του είχαν για προστασία χοντρά κρύσταλλα σαν τζαμαρίες και όχι κάγκελα, γεγονός που επέτρεπε την απρόσκοπτη φωτογράφιση και τις selfies.

Προσωπική μας άποψη, όπως προαναφέρθηκε άλλωστε,να επισκεφθείτε μόνο το Top of the Rock αν δεν εχετε σκοπό να ανέβετε στον 102ο όροφο του esb που έχει και έξτρα χρέωση. Απο το Top of the Rock βλέπετε και το esb γιατι είναι ούτως ή άλλως το ψηλότερο κτίριο της πόλης.

Για βραδινό μετά την ατέλειωτη φωτογράφιση διαλέξαμε το Shake Shack. Πολύ μικρό burger και υπερεκτιμημένο κατα τη γνώμη μας λόγω της τιμής του. To ψωμάκι του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και γενικά έχουμε φάει και καλύτερα burger ακόμη και στην Ελλάδα. Πήραμε μια ντουζίνα Dunkin Donuts και γυρίσαμε ξενοδοχείο για ύπνο.

6η μέρα

Ξημερώνει η καλυτερη μέρα για το αγόρι μου, γιατί το βράδυ έχουμε NBA! Το πρωί φάγαμε τα ντόνατς που αγοράσαμε χθες βράδυ και πεταχτήκαμε ως το City Bakerie για τη διάσημη ζεστή σοκολάτα του ( 7$), η οποία ήταν αρκετά γλυκιά. Εγώ παντως την ευχαριστήθηκα! Είχε έντονη γεύση ήταν κάπως πηχτή και γενικά σε λίγωνε γρήγορα. Αααα είχε και ένα τεράστιο σπιτικό marshmellow απο πάνω!Η τιμή ίσως να ήταν λίγο ανεβασμένη γι’αυτό που είναι εν τέλει. Στη συνέχεια περπατήσαμε το High Lane ως την 14η οδό. Η αλήθεια είναι πως απογοητευτήκαμε λιγο καθώς δεν ήταν μάλλον η κατάλληλη εποχή για να δει κανείς την ομορφιά του τοπίου. Δεν μπορούμε να πούμε όμως οτι δεν άξιζε και καθόλου.

Μετά επισκεφθήκαμε την Chelsea Market για να φάμε το περιβόητο lobster roll στο Lobster Place, αλλά εκτός του ότι κοστιζε 25$ το ένα μόλις είδαμε το μέγεθος του αλλάξαμε αμέσως γνώμη. Ήταν μετα βίας δύο μπουκιές στην κυριολεξία! Έτσι καταλήξαμε στο Tacos No.1 όπου φάγανε 4 τακάκια (όχι φρένων!! Χαχα) και μια μερίδα νατσος για 20 κάτι δολλάρια και 2 αναψυκτικά. Ιδιαίτερα καυτή η σάλτσα για τα νάτσος. Δε χορτάσαμε και πολύ αλλά συνεχίσαμε απτόητοι το περπάτημα προς την Union Square. O κόσμος στην εν λόγω πλατεία ήταν λιγο «κάπως» γι αυτό και δεν κάτσαμε πολύ. Στη συνέχεια πήραμε το μετρό για το World Trade Center και το Century 21 στην Cortland str. Αφού κάναμε μια βόλτα στο σταθμό μετρό-εμπορικό κέντρο του World Trade Center , πήγαμε στο century 21 για να ρίξουμε μια ματιά για δωράκια. Μετά περπατήσαμε την Wall street , περάσαμε απο το χρηματιστήριο, ενώ με δυσκολία φωτογραφηθήκαμε με το γνωστό ταύρο.

Η ώρα είχε πάει 5 το απόγευμα και πήραμε μετρό για το Madison Square Garden, όπου μια ανεπανάληπτη βραδιά μας περίμενε. Παρακολουθήσαμε έναν αγώνα των New York Knicks ( δε θυμάμαι τους αντιπάλους!) και πληρώσαμε 30$ για ένα μικρό χοντογκ , ένα μεγάλο αναψυκτικό και μια μερίδα νατσος!! Πεινούσαμε και τα ζηλέψαμε. Παρόλο που ο αγώνας δεν ήταν μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων, το θέαμα παρέμεινε ανεπανάληπτο και ασύγκριτο όχι απλά σε σχέση με τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αν ,λοιπόν , σας αρέσει το μπασκετ ή ακόμα και όχι τόσο πολύ, σας προτείνουμε να δείτε έναν αγώνα. Εμείς κλείσαμε τα εισητήρια προκαταβολικά απο την Ελλάδα , μέσω του site ticketmaster. Μετά το παιχνίδι, κάναμε μια συνηθισμένη βόλτα στην times και μετά ύπνο!

7η μέρα

Η μέρα ξεκινάει με τη μεγαλύτερη ίσως φόλα του ταξιδιού: το bubby's !!!!!!!58$ για ένα πρωϊνό μέτριας ποσότητας και ποιότητας. Πήραμε pancakes και η σόδα είχε παραμείνε σε σβώλους μέσα στο ψημένο μίγμα! Δεν άξιζε σε καμία περίπτωση τα λεφτά παρά τα καλά σχόλια που είχαμε ακούσει για το εν λόγω μαγαζί. Στη συνέχεια πήγαμε με το δωρέαν καραβάκι για το Staten Island μια μινι κρουαζιέρα γύρω απο το Άγαλμα της Ελευθερίας. Στο σημείο αυτό , αν δε θέλετε να ανεβείτε στο άγαλμα ή να κατεβείτε στο Ellis και Liberty island, πιστεύω πως είναι μια καλή εναλλακτική. Γλιτώσαμε με αυτό τον τρόπο 20 $ το άτομο. Το συγκεκριμένο καραβάκι είναι δωρεάν , δεν κάνει στάση σε κανένα απο τα δυο νησάκια και απλώς περνάει σε κάποια απόσταση απο το άγαλμα. Ωστόσο , αυτή η απόσταση δεν είναι απαγορευτική για να δείτε το άγαλμα και να βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες. Αφού επιστρέψαμε απο το staten island ( οπου όπως κατεβήκαμε απο το ένα ferry boat πήραμε το επόμενο για επιστροφή στο Μανχάταν!) αποβιβαστήκαμε απο το καραβάκι, περπατήσαμε στο south sea port μεχρι το ύψος της Μaiden Lane και απο εκει φτάσαμε στο Βattery park και το κατεβήκαμε ως τη στάση του μετρό south ferry. Ενδιάμεσα περάσαμε και απο το Zero Time! Ένα σημείο όπου όσο ρίγος συγκίνησης και να σου δημιουργεί λόγω των γεγονότων που συνέβησαν εκείνη την ημέρα, άλλο τόσο σε ηρεμεί και σε γαληνεύει. Γενικά όλη αυτή η διαδρομή είναι μια πάρα πολύ ωραία βόλτα και απο άποψη θέας και λόγω της ευρύτερης τοποθεσίας. Αξίζει να την κάνετε!

Εν συνεχεία πήραμε το μετρό για China Town , όπου κατεβαίνοντας διαπιστώσαμε οτι πρόκειται για ένα άλλο κόσμο. Εκει θα πάρετε μια ιδέα για το τι επικρατεί στις κινέζικες πόλεις. Περιπλανηθήκαμε στα στενά της εν λόγω συνοικίας και καταλήξαμε στο Little Italy, όπου αν και οι δυο συνοικίες γειτονεύουν, πρόκειται για 2 διαφορετικούς κόσμους. Μας άρεσε περισσότερο η τελευταία γιατί ήταν πιο ήρεμη και γραφική. Εκεί φάγαμε στο επικό café Habana τα καλύτερα burritos everr ( ζητήστε το cuba sandwich!). Προσοχή δεν είναι το γωνιακό μαγαζί που φέρει την ίδια επωνυμία αλλά το δίπλανό του( 17 prince str.). Δώσαμε 40$ τα οποιά άξιζαν και με το παραπάνω. Μην ξεχασετε να δοκιμάσετε τα mexican corns!

Η μέρα μας έκλεισε με μια επίσκεψη στο σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central. Το μέρος είναι απόλυτα κινηματογραφικό.



8η μέρα

Οι μέρες δυστυχώς κυλάνε γρήγορα και ξαναβρισκόμαστε στην Chelsea Market για πρωινό στο Ami’s bread με μια πολύ καλή προσφορά :2 σφολιάτες με βούτυρο και μαρμελάδα και 1 ρόφημα στα 6$ κατ’άτομο. Στη συνέχειεα , πήραμε το μετρό για την γέφυρα του Brooklyn όπου τη διασχίσαμε περπατώντας αν και ψιλοέβρεχε. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε συγγενικό σπίτι ( η γνωστή θεία απο το Σικάγο!) όπου φάγαμε ωραία ελληνικά φαγητά. Το απογεύμα είχαμε κλείσει αγώνα Ice Hockey στο Barclay’s Center όπου έπαιζαν οι ΝΥ Ιslanders εναντίον των Colorado Avalance. Πολύ ιδιαίτερο άθλημα του οποίου το κοινό μοιάζει λίγο με τα ελληνικά γήπεδα όσον αφορά το πάθος των οπαδών, συνθήματα , τύμπανα κλπ. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ενδιαφέρον, διότι έβλεπες ένα διαφορετικό άθλημα. Στο δεύτερο όμως ψιλοβαρεθήκαμε γιατι δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε, ενώ στο τρίτο όταν άρχισε να πέφτει ξύλο το ενδιαφέρον αναπτερώθηκε και παλι!χαχα! Φιλική συμβουλή: αν τελικά επιλέξετε να δείτε έναν τέτοιο αγώνα δείτε προηγουμένως λίγο τους κανόνες παιχνιδιού για να μην βαρεθείτε!

Το βράδυ επιστρέψαμε Μανχάταν και κάναμε μια στάση στο Black Tap για ενα milkshake και πατάτες τηγανητές σα γνήσια αμερικανάκια. Ομολογουμένως το μέγεθός του ήταν εντυπωσιακό, αλλά ήταν λίγο ακριβό ( 15$ το ρόφημα). Σε κάθε περίπτωση μπορούν και 2 άτομα να μοιραστούν ένα ποτήρι γιατι είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Το αγόρι μου πάντως αν και μουρμούραγε στην αρχή το καταευχαριστήθηκε εν τέλει , καθώς αποφάσισε να συνδυάσει το αλμυρό με το γλυκό, βουτώντας την τηγανητή πατάτα στη σαντιγύ του milkshake! Ξέρω..έφτασε σε άλλο level την απόλυτη αμερικανιά.

9η μέρα

Η μέρα των μεγάλων χρηματικών καταθέσεων και του ακατάσχετου shopping κατέφθασε. Αφού πήραμε κάτι στο χέρι απο το Kayser Bakery ( δοκιμάστε financier!) φτάσαμε στις 8:30 ακριβώς στη στάση του λεωφορείου που φεύγει για το Woodbury Outlet . Κατσαμε εκεί απο τις 10- όπου φτάσαμε- μέχρι τις 18:30 και κυριολεκτικά κλαίγαμε που δεν είχαμε και άλλα λεφτά μαζί , καθώς οι προσφορές ήταν κατι παραπάνω απο απίστευτες, ειδικά αν έχετε το VIP booklet ( είχαμε κλείσει εισητήριο VIP μέσω του Νew York Explorer Pass για το οποίο θα σας μιλήσω στο τέλος). Μοναδικό διάλειμμα ένα καφές και μια σοκολάτα στο χέρι απο τα Starbucks που βρήκαμε μέσα το outlet.

Όταν επιστρέψαμε το βράδυ πια, πεθαίναμε της πείνας και βρήκαμε παρηγοριά στο 5guys στην Τimes Square. Πήραμε 3 burger με δυο μπιφτέκια , μια μεγάλη μερίδα πατάτες και unlimited coca cola diet! Δώσαμε συνολικά 40$ αλλά χορτάσαμε. Και μια ακόμα συμβουλή : εφόσον η κοκα-κόλα είναι απεριόριστη , δεν χρειάζεται να πληρώσετε το μεγάλο μέγεθος αλλά το μεσαίο! Είναιμια μικρή λεπτομέρεια, απλά το υπογραμμίζουμε σαν παρατήρηση.

Βολτούλα στην «ήσυχη» times square και ύπνος στο ξενοδοχείο.

10η μέρα

Οι μέρες στο μεγάλο μήλο τελείωναν και δε θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε το περιβόητο rainbow bagel απο το “the bagel store” στο Brooklyn. Ήταν μεγάλο και πολύ γευστικό και είχες την ευχέρεια να διαλέξεις ό,τι γέμιση ήθελες. Η ζεστή σοκολάτα που ήπιαμε ήταν επίσης νόστιμη και οικονομική για την ποσότητά της. Με όσα χρήματα μας είχαν απομείνει πήγαμε για κάποια τελευταία ψώνια στα macy’s, Century 21 και Sephora! Το απόγευμα, όντας ξεποδαριασμένοι και πολύ πεινασμένοι φάγαμε στο μπουφέ του Whole foods market , ένα σουπερ μαρκετ με μαγειρευτό φαγητό κοντά στο ξενοδοχείο, με την ελπίδα να είναι φθηνά. Τελικά μόλις φθάσαμε στο ταμείο , ζύγισαν τις μερίδες μας και το εγκεφαλικό χτύπησε! 40 $ όπως δίναμε παντού για να φάμε και οι 2 όλες τις προηγούμενες μέρες !!Παρ’όλα αυτά ήταν όλα νόστιμα και βιολογικά. Μια τελευταία βραδινή βόλτα στην times square και μια σταση στο μαγαζί των M&M's απ’όπου φύγαμε με δυο σακουλίτσες των 700 γρ. ο καθένας μας !

11η μέρα

Η κατάθλιψη μας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα καθώς διανύουμε τις τελευταίες ώρες μας στο μεγάλο μήλο. Πήραμε πρωϊνό στο “Le Pain Quotidien” και κάναμε άλλη μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης. Πήραμε το ταξί το μεσημέρι απο το ξενοδοχείο και φύγαμε με δάκρυα στα μάτια για το αεροδρόμιο, καθώς πετούσαμε νωρίς το απόγευμα για Ελλάδα μέσω Γενεύης.


USEFUL TIPS

  • Επιλέξαμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις μετακινήσεις μας, η οποία κόστισε 32 δολλάρια για μια εβδομάδα συν 1$ η έκδοση της. Μας έλυσε ειλικρινα τα χέρια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το εισητήριο για μια διαδρομή κοστίζε 3 $ ή με τη metrocard (επαναγεμιζόμενη κάρτα) 2,75$ . Σε περίπτωση που κάνεις το λάθος να μπεις σε λαθος πλατφόρμα ή να βγεις κατά λάθος απο τους κλειστούς με τις μπάρες χώρους, το εισητηριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

  • Χρησιμοποιήσαμε τον πατροπαράδοτο χάρτη , καθώς το να αγοράσουμε μια κάρτα sim κόστιζε αρκετά για τα δεδομένα μας. Αν , λοιπόν , έχετε προσανατολισμό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χάρτη είναι μια καλή και οινομική λύση. Εξαρτάται απο τις προτεραιότητες που εσείς θα θέσετε στο ταξιδι σας.

  • Αγοράσαμε απο την Eλλάδα μέσω διαδικτύου δυο πάσα για τα αξιοθέατα και συγκεκριμένα το New York Explorer Pass. Με το συγκεκριμένο έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ορισμένο αριθμό αξιοθέατων απο μια τεράστια λίστα! Υπάρχουν και άλλα πάσα, αλλά αυτό ταίριαζε καλύτερα στις δικές μας προτιμήσεις και ανάγκες.

  • Το φαγητό ειναι ακριβούτσικο γι’αυτό προσπαθήστε να τρώτε πολύ καλό πρωϊνό.

  • Πήραμε και μετρητά και χρεωστικές ( και πιστωτική για ασφάλεια!). Και φυσικά μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε τις τραπεζές σας για το οτι θα λείψετε στο εξωτερικό. Το έπαθε το αγόρι μου και είδαμε και πάθαμε να ξεμπλοκάρουμε την καρτα και να επικοινωνήσουμε με το κατάστημα στην Ελλάδα.

  • Το Macy’s και το Century 21 έχουν πολύ καλές προσφορές, αλλά θα προτείναμε να μην παρασυρθείτε καθώς αν επιλέξετε να πάτε στο Woodbury θα εκπλαγείτε απο τις τιμές. Ειλικρινα δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα outlet που έχουμε εδώ (μιλάμε για εκπτώσεις της τάξης των 70 % και πάνω). Ενδεικτικά αναφέρουμε: παντελόνι Tommy Hilfiger 14$ , μπουφάν και πουκάμισο Nautica 35$ μαζί, αθλητικό Νike 28$ και τζιν γυναικείο guess 15$. Για το λόγο αυτό, μέχρι να πάτε στο Woodbury Outlet κάντε απλά έρευνα αγοράς στο Μανχάταν.

  • Προσπαθήστε να κοιμάστε αργά τη νύχτα καμια βδομάδα πριν φύγετε για το ταξίδι και το τζετ λαγκ θα είναι πιο ανώδυνο.

  • Δεν μετάνιωσα για το ξενοδοχείο μας γιατι είναι πολυ σημαντικό να βρίσκεστε στο Μανχάταν και ειδικά στο κέντρο αν είναι δυνατόν. Τα πήγαινε-έλα στο Brooklyn θα σας κουράσουν πιστεύω! Φυσικά αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται και απο το budget που διαθέτετε για ολόκληρο το ταξίδι.

  • Το Μetropolitan museum και το Φυσικής Ιστορίας -αν δεν απατώμαι- είναι μουσεία « pay as you wish», πληρώνεις δηλαδή ό,τι ποσό θέλεις κατά την είσοδο σου. Mην κάνετε το λάθος και σπαταλήσετε το κουπόνι σας αν έχετε πάρει πάσο ή πληρώσετε όλόκληρο το προτεινόμενο αντίτιμο αν δε διαθέτετε τα χρήματα. Διευκρινίζουμε οτι το ΜΟΜΑ είναι δωρεάν μόνο τις Παρασκευές και σε συγκεκριμένη ώρα.
Σας ευχαριστώ πολύ που μείνατε ως εδώ...
Θα τα ξαναπούμε σύντομα με νέα ιστορία!!
Ελένη και Γιάννης



Central Park
20171030_125132.jpg


Central Park vol.2
20171030_132711.jpg


Στο dinosaur bbq....yummyyy!
20171030_152645.jpg


Στο Junior's!
20171030_201343.jpg


Times square, baby!!
20171030_170007.jpg


Στο ζωολογικό πάρκο!
20171101_114835.jpg


Η επική Penelope...Δείτε τα pillows-pancakes μου!
20171102_094436.jpg


Θέα απο το Empire State Building...
20171102_111245.jpg


20171102_114038.jpg


Το μουσείο αέρα, θάλασσας και διαστήματος!
20171102_124149.jpg


20171102_130231.jpg


Ηλιοβασίλεμα στο Top of the Rock!
20171102_180724.jpg


Η καρτποσταλική θέα που λέγαμε....
20171102_182255.jpg


Shake Shack time..
20171102_200537.jpg


Η βραδινή λιγούρα στο ξενοδοχείο...που έγινε και το πρωϊνό μας την επόμενη μέρα!
20171102_215813.jpg


ΝΒΑ...Madison Square Garden!
20171103_193539.jpg


Mέσα στο δωρεάν καραβάκι για το staten island.
20171104_115200.jpg


Στο cafe habana..δείτε λίγο τα καλαμπόκια!
20171104_164238.jpg


Grand Central Station
20171104_185641.jpg


Ice H0ckey στο Brooklyn!
20171105_173555.jpg


Το milkshake στο Black Tap!
20171105_222317.jpg


To πολύχρωμο bagel στο "The bagel store"!
20171107_093613.jpg


Φαγητό στην πτήση....
20171108_210913.jpg


20171109_015015.jpg


Βrooklyn Bridge!
20171105_101124.jpg
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.669
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία με καταπληκτικές φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες για φαγητό. :)
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
καθώς οι προσφορές ήταν κατι παραπάνω απο απίστευτες, ειδικά αν έχετε το VIP booklet ( είχαμε κλείσει εισητήριο VIP μέσω του Νew York Explorer Pass για το οποίο θα σας μιλήσω στο τέλος).
Πολύ ωραία η ιστορία σου και διαφωτιστική!

Σχετικά με τα εκπτωτικά κουπόνια για το Woodbury μπορεί κανείς να τα αποκτήσει και αν γίνει VIP μέλος στο site τους.

https://www.premiumoutlets.com/vip
 

NENITSAKI

Member
Μηνύματα
51
Likes
54
Πολύ ωραία η ιστορία σου και διαφωτιστική!

Σχετικά με τα εκπτωτικά κουπόνια για το Woodbury μπορεί κανείς να τα αποκτήσει και αν γίνει VIP μέλος στο site τους.

https://www.premiumoutlets.com/vip
Καλημέρα Κατερίνα ! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ! Εμείς δεν είχαμε γραφτεί σε αυτό και ρίχνοντας μια απλή ματιά τώρα βλέπω ότι λέει πως θα σου στέλνουν στο mail αποκλειστικες προσφορές. Εμάς μας έδωσαν ένα βιβλιαράκι καρά την άφιξη μας με κουπόνια μέσα . Οπότε δεν είμαι σίγουρη, εφόσον δνε το ανέφερει και ρητά ότι αυτό το online membership θα σου παρέχει το ίδιο. Για μεγαλύτερη ασφάλεια θα σου έλεγα να τους στείλεις ένα mail. Σε κάθε περίπτωση και αν δεν απατώμαι υπάρχει στο ίντερνετ γενικά η προφορά vip μεταφορά από και προς το woodbury γύρω στα 50 δολάρια ή 40 .. Και σου παρέχουν το που έδωσαν και σε εμάς. Μέσα στο λεωφορείο όταν πηγαίναμε εμείς, υπήρχαν και τέτοιες περιπτώσεις που έκλεισαν δηλαδή απευθείας από ένα site.. Googlaρετο!!! Είχα πέσει και εγώ τυχαια πάνω του τότε. Για οποιαδήποτε άλλη απορία, μη διστάσεις
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Απλα επειδή το έχω κάνει αυτό το είπα. Τυπώνεις το mail που σου στέλνουν το οποίο περιέχει τα κουπόνια. Εναλλακτικά τα δίνουν και στο information center στην είσοδο του "χωριου". Ελπίζω να σκεφτήκατε να πάρετε άδεια βαλιτσούλα μαζί σας γιατί εγώ "πέθανα" στο κουβάλημα!;)
 

colin

Member
Μηνύματα
22
Likes
12
Πολύ ωραία και κατατοπιστική η ιστορία σου.
Προετοιμάζοντας ένα ανάλογο ταξίδι στα τέλη Αυγούστου, είμαστε σε αναζήτηση αεροπορικών και δωματίου.
Έχεις κάποια συμβουλή/tip για φθηνά αεροπορικά; Βρίσκω τωρα από airtickets στα 450€ με την Air Serbia (1 στάση Βελιγράδι).
Επειδή το μπάτζετ είναι περιορισμένο, σκεφτόμαστε να μείνουμε queens ή brooklyn.(airbnb)
Θεωρείς εφικτή ολοήμερη περιήγηση σε αξιοθέατα χωρίς ξεκούραση το μεσημέρι; Καθώς κάτι τέτοιο κάνατε και σεις αν κατάλαβα καλά.
Πόσο κοστίζει μια κάρτα με δεδομένα για περιήγηση και πλοήγηση; Υπάρχουν σημεία με δωρεάν wifi ώστε να μη χρειαστεί η χρήση δεδομένων;
 
Last edited:

NENITSAKI

Member
Μηνύματα
51
Likes
54
Πολύ ωραία και κατατοπιστική η ιστορία σου.
Προετοιμάζοντας ένα ανάλογο ταξίδι στα τέλη Αυγούστου, είμαστε σε αναζήτηση αεροπορικών και δωματίου.
Έχεις κάποια συμβουλή/tip για φθηνά αεροπορικά; Βρίσκω τωρα από airtickets στα 450€ με την Air Serbia (1 στάση Βελιγράδι).
Επειδή το μπάτζετ είναι περιορισμένο, σκεφτόμαστε να μείνουμε queens ή brooklyn.(airbnb)
Θεωρείς εφικτή ολοήμερη περιήγηση σε αξιοθέατα χωρίς ξεκούραση το μεσημέρι; Καθώς κάτι τέτοιο κάνατε και σεις αν κατάλαβα καλά.
Πόσο κοστίζει μια κάρτα με δεδομένα για περιήγηση και πλοήγηση; Υπάρχουν σημεία με δωρεάν wifi ώστε να μη χρειαστεί η χρήση δεδομένων;
Για αεροπορικά δεν έχω κάποιο σύγκεκριμενο τιπ, γενικά όσο νωρίτερα κλείσεις τόσο καλύτερα.. Αναφορικά με την Air serbia δν την ξέρω σαν αεροπορική, αλλά αν το budget είναι χαμηλό δνε έχεις επιλογή. Εμείς πετάξαμε με swiss γιατι ήταν σε προσφορά τότε. Σχετικά με τη διαμονή οι περιοχές ππυ αναφέρεις μπορεί να έχουν οικονομικότερα καταλύματα, αλλά θα ταλαιπωρείσαι και θα τρως χρόνο στο πήγαινε - έλα σίγουρα! Επίσης αυτό που παρατηρήσαμε εμείς από την εκδρομή μας στο brooklyn ( το μέρος τουλάχιστον που πήγαμε εμείς!!) και στο Μπρονξ για να φάμε στο dinosaur bbq είναι ότι διαφέρουν πολύ από το Μανχάταν και ήταν αρκετά πιο έρημα, προκαλώντας μάλιστα σε κάποια σημεία φόβο. Γενικά αξίζει να επενδύσετε κατά τη γνώμη μου σε μια κεντρικότερη διαμονή για να απολαύσετε καλύτερα το ταξίδι.. Εμείς σε αυτό που μείναμε δώσαμε 1275 δολάρια για 10 βραδιά... Ψάξε καλύτερα θα βρεις κάτι αντίστοιχο.
Αν θες τώρα να δεις πολλά πράγματα και αντέχουν τα πόδια σου, ναι είναι εφικτό ! Τρως ένα καλό πρωινό και ένδιαμεσο σνακ στο πόδι και γίνεται!! Εμείς τρώγαμε μια και καλή το κυρίως γεύμα μας στις 5-6, αφού δηλαδή είχαμε τελειώσει ο. Τι είχαμε στο πρόγραμμα της ημέρας...σημειωτεον γυρίζαμε ξενοδοχείο 9-10,η ώρα κάναμε ένα μπάνιο και κοιμόμασταν . Το πρωί ξεκίναγε η μέρα μας κατα τις 7 μισή...
Αν δεν απατώμαι (αλλά ρώτα και άλλους!!) η κάρτα κάνει γύρω στα 40 δολάρια για τα δεδομένα και το ίντερνετ εν γένει..
Ολα τα κατάστηματα είχαν δωρεάν WiFi είτε εμπορικά κέντρα είτε εστιατόρια και από εξωτερικούς χώρους στο κέντρο του Μανχάταν σε αρκετά σημεία πιάναμε ένα "NYC WiFi"(εγώ όχι πάντα ! Το αγόρι μου ναι !). Γένικα πάντως στη περίπτωση μας η απουσία sim δεν μας στέρησε απολύτως τίποτα . Με αυτά τα λεφτά φάγαμε άλλη μια φορά! Εξαρτάται πάντα από το τι ζητά ο καθενας..
Ειμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδηποτε περαιτέρω πληροφορία
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Επειδή το μπάτζετ είναι περιορισμένο, σκεφτόμαστε να μείνουμε queens ή brooklyn.(airbnb)
Προετοιμάζοντας επόμενο ταξίδι στη Νέα Υόρκη εχω φτιάξει μια λίστα με ξενοδοχεία στο Queens, Long Island City και στο Brooklyn. Δεν ξέρω τί μπάτζετ έχεις αλλά έχοντας μείνει σε ξενοδοχείο στο Manhattan (και πληρώσει $220/βράδυ) την επόμενη φορά λέω να κάνω οικονομία στη διαμονή και θα προτιμήσω κάποιο απο τη λίστα που παραθέτω, με κριτήρια να έχει οπωσδήποτε πρωινό και να είναι κοντά σε μετρό.

https://secure.booking.com/mywishlist.html?aid=304142&tflv=0&wl=UagJ3S2rZFPYjp7bV/9YgcttgXY&

Κοίταξε και το travelodge.com , εχει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις αλυσίδες των ξενοδοχείων του
 

colin

Member
Μηνύματα
22
Likes
12
Προετοιμάζοντας επόμενο ταξίδι στη Νέα Υόρκη εχω φτιάξει μια λίστα με ξενοδοχεία στο Queens, Long Island City και στο Brooklyn. Δεν ξέρω τί μπάτζετ έχεις αλλά έχοντας μείνει σε ξενοδοχείο στο Manhattan (και πληρώσει $220/βράδυ) την επόμενη φορά λέω να κάνω οικονομία στη διαμονή και θα προτιμήσω κάποιο απο τη λίστα που παραθέτω, με κριτήρια να έχει οπωσδήποτε πρωινό και να είναι κοντά σε μετρό.

https://secure.booking.com/mywishlist.html?aid=304142&tflv=0&wl=UagJ3S2rZFPYjp7bV/9YgcttgXY&

Κοίταξε και το travelodge.com , εχει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις αλυσίδες των ξενοδοχείων του
Κατερίνα σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Προσωπικά απορρίπτω τη διαμονή σε ξενοδοχείο λόγω αυξημένου κόστους, από τη στιγμή δε που θα είναι πολυήμερη.
Οπότε έχω επικεντρωθεί σε δωμάτια της airbnb, πάντα εκτός Μανχάτταν. Σχετικό μειονέκτημα η καθημερινή μετακίνηση 30'+ για το κέντρο, αλλά πιστεύω πως θα προσαρμοστούμε.
 
Μηνύματα
234
Likes
925
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Τέλεια η ιστορία σου και με πολλά tips. Φευγω την άλλη βδομάδα και με βοήθησες πολύ !!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.674
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom