Ζάκυνθος Ζante, εύκολα και κοντά, αξίζει! Χρήσιμες πληροφορίες!!!!!

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
????
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στις ΗΠΑ
Καλησπέρα στην πιο ταξιδιάρα παρέα του ελληνικού διαδικτύου. Ομολογώ ότι όταν κλείσω αεροπορικά εισιτήρια για κάποιο μέρος, η πρώτη μου κίνηση μετά την ανάγνωση του explorerείναι να ψάξω για πληροφορίες σε αυτό το φόρουμ. Στο παρελθόν είχα γράψει μόνο για την εκδρομή μου στο Μιλάνο – λίμνη Κόμο. Φέτος το καλοκαίρι πήγα Βαρκελώνη, Ζάκυνθο και Ικαρία και θα γράψω και για τους 3 προορισμούς χρήσιμες πληροφορίες για να βοηθήσω και άλλον κόσμο όπως βοηθήθηκα και εγώ πάρα πολύ σε διάφορα ταξίδια μου από αυτό το site. Χωρίς να χρονοτριβώ λοιπόν ξεκινάω από το πιο πρόσφατο που είναι η Ζάκυνθος.

Παραλίες Ζακύνθου: Γενικά οι πιο ωραίες παραλίες είναι οι πιο δυσπρόσιτες στο δυτικό κομμάτι του νησιού που βλέπουν ας πούμε Ιταλία. Κορυφή για μένα είναι η παραλία του πόρτο Λιμνιώνα. Είναι σαν πισίνα, ακόμα και κύμα να έχει, εκεί κόβει αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα φιόρδ, ένα κομμάτι δηλαδή Θάλασσας που εισχωρεί στον βράχο. Πολύ προσοχή με τα βράχια αφού ουσιαστικά από εκεί πηδάς (μην φοβάστε είναι από χαμηλό ύψος) αλλά όταν ανεβαίνετε θέλει να έχετε τον νου σας. Παπουτσάκια από το jumboαν και λίγο γελοία θα ήταν πολύ χρήσιμα σε αυτήν περίπτωση.

Κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία για μένα είναι οι γαλάζιες σπηλιές. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μία σημαντική συμβουλή που μου την έδωσε ντόπιος και φάνηκε πολύτιμη. Είτε πάρετε το καραβάκι από την χώρα που σου κάνει όοοοοολο το γύρο του νησιού (κάτι που δεν συστήνω γιατί είναι πάρα πολύ ταλαιπωρία), είτε πάρετε από χωριά γειτονικά στις γαλάζιες σπηλιές όπως ο Φάρος ή ο Άγιος Νικόλαος που σε πάνω γαλάζιες σπηλιές και Ναυάγιο, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Ουσιαστικά σε πάνε σε μία μεγάλη σπηλιά χωρίς να σταματήσουν και καταλήγει σε ένα κόλπο όπου βρίσκονται μικρότερες με hotspot(αυτό μόνο για τις εκδρομές από τα γειτονικά χωριά) σε μία που αν μπεις είναι μαγεία, Το κακό όμως είναι ότι σε αφήνουν μόνο 10 λεπτά που δεν αξίζει. Οπότε τι κάνεις: Πας με το αυτοκίνητό σου προς Φάρο – Σχοινάρι. Φτάνεις σε μία διχάλα όπου αριστερά πας για τα καραβάκια του Ποταμίτη που σε πάνε στις γαλάζιες σπηλιές και δεξιά είναι εκεί όπου πρέπει να πας. Φτάνει μετά από 200 μέτρα σε ένα εστιατόριο, παρκάρεις εκεί το αμάξι σου, κατεβαίνεις κάποια σκαλιά και καταλήγεις σε μία μπετονένια εξέδρα και με ευχαριστείς αργότερα. Βασικά από εκεί θα βουτήξεις, τα νερά είναι ασύλληπτα, και αριστερά σχεδόν δίπλα με το που βουτάς είναι η σπηλιά που αξίζει να μπεις, είναι σαν πισίνα αν και λίγο φοβιστική αφού στο άνοιγμα πρέπει λίγο να σκύψεις για να μπεις. Δες φώτο στο λογαριασμό μου στο Instagramsotyriκαι θα πάθεις. Παιδιά μην το χάσετε, άλλη εμπειρία, και το πιο σημαντικό κάθεσαι όση ώρα θες, ενώ έχει και βατήρα για τις βουτιές σου. Αν θες τρως και κάτι στο εστιατόριο πάνω, έφαγα, δεν τρελάθηκα, αλλά ήταν οικονομικό και με πανέμορφη θέα.

Άλλη παραλία που τα σπάει είναι το κορακονήσι. Δύσκολη κατάβαση και πρέπει να το πετύχεις χωρίς κύμα. Άλλα χρώματα, ενώ είναι και ένα κομμάτι κλειστό από βράχους σαν πισίνα. Από παραλία δεν έχει, σε βράχους κάθεσαι αλλά μπροστά σου είναι και μία υπέροχη αψίδα από όπου μπορείς και να βουτήξεις. Μην ξεχάστε την μάσκα σας.

Το διάσημο ναυάγιο. Ενώ είναι φυσικά υπέροχη παραλία με τρομερά χρώματα κτλ, δεν θα την ευχαριστηθείτε. Ο κόσμος είναι άπειρος ενώ εκεί που κολυμπας πρέπει να έχεις και τον νου σου αφού έρχονται συνέχεια καράβια που μπορεί να σε καθαρίσουν ενώ όση ώρα ξεφορτώνουν δεν μπορείς ούτε να κολυμπήσεις κοντά τους αφού δουλεύουν οι προπέλες. Κοινώς δράμα η κατάσταση. Δεν έχουν οριοθετήσει έστω την μισή παραλία για τα καράβια και την άλλη μισή για τους λουόμενους, όποτε χύμα στο κύμα και όποιον πάρει ο χάρος. Αξίζει περισσότερο να πάτε από ψηλά στο χωρίο της Αναφωνήτριας και να βγάλετε από εκεί φώτο. Και εκεί για να αποφύγετε τον κόσμο και να νιώσετε άλλη αίσθηση, όπως βλέπετε την θάλασσα από ψηλά, περπατήστε δεξιά και προχωρήστε σε μία μύτη για να δείτε όλοκληρη την παραλία από ψηλά και να τραβήξετε μαγευτικές φώτο. Προσοχή όμως, θέλει παπούτσι αφού τα βράχια κόβουν σαν ξυράφι και φυσικά το όλο εγχείρημα δεν ενδείκνυται για υψοφοβικούς (δες Instagramγια να δεις σε τι χαζό σημείο έφτασα για να βγάλω καλή φώτο). Πάντως, εάν θέλετε να πάτε Ναυάγιο, να προτιμήσετε το καραβάκι από Πόρτο βρώμη, αφού πας πιο γρήγορα και στο γύρνα νοικιάζεις εκεί ποδήλατο και εξερευνείς τις τοπικές σπηλιές. Δεν σε πάει το καραβάκι στις γαλάζιες σπηλιές αλλά όπως προείπαμε εκεί θα πας με το αυτοκίνητό σου.

Καταπληκτική παραλία επίσης είναι αυτή του Μαραθιά, είναι όπως κοιτάς την θάλασσα στο ακρωτήρι του Κέρι πας δεξιά παραλιά και μετά από χίλια μέτρα την βρίσκεις. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν είναι η μικρή παραλία που βρίσκεις στην αρχή, περπατάς λίγο στην θάλασσα και έχει κολλητά άλλη μεγαλύτερη παραλία. Να πάτε εκεί απόγευμα γιατί ο ήλιος λόγω της άσπρης πέτρας ζεματάει.

Γειτονικά βρίσκεται η παραλία του Ακρωτηρίου του Κερι που σαν παραλία δεν λέει και πολλά, άμμο και ξέβαθη που δεν μ αρέσουν αλλά από εκεί παίρνεις το καραβάκι όπου σε πάει να δεις χελώνες και μετά καταλήγεις στο Μαραθονήσι. Αν και πίστευα ότι ήταν μούφα, τελικά είδα χελώνες αλλά από μακριά. Ήταν λίγο σουρεάλ, όλες οι φυλές του Ισραήλ να είναι στο κατάστρωμα και να ψάχνουν για χελώνες, εκεί είναι φώναζες, whereφώναζε ο Άγγλος, aquiφώναζε ο Ιταλός και πάει λέγοντας. Το μαραθονήσι που είναι ένα νησί απέναντι από το Κέρι και καταλήγει το καράβι έχει μία όμορφη αμμώδης παραλία όπου τα νερά είναι πανέμορφα από άποψη χρώματος. Τέλος, όταν ξεμπερδέψεις από τα μπάνια, πας με το αυτοκίνητό σου πάνω στο χωριό Κέρι, βλέπεις την μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου και μετά βλέπεις ηλιοβασίλεμα στο χωριό (ουσιαστικά συνεχίζεις με το αμάξι όπως πάει ο δρόμος καμιά 500αριά μέτρα μετά την σημαία.

Μπάνιο στο πόρτο Ξύγκια έκανα όχι πολλή ώρα αφού δεν άντεχα την μυρωδιά από θειάφι, μιλάμε για βρώμα, σαν να μυρίζεις βόθρο, αλλά όποιος αντέχει αξίζει να πάει, λένε ότι κάνει καλό. Επίσης για μπανάκι αξίζει άλλη μία παραλία την επόμενη που συναντάς όπως πας παραλιακά βόρεια αλλά δεν θυμάμαι το όνομά της.

Τέλος, κάποιες άλλες παραλίες που πήγα δεν με ενθουσίασαν, είχαν μόνο άμμο, ξέβαθες και χρώματα νερών αδιάφορα. Αυτές ήταν οι παραλίες του Λαγανά, των Αλυκών, του Αλικανά, της Μπανάνας και του Γέρακα.

Κλείνω με την ενότητα φαγητό – ποτό. Έφαγα πολύ ωραία στον αδερφό του Κώστα που είναι στο Βασιλικό, σε μία ωραία βεράντα, ωραία μαγειρευτά φαγητά λίιιιγο τσιμπημένα κοντά στο 9ευρω το καθένα. Εκεί είχε και δυο κιθάρες, ο πατέρας με τον γιο. Αρκετά καλοί, πήγαιναν από τραπέζι σε τραπέζι και έπαιζαν καντάδες, ενώ προς το τέλος ο γιος έπαιζε μόνος του κάτι ισπανικές (ίσως από την Ανδαλουσία αφού θύμιζαν φλαμένγκο) καντάδες, πολύ καλός, θα το θυμάμαι για χρόνια. Έφαγα και στου μπόχαλη, στο σπίτι του Λάττα, δεν μ άρεσε, πάρα πολύ ακριβός και οι γενικά πολύ τουριστικός, έχανε σε αυθεντικότητα. Εκεί στου Μπόχαλη να πας στο διεθνές να φας το παραδοσιακό γλυκό τους με φρυγανιά, τα σπάει, και η θέα υπέροχη. Για ποτό να πας στο αργάσι στο πορτοκάλι, όχι μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ αλλά τρομερό περιβάλλον, αν πετύχεις και liveαξίζει. Στον λαγανά μην κάτσεις αλλά πέρασε για ένα ποτό, τα πράγματα έχουν σχετικά με το παρελθόν ηρεμήσει αλλά έχουν γέλιο όλες αυτές οι επιγραφές με τα φώτα τα νέον, θυμίζουν αμερικάνικη επαρχιακή πόλη της δεκαετίας του 70 όπως το βλέπαμε στις ταινίες. Εκεί κοντά είναι και το cameo, ένα μπαροκλαμπάκι πάνω σε ένα νησί όπου πας με μία μικρή γεφυρούλα, αξίζε!! Επίσης να κάνεις και την βόλτα σου στον κεντρικό πεζόδρομο της Ζακύνθου που καταλήγει σε μία πλατεία του Καποδίστρια νομίζω όπου και εκεί μετράει να κάτσεις για ποτάκι. Επίσης, αν θες να κρατήσεις χαμηλά το κόστος, στον πεζόδρομο που ανέφερα έχει πολλά μαγαζιά για πιτόγυρο, πολύ καλά και αξιοπρεπή.

Αυτά, δεχτή κάθε ερώτηση. Γενικά αξίζει να πας Ζάκυνθο, έχει αρκετά πράγματα να κάνεις, παραλίες δυο τρεις που θα σου μείνουν και όχι πολύ ακριβή, ειδικά σε δωμάτια. Έχει παρεξηγηθεί πολύ κακώς από τον Λαγανά ενώ είναι πάρα πολύ όμορφη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom