Ηλιοβασιλέματα, αγαπημένα και χιλιοφωτογραφημένα

merkourios

Member
Μηνύματα
67
Likes
478
Επόμενο Ταξίδι
;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία
Μια νύχτα με πανσέληνο 1.300 χρόνια πριν η νεαρή Hemvati, κόρη του αρχιερέα Mani Ram του Μπεναρές – που τότε λεγόταν Κατσί – διάλεξε να κάνει το λουτρό της σε μια μικρή λιμνούλα ανάμεσα σε άνθη του λωτού. Ηταν τόσο θεάρεστη η ομορφιά της που το ολόγιομο φεγγάρι – ο θεός Chandrama – που ασήμιζε τα νερά της λίμνης, βαθιά λαβωμένος από τα ανθοστόλιστα βέλη του θεού Kama (Ερωτα) κατέβηκε στη γη και την έκανε με το ζόρι δικιά του. Εκείνη τον απείλησε με την κατάρα της, όμως της υποσχέθηκε ότι το παιδί που θα γεννηθεί από τον έρωτά τους θα γίνει μεγάλος βασιλιάς. Το αγόρι ονομάστηκε Chandravarman, ήταν γενναίο και δυνατό και ο θρύλος λέει ότι από έφηβος δεν δίσταζε να σκοτώνει τίγρεις και λιοντάρια με τα γυμνά του χέρια. Οταν αργότερα έγινε βασιλιάς, ο θεός τού αποκάλυψε το μυστικό πώς να μετατρέπει το σίδερο σε χρυσάφι, κάτι που μόνο οι γιογκίν ασκητές κατέχουν, μια και ο χρυσός είναι το τέλειο ηλιακό μέταλλο, συμβολίζοντας με την αθανασία την ένωση του πνεύματος, της ελευθερίας και της πνευματικής αυτονομίας. Σαν οπαδός της Τάντρα-Γιόγκα ξεκίνησε την κατασκευή 85 ναών στο χωριό Κατζουράχο, οι οποίοι διακοσμήθηκαν με αμέτρητα ερωτικά γλυπτά ουράνιων μορφών αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στην αίρεση της οποίας ήταν οπαδός, αλλά και στην τέχνη του έρωτα, το Κάμα Σούτρα. Θέλοντας ακόμη να τιμήσει τους γονείς του, το θεϊκό αυτό ζευγάρι, και να απαλλάξει τη μητέρα του από το βάρος της αμαρτίας που είχε διαπράξει κάνοντας έρωτα με τον θεό.


Διάβαζα το άρθρο και θυμήθηκα τη φωτογραφία μου! Δεν ξέρω αν η λιμνούλα είναι αυτή του μύθου, αλλά, είναι στο Κατζουράχο! Πριν μερικά χρόνια!
 

Attachments

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.010

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.748
Φωτογραφιάρα. Η Ρόδος έχει τόσα φωτογενή μέρη...Αλλά πάλι σε βαθύ κόκκινο κι εσείς; Κρίμα...
Σ'ευχαριστώ πολύ, την τράβηξα από κινητό αλλά τελικά όντως βγήκε ωραία. Έχει πολλά μέρη η Ρόδος,μακάρι να είχα χρόνο να σας έδειχνα περισσότερα!
Μόνο για τον χαρακτηρισμό μάλλον το ανακοίνωσαν γιατί βγήκαν άλλες διευκρινήσεις μετά! Ευχόμαστε να τελειώσουν όλα σύντομα,για να δούμε πολλά όμορφα ηλιοβασιλέματα σε διάφορες γωνιές του κόσμου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom