Βουλγαρία Ηράκλειο - Πάτρα - Θεσσαλονίκη = η Σοφία στη Σόφια

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
αντε περιμενω συνεχεια!!!!!κατι μου θυμιζει η ιστορια σου..........
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Οι 3 φίλες χώρισαν με μοναδικό κοινό δεδομένο το ταξίδι στη Σόφια μετά τις διακοπές.
Καθεμιά είχε να αντιμετωπίσει τα δικά της πολύ διαφορετικά προβλήματα που δημιουργούσε το ταξίδι αυτό...
Το επόμενο διάστημα το πεπρωμένο αποδείχτηκε για άλλη μια φορά “φαγείν”(που εστί φυγείν)αδύνατον!!!
Η Φαίη αντιμέτωπη με τον Δημήτρη σε μια ατελέσφορη προσπάθεια να του εξηγήσει τα ανεξήγητα!το σίγουρο είναι πως το Ηράκλειο συγκλονίστηκε συθέμελα απ' αυτό...κανένα επιχείρημα δεν στάθηκε ικανό να τον κάνει να ευλογήσει το ταξίδι αυτό....τρισκατάρατος ο Μανώλης!Τρισκατάρατες οι φίλες(που σου βάζουν ιδέες...)!Τρισκατάρατη και η Βουλγαρία!
Το ισχυρότερο χαρτί του το φύλαξε για το τέλος:”αν πας,χωρίζουμε!!!”
Καημένη Φαίη πάντα το ίδιο σκηνικό,(που στην ουσία του ,έλεγε:”ή εγώ ή οι φίλες σου!διάλεξε!!”)
Όπως πάντα όταν ήθελε να σκεφτεί,η Φαίη, επιδόθηκε σε ατέλειωτες περιπλανήσεις στη πόλη, σουλατσάρισμα στο λιμάνι(Κούλε? δεν θυμάμαι πια πως λέγεται) ,διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με φίλους και Δημήτρη
και στο τέλος αποφάσισε:θα πάω,το έχω υποσχεθεί!!!
Στην άλλη άκρη της Ελλάδας,η Ζωή,έλιωσε στο πικάπ τους Pink Floyd...οι κάτοικοι της Άνω Πόλης ήταν πια ικανοί ν' ανγνωρίσουν το hey you απ' το πρώτο αρπέζ της κιθάρας στην εισαγωγή του.. :haha:
Είχε να παλέψει με τα δικά της τέρατα ,να λύσει τους γόρδιους δεσμούς του μυαλού της....Οι φόβοι(τέρατα του νου)της Ζωής είχαν να κάνουν με τη μάννα της...η μια σκέψη πιο τρομερή απ' την άλλη(αν κάτι πάει στραβά?,αν πάθει κάτι μόνη της στη Πάτρα??,αν πάθουμε εμείς πως θα μπορέσει αντιμετωπίσει και αυτό??....)
Και το οικονομικό???που θα βρεθούν τόσα λεφτά?οι δίσκοι των Pink Floyd,εναλλάσσονται στο πικάπ ,ξανά και ξανά,ώσπου τελικά αρχίζει να ξαστερώνει στη ψυχή και το μυαλό εκτελεί ξανά τη βασική λειτουργία για την οποία είναι προορισμένο,αυτή της λογικής σκέψης. :roll:
Ως εκείνη την ώρα τις λιγότερες έγνοιες σε σχέση με το ταξίδι αυτό έχει ο Νίκος,αφού δεν ξέρει τίποτα γι αυτό..τις μέρες των διαβουλεύσεων στη πατρινή γιάφκα,έλειπε στην Αθήνα.
Σήμερα όμως θα γύριζε...ωραία ιδέα σκέφτηκε η Ζωή θα του κάνω έκπληξη.:D
Η διαδρομή Άνω Πόλη-Αγ.Σοφία χιλιοκαμωμένη..
.στη γωνία το κτίριο του ΟΤΕ,μέρα παρά μέρα,με ζέστη,με βροχή, με κρύο και με χιόνι(ναι και χιόνι στο κέντρο της πόλης)η Ζωή ήταν εκεί για τη πολύτιμη επικοινωνία(έστω και λιγόλεπτη) με Πάτρα.
Χτυπά το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ο Νίκος ακούει έκπληκτος την τηλεφωνήτρια να του λέει πως η .....(όνομα) τον καλεί με δική του χρέωση...φυσικά δέχεται...
Τα βασικά:γεια,τι κάνεις,πως πέρασες Αθήνα,τι κάνουν οι φίλοι ....και...εν περιλήψει την ιστορία με τη Σοφία και τη Σόφια...κόντεψε να καταπιεί το ακουστικό όταν άκουσε για το ταξίδι που θα έκαναν αυτές και θα χρηματοδοτούσε αυτός!!!:bleh::cool:
πρώτον απ' τον τραπεζικό του λογαριασμό σαν μια ευγενική χορηγία για έναν ευγενή σκοπό(δυσκολεύτηκε πολύ να τον πείσει γιαυτό..αλλά είχε τον τρόπο της,άλλωστε η ιστορία έχει τόσες όψεις όσες μπορείς να δεις!!)
και δεύτερον με χρήματα που θα συγκέντρωνε απ' όλα τα μέλη της παρέας κάνοντας αυτό που έκανε πάντα στα δύσκολα..έρανο ανάμεσα στους φίλους!!!
Ο Νίκος για τους δικούς του ιδεολογικό-κοινωνικό-πολιτικούς λόγους(που καμιά σχέση δεν είχαν με αυτούς της Σοφίας)δέχτηκε να γίνει ο βασικός σπόνσορας του ταξιδιού...μάλλον με χαρά!!ουφ!!!!:clap:
Η ηθική αυτουργός όλου του εγχειρήματος,η Σοφία δηλ.,κάθε άλλο παρά κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου στην οπισθοφυλακή των Πατρών.
Έχοντας εξαρχής καταστρώσει ένα σχέδιο(που το κράτησε για πολύ καιρό μυστικό)δούλευε πυρετωδώς και με πρόγραμμα.


Απ'την μια προσέγγισε τη μάννα της Ζωής,ξέροντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρει η Ζωή,ειδικά στη παρούσα φάση,την ψυχική της υγεία , αναλαμβάνοντας το ρίσκο ενός ταξιδιού ,εν αγνοία της..με τίποτα.
-Κ.Κωνσταντίνα αυτό,κ.Κωνσταντίνα εκείνο,κατάφερε και την έριξε τελικά την κ.Κωνσταντίνα.
-Εντάξει θα σας βοηθήσω,αλλά θα μου υποσχεθείς πως θα προσέχετε και πολιτικές συζητήσεις και τέτοια που ξέρετε κομμένα...εκεί θα είστε τύπος και υπογραμμός και όλα θα σας αρέσουν...οι κριτικές και οι φιλοσοφίες σας για τον εαυτό σας...υπόσχεσαι???
δύσκολη υπόσχεση,αλλά μπρος τον Μανώλη,τι να κάνει και αυτή??
Υπογράφει τη “δήλωση φρονήματος” και ανακουφισμένη περνάει στο 2ο μέτωπο του αγώνα της..
Πως θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη είσοδό τους σ' αυτή τη χώρα...και τι μέλλει να βρουν εκεί..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
δεν μπορώ να το προσδιορίσω ....αυτό που μου ρχεται μέσα από τον υπολογιστη είναι μια νοστολγία ,...μια αίσθηση μιας άλλης εποχής ,ξαφνικά μου ρθε στο μυαλό η "αστοφεγγιά" και τα έργα του ψαθά...
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Εξαιρετική περιγραφή σε μια ιστορία που ξεχωρίζει μακράν των υπολοίπων!!!
Μου δημιουργεί μια γλυκιά νοσταλγία αντίστοιχης του "Σινεμά ο Παράδεισος".
Κ πάλι συγχαρητήρια
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Α, ρε ANEL, τι μου θύμισες: Πρώτο (και τελευταίο) ταξίδι με interail ανά τας Ευρώπας το 1984, μέχρι την Ανδόρρα έφτασε η χάρη μου (αν αρχίσω να τα αφηγούμαι θα χρειαστώ καναδυό χρόνια! :haha:), μόνος ξεκίνησα αλλά η παρέα δε μού'λειψε ούτε λεπτό, έφερα και ... trailer στην επιστροφή, όταν είσαι νέος όλα είναι πιο εύκολα! :roll:

Συνέχισε τη νουβέλα σου, έχουμε πάρει θέση, ελπίζω τα θηλυκά μέλη της παρέας να μη χρειαστούν τη συνδρομή της Softex (της... εποχής κι αυτή). Άγριες καταστάσεις τότε στη γείτονα, με καλσόν έβγαζες γκόμενα και με 200γρ. καφέ σε αρραβωνιαζόταν, οι φοιτητές μας ήταν τα υποψήφια "διαβατήρια" για την απόδραση στη γη της επαγγελίας (έτσι φάνταζε στα ταλαίπωρα μάτια τους η ψωροκώσταινα). Ευτυχώς αυτές οι εποχές πέρασαν (?) αλλά άφησαν τη χρυσή σκουριά τους...
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Mια ιστορία που δε μοιάζει με τις άλλες...
Αναπόφευκτα γυριζω κι εγώ στο ΄84 και τις διαδρομές του:
Αθήνα - Ηράκλειο- Χαλκίδα- Σάμος - Λάρισα. Και όλα πληρωμένα απ τον Ελληνικό Στρατό...
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
πραγματι!η ιστορια σου anel δεν μοιαζει με τις αλλες..!!:clap:δεν ειναι μονο μια ταξιδιωτικη ιστορια που μας ταξιδευει σε αλλα μερη, αλλα μας ταξιδευει και στον χρονο!!!!!

θελουμε την συνεχεια το συντομοτερο δυνατον!!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Μόλις διάβασα και εγώ τα πρώτα κομμάτια και αναμένω άμεσα τη συνέχεια.
Αντε να δούμε κιόλας ποιος έκανε σε ποιον έκπληξη (η Σοφία στον Μανώλη ή ο Μανώλης στη Σοφία).
Αnel συγχαρητήρια γιατί κατορθώνεις να μας περάσεις τη νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια και το ταξίδι σας.
Σίγουρα μια ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Καλέ είναι σα να διαβάζω λογοτεχνία...για πάμε παρακάτω...
 

xrisa

Member
Μηνύματα
110
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
περού
Τι μου θυμίζεις!!!! Ιστορίες με τη Βουλγαρία και μάλιστα τα χρόνια εκείνα, με 2 φίλες μου που σπουδάζαν εκεί. Ο φίλος της μιας, σπούδαζε μάλιστα Ιατρική. Μην ανησυχείς δεν τον έλεγαν Μανώλη.
Μου αρέσουν οι ιστορίες που εμπλέκουν και άλλα στοιχεία εκτός από τα ταξιδιωτικά και συ την κάνεις και πολύ ενδιαφέρουσα με τον τρόπο που γράφεις. Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom