Γενικά Ηρακλειά Σχοινούσα αυτοκίνητο

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Παιδιά να ρωτήσω, λέμε να πάμε φέτος 5-6 μέρες Ηρακλειά-Σχοινούσα (ίσως και Κάτω Κουφονήσι για καμιά βουτιά) αλλά δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάρουμε αμάξι. Στην Ηρακλειά από τηλέφωνο μάς είπαν ότι αν περπατάμε δεν χρειάζεται αυτοκίνητο. Ισχύει; Για Σχοινούσα τι λέτε; Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης στα νησάκια αυτά;
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.630
Likes
12.448
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στην Ηρακλειά δεν χρειάζεται αυτοκίνητο όντως. Αν θες να πας σε 1-2 παραλίες που απέχουν αρκετά από εκεί που θα μένεις ή αν θες να πας στη Χώρα υπάρχει δημοτική συγκοινωνία. Υπάρχει ακόμα καΐκι για τις παραλίες και μονοπάτια αν είστε του περπατήματος. Για τις παραλίες πρίν ξεκινήσετε ρωτήστε τους ντόπιους τι παίζει από αέρα, καθαριότητα κτλ.
Σχοινούσα δεν έχω πάει και στο Κάτω Κουφονήσι σίγουρα δεν χρειάζεται αυτοκίνητο.
 

evoulisious

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθεια σας!
Πήγα πριν 2 χρόνια Κουφονήσια κ πέρασα πάρα πολύ ωραία- τέλειες παραλίες, σχετικά ήσυχα, όλα πολύ κοντά με τα πόδια όλο το νησί χωρίς αμάξι....
Φέτος σκέφτομαι να ξαναπάω Κουφονήσια αλλά να πάω και μονοήμερη Σχοινούσσα.
Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, αξίζει να πάω μονοήμερη στη Σχοινούσσα. Θα προλάβω να τη γυρίσω μέσα σε 6-7 ώρες με τα πόδια ή όχι;
Μήπως τελικά αξίζει περισσότερο να πάω μονοήμερη από Κουφονήσια στην Ηρακλειά;
Γενικώς έχω απορία εαν η Σχοινούσσα και η Ηρακλειά είναι τόσο μικρά νησάκια όσο το Άνω Κουφονήσι.
Σας ζάλισα το ξέρω... Βοηθήστε με να καταλήξω...! :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
 

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Από πέρυσι το Κουφονήσι βούλιαξε από κόσμο. Φέτος δεν ξέρω τι θα γίνει...
Εγώ θα σου πρότεινα να πας Σχοινούσσα αν θες κάτι ήρεμο σχετικά (αν και έχει ζωή και κόσμο). Είναι πολύ πιο γραφική, έχει περισσότερες επιλογές και παραλίες και το ωτοστόπ τελικά βολεύει (εμείς είχαμε αμάξι αλλά πήραμε πολύ κόσμο και αντίστοιχα κάποιοι φίλοι που πήγαν χωρίς αμάξι βολεύτηκαν μια χαρά).
Για μονοήμερη τώρα στη Σχοινούσσα χμμ... νομίζω ότι 6-7 ώρες είναι λίγες αλλά εξαρτάται και από το τι θες εσύ να κάνεις. Αν θες δηλαδή να πας σε 2-3 παραλίες (δεν το γλιτώνεις το ωτοστόπ). Κατά τη γνώμη μου πάντως η Σχοινούσσα είναι πιο όμορφη από την Ηρακλειά και αν πρέπει να διαλέξεις διάλεξε Σχοινούσσα (η Ηρακλειά είναι πιο ήσυχη, πιο οικογενειακή, τουλάχιστον όταν πήγαμε εμείς πέρυσι και μέναμε σε δωμάτιο -και όχι σε κάμπινγκ. Εσείς σε τι φάση είστε; Παρέα, ζευγάρι, χύμα, πιο κυριλέ;
 

evoulisious

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Είμαστε ζευγάρι. Ψάχνουμε κάτι πολύ οικονομικό και πολύ χαλαρό....!!!
Δεν είμαστε του καμπινγκ, ούτε του ακριβού ξενοδοχείου, αλλά των οικονομικών δωματίων.
Γενικώς από τότε που πήγαμε Κουφονήσια πιστεύουμε ότι δε θα βρούμε τίποτα καλύτερο από όλες τις απόψεις(παραλίες, ωραία κυκλαδίτικα σοκάκια κλπ..) και το κυριότερο δε πήραμε μαζί μας αυτοκίνητο και γυρνούσαμε όλο το νησί με τα πόδια. Είμαστε πολύ κολλημένοι και δε ξέρω αν είμαστε δίκαια κολλημένοι στα Κουφονήσια...
Πέρσι που πήγαμε Ελαφόνησο δε μας άρεσε και τόσο πολύ ειδικά από άποψη παραλιών συγκρίνοντάς τη με τα Κουφονήσια.
Στη Σχοινούσα μπορούμε να νοικιάσουμε αμάξι; Υπάρχουν λεωφορεία, καΐκια ή έστω κάποιος οικονομικός και ασφαλής τρόπος για να μετακινηθούμε στο νησί.
Σκέφτηκα επίσης μήπως να πηγαίναμε 2 μέρες Κουφονήσια και 2 μέρες Σχοινούσα. Αξίζει;;;
 

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Δεν έχω πάει Κουφονήσια και δεν ξέρω αν είναι πιο όμορφα, για μένα πάντως αξίζει να το συνδυάσεις με Σχοινούσσα έστω και αν είναι να μείνετε 1 βράδυ. Η ζωή είναι χαλαρή, έχει πιο πολλά καφενεία-μπαρ, ρακομελάδικα και αρκετή νεολαία.
Να νοικιάσετε κάτι μέχρι πέρυσι δεν είχε τίποτα, ούτε συγκοινωνία είχε οπότε οι επιλογές είναι ή πόδια ή ωτοστόπ. Το ωτοστόπ μη σε φοβίζει, το κάνουν κυριολεκτικά όλοι όσοι πάνε!
Έχει μερικές παραλίες που αξίζουν πολύ (νερά καταγάλανα, άμμος ψιλή) και ωραίο φαγητό.
Εμείς μέναμε στο anatoli studios, κάπου έξω από τη χώρα (δεν θα το συνιστούσα όμως από πολλές απόψεις - δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω παραπάνω :p), οι φίλοι μας έμειναν στο Ηλιοβασίλεμα, ένα ξενοδοχείο μες στη χώρα και ήταν ικανοποιημένοι. Πάντως επειδή κατά καιρούς γίνονται κάτι event και γεμίζει το νησί, καλό είναι να έχετε κλείσει ένα δωμάτιο πριν πάτε εκεί. Μην το αφήσετε, γιατί εμείς θέλαμε πέρυσι να αλλάξουμε ξενοδοχείο όταν φτάσαμε και το είδαμε και δεν βρήκαμε κυριολεκτικά τίποτα.
 

evoulisious

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Έχει καΐκια που μπορείς να κάνεις το γύρο του νησιού ή να σε πηγαίνει σε παραλίες ή κάτι τέτοιο...;
Δεν έχω πάει Σχοινούσσα αλλά στα Κουφονήσια όλες οι παραλίες είναι τέλειες..! Ακόμη και στο λιμάνι!
 

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Έχει κάποιο καΐκι που κάνει εκδρομές γενικότερα αλλά το δρομολόγιο είναι διαφορετικό και πρέπει να βρεις ποιο βολεύει γιατί κάποιες φορές το συνδυαζει με Ηρακλειά-Κουφονήσια. Δεν θυμάμαι το όνομα τώρα του πρακτορείου αλλά αν ψάξεις θα το βρεις εύκολα για να ρωτήσεις.
 

evoulisious

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!
Να είσαι καλά και να περάσεις τέλεια το καλοκαίρι που έρχεται!!! :cool: :D :D :D :cool:
 

thekkk

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Κι εσείς το ίδιο!!! Αν πάτε τελικά Σχοινούσσα αναμένω εντυπώσεις! :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Επειδη εχω παει και Κουφονησι και Ελαφονησο ..καθαρα κατα την προσωπικη μου αποψη και εντελως υποκειμενικα δεν πιστευω οτι οι 2 παραλιες της Ελαφονησου μπορουν να ξεπεραστουν.Ωραιο και το Πορι ..κ οι λοιπες ..αλλα σαν το Σιμο-Μεγαλη Παραλια δεν...
Η Σχοινουσα εχει κοντα στις 10 παραλιες μου εχει πει συναδελφος που καταγεται απο εκει..αρα για ημερησια δεν ειναι και εντελως ..η Ηρακλεια απο την αλλη ενδεικνυται για ημερησια.Εγω Ηρακλεια εχω παει...δεν ξετρελαθηκα και ιδιαιτερα.
Εδω στο φορουμ λενε οτι απο τις Μικρες Κυκλαδες η κ;αλυτερη ειναι η Δονουσα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.973
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom