Ιταλία Η Αιώνια πόλη......μία πίτσα παρακαλώ!!

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Καλησπέρα και από εμένα,

Μετά από καιρό βρίσκω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ευκαιρία να αρχίσω να γράφω τη δικιά μου ταδιωτική ιστορία για τη Ρώμη (και βλέπουμε πότε θα τελειώσω!!). Αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως ανταπόδοση για όλη αυτή τη βοήθεια που είχα από όλους εδώ μέσα!

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να κοιτάω για πλάκα αρχές Οκτωβρίου 2016 το site της Ryanair χωρίς να έχω σκοπό να κλείσω. Ξάφνου εκεί που χάζευα σκαλώνω... και τα μάτια μου παγώνουν πάνω στις τιμές για τη Ρώμη.

30 ευρώ/άτομο με επιστροφή?? Βλέπω καλά ή με γελούν τα μάτια μου?? :shock: :bash: Και σαν να άκουγα μια φωνή από το βάθος της οθόνης να μου φωνάζει!! Τσάμπα τα δίνουμε, τελείωνεεε...τι το σκέφτεσαι?? Χρειάστηκα μόλις μερικά δευτερόλεπτα να το πάρω απόφαση και μέσα στα επόμενα 5 λεπτά είχα ήδη κλείσει 2 εισιτήρια προς/από Ciampino airport με αφετηρία την Αθήνα! :xalara: ( για το διάστημα 20-24/11 )

Με τα αεροπορικά λοιπόν κλεισμένα ξεκίνησα να ψάχνω στο ίντερνετ πληροφορίες τόσο για την ίδια την Ryanair (καθώς δεν είχα ξανά ταξιδέψει μαζί της) όσο και για την ίδια την πόλη, τα αξιοθέατα της και το πως θα οργανώσω το ταξίδι μου σωστά! Κάπου εκεί πέφτω πάνω στο travelstories και όλα τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους. Μόλις είχα ανακαλύψει μια πηγή ανεξάντλητων πληροφοριών η οποία και βρισκόταν στα πόδια μου μπροστά!:) Άνθρωποι από όλα τα μέρη ενώνουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους και νέοι ταξιδιώτες καθοδηγούνται από αυτό! Απίστευτες πληροφορίες, που δεν θα έβρισκες πουθενά άλλου. Πραγματικές ιστορίες ανθρώπων για το πως βίωσαν, πως οργάνωσαν, πως ένιωσαν στα μέρη που ταξίδεψαν ανά τον κόσμο. Μέσα από εδώ λοιπόν άντλησα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμουν. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό πραγματικά!!

Έκλεισα ξενοδοχείο μεσώ booking.com, το "Hotel Marcantonio" στη Via Cavour 47, Termini (55 ευρώ το βράδυ με πρωινό και με βαθμολογία 8,5 - not bad!). Μεταφορά από/προς Ciampino airport με τη terravision (8 ευρώ/άτομο πήγαινε έλα) και σύνδεση με τον σιδηροδρομικό σταθμό Termini. Οργάνωσα το ταξίδι μου ανά ημέρα για το πως και τι θα κάνω καιιιιιι... Όλα έτοιμα λοιπόν!!

Άλλα σαν να ξέχασα κάτι!! A ναι.....είναι και η κοπέλα μου!! Δεν της το είχα αναφέρει ακόμα και είχαμε φτάσει περίπου ένα μήνα πριν την αναχώρηση!!:bleh: Σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα κλείνεις και μετά ενημερώνεις!!! Κατενθουσιάστηκε! Βέβαια δεν την ενημέρωσα για το που θα πάμε, :bleh::bleh: άλλα μόνο ότι θα πάμε εξωτερικό!! Πλέον περιμέναμε με ανυπομονησία να περάσει ο καιρός. Για την ίδια βέβαια διπλή ανυπομονησία καθώς δεν γνώριζε ούτε τον προορισμό! Βεβαία ο χρόνος είχε παγώσει και δεν πέρναγε με τίποτα! Το κλασικό που συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις...:klaps: Η αγωνία και η προσμονή στο κόκκινο....

To be continued....... :airplane:
 
Last edited:

emm

Member
Μηνύματα
36
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
όπου μας βγάλει!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Μπράβο, μπράβο!!
Αχ, η Ρώμη πανέμορφη πόλη και με αυτές τις τιμές της Ryanair, λες βρε δεν πετάγομαι για ένα εσπρεσάκι;
Πώς άντεξες και δεν το είπες στην κοπέλα σου;; :clap:
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Μπράβο, μπράβο!!
Αχ, η Ρώμη πανέμορφη πόλη και με αυτές τις τιμές της Ryanair, λες βρε δεν πετάγομαι για ένα εσπρεσάκι;
Πώς άντεξες και δεν το είπες στην κοπέλα σου;; :clap:
Τελεια η Ρωμη!! Απιστευτη μοναδικη!

Μην νομιζεις! Τρωγομουν ολο το διαστημα να της το πω αλλα το καταπινα για να παραμεινει εκπληξη! Της ελεγα διαφορες βλακειες οτι θα παμε αλλου!! Πρωτη της φορα στο εξωτερικο ειπα να της εκτιναξω την αγωνια στα υψη!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Μετά από καιρό βρίσκω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ευκαιρία να αρχίσω να γράφω τη δικιά μου ταδιωτική ιστορία για τη Ρώμη (και βλέπουμε πότε θα τελειώσω!!)
Α, δεν θελω καθυστερησεις! Τωρα που αρχισες πρεπει να μας τα πεις! :bleh:
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Καποιες μερες πριν απο το ταξιδι και ενω ακομα η Β (η κοπελα μου) δεν γνωριζε τιποτα, βρισκομαστε ενα ωραιο βραδυ στην αδερφη μου για φαγητο. Και ενω ολα κυλουσαν ομορφα γυριζει και με ρωταει...
-Ποτε μου ειπες οτι πατε Ρωμη ;; :bash::bash: .....με κοιταει η Β.... σταματαω να μιλαω και κοιταω και εγω, μας κοιταει και η αδερφη μου...
Και συνεχιζει: Ωχ καταλαβα μαλακια ειπα.... Τελεια η εκπληξη λεω απο μεσα μου!!
Δυστυχως ειχα ξεχασει να της αναφερω να μην πει τιποτα... και καπως ετσι η Β κατενθουσιαστηκε στο ακουσμα του προορισμου αλλα η εκλπηξη οπως την ειχα εγω στο μυαλο μου καπου εδω πεθανε αδοξα...:russian_roulette:

Οι μερες πλεον ειχαν παγωσει, δεν περναγαν με τιποτα, εγω ειχα φτιαξει ενα προγραμμα το οποιο οσο περναγε ο καιρος του εκανα προσθαφαιρεσεις συμφωνα με πληροφοριες που εβρισκα απο εσας και απο αλλα αρθρα στο ιντερνετ! Η αναχωρηση ηταν προγραμματισμενη για τις 07:05 το πρωι, αλλα εντωμεταξυ μας εστειλε mail η εταιρεια οτι η πτηση αναχωρησης αλλαζει...ωχ λεω εγω πριν καν ανοιξω το mail.. Τη χασαμε τη μερα! Τελικα ανοιγοντας το βλεπω οτι η ωρα ειχε αλλαξει σε 06:55 !! Τελειαααα κερδισαμε και δεκα λεπτα απο το ταξιδι μας χαχα:clap:

Και ναι πλεον ηταν αληθεια... ειχαμε φτασει μια μερα πριν τη πτηση. Ολα ηταν ετοιμα! Ειχα κανει και το check in για τη μεταβαση και ειχα εκτυπωσει και τα boarding pass (για να μην φαμε και κανενα προστιμο!!!)....αλλα για την επιστροφη δεν μπορουσα ακομα να κανω(παντα για δωρεαν θεσεις μιλαμε εννοειται!!:haha:) γιατι λιγες μερες πριν η πολυαγαπημενη μας εταιρεια ειχε αλλαξει το δωρεαν check in απο 7 μερες σε 4 μερες πριν το ταξιδι :icon_evil:

Οποτε αναγκαστικα θα επρεπε να εκτυπωσω τα εισιτηρια απο τη Ρωμη... Εκτυπωσα και τα εισιτηρια της terravision καθως και την κρατηση του ξενοδοχειου για να ειμαι διασφαλισμενος. Πραγματα μεσα στη βαλιτσα, ζυγισμα και της βαλιτσας αλλα και δικο μου για να δω με ποσα κιλα παραπανω θα γυρισω! :bleh::bleh::bleh: Πηραμε και απο ενα μικρο σακο για δευτερη χειραποσκευη (35χ20χ20) και πεφτουμε για υπνο.. αλλα πως να κοιμηθεις;; οταν περιμενεις πως και πως το αυριο! Υπαρχει αραγε κανενας που να κοιμηθηκε το βραδυ πριν απο το ταξιδι;;;

Αρχισε να γλυκοχαραζει και η πρωτη μερα μολις ξεκιναγε :clap:

Συνεχιζεται με την πρωτη μερα... Θα ακολουθησει και πλουσιο φωτογραφικο υλικο!!
 
Last edited:

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Ημερα 1η

Η μεγαλη μερα ειχε φτασει!!! Εγερτηριο στις 04:30! Γρηγορα ντυσιμο, τελευταιο check στα πραγματα μου, πρωινο. Στις 05:00 περασαν να με παρουν η Β και ο αδερφος της, που θα μας πηγαινε στο αεροδρομιο. 05:35 περιπου ειμασταν εκει. Περασαμε τον ελεγχο οπου για αλλη μια φορα μας ξεβρακωσαν κανονικα και με το νομο :haha: και προχωρησαμε προς την πυλη μας. Μετα απο λιγη ωρα αρχισαν να φωναζουν για την επιβιβαση, μπηκαμε και εμεις στη σειρα αλλα δυστυχως δεν ειμασταν στους 90 πρωτους και μας φορτωσαν τις χειραποσκευες δωρεαν στο αμπαρι...

IMG_0022.JPG


Μπαινουμε στο αεροπλανο, τακτοποιουμαστε ολοι και ειμαστε ετοιμοι για απογειωση..:clap:

Μετα απο μια ευχαριστηση πτηση -οπου η πολυαγαπημενη Ryanair δεν μας αφησε να ηρεμησουμε ουτε λεπτο με το "παζαρι" που ειχε στησει στο διαδρομο, μια με το φαγητο, μια με τα ροφηματα, μια με τα ξυστο, μια με τις κολωνιες κλτπ- επιτελους προσγειωνομασταν σε ιταλικα εδαφη!!!:)
Αποβιβαστηκαμε γρηγορα και ναι πλεον αναπνεαμε Ιταλικο αερα! :bleh:
Οι βαλιτσες λογω του μικρου αεροδρομιου δν αργησαν πανω απο 5 λεπτα να φανουν στον ιμαντα! Μολις τις ειχαμε παρει και κατευθυνομασταν προς την εξοδο και το λεωφορειο της terravision!

Η ωρα ηταν 8:10 (τοπικη ωρα) και υπηρχε ηδη στη θεση του ενα λεωφορειο αλλα ηταν των 8:15...Εμεις ειχαμε κλεισει το επομενο στις 8:35. Λεω δεν χανω τιποτα να τους ρωτησω να μπουμε σε αυτο... δεν προλαβα να ρωτησω και..."avanti avanti" μας λεει μια υπαλληλος!! "Avanti" της λεω και εγω και χωνομαστε μεσα!!:bleh: Ολα ρολοϊ. Ξεκινησαμε και μεσα σε 33 λεπτα με φουλ κινηση ειχαμε φτασει ηδη στο σταθμο του Termini!

Πολυ κοσμος εξω απο το εμπορικο κεντρο πηγαινε, ερχοτανε... Πηραμε γρηγορα τα μπαγαζια μας και μπηκαμε μεσα στο εμπορικο να παρουμε δυο μπουκαλακια νερο (προσοχη στα μπουκαλακια που θα παρετε-αυτα που ειναι χωρις ανθρακικο ειναι αυτα με το ροζ καπακι). Πλεον αρχισαμε να κατευθυνομαστε προς το ξενοδοχειο που ηταν μια ανασα απο εκει!

Δεν καναμε ουτε 5 λεπτα και ηδη βρισκομασταν απ'εξω. Οπως τα περισσοτερα ξενοδοχεια ετσι και αυτο βρισκοταν σε οροφο (5ος) ενος νεοκλασσικου κτιριου οπου στους αλλους οροφους στεγαζονταν αλλα ξενοδοχεια! Το κτιριο παλιο και το ασανσερ ακομα πιο παλιο αλλα εμας για καποιο λογο μας αρεσε!

Φτανοντας στον 5ο...σαν να φτανεις σε εναν παραδεισο. Ενας χωρος που δν εμοιαζε σε σε τιποτα με ολο το υπολοιπο κτιριο σε παλαιοτητα! Ενας πολυ ομορφος χωρος, σαν να ειχε ανακαινιστει τη προηγουμενη μερα και ενας receptionist να μας υποδεχεται με χαμογελο! Μεσα σε ολα ηρθε και το ευχαριστο νεο! Μολις μας ενημερωνε οτι μπορουσαμε να κανουμε απο τωρα check in καθως υπηρχε διαθεσιμο δωματιο! :clap::bleh:Τελεια λεμε! Μας εβγαλε απο τον κοπο να ξαναγυρναγαμε το απογευμα!! (καθως το check in ηταν στις 14:00 βασει πολιτικης ξενοδοχειου)
Τακτοποιουμαστε γρηγορα στο δωματιο το οποιο αν και μικρο ηταν αρκετα ωραιο και πολυ καθαρο...

IMG_1341.JPG


και ξεχυνομαστε γρηγορα εξω! :clap:

Πρωτος προορισμος το Κολοσαιο! Πηραμε τη Via Cavour με κατευθυνση προς τα εκει. Στο δρομο πεινασαμε!! Σταματαμε σε ενα μαγαζι στο δρομο μας να φαμε στα ορθια...τι αλλο;; πιτσα βεβαια!! Απο ενα μεγαλο κομματι ο καθενας, στανιαραμε! Και χωρις καθυστερηση συνεχισαμε την πορεια μας. Μετα απο λιγο το Κολοσαιο ηδη φαινοταν απο μακρια!

IMG_0024.JPG


Τι τελειο που ηταν! Επιβλητικοτατο! Μολις ειχαμε φτασει αλλα η ουρα ηταν τεταστια!!

IMG_0025.JPG


Οταν λεμε τεραστια εννοουμε τεραστια! Ας ειναι καλα οι συμφορουμιτες μου βεβαια! Πηγαμε στην εισοδο του λοφου Παλατινου! Περιμεναμε μεχρι και 5 λεπτα ορθιοι για να παρουμε τα εισιτηρια! Πραγματικα μας κοπηκαν τα ποδια :haha::haha:

Ηδη βρισκομασταν μεσα και σιγα σιγα βλεποντας το Παλατινο και τη Ρωμαικη αγορα κινουμασταν προς το Κολοσαιο!

IMG_0026.JPG


Η εκταση ηταν τεραστια (η αληθεια ειναι οτι θελει μερες για να τα δεις ολα εξονυχιστικα) και ξεραμε απο την αρχη οτι θα φαμε πολες ωρες... ολα τα κτισματα υπεροχα βεβαια και σε ταξιδευαν πολλα χρονια πισω στην αρχαιοτητα...

IMG_0028.JPG


IMG_0029.JPG


IMG_0031.JPG


Ηδη ειχε περασει αρκετη ωρα, τι ωρα δηλαδη ωρες θα ελεγα!!! και θα μπορουσαν να περασουν αλλες τοσες αλλα ειχαμε και συνεχεια... Πλεον ηταν η σειρα του περιφημου Κολοσαιου!!

Εδω η θεα απο τη ρωμαικη αγορα προς το Κολοσαιο...
IMG_0037.JPG


Η ουρα ηταν σχεδον διπλασια απο πριν και απλα γελαγα με τοσο κοσμο να στριμωχνεται για ενα εισιτηριο! Φτασαμε απ'εξω και με τα εισιτηρια στο χερι, σαν κυριοι περασαμε απο το διπλανο διαδρομο της ουρας (μας κοιτουσαν ολοι σαν εξωγηινοι:bleh:) και σε 5 λεπτα ειμασταν ηδη μεσα αφου ειχαμε περασει πρωτα τον ελεγχο της ασφαλειας!

Και ναι ηταν αληθεια!! Αυτο που εβλεπα τοσα χρονια σε φωτογραφιες και στην οθονη του pc μου, θα μπορουσα να το δω και να το φωτογραφησω και εγω απο κοντα...

IMG_0036.JPG


Το γυρισαμε ολο, πολλες φορες! Και πανω και κατω και δεξια και αριστερα...

IMG_0033.JPG


IMG_0035.JPG


Εδω που καποτε χυνοταν τοσο αιμα και σου φερνει στο μυαλο μακαβριες σκηνες, σημερα θεωρειται ενα απο τα μεγαλυτερα αξιοθεατα που μπορει κανεις να επισκεπτει...

Η θεα απο πανω, προς τη Ρωμαϊκη αγορα
IMG_0034.JPG


Ηταν ενα υπερθεμα και δεν το χορταιναμε οσο και αν το γυριζαμε απο τη μια πλευρα ως την αλλη για ωρα!!

Το σωμα πλεον ειχε αρχισει να καταρεει απο την τοση ορθοστασια, τα ποδια ειχαν βαρυνει υπερβολικα και το στομαχι διαμαρτυροταν χωρις σταματημο! Ηταν ωρα πλεον να τα αφησουμε ολα πισω και να παμε για φαγητο. Επιλεξαμε τη περιοχη του Monti και κατευθυνθηκαμε προς τα εκει...

IMG_4652.JPG


Φτανοντας εκει δεν ειχαμε καθολου μα καθολου κουραγιο να αρχισουμε να ψαχνουμε...δεν ειχαμε και την υπομονη δηλαδη! Οποτε κατσαμε σε ενα απο τα 2-3 πρωτα εστιατορια που βρεθηκαν μπροστα μας. Απο την τοση κουραση ουτε το ονομα δεν συκρατησαμε:) οχι για να να σας το συστησω!! Αλλα για να σας αποτρεψω απο το να πατε :haha::haha:... Παραγγειλαμε...τι αλλο βεβαια εκτος απο πιτσα και μακαροναδα?!! Το φαγητο μετριοτατο βεβαια και απο περιεργεια μολις φυγαμε το εψαξα στο tripadvisor και ειχε μολις 2,5 αστερια. Μα τοσο τυχεροι πια:mad:

Οπως και να ειχε το φαγαμε και ειπαμε και ενα τραγουδι καθως με τοση πεινα δεν καταλαβαιναμε τιποτα! Κοντεψαμε να δαγκωσουμε και τις πορσελανες!

Ειχαμε στανιαρει για τα καλα αλλα τα ποδια τωρα ειχαν βαρυνει ακομα περισσοτερο. Αργα και βασανιστηκα κινηθηκαμε προς τη Piazza Venezia και το Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ή αλλιως Βιτοριανο οπως ειναι γνωστο! Φτανοντας εκει ειχε καγκελα μπροστα αλλα ειχε ενα ανοιγμα και μια πορτα στα δεξια για να μπεις μεσα με ελευθερη εισοδο.

IMG_0038.JPG


Καθως εμπαινες μια κυρια σε ενημερωνε οτι δεν επιτρεπεται να καθεσαι στα σκαλοπατια καθως και η καταναλωση φαγητου και ποτου εντος.

Η θεα πανω απο το μνημειο
IMG_0627.JPG


Ηταν τεραστιο και με πολυ ομορφη αρχιτεκτονικη. Ειχε και δυο σκοπους μεσα. Ρωτησαμε ενα ατομο της ασφαλειας και μας ενημερωσε οτι σε 15 λεπτα θα ειχα αλλαγη φρουρας. Οποτε θα καθομασταν να την δουμε.

Η ωρα της αλλαγης..
IMG_0039.JPG


Προσωπικα η αλλαγη μου φανηκε πολυ προχειρη και καθολου σοβαρη. Σκοποι να μιλανε μεταξυ τους, να γελανε, να ξυνονται!!!
Καμια σχεση με τους δικους μας τσολιαδες (μιας και εγω καποτε ημουν Ευζωνας στο μνημειο του Αγνωστου στρατιωτη και ειχα οποτε ενα μετρο συγκρισης).

Ειχε ερθει η ωρα να αποχωρησουμε απο εκει

IMG_0040.JPG


και πηραμε τη Βια ντελ κορσο με προορισμο το κεντρο! Παρα πολλα μαγαζια δεξια και αριστερα. Πεσαμε πανω στην ομορφη gelateria venchi στη γωνια της εν λογω οδου με τη Via di Pietra! Τεραστια ουρα και μια ολοκληρη επιφανεια τοιχου στις πλατες των υπαλληλων να ρεει με αληθινη σοκολατα! Πολυ εντυπωσιακο!!

Για του λογου το αληθες...
IMG_0041.JPG


Θελοντας δεν θελοντας αναγκαστηκαμε να χορεψουμε και εμεις :bleh: και να σταθουμε στην ουρα! Πηραμε δυο παγωταρες!! Αλλα δεν το μετανιωσαμε, το αποτελεσμα μας αφησε απολυτα ικανοποιημενους! :icecream: Κατσαμε 5' να ξεκουραστουμε στα απειροελαχιστα καθισματα που ειχε (τι να ξεκουραστεις δηλαδη μεσα σε τοσο χρονο αλλα λεμε τωρα:p)

Ηταν ωρα για το Πανθεον. 5 λεπτα μονο απο εκει και ειμασταν ηδη στη πλατεια μπροστα απο το ναο!

IMG_0043.JPG


Το ματι η αληθεια ειναι οτι ξαφνιαζεται καθως μεσα απο στενα δρομακια πεφτεις ξαφνικα πανω σε αυτο το θεαμα οπου βρισκεται στριμωγμενο αναμεσα σε κτιρια. Μαγαζια γυρω γυρω στη πλατεια και στη μεση ενα συντριβανι. Πολυ κοσμος καθοτανε γυρω απο εκει και περναγαν την ωρα τους...

IMG_0044.JPG


Ειχα διαβασει οτι η διαμετρος του ειναι ιση με το υψος του στο ψηλοτερο σημειο.

IMG_0042.JPG


Αυτο που σου κανει τη μεγαλυτερη εντυπωση βεβαια ειναι η τρυπα που εχει στη μεση του τρουλου και λεγεται οτι υπηρχε για να λουζει ο ηλιος τον αυτοκρατορα καθως εμπαινε μεσα..

IMG_0045.JPG


Βγαλαμε αρκετες φωτογραφιες και εκει! Μαζεψαμε σιγα σιγα τα κομματια μας και με το σωμα μας βαρυ και ασηκωτο πηγαμε διπλα ακριβως στο ιστορικο καφε Sant'Eustachio Il Caffè το οποιο μου ειχατε προτεινει στη διευθυνση Piazza di S. Eustachio 82.

IMG_1350.JPG


Ειχε αρκετη κινηση σαν μαγαζι...

IMG_1349.JPG


Ηπιε η Βανεσσα ενα καφεδακι στα ορθια αλλα δεν ενθουσιαστηκε και τοσο οπως μου ειπε...(εγω δεν πινω καφε οποτε δεν μπορουσα να συγκρινω). Δεν κατσαμε πανω απο 10-15 λεπτα λογω του οτι ειχαμε ακομα διαδρομη να διανυσουμε και ετσι φυγαμε γρηγορα και απο εκει με επομενη σταση τη Piazza navona, αυτη την υπεροχη πλατεια με τα 3 συντριβανια. Μια αποσταση τριων λεπτω κοντεψαμε να την κανουμε δεκαλεπτο χαχαχα:bleh: Μιλαμε για τοση κουραση!

Ναι φτασαμε επιτελους!!!

IMG_0048.JPG


Πολυ ομορφη πλατεια. Σε αντιθεση με το Πανθεον εδω υπηρχε μεγαλη απλα και χωρος για να περπατησει περισσοτερος κοσμος. Κατσαμε τουλαχιστον ενα μισαωρο σε παγκακι χαζευοντας το νερο που ετρεχε απο τα ομορφα αυτα συντριβανια!

IMG_0049.JPG


Μας ηρεμησει αρκετα και ξεκουραστηκαμε καπως! Γεμισαμε και τα μπουκαλακια μας με νερο απο τη βρυση στην ακρη της πλατειας!

Επομενη και τελευταια σταση για σημερα η Fontana di Trevi φυσικα. Με αργα αργα βηματα μεσα απο τα στενα δρομακια κινουμασταν προς τα εκει...και ειχαμε μεγαλη αγωνια για το πως θα ειναι. Μπερδευτηκαμε και λιγο στο δρομο αλλα ρωτωντας πας στη πολη!!

Καθως πλησιαζαμε ακουγοταν ολο και περισσοτερο το νερο που ετρεχε και ηδη πεταγαμε στα συννεφα :clap: Και εκει που δεν το περιμενεις.......ξαφνικα ξεπετιεται μπροστα σου!

IMG_4721.JPG


Ενταξει παθαμε πλακα! Τι να πει κανεις! Μαγεια και παλι μαγεια!

IMG_4718.JPG


Το κερμα μολις ειχε φυγει απο το χερι μας! Λενε οτι αν πεταξεις κερμα επιστρεφεις καποια στιγμη πισω... Και για να ειμαι σιγουρος οτι θα επιστρεψω 100% εριξα και δευτερο και τριτο και τεταρτο....:xalara::clap:

Η βανεσσα πεταξε μονο ενα βεβαια!

Κατσαμε στο μαρμαρο που ειχε περιμετρικα και το χαζευαμε για πολυ ωρα...
Το χαζευαμε, το χαζευαμε και δεν το χορταιναμε!! Απειρες φωτογραφιες απο ολες τις πλευρες του συντριβανιου!

Και κοντα και μακρια... :photographer:

IMG_4716.JPG


Δεν μας εκανε καρδια να φυγουμε αλλα το στομαχι ειχε αλλη αποψη και εδινε πονο! Φαϊ απεγνωσμενα αλλιως χανομαστε!!:)

Ενταξει ειχαμε και αλλες μερες να το επισκεφτουμε οποτε σιγα σιγα πηραμε το δρομο για ενα εστιατοριο που μου ειχατε προτεινει για ενα δυνατο βραδινο γευμα!!
Rossopomodoro λεγοταν και βρισκοταν στη Largo di Torre Argentina, 1

Ποσο ατελειωτος πια αυτος ο δρομος... επι 20 λεπτα που περπαταγαμε σαν να ειμασταν στο ιδιο σημειο μας φανηκε... φαγητοοοοοο

Ειχαμε φτασει!!! Ηταν αληθεια, θα τρωγαμε θα πιναμε και μετα θα πεθαιναμε στο κρεβατι!!
Το μαγαζι ηταν πολυ ομορφο μεσα με πολυ ευγενικο προσωπο! Με τη βοηθεια του σερβιτορου παραγγειλαμε! τι αλλο φυσικα?? 2 πιτσες! μια σαλατα και ενα ορεκτικο....μπρουσκετα-πολυ δυνατη!

IMG_4723.JPG


Πολυ νοστιμο φαγητο και αρκετα οικονομικο! Ηταν σχεδον γεματο αν και καθημερινη...

IMG_4722.JPG


Ειμασταν ηδη φουλ εξτρα και το μονο που θελαμε ηταν ενα ραντζακι σε μια γωνια εκει για να κοιμηθουμε λιγακι....οχι πολυ καμια 10αρια ωρες!:haha:

Η ωρα ηταν ηδη 22:00+ και το το ξενοδοχειο φανταζε σαν οαση!! Ειχαμε πολλες ωρες στους δρομους. Τπ σωμα μας ειχε αποσυναρμολογηθει :haha: Με βαρια καρδια ξεκινησαμε να ανηφοριζουμε. Το σωμα δεν ακολουθουσε... ελατε καλα μου ποδαρακια...αλλα μπααα!!

Στην επιστροφη για το ξενοδοχειο..
IMG_4727.JPG


Με τα κοπων και βασανων καταφεραμε μετα απο παρααα πολυ ωρα να φτασουμε. Επιτελους υπνοσσσς!! Σαν να ειχαμε να κοιμηθουμε μια βδομαδα!

Συνεχιζεται με τη 2η ημερα...
 

Attachments

Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ποσο ταλαιπωρηθηκατε, καημενα παιδια!
Ποσο σας λυπαμαι! Κουρασμενα και νηστικα στους δρομους της Ρωμης !:(:(:(
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Ημερα 2η

Πρωινο ξυπνημα στις 8:30...! Σαν να μην κοιμηθηκαμε καθολου... τα ποδια παντως τα νιωθαμε ακομα!:bleh::bleh:
Πρωινο στο δωματιο! Ετσι γιατι ειμαστε και των λουξ καταστασεων!:haha: :haha: Ντυνομαστε και βουρ εξω!

IMG_4730.JPG


Μερα Βατικανου σημερα! Ειπαμε να παρουμε πρωτη φορα το μετρο. Μπαινουμε στο σταθμο του Τερμινι...μα τι γινεται τελος παντων με αυτη την αστυνομια;; και εδω;;

IMG_5908.JPG


Ψαχνομασταν αρκετη ωρα για εισιτηρια και τελικα....καταληξαμε στα αυτοματα μηχανηματα! Ειχαμε ξεχασει οτι υπαρχουν και αυτα:)

Βλεποντας τους υπολοιπους να βαζουν το εισιτηριο απο την μια και να βγαινει απο την αλλη λεμε ενταξει ευκολακι....

IMG_5909.JPG


Περναει πρωτα η Βανεσσα, βαζω και εγω το εισιτηριακι στο μηχανημα ανοιγει η διοδος....αλλα αυτο πουθενα! αφαντο! Δεν ηθελε να βγει! Ειχα δημιουργησει ουρα απο πισω...ελα καλο μου μηχανημα... Μπα τιποτα, το κοιταζα απο εδω το κοιταζα απο εκει λεω μου το εφαγε.... Διαλε τς' απολυμαρες σου:icon_evil:

Τι να κανω λεω ας περασω ετσι και ηλπιζα να μην θελει να το χτυπησεις και στην εξοδο..
Φτανουμε αποβαθρα...περασε ενα μετρο, δυο μετρο-φουλ κοσμος, ε ενταξει στο τριτο μπηκαμε.....σαρδελες μεν αλλα μπηκαμε! Αγκαλια ελληνες και Ιταλοι, ολη μια παρεα:haha:

Μετα απο λιγο κατεβαινουμε σταση Οttaviano. Ευτυχως δεν το χτυπαγες και στην εξοδο!

Εννοειται οτι ειχαμε κλεισει εισιτηριο απο το νετ. Δεν ειμαστε και πρωταρηδες:haha:
Ενταξει φτανοντας η ουρα ηταν μικρη... εκανε ολο το κυκλο του τειχους και κοντευε να φτασει στην εκκλησια!!


IMG_4734.JPG


IMG_4738.JPG


Σε ενα 4ωρο ειχαν ξεμπερδευσει πιστευω!! :haha:

Εμεις ειπαμε κυριοι και σαν vip παιρναμε απο τον διπλα διαδρομο... :bleh:τα εισιτηρια ηταν κλεισμενα για τις 10:30 και η ωρα ηταν 10:50 αλλα δεν πτοουμαστε...

Μα τι εχουμε και μας κοιτανε ολοι;;;; :xalara:
Σε 5 λεπτα περασαμε τον ελεγχο και ειμασταν μεσα. Το ματι ηδη αρχιζε και χανοταν!

IMG_4739.JPG


Παραλαμβανουμε τα εισιτηρια απο τον γκισε. Γελα και λιγο ανθρωμε μου, δεν σου εβρισα τη μανα! Θα ηταν στρατιωτικος φαινεται και εκεινη τη μερα λογω αναγκης εκανε ποστο ταμειου...;)

Παραλαμβανουμε χαρτη...μα ποσα μουσεια εχει;; 1,2,3....153

IMG_4741.JPG


Ενταξει λεμε ας κανουμε την αρχη απο ενα "ανοιγμα" που ειχε!!

Η θεα απο εκει προς το κηπο..
IMG_4742.JPG


Αρχισαμε σιγα σιγα το τουρ.. Βαλαμε κατω το χαρτη και σημειωσαμε το πως θα κινηθουμε...σαν το κυνηγι του κρυμενου θησαυρου ενα πραγμα!!!:bleh: Πολλα γκρουπ, πολλα ατομα... τα φλας πεφταν βροχη..!!

Ξεκιναμε απο το πρωτο μουσειο.. που να πρωτοσταματησεις και σε τι να πρωτοδωσεις προσοχη;;! Τρεις ζωες νομιζω δεν σε φτανουν... θελοντας και μη σταματας σε μερικα μονο απο αυτα...! Καποια αλλα απλα τα προσπερνας.....αν θες να φυγεις την ιδια μερα απο εκει:bleh:

IMG_4754.JPG


Ολα ηταν θησαυροι, περνας απο διπλα και παιρνεις λιγο απο την αυρα αυτων των εκθεματων...! Μα ποσα πραγματα εχει να δεις....τι ιστορια κρυβουν απο πισω...

IMG_4759.JPG


IMG_4764.JPG


Περασε ηδη αρκετη ωρα! Να μη φαμε ενα πανινι;; ευτυχως δεχονταν και μετρητα γιατι προς στιγμην ειδα τις τιμες και σκεφτηκα οτι παιρνουν μονο επιταγες...:bleh::bleh:

Ενα ευχαριστο διαλλειμα και λιγο περπατημα στο κηπο να παρουμε καθαρο αερα!

IMG_4769.JPG


Αφου φαγαμε συνεχισαμε σιγα σιγα να δουμε και τα υπολοιπα...

IMG_4772.JPG


IMG_4774.JPG


IMG_4779.JPG


Η στιγμη κορυφωνεται οταν φτανεις στη Καπελα Σιστινα... παντου πινακιδες "no photos".... απιστευτος ο χωρος μεσα με τις τοιχογραφιες....! συνεχεια να φωναζουν μεσα "silent" και "no photos"....

Ενταξει να ειμαστε και λιγο ανθρωποι! Ποιος παει εκει και δεν βγαζει φωτο;;
Για ευνοητους λογους δεν την ανεβαζω βεβαια! Μην μπω και καμια φυλακη:bleh:

Στη συνεχεια ευτυχως(!!) ακουσαμε τις συμβουλες σας να περασουμε μεσα απο εκει(εσωτερικα) στην Βασιλικη του Αγιου Πετρου... Τελικα ναι αυτο καναμε ακολουθησαμε μια πορτα....απο τις δυο που ειχε!

IMG_4787.JPG


και φτασαμε στη εξοδο....του Βατικανου!!!Αυτοκτονια...:russian_roulette:

Ειμαστε απιστευτοι! Και τωρα ειχαμε δυο επιλογες! Ή ολα απο την αρχη μεχρι να ξαναφτασουμε Σιστινα ή γυρω γυρω απο το τειχος....επιλεξαμε το δευτερο για να κανουμε και τη βολτα μας! Τι και αν τα ποδια πλεον ειχαν μουδιασει :bleh:

IMG_4788.JPG


Τι εγινε ρε παιδια ;; μεταφερθηκε η εκκλησια;
Γιατι δεν φτανουμε;;
Με τα πολλα αφου περπατησαμε αρκετουτσικα να 'μαστε πανω στην πλατεια...! Τεραστια και σουπερ αρχιτεκτονικα απ'εξω η εκκλησια...!

IMG_4800.JPG


IMG_4801.JPG


Ψαχναμε απεγνωσμενα τη ρημαδα τη βρυση που ηταν πανω στη πλατεια! Τη μια την ειχαν περιφραξει....τι τυχη θεε μου!!! Πεθαιναμε για νερο...

Η αλλη ηταν στα πλαγια ουτε που φαινοταν! Ευτυχως με την σουπερ εφαργογη που ειχα κατεβασει στο κινητο μου,μας κατατοπισε για το ακριβες σημειο! (Εκανα και κατι χρησιμο!)

Νερο νερο νερο...αφου ηπιαμε το βοσπορο και κατσαμε λιγο στα σκαλακια για να παρει μια ανασα το σωμα! παμε να μπουμε σιγα σιγα...
Μα τι περιμενει τοσος κοσμος εκει στο πλαϊ της εκκλησιας με τετοια ουρα;; υπαρχει και αλλο αξιοθεατο;; και παμε και περναμε ολη την σειρα και καθομαστε μπροστα μπροστα!

IMG_4804.JPG


Μετα συνειδτοποιησαμε οτι ολοι αυτοι που εμειναν πισω μας ηταν για να μπουν και αυτοι στην εκκλησια!!:icon_redface:
Ενταξει συγχωρουμαστε! Δεν το ξεραμε!:haha:
Δεν μιλησε κανεις...μα κανεις ομως..
Αν γινοταν αυτο στην Ελλαδα ακομα θα μας εβριζαν...!!!:rolleyes-80:

Περασαμε τον ελεγχο μεσα σε 5 λεπτα και τσουπ μπαινουμε μεσα...!! Τι τεραστια εκκλησια Θεε! Χανεσαι ...

IMG_4808.JPG


Που να ειναι αραγε η εισοδος για να ανεβουμε πανω στον τρουλο;; ενταξει εκει μεσα θες πραγματικα χαρτη για να κινηθεις...

Πανω στο ψαξιμο πετυχαμε και κατι σαν λειτουργια στη μια πλευρα...υποθετω δηλαδη οτι ηταν λειτουργια, δεν ειμαι και σιγουρος...!!!

IMG_4811.JPG


Μπαιναμε σε κρυφα δωματια, ανοιγαμε πορτες, ρωταγαμε.... στο τελος βρηκαμε τη διοδο για την κορυφη!! Ειχαμε αποφασισει να μην πληρωσουμε για το ασανσερ, καθως θα ανεβαιναμε με τα ποδια και τα 500+ σκαλια!! Τι παλικαρια ειμαστε αλωστε;;;!! :bleh:

IMG_4815.JPG



Η θεα απο τα πρωτα κιολας σκαλια..
IMG_4818.JPG


Πολλα σκαλια....1,2,3......100....150 πφφφφ μια σταση για νερο!!! Πολυ στενασια! Μακρια οι κλειστοφοβικοι!

IMG_4819.JPG


Προς το τελος περα απο την στενασια αρχιζε να γερνει και ο διαδρομος!! Εκτος και αν ηταν ιδεα μου λογω της ζαλαδας!!!:haha: Περα απο τη πλακα μας βγηκε η ψυχη! Μαλλον δεν ειμασταν προετοιμασμενοι ψυχολογικα!! :bleh:
Στο τελος και αφου θες ενα 5λεπτο για να ηρεμησεις, μια τεχνητη αναπνοη ρε αδερφε......η θεα σε αποζημιωνει!!!

IMG_4821.JPG


IMG_4827.JPG


Εκ πρωτης φαινεται σαν να εισαι φυλακισμενος σε κλουβι με αυτα τα καγκελα που βρισκονται γυρω σου... και σου κοβουν εν μερει τη θεα...

IMG_4823.JPG


"Χαλι" ολη η πολη απλωνεται στα ποδια σου βεβαια! Μπορει να καναμε το γυρω του τρουλου ισα με 6-7 φορες!! χαχαχα
Κατσαμε κανενα μισαωρο σιγουρα. Στην επιστροφη για τη..........γη νιωθεις οτι ειναι πλεον παιχνιδακι! Κατηφορα οποτε ολα καλα!!
Καθως βγηκαμε απο την εκλησια χαζεψαμε και λιγο τους ελβετους φρουρους!

Ενταξει γελαστε με την ψυχη σας!! :lol:
IMG_4872.JPG


Ωρα για φαγητο!! Πηραμε τη Via Cola di Rienzo και κατσαμε στο Cantieri Bistrot (Via Cola di Rienzo 16). Πολυ ωραιο μαγαζι εντος! Μονοι μας βεβαια αλλα who cares? :xalara:
Οταν πεινας απλα δεν νιωθεις!!

Ηταν περιεργη στιγμη καθως ηταν η ωρα που ειχαν τελειωσει το μεσημεριανο και δεν ειχαν ξεκινησει το βραδινο. Παραγγειλαμε....μα τι αλλο φυσικα?? Το λεει και ο τιτλος! Μια πιτσα παρακαλω!:bleh: Και μια μακαροναδα παρακαλω και μια σαλατα! Αργο σερβις. Τα καταβροχθησαμε σε χρονο ρεκορ, η σαλατα αδιαφορη προς μετρια, τα δυο κυριως ηταν νοστιμα!

Καθως τρωγαμε ειδαμε απο τη τζαμαρια μεχρι και 10 ανθρωπους να περνανε με παγωτο στο χερι..... Καπου εχει φωλια λεμε δεν μπορει!!! Πληρωνουμε και ξεκιναμε την ερευνα!! Δεν αργησαμε να ανακαλυψουμε την υποθεση. Ελαχιστα μετρα παρακατω, στο αριθμο 2 της εν λογω οδου η ομορφη gelateria La Romana! 2 παγωταρες, στρογγυλοκαθομαστε και τις καταβροχθιζουμε και αυτες!! Δυσκολευτηκαμε παλι!! Το σωμα πλεον δεν αντιδρουσε, ηθελε υπνο! Με τα χιλια ζορια σηκωνομαστε!

Επομενη σταση το καστρο του Αγιου Αγγελου:clap:
Ηταν πολυ κοντα απο εκει οποτε βολευε σαν τοποθεσια...! Πολυ ομορφα φωταγωγημενο. Το ειδαμε απ' εξω βγαλαμε πολλε φωτος! Πανεμορφο! Οπως και η γεφυρα!!

IMG_4876.JPG


IMG_4881.JPG


IMG_4884.JPG


Περπατησαμε τη γεφυρα που ηταν ακριβως μπροστα, με τα απιστευτα αγαλματα...

IMG_4880.JPG


Το φωτογραφησαμε απο ολες τις μεριες. ενταξει φτανει!!

Η Βασιλικη του αγιου Πετρου στο βαθος..
IMG_4894.JPG


Περπατησαμε διπλα στο ομορφο ποταμι (ασχετα που το νερο ηταν βουρκος :bleh:) και κατευθυνομασταν προς τη περιοχη του Trastevere. Που να καταφερεις να φτασεις!! Εμεις ειμασταν για υπνο, οχι για βολτα!! Καθε 50 μετρα και photoss... Οτι γεφυρα βλεπαμε και οτι μας τραβαγε την προσοχη!

IMG_4879.JPG


Καλως ηρθατε στο Trastevere :) Ισως οτι πιο ωραιο ειχαμε δει στη Ρωμη σαν γειτονια. Πολυ ομορφοι πεζοδρομοι γεματοι καφετεριες και εστιατορια, πολυ κοσμος, πακιστανοι με παγκους να πουλανε μαντηλια, και διαφορα αλλα. Πραγματικα ενθουσιαστηκαμε! Προσωπικα μου θυμισε παρα πολυ την Πλακα! Κατσαμε για μια ζεστη σοκολατιτσα σε μια καφετερια που το ονομα της μου διαφευγει τωρα!

IMG_4895.JPG


Σοκολατα δεν ειχε γιατι ηταν λεει off season!! What?? Αρκεστηκαμε σε καφεδακι και αναψυκτικο.. Καθισαμε ωρα και χαζευαμε τον κοσμο που περναγε, χαλαρωσαμε αρκετα!

Χασαμε το χρομο καθως χυνομασταν στις καρεκλες!! :bleh: Καθως φευγαμε, μου ηρθε μια αναλαμπη! Ενας συμφορουμιτης, μου ειχε προτεινει το vin allegro για Aperitivo!! Δεν πειναγαμε καθολου!!!:bleh: αλλα πηγαμε!!!

IMG_4896.JPG


Αντε να το βρεις τωρα αυτο. Gps στο κινητο και σε χρονο dt απ' εξω! (Piazza Giuditta Tavani Arquati 114) Η ωρα 20:15 περιπου! Ξανα-Θρονιαζομαστε! Πολυ ομορφο μικρο και ζεστο μαγαζακι με χαλαρωτικη μουσικη. Σε αλλο ενα τραπεζι καθονταν μια παρεα ιταλων γυρω στα 20. Ποτακι και απεριοριστο φαγητο με 10 ευρωπουλα το ατομο! Πηραμε απο ενα ποτηρι κοκκινο κρασι.. πολυ καλο!

Καταρα να βλεπεις ενα τοσο μεγαλο μπουφε και να μην πεινας:bleh::bleh: Ενταξει εγω προσωπικα εφαγα λιτα!! Γεμισα το πιατο μονο 3 φορες....οχι γιατι δεν ηθελα αλλο, αλλα γιατι δεν προλαβα:icon_evil::icon_evil: 21:00 παρα 5 ξεκινησαν και μαζευαν....! Η βανεσσα εφαγε ελαχιστα απο επιλογη ομως!!! Χαλαρωσαμε αρκετα μπορω να πω! Τι ωραια να ηταν και το ξενοδοχειο απεναντι!!:)

Αλλη μια μερα που ειχε παραλυσει το σωμα... 22:30 η ωρα και το ξενοδοχειο μας φωναζε απεγνωσμενα για εναν βαθυ υπνοοο!

Στην επιστροφη μας εκανε εντυπωση μια αλυσιδα (σε μια γεφυρα) γεματη εκατονταδες κλειδωμενα λουκετα πανω..

IMG_4900.JPG


Και διπλα ακριβως ενας πακιστανος να πουλαει λουκετα! Οχι ευχαριστω, αν χρειαστω θα παρω ενα απο αυτα!! :bleh:

Αλλη μια μερα φτανει στο τελος!

Συνεχιζεται στη 3η ημερα
 
Last edited:

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ημερα 2η

Πρωινο ξυπνημα στις 8:30...! Σαν να μην κοιμηθηκαμε καθολου... τα ποδια παντως τα νιωθαμε ακομα!:bleh::bleh:
Πρωινο στο δωματιο! Ετσι γιατι ειμαστε και των λουξ καταστασεων!:haha: :haha: Ντυνομαστε και βουρ εξω!

View attachment 165753

Μερα Βατικανου σημερα! Ειπαμε να παρουμε πρωτη φορα το μετρο. Μπαινουμε στο σταθμο του Τερμινι...μα τι γινεται τελος παντων με αυτη την αστυνομια;; και εδω;;

View attachment 165754

Ψαχνομασταν αρκετη ωρα για εισιτηρια και τελικα....καταληξαμε στα αυτοματα μηχανηματα! Ειχαμε ξεχασει οτι υπαρχουν και αυτα:)

Βλεποντας τους υπολοιπους να βαζουν το εισιτηριο απο την μια και να βγαινει απο την αλλη λεμε ενταξει ευκολακι....

View attachment 165755

Περναει πρωτα η Βανεσσα, βαζω και εγω το εισιτηριακι στο μηχανημα ανοιγει η διοδος....αλλα αυτο πουθενα! αφαντο! Δεν ηθελε να βγει! Ειχα δημιουργησει ουρα απο πισω...ελα καλο μου μηχανημα... Μπα τιποτα, το κοιταζα απο εδω το κοιταζα απο εκει λεω μου το εφαγε.... Διαλε τς' απολυμαρες σου:icon_evil:

Τι να κανω λεω ας περασω ετσι και ηλπιζα να μην θελει να το χτυπησεις και στην εξοδο..
Φτανουμε αποβαθρα...περασε ενα μετρο, δυο μετρο-φουλ κοσμος, ε ενταξει στο τριτο μπηκαμε.....σαρδελες μεν αλλα μπηκαμε! Αγκαλια ελληνες και Ιταλοι, ολη μια παρεα:haha:

Μετα απο λιγο κατεβαινουμε σταση Οttaviano. Ευτυχως δεν το χτυπαγες και στην εξοδο!

Εννοειται οτι ειχαμε κλεισει εισιτηριο απο το νετ. Δεν ειμαστε και πρωταρηδες:haha:
Ενταξει φτανοντας η ουρα ηταν μικρη... εκανε ολο το κυκλο του τειχους και κοντευε να φτασει στην εκκλησια!!


View attachment 165756

View attachment 165757

Σε ενα 4ωρο ειχαν ξεμπερδευσει πιστευω!! :haha:

Εμεις ειπαμε κυριοι και σαν vip παιρναμε απο τον διπλα διαδρομο... :bleh:τα εισιτηρια ηταν κλεισμενα για τις 10:30 και η ωρα ηταν 10:50 αλλα δεν πτοουμαστε...

Μα τι εχουμε και μας κοιτανε ολοι;;;; :xalara:
Σε 5 λεπτα περασαμε τον ελεγχο και ειμασταν μεσα. Το ματι ηδη αρχιζε και χανοταν!

View attachment 165758

Παραλαμβανουμε τα εισιτηρια απο τον γκισε. Γελα και λιγο ανθρωμε μου, δεν σου εβρισα τη μανα! Θα ηταν στρατιωτικος φαινεται και εκεινη τη μερα λογω αναγκης εκανε ποστο ταμειου...;)

Παραλαμβανουμε χαρτη...μα ποσα μουσεια εχει;; 1,2,3....153

View attachment 165760

Ενταξει λεμε ας κανουμε την αρχη απο ενα "ανοιγμα" που ειχε!!

Η θεα απο εκει προς το κηπο..
View attachment 165759

Αρχισαμε σιγα σιγα το τουρ.. Βαλαμε κατω το χαρτη και σημειωσαμε το πως θα κινηθουμε...σαν το κυνηγι του κρυμενου θησαυρου ενα πραγμα!!!:bleh: Πολλα γκρουπ, πολλα ατομα... τα φλας πεφταν βροχη..!!

Ξεκιναμε απο το πρωτο μουσειο.. που να πρωτοσταματησεις και σε τι να πρωτοδωσεις προσοχη;;! Τρεις ζωες νομιζω δεν σε φτανουν... θελοντας και μη σταματας σε μερικα μονο απο αυτα...! Καποια αλλα απλα τα προσπερνας.....αν θες να φυγεις την ιδια μερα απο εκει:bleh:

View attachment 165761

Ολα ηταν θησαυροι, περνας απο διπλα και παιρνεις λιγο απο την αυρα αυτων των εκθεματων...! Μα ποσα πραγματα εχει να δεις....τι ιστορια κρυβουν απο πισω...

View attachment 165764

View attachment 165767

Περασε ηδη αρκετη ωρα! Να μη φαμε ενα πανινι;; ευτυχως δεχονταν και μετρητα γιατι προς στιγμην ειδα τις τιμες και σκεφτηκα οτι παιρνουν μονο επιταγες...:bleh::bleh:

Ενα ευχαριστο διαλλειμα και λιγο περπατημα στο κηπο να παρουμε καθαρο αερα!

View attachment 165765

Αφου φαγαμε συνεχισαμε σιγα σιγα να δουμε και τα υπολοιπα...

View attachment 165768

View attachment 165769

View attachment 165770

Η στιγμη κορυφωνεται οταν φτανεις στη Καπελα Σιστινα... παντου πινακιδες "no photos".... απιστευτος ο χωρος μεσα με τις τοιχογραφιες....! συνεχεια να φωναζουν μεσα "silent" και "no photos"....

Ενταξει να ειμαστε και λιγο ανθρωποι! Ποιος παει εκει και δεν βγαζει φωτο;;
Για ευνοητους λογους δεν την ανεβαζω βεβαια! Μην μπω και καμια φυλακη:bleh:

Στη συνεχεια ευτυχως(!!) ακουσαμε τις συμβουλες σας να περασουμε μεσα απο εκει(εσωτερικα) στην Βασιλικη του Αγιου Πετρου... Τελικα ναι αυτο καναμε ακολουθησαμε μια πορτα....απο τις δυο που ειχε!

View attachment 165771

και φτασαμε στη εξοδο....του Βατικανου!!!Αυτοκτονια...:russian_roulette:

Ειμαστε απιστευτοι! Και τωρα ειχαμε δυο επιλογες! Ή ολα απο την αρχη μεχρι να ξαναφτασουμε Σιστινα ή γυρω γυρω απο το τειχος....επιλεξαμε το δευτερο για να κανουμε και τη βολτα μας! Τι και αν τα ποδια πλεον ειχαν μουδιασει :bleh:

View attachment 165772

Τι εγινε ρε παιδια ;; μεταφερθηκε η εκκλησια;
Γιατι δεν φτανουμε;;
Με τα πολλα αφου περπατησαμε αρκετουτσικα να 'μαστε πανω στην πλατεια...! Τεραστια και σουπερ αρχιτεκτονικα απ'εξω η εκκλησια...!

View attachment 165681

View attachment 165773

Ψαχναμε απεγνωσμενα τη ρημαδα τη βρυση που ηταν πανω στη πλατεια! Τη μια την ειχαν περιφραξει....τι τυχη θεε μου!!! Πεθαιναμε για νερο...

Η αλλη ηταν στα πλαγια ουτε που φαινοταν! Ευτυχως με την σουπερ εφαργογη που ειχα κατεβασει στο κινητο μου,μας κατατοπισε για το ακριβες σημειο! (Εκανα και κατι χρησιμο!)

Νερο νερο νερο...αφου ηπιαμε το βοσπορο και κατσαμε λιγο στα σκαλακια για να παρει μια ανασα το σωμα! παμε να μπουμε σιγα σιγα...
Μα τι περιμενει τοσος κοσμος εκει στο πλαϊ της εκκλησιας με τετοια ουρα;; υπαρχει και αλλο αξιοθεατο;; και παμε και περναμε ολη την σειρα και καθομαστε μπροστα μπροστα!

View attachment 165682

Μετα συνειδτοποιησαμε οτι ολοι αυτοι που εμειναν πισω μας ηταν για να μπουν και αυτοι στην εκκλησια!!
Ενταξει συγχωρουμαστε! Δεν το ξεραμε!
Δεν μιλησε κανεις...μα κανεις ομως..
Αν γινοταν αυτο στην Ελλαδα ακομα θα μας εβριζαν...!!!

Περασαμε τον ελεγχο μεσα σε 5 λεπτα και τσουπ μπαινουμε μεσα...!! Τι τεραστια εκκλησια Θεε! Χανεσαι ...

View attachment 165683

Που να ειναι αραγε η εισοδος για να ανεβουμε πανω στον τρουλο;; ενταξει εκει μεσα θες πραγματικα χαρτη για να κινηθεις...

Πανω στο ψαξιμο πετυχαμε και κατι σαν λειτουργια στη μια πλευρα...υποθετω δηλαδη οτι ηταν λειτουργια, δεν ειμαι και σιγουρος...!!!

View attachment 165689

Μπαιναμε σε κρυφα δωματια, ανοιγαμε πορτες, ρωταγαμε.... στο τελος βρηκαμε τη διοδο για την κορυφη!! Ειχαμε αποφασισει να μην πληρωσουμε για το ασανσερ, καθως θα ανεβαιναμε με τα ποδια και τα 500+ σκαλια!! Τι παλικαρια ειμαστε αλωστε;;;!!

View attachment 165774


Η θεα απο τα πρωτα κιολας σκαλια..
View attachment 165775

Πολλα σκαλια....1,2,3......100....150 πφφφφ μια σταση για νερο!!! Πολυ στενασια! Μακρια οι κλειστοφοβικοι!

View attachment 165776

Προς το τελος περα απο την στενασια αρχιζε να γερνει και ο διαδρομος!! Εκτος και αν ηταν ιδεα μου λογω της ζαλαδας!!!:haha: Περα απο τη πλακα μας βγηκε η ψυχη! Μαλλον δεν ειμασταν προετοιμασμενοι ψυχολογικα!! :bleh:
Στο τελος και αφου θες ενα 5λεπτο για να ηρεμησεις, μια τεχνητη αναπνοη ρε αδερφε......η θεα σε αποζημιωνει!!!

View attachment 165777

View attachment 165778

Εκ πρωτης φαινεται σαν να εισαι φυλακισμενος σε κλουβι με αυτα τα καγκελα που βρισκονται γυρω σου... και σου κοβουν εν μερει τη θεα...

View attachment 165779

"Χαλι" ολη η πολη απλωνεται στα ποδια σου βεβαια! Μπορει να καναμε το γυρω του τρουλου ισα με 6-7 φορες!! χαχαχα
Κατσαμε κανενα μισαωρο σιγουρα. Στην επιστροφη για τη..........γη νιωθεις οτι ειναι πλεον παιχνιδακι! Κατηφορα οποτε ολα καλα!!
Καθως βγηκαμε απο την εκλησια χαζεψαμε και λιγο τους ελβετους φρουρους!

Ενταξει γελαστε με την ψυχη σας!!
View attachment 165780

Ωρα για φαγητο!! Πηραμε τη Via Cola di Rienzo και κατσαμε στο Cantieri Bistrot (Via Cola di Rienzo 16). Πολυ ωραιο μαγαζι εντος! Μονοι μας βεβαια αλλα who cares? :xalara:
Οταν πεινας απλα δεν νιωθεις!!

Ηταν περιεργη στιγμη καθως ηταν η ωρα που ειχαν τελειωσει το μεσημεριανο και δεν ειχαν ξεκινησει το βραδινο. Παραγγειλαμε....μα τι αλλο φυσικα?? Το λεει και ο τιτλος! Μια πιτσα παρακαλω!:bleh: Και μια μακαροναδα παρακαλω και μια σαλατα! Αργο σερβις. Τα καταβροχθησαμε σε χρονο ρεκορ, η σαλατα αδιαφορη προς μετρια, τα δυο κυριως ηταν νοστιμα!

Καθως τρωγαμε ειδαμε απο τη τζαμαρια μεχρι και 10 ανθρωπους να περνανε με παγωτο στο χερι..... Καπου εχει φωλια λεμε δεν μπορει!!! Πληρωνουμε και ξεκιναμε την ερευνα!! Δεν αργησαμε να ανακαλυψουμε την υποθεση Ελαχιστα μετρα παρακατω, στο αριθμο 2 της εν λογω οδου η ομορφη gerlateria La Romana! 2 παγωταρες, στρογγυλοκαθομαστε και τις καταβροχθιζουμε και αυτες!! Δυσκολευτηκαμε παλι!! Το σωμα πλεον δεν αντιδρουσε, ηθελε υπνο! Με τα χιλια ζορια σηκωνομαστε!

Επομενη σταση το καστρο του Αγιου Αγγελου
Ηταν πολυ κοντα απο εκει οποτε βολευε σαν τοποθεσια...! Πολυ ομορφα φωταγωγημενο. Το ειδαμε απ' εξω βγαλαμε πολλε φωτος! Πανεμορφο! Οπως και η γεφυρα!!

View attachment 165787

View attachment 165781

View attachment 165782

Περπατησαμε τη γεφυρα που ηταν ακριβως μπροστα, με τα απιστευτα αγαλματα...

View attachment 165785

Το φωτογραφησαμε απο ολες τις μεριες. ενταξει φτανει!!

Η Βασιλικη του αγιου Πετρου στο βαθος..
View attachment 165783

Περπατησαμε διπλα στο ομορφο ποταμι (ασχετα που το νερο ηταν βουρκος :bleh:) και κατευθυνομασταν προς τη περιοχη του Trastevere. Που να καταφερεις να φτασεις!! Εμεις ειμασταν για υπνο, οχι για βολτα!! Καθε 50 μετρα και photoss... Οτι γεφυρα βλεπαμε και οτι μας τραβαγε την προσοχη!

View attachment 165786

Καλως ηρθατε στο Trastevere :) Ισως οτι πιο ωραιο ειχαμε δει στη Ρωμη σαν γειτονια. Πολυ ομορφοι πεζοδρομοι γεματοι καφετεριες και εστιατορια, πολυ κοσμος, πακιστανοι με παγκους να πουλανε μαντηλια, και διαφορα αλλα. Πραγματικα ενθουσιαστηκαμε! Προσωπικα μου θυμισε παρα πολυ την Πλακα! Κατσαμε για μια ζεστη σοκολατιτσα σε μια καφετερια που το ονομα της μου διαφευγει τωρα!

View attachment 165784

Σοκολατα δεν ειχε γιατι ηταν λεει off season!! What?? Αρκεστηκαμε σε καφεδακι και αναψυκτικο.. Καθισαμε ωρα και χαζευαμε τον κοσμο που περναγε, χαλαρωσαμε αρκετα!

Χασαμε το χρομο καθως χυνομασταν στις καρεκλες!! :bleh: Καθως φευγαμε, μου ηρθε μια αναλαμπη! Ενας συμφορουμιτης, μου ειχε προτεινει το vin allegro για Aperitivo!! Δεν πειναγαμε καθολου!!!:bleh: αλλα πηγαμε!!!

View attachment 165788

Αντε να το βρεις τωρα αυτο. Gps στο κινητο και σε χρονο dt απ εξω! (Piazza Giuditta Tavani Arquati 114) Η ωρα 20:15 περιπου! Ξανα-Θρονιαζομαστε! Πολυ ομορφο μικρο και ζεστο μαγαζακι με χαλαρωτικη μουσικη. Σε αλλο ενα τραπεζι καθονταν μια παρεα ιταλων γυρω στα 20. Ποτακι και απεριοριστο φαγητο με 10 ευρωπουλα το ατομο! Πηραμε απο ενα ποτηρι κοκκινο κρασι.. πολυ καλο!

Καταρα να βλεπεις ενα τοσο μεγαλο μπουφε και να μην πεινας:bleh::bleh: Ενταξει εγω προσωπικα εφαγα λιτα!! Γεμισα το πιατο μονο 3 φορες....οχι γιατι δεν ηθελα αλλο, αλλα γιατι δεν προλαβα:icon_evil::icon_evil: 21:00 παρα 5 ξεκινησαν και μαζευαν....! Η βανεσσα εφαγε ελαχιστα απο επιλογη ομως!!! Χαλαρωσαμε αρκετα μπορω να πω! Τι ωραια να ηταν και το ξενοδοχειο απεναντι!!:)

Αλλη μια μερα που ειχε παραλυσει το σωμα... 22:30 η ωρα και το ξενοδοχειο μας φωναζε απεγνωσμενα για εναν βαθυ υπνοοο!

Στην επιστροφη μας εκανε εντυπωση μια αλυσιδα(σε μια γεφυρα) γεματη εκατονταδες κλειδωμενα λουκετα πανω..

View attachment 165789

Και διπλα ακριβως ενας πακιστανος να πουλαει λουκετα! Οχι ευχαριστω, αν χρειαστω θα παρω ενα απο αυτα!! :bleh:

Αλλη μια μερα φτανει στο τελος!

Συνεχιζεται στη 3η ημερα
Αν δεν πηγαίνατε για παγωτό στο gerlateria La Romana θα ήταν τεράστιο κρίμα!! Το είχα τονίσει στο φόρουμ όταν έγραψα για Ρώμη ότι είναι MUST! Ευτυχώς πήγατε!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.717
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom