Αυστρία Η Βιέννη των ονείρων μου...

ayreonliv

Member
Μηνύματα
67
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ

1η μέρα
Επιτέλους, ένα ταξίδι που ονειρευόμουν από μικρή είχε έρθει η ώρα να πραγματοποιηθεί. Την ευκαιρία την έδωσε μια προσφορά εισιτηρίων (189 ευρώ με επιστροφή για 2 άτομα) πήρα λοιπόν το σύζυγο και 18 Σεπτεμβρίου πήραμε τη μεσημεριανή πτήση για Βιέννη. Ξενοδοχείο είχαμε κλείσει νωρίς, όταν κλείσαμε και τα εισιτήρια, το Alpha hotel πίσω από τη πλατεία Rathausplatz και το δημαρχείο της πόλης. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Βιέννης μετά από μια μικρή καθυστέρηση της πτήσης και ενώ είχαμε κλείσει ταξί μέσω internet και υποτίθεται ότι θα μας περίμενε ο οδηγός στην έξοδο..τίποτα καμία παρουσία. Βρήκα το check in της συγκεκριμένης εταιρείας και μου λένε ότι δεν υπάρχει κράτηση (δυστυχώς δεν είχα μαζί μου το email επιβεβαίωσης) και ότι θα έπρεπε να δώσω 38 ευρώ από 33 που είχα κλείσει για να μας πάνε στο ξενοδοχείο. Δεν δεχτήκαμε και πήγαμε στο διπλανό γκισέ άλλης εταιρείας ταξί και εκεί συμφωνήσαμε στα 33 ευρώ, έτσι μετά από μισή ώρα είμασταν στο ξενοδοχείο. Η πρώτη εντύπωση από τη Βιέννη μέσα από το ταξί ήταν καλή. Όμορφα κτίρια, ωραία μαγαζιά μεγάλοι δρόμοι και χωρίς κίνηση. Ο καιρός ίδιος με αυτόν που αφήσαμε στην Αθήνα, ζέστη...
Στο ξενοδοχείο μας έδωσαν αμέσως το δωμάτιο μας το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο και μας εφοδίασαν με χάρτες και τα απαραίτητα διαφημιστικά.
Αφού ξεκουραστήκαμε λίγο αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα να εξερευνήσουμε τη περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο. Κατεβήκαμε λοιπόν στη πλατεία Rathaus. Ένα τσίρκο είχε στηθεί τη περίοδο αυτή μέσα στη πλατεία και έδινε παραστάσεις και στο κάτω μέρος της πλατείας κιόσκια με φαγητό και τραπεζάκια. Αφού λοιπόν κάναμε τη βόλτα μας τριγύρω και είδαμε από έξω και το Burgtheater είπαμε να φάμε σε ένα από τα κιόσκια και τι άλλο..λουκάνικα. Η συνεννόηση ήταν λίγο δύσκολη μιας και δε μιλούσαν καλά τα αγγλικά, δούλεψε όμως η νοηματική. Πήραμε λοιπόν λουκάνικα γεμιστά με τυρί, που πρότειναν οι τραβελστορίτες, με την σαλάτα και το ψωμάκι που συνοδεύονταν και μπύρα φυσικά. Το ωραίο ήταν ότι για να μας δώσουν μαχαιροπίρουνα πληρώσαμε επιπλέον 2 ευρώ το άτομο σαν εγγύηση τα οποία μας επιστράφηκαν, όταν τα επιστρέψαμε.
Ο καιρός είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει, φύσαγε και άρχισε να κάνει κρύο και μαύρα σύννεφα μαζεύονταν στον ορίζοντα. Είχε πάει 20:30 οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε γιατί οι επόμενες μέρες θα είχαν πολύ τρέξιμο.

 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Φαντάζομαι οτι θα ήταν κούκλα η φθινοπωρινή Βιέννη με όμορφα χρώματα!Περιμένουμε τη συνέχεια!
 

ayreonliv

Member
Μηνύματα
67
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
2η μέρα
Τη Δευτέρα πρωί αφού φάγαμε το χορταστικό πρωινό στο ξενοδοχείο και μια και η μέρα ήταν αρκετά βροχερή αποφασίσαμε να πάμε στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ήταν κοντά.
Η πρώτη μας κίνηση ήταν να βγάλουμε την εβδομαδιαία κάρτα για τα μέσα μεταφοράς 14 ευρώ το άτομο η οποία μας εξυπηρέτησε κατά πολύ. Πήραμε λοιπόν το μετρό και σε μια στάση είμασταν στο μουσείο. Ο χώρος του μουσείου πολύ όμορφος και επιβλητικός και τα εκθέματα με αρκετό ενδιαφέρον. Μας πήρε περίπου 2 ώρες να το γυρίσουμε όλο και κουρασμενοι όπως είμασταν καθίσαμε για καφέ στη καφετέρια που υπάρχει μέσα στο μουσείο. Από τιμές κανονικές...σα να πίνεις καφέ σε καφετέρια της Ερμού. Εγώ δοκίμασα τον τοπικό καφέ melagne ο οποίος δε με ενθουσίασε και τόσο, πιο πολύ γάλα με λίγο από καφέ μου θύμισε.
Όταν βγήκαμε από το μουσείο ο καιρός είχε αγριέψει. Έριχνε ψιλόβροχο και το κρύο ήταν αρκετό. Παρόλα αυτά είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο και να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Η εκκλησία εντυπωσιακή εξωτερικά και εσωτερικά, δεν ανεβήκαμε όμως στο τρούλο γιατί είχε πολύ ουρά και δεν είχαμε το κουράγιο να περιμένουμε. Κάναμε λοιπόν μια βόλτα στη Stephansplatz με τα υπέροχα και ακριβά μαγαζιά και μετά καθίσαμε σε ένα εστιατόριο να δοκιμάσουμε το περίφημο βιεννέζικο σνίτσελ. Οι μερίδες αρκετά μεγάλες και το σνίτσελ νόστιμο τουλάχιστον το κοτόπουλο που πήρα εγώ και συνοδεία τι άλλο βιεννέζικη μπύρα...
Είχε ήδη πάει απόγευμα και επειδή ο καιρός δε βοηθούσε πάλι πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Το βραδάκι ακολουθήσαμε τη πρόταση τραβελστορίτισας και επισκεφτήκαμε τη μπυραρία EINSTEIN που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο. Πολύ ωραίος χώρος με καλές τιμές το μόνο αρνητικό ότι τα αγγλικά τους δεν ήταν και πολύ καλά οπότε πάλι λειτούργησε η νοηματική.
Κουρασμένοι μετά από μια γεμάτη μέρα επιστρέψαμε νωρίς για ύπνο....και είμασταν έτοιμοι για τη 3η μέρα στη Βιέννη.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Το μουσείο φυσικής ιστορίας όντως ήταν εξαιρετικό! Περιμένω τη συνέχεια απ'τη δική σου εμπειρία..Μου φέρνεις αναμνήσεις απ'τα περσινά Χριστούγεννα στην υπέροχη Βιέννη!
 

ayreonliv

Member
Μηνύματα
67
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
3η μέρα
Η τρίτη μέρα στη Βιέννη περιλάμβανε το παλάτι Hofbourg και το μουσείο Σίσσυ.
Πάλι μετρό από το ξενοδοχείο και ακριβώς απέναντι από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται το παλάτι. Πάμε κατευθείαν στις πληροφορίες και ρωτάμε για τα διάφορα εισητήρια που υπάρχουν. Αγοράζουμε το εισητήριο Σίσσυ, 23 ευρώ το άτομο, που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και το παλάτι Σένμπρουν και το μουσείο αυτοκρατορικών επίπλων τα οποία σκοπεύαμε να επισκεφτούμε.
Το παλάτι εντυπωσιακό με επιβλητικά δωμάτια, οι αίθουσες με τις πορσελάνες αποπνέουν τη πολυτέλεια που έζησαν σ' αυτό οι Αμψβούργοι αυτοκράτορες και αριστοκράτες, ενώ το μουσείο Σίσσυ γεμάτο με προσωπικά αντικείμενα της αυτοκράτειρας Ελισσάβετ, παρουσιάζοντας τη πραγματική προσωπικότητά της και όχι αυτή που ίσως εμείς έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ταινίες.
Αφού τελειώσαμε τη περιήγησή μας στο μουσείο πήγαμε πάλι για βόλτα στη Stephansplatz για να χαζέψουμε στα μαγαζιά και να πιούμε και καφέ. Καθήσαμε σε ένα μαγαζί Heindl και σε αυτό ήπια τη πρώτη αυθεντική σοκολάτα στη Βιέννη γιατί όπου αλλού ήπια ήταν περισσότερο κακάο και όχι σοκολάτα. Επίσης δοκιμάσαμε το applestrundel με σως βανίλιας το οποίο ήταν γευστικότατο. Επίσης αγοράσαμε και σοκολατάκια Mozart με μάρτζιπαν βανίλια και φυστίκι τα οποία τσακίσαμε...
Το βραδάκι κάναμε βόλτα κοντά στην όπερα και στο πάρκο volkgsgarten με τις υπέροχες τριανταφυλλιές που όλες έχουν από μια ονομασία. Η βραδιά τέλειωσε με γεύμα στο χέρι από καντίνα (φυσικά hot dog και noodles που συνηθίζουν να τρώνε πολύ οι βιεννέζοι). Μου έκανε εντύπωση πως υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια κινέζικα, ταυλανδέζικα και γενικά ασιατικά...
Πίσω στο ξενοδοχείο για ύπνο γιατί τα πόδια δε βαστάνε άλλο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom