Η Μέδουσα μας εισάγει σε πολιτιστικούς θησαυρούς της Βέροιας

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μακεδονία
Από σήμερα ένας πραγματικός θησαυρός είναι στη διάθεση όλων. Το κλειδί για να τον αποκτήσει όποιος ενδιαφέρεται το προσφέρει η Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, η οποία εγκαινιάζει σήμερα τον δικτυακό τόπο “Μέδουσα”.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον θησαυρό αυτό στην ηλεκτρονική διεύθυνση medusa.libver.gr και από εκεί θα αρχίσει ένα μεγάλο ταξίδι ανακάλυψης πολλών και θαυμαστών. Καταρχήν, συλλογών της Βιβλιοθήκης, της γνωστής ανά το πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει και παίρνει για να φέρει το βιβλίο ή μάλλον τη γνώση κοντά σε κάθε κάτοικο της περιοχής.
Έτσι προχώρησε σε ψηφιοποίηση εφημερίδων, καρτ ποστάλ, βιβλίων δημιουργώντας ένα αποθετήριο χρήσιμο όχι μόνο για τους Ημαθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης αλλά και για μελετητές της ιστορίας του τόπου.
Σε άλλες ηλεκτρονικές σελίδες έχει καταχωρηθεί το υλικό από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της Βέροιας. Χειρόγραφα και παλαίτυπα, εικόνες και φωτογραφίες λειτουργικών σκευών παρουσιάζονται στις ηλεκτρονικές σελίδες της “Μέδουσας”, τεκμηριωμένα επιστημονικά, ενώ η εύκολη πλοήγηση και οι τεχνικές δυνατότητες βοηθούν τον ειδικό να μελετήσει όσα έχει στη διάθεσή του και τον μη ειδικό να θαυμάσει έστω όσα πολύτιμα ήταν μέχρι τώρα σχετικά δυσπρόσιτα.

Οι νέες ανάγκες της ψηφιακής εποχής
Μια άλλη συλλογή που φιλοξενείται στον διαδικτυακό τόπο “Μέδουσα” είναι του παραρτήματος Βέροιας του Λυκείου Ελληνίδων. Διάφορα αντικείμενα, από ταμπακέρες ως τσεβρέδες και στολές, παρουσιάζονται με φωτογραφίες και χρονολογία πιθανής κατασκευής τους, δίνοντας έτσι υλικό σε λαογράφους, ανθρωπολόγους κτλ. για να αποκτήσουν μια εικόνα της ζωής στη Βέροια και τα γύρω χωριά

η συνέχεια του άρθρου Περιοδικό Αρχαιολογία - Ειδήσεις - Η Μέδουσα μας εισάγει σε πολιτιστικούς θησαυρούς της Βέροιας
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.137
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom