Τσεχική Δημοκρατία Η Πραγα με τα ποδια.

rock_witch

Member
Μηνύματα
57
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Who Knows?
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου....
Γεια σε ολους τους ταξιδιωτες!!!!!Σκεφτομαι να επισκεφθω την Πραγα τελη Αυγουστου με αρχες Σεπτεμβριου και εχω αρκετες αποριες!Καταρχην,αναρωτιεμαι εαν η Πολη ειναι ευκολο να γυριστει με τα ποδια (σχεδον αποκλειστικα).Επειτα,αν γνωριζει καποιος,ας μου πει ποσο κοστιζει το εισητηριο λεωφορειου για Τσεσκυ Κρουμλοβ.Προτασεις μουσειων και φαγητου δεκτες.Τελος,θα ηθελα μερικες συμβουλες σχετικα με το συναλλαγμα και την ισοτιμια.Ευχαριστω!!!!!! :)
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Google and Search are the best friend.
Η Πράγα παραπετιέται σχετικά εύκολα (ανάλογα τι σε ενδιαφέρουν πάντα)
 

gatath

Member
Μηνύματα
108
Likes
62
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Συμφωνώ. Μια χαρά περπατιέται.
 

rock_witch

Member
Μηνύματα
57
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Who Knows?
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου....
Τον Σεπτεμβριο κανει κρυο η αντεχεται με κοντομανικο?
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Έχει τύχει Οκτώβρη να χιονίσει, άλλα να κάνει και 30 άρια. Κοίτα το λίγες μέρες πριν πετάξεις
 

PenelopeApos

Member
Μηνύματα
73
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Περσία
Λοιπόν εγγω εχω παει 2 φορές στην ΦΟΒΕΡΗ Πράγα, το 2009 και πριν 7 μήνες !!!!! Το εισητηριο για Τσερσκυ ειναι 7-8 ευρόπωπουλα αν θυμαμαι καλα με το Student Agency όπου εν ωρα διαδρομης σου σερβίρουν ζεστη σοκολατα ή καφε (δωρεαν) και ακουστικα μιας χρησης για να δεις dvd !!!!!! Εnjoy Praha!!!
 
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ήθελα να ρωτήσω τα λεωφορεία αυτά Student Agency είναι μόνο για μαθητές/φοιτητές?? και που μπορώ να τα βρω στην Πράγα??
 

rock_witch

Member
Μηνύματα
57
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Who Knows?
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου....
Εννοεις οτι το εισιτηριο για Τσεσκυ Κρουμλοβ μπορω να το πληρωσω σε ευρω και οχι σε κορονες ?Επισης,μου φαινεται αρκετα φθηνο συγκριτικα με εκεινο για Καρλοβυ Βαρυ :)!Μαλλον θα ειναι μειωμενο φοιτητικο ετσι?

  • Α!Κατι που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μετρο λειτουργει και στις δυο οχθες του Μολδαβα,αν δεν κανω λαθος,οποτε μπορει κανεις να μετακινηθει με το μετρο απεναντι?
  • Βρηκα ξενοδοχειο κατω απο το καστρο στον λοφο Ηradcany.θα δυσκολευτουμε με τις ανυφορες στην μετακινηση μας με τα ποδια η η κουραση ειναι αμελητεα?
  • Για εκδρομες στην επαρχια(Βαρυ,Κρουμλοβ κλπ) χρειαζεται να κλεισω εισιτηριο λεωφορειο νωριτερα η μπορω εκεινη την ωρα?
  • Τελος(σας εχω πρηξει...σορυ) μπορει καποιος να μου πει εαν μπορω να αγορασω εισιτηριο με πακετο μουσειων,καθως και ποια μουσεια αξιζουν και διαφερουν απο τα συνηθισμενα???
  • Ευχαριστω πολυ! :D
 

Marios_Gr

Member
Μηνύματα
520
Likes
2.573
Προς Θεού, μη φάτε πάντως στην αλυσίδα εστιατορίων Svejk, ό,τι έφαγα εκεί ήταν από μέτριοτατο έως κακό και οι τιμές υψηλές.

http://www.svejk-restaurant.cz/en/

Επίσης τεράστια προσοχή με το συνάλλαγμα. Γίνονται πολλές λαμογιές στην Πράγα. Υπάρχουν μεγάλα και εντυπωσιακά ανταλλακτήρια στο κέντρο, που όμως είναι απάτη. Με μεγάλα γράμματα προβάλουν μία υπερβολικά συμφέρουσα τιμή, αλλά με μικρά από κάτω σου λένε ότι είναι μόνο για ποσά πάνω από 2.000 ευρώ. Την πατάνε πολλοί τουρίστες. Σε μικρά ανταλλακτήρια θα βρείτε πραγματικές και καλές τιμές. ίσως απλά θέλει λίγο ψάξιμο.

Γενικότερα οι Τσέχοι δεν μου έκαναν καλή εντύπωση ως λαός. Ψυχροί έως και αγενείς, και ψωνισμένοι με την ζήτηση που έχει η Πράγα τα τελευταία χρόνια. Σαν να σου λένε «δεν σε έχω ανάγκη, και να μη μου τα ακουμπήσεις εσύ, θα μου τα αφήσουν τόσοι άλλοι». o_O
 

Eleannidi

Member
Μηνύματα
46
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
ποιός ξέρει πού...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλημέρα,

Στο forum θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για την Πράγα. Περπατιέται σχετικά εύκολα με τα πόδια αλλά να σου πω οτι έχει ενα εξαιρετικά καλό δίκτυο τραμ. Ουτε καν χρειάζεται να τρέξεις να προλάβεις το τραμ που θέλεις γιατί σχεδόν από πίσω έρχεται άλλο ένα. Πήγα τον 04/2013 και παρακάτω θα δεις 2-3 πραγματάκια από την εμπειρία μου.
Φαγητό:
Kolkovna celnice & olympia: φάγαμε του σκασμού και στα 2 εστιατόρια με περίπου 30 € το ζευγάρι
Ηybernia: μπυραρία με ωραία αυλή έξω. Φαγαμε πιο light me 20 € το ζευγάρι
U Glaubicu: πολύ φαγητό με 30 € το ζευγάρι.
U Vejvodu: τεράστια μπυραρία που σερβίρει μέχρι αργά (έλληνες είμαστε μπορεί να ξεμείνουμε και να πεινάσουμε στις 23.00). Μπύρα και "μεζεδάκια" με περίπου 15€ το ζευγάρι.

Συστήνεται επίσης ένα ατμοσφαιρικό καφεδάκι στο Cafe Louvre οπου άλλοτε διαφορες φιγούρες οπως Einstein, Kafka ... μαζευονταν για τις φιλοσοφικές- επιστημονικές τους βραδιές.

Το μαύρο Θεάτρο δεν με τρέλανε(είδα την παράσταση Afrikania στο Image Theater.)

Α και κάτι... άφησε φιλοδώρημα στα εστιατόρια και στις καφετέριες. Πάντα στο τονίζουν οι σερβιτόροι όταν πληρώνεις. Συνηθίζεται γύρω στο 10% αλλά εξαρτάται φυσικά από το σέρβις που απολαμβάνεις.

Και τέλος, η Πράγα είναι όντως φθηνή αν ξέρεις που να πας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom