Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

dammys

Member
Αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις , είναι ότι εξοχικό που πηγαίνεις 10 χρόνια + συνεχόμενα είναι 2ο ΣΠΙΤΙ σου ...

Διακοπές είναι να πας κάπου να αλλάξεις και παραστάσεις κτλ που δεν τα αναλύω. Διακοπές με τη στενή έννοια του όρου την στενόμυαλη ντε π.χ μπορεί να είναι να καθίσεις και 1 βδομάδα σπίτι σου να ξεκουραστείς...Τραγικό το λες...

paefstra

Member
Αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις , είναι ότι εξοχικό που πηγαίνεις 10 χρόνια + συνεχόμενα είναι 2ο ΣΠΙΤΙ σου ...

Διακοπές είναι να πας κάπου να αλλάξεις και παραστάσεις κτλ που δεν τα αναλύω. Διακοπές με τη στενή έννοια του όρου την στενόμυαλη ντε π.χ μπορεί να είναι να καθίσεις και 1 βδομάδα σπίτι σου να ξεκουραστείς...Τραγικό το λες...
Διακοπες ειναι ο,τι αγαπαει ο καθενας. Αν δεν σου αρεσει εσενα οκ, αλλα αρεσει σε πολλους να κανουν διακοπες στο ιδιο μερος. Δηλαδη η φιλη που παει 20 χρονια Κουφονησι (και το χρυσοπληρωνει) ανηκει στην κατηγορια "αλλαζω παραστασεις?"..
Γενικα ειναι αφελης καθε ερευνα που ταυτιζει τις διακοπες με την αγορα ταξιδιωτικου πακετου πλοιο-αεροπλανο- ξενοδοχειο. Διακοπες ειναι πολλα περισσοτερα σεναρια.

Georgie

Member
Άλλο τουρισμός, αλλο διακοπες!
Τουρισμό δε κανουν οι περισσότεροι και ειναι προφανές από την αγοραστική δυναμη των πολιτών της χωρας.
Διακοπές όπως σωστά αναφέρθηκε κάνεις και στο μπαλκόνι σου.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τέκνικαλι "διακοπές" είναι κάνω διακοπές από κάτι άλλο που κάνω σερί. Σταματάω να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα, κάνω διακοπή δηλαδή, και πάω μια εβδομάδα στη Λούτσα πχ.

Οκ, ούτε εμένα θα μου άρεσε να πηγαίνω 10 χρόνια στη Λούτσα 😅 αλλά οκ, στις διακοπές κατατάσσεται. Εντωμεταξύ μία φορά έχω πάει, περαστικός. Θα κάνω οικονομία να πάω κάπου αλλού σκέφτομαι :p

8avos

Member

Θεωρώ πως δεν υπάρχει «κανόνας» τι σημαίνει διακοπές.

Δεν είμαστε συνέχεια 30 χρονών και με μια βαλίτσα στο χέρι …έπειτα όταν πηγαίνω στο σπίτι μου στο χωριό,μου προσφέρει συνέχεια άλλες εικόνες …

Ας μου πει κάποιος πως δεν κάνω διακοπές εκεί…

Άλλο τώρα που τίθεται το θέμα check σε κάθε νέο προορισμό…τύπου challenge!
Δεν μας αγγίζει όλους αυτό

paefstra

Member
Τέκνικαλι "διακοπές" είναι κάνω διακοπές από κάτι άλλο που κάνω σερί. Σταματάω να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα, κάνω διακοπή δηλαδή, και πάω μια εβδομάδα στη Λούτσα πχ.

Οκ, ούτε εμένα θα μου άρεσε να πηγαίνω 10 χρόνια στη Λούτσα 😅 αλλά οκ, στις διακοπές κατατάσσεται. Εντωμεταξύ μία φορά έχω πάει, περαστικός. Θα κάνω οικονομία να πάω κάπου αλλού σκέφτομαι :p
Κατσε να σου θυμισω τον κοβιντ που δυο χρονια καναμε Χριστουγεννα, Πασχα και 3ημερα σπιτι μας, (με το στανιο πηγα μια Ιταλια με μασκες και τεστ το καλοκαιρι) οπου τρωγοπιναμε και κοιμομασταν, καποιες φορες αυτες τις διακοπες νοσταλγω κιολας. Η κοινωνικη πιεση για αποδραση 3ημερου ειναι καταναλωτικη πιεση για καποιους χωρις ξεκουραση τελικα.

panpan

Member
Δηλαδή αν έχεις ένα εξοχικό π.χ στην Λούτσα στυλ βίλας ή παράγκας ,δεν έχει μεγάλη σημασία, πρέπει να πηγαίνεις εκεί διακοπές 20 χρόνια συνεχόμενα και όλα καλά. Είσαι προνομιούχος ελίτ μάλλον κιόλας.
Αν έχεις εξοχικό στην Λούτσα και δεν σου αρέσει, το πουλάς και με τα χρήματα που πάιρνεις, τα βάζεις στην άκρη και κάθε χρόνο πηγαίνεις όπου γουστάρεις.
Περίεργα όντα είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Με τίποτα δεν είμαστε ικανοποιημένοι.

Georgie

Member
Η κοινωνικη πιεση για αποδραση 3ημερου ειναι καταναλωτικη πιεση για καποιους χωρις ξεκουραση τελικα.
Οχι απαραίτητα καταναλωτικη πίεση.
Οι περισσότεροι βρίσκουμε την ευκαιρια με τα τριήμερα για απόδραση απο τη καθημερινότητα. Συμφωνώ όμως στο χωρίς ξεκούραση!
Εδώ που ζω αναγκαστικά θα πάω 3 με 4 ταξίδια το χρόνο. Δε τη παλεύω αλλιώς. 57 ημέρες συνεχόμενης βροχόπτωσης μέσα στο 2026.
Προτιμώ να στερηθώ κατι αλλο

paefstra

Member
Οχι απαραίτητα καταναλωτικη πίεση.
Οι περισσότεροι βρίσκουμε την ευκαιρια με τα τριήμερα για απόδραση απο τη καθημερινότητα. Συμφωνώ όμως στο χωρίς ξεκούραση!
Εδώ που ζω αναγκαστικά θα πάω 3 με 4 ταξίδια το χρόνο. Δε τη παλεύω αλλιώς. 57 ημέρες συνεχόμενης βροχόπτωσης μέσα στο 2026.
Προτιμώ να στερηθώ κατι αλλο
Πριν λιγες μερες ακυρωσα 3ημερο στη Βενετια, την αγαπημενη μου πολη, γιατι ημουν εξαντλημενη και αναρρωνα. Μια χαρα διακοπες εκανα στην Αθηνα 3 μερες.
Την τελευταια περιοδο επεξεργαζομαι την εννοια της διαφυγης απο την πραγματικοτητα (οχι της αποδρασης) και εχω αρχισει να βλεπω αλλιως την πραγματικοτητα :).

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Κατσε να σου θυμισω τον κοβιντ που δυο χρονια καναμε Χριστουγεννα, Πασχα και 3ημερα σπιτι μας, (με το στανιο πηγα μια Ιταλια με μασκες και τεστ το καλοκαιρι) οπου τρωγοπιναμε και κοιμομασταν, καποιες φορες αυτες τις διακοπες νοσταλγω κιολας. Η κοινωνικη πιεση για αποδραση 3ημερου ειναι καταναλωτικη πιεση για καποιους χωρις ξεκουραση τελικα.
..... και όσο μεγαλώνει - γερνάει κάποιος η κούραση - κόπωση ενός ταιδιού είναι μεγαλύτερη, πολλοί γύρω μας δεν καταλαβαίνουν, πως επιστρέφουμ,ε κατάκοποι !

paefstra

Member
..... και όσο μεγαλώνει - γερνάει κάποιος η κούραση - κόπωση ενός ταιδιού είναι μεγαλύτερη, πολλοί γύρω μας δεν καταλαβαίνουν, πως επιστρέφουμ,ε κατάκοποι !
Εμεις τα εχουμε πει: θα νοικιασουμε για μηνες σπιτι σε αλλη φθηνη χωρα για slow travel και δεν θα ξερουν σε ποια κατηγορια να μας βαλουν οι ερευνες.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Άλλο διακοπές, άλλο ταξίδι/τουρισμός.
Για μένα καταρχάς οι διακοπές έχουν την έννοια της ξεκούρασης (δεδομένου ότι έχω μια πολύ κουραστική καθημερινότητα) και κατά βάση τις απολαμβάνω στο χωριό μου, στο οποίο ειλικρινά περνάω τέλεια!

Τα ταξίδια για μένα ενέχουν και μια ταλαιπωρία, κούραση, μια αίσθηση εξερεύνησης και περιπέτειας. Δεν είναι το ίδιο με τις διακοπές. Περιμένω πώς και πώς το επόμενο ταξίδι μου, αλλά για ξεκούραση και αδειασμα ήδη σκέφτομαι το χωριό μου ή τη φάση ελευθερο κάμπινγκ που έχω κατά νου για κάποιες μέρες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.007
Μέλη
40.052
Νεότερο μέλος
ThomasAn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom